Wat is Aelf?
Aelf is een aanpasbaar besturingssysteem (OS) specifiek voor blockchains. Het team streeft ernaar dat het het “Linux-systeem” van de blockchain-gemeenschap wordt.
Zoals u waarschijnlijk weet, gaan de acceptatie en innovatie van blockchain exponentieel vooruit. Ten eerste maakte Bitcoin de weg vrij als een peer-to-peer digitale valuta. Je kunt het zien als een simpele app. Vervolgens maakte Ethereum het mogelijk om specifieke gedecentraliseerde apps (DApps) te bouwen via slimme contracten – in feite een app-platform. Dit blijft echter nog steeds achter bij de robuuste besturingssystemen, zoals Windows, MacOS en Linux, die we vandaag gebruiken.
Onze huidige besturingssystemen zijn niet in staat DApps efficiënt uit te voeren, terwijl huidige blockchains ook hun nadelen hebben. Ze zijn niet schaalbaar, kunnen interfereren met de uitvoering van slimme contracten en missen een consensusprotocol om nieuwe technologie soepel te integreren. Aelf lost deze problemen op.
In deze gids zullen we praten over:
- Hoe werkt Aelf?
- Aelf Token (ELF) -levering
- Aelf Team & Vooruitgang
- Handel
- Waar ELF kopen
- Waar ELF opslaan
- Gevolgtrekking
- Aanvullende Aelf-bronnen
Hoe werkt Aelf?
Om de problemen met de huidige blockchaintechnologie op te lossen, richt aelf zich op twee primaire innovaties: zijketens en een uniek bestuurssysteem. Het project scheidt middelen en slimme contracten door het gebruik van zijketens om de schaalbaarheid te verbeteren tijdens het gebruik van een Gedelegeerde proof-of-stake consensussysteem voor meer aanpasbaar bestuur. Laten we op elk van deze dingen dieper ingaan.
Zijketens
Aelf bestaat uit één hoofdketen en talloze zijketens om de slimme contracten op het platform uit te voeren. De hoofdketen is de ruggengraat van het hele systeem en kan ook communiceren met ketens van buitenaf. Elke zijketen is gewijd aan een specifiek type smart contract. Zijketens kunnen niet met elkaar communiceren, dus moeten ze via de hoofdketen communiceren bij het verzenden van informatie.
Alle zijketens zijn verbonden met de hoofdketting via een zijketenindexsysteem. Het indexsysteem deelt ketens in twee groepen in:
- Externe ketens van groot belang (Bitcoin, Ethereum, enz ..)
- Interne zijketens in het aelf OS
De hoofdketen kan bijvoorbeeld Bitcoin vertakken als één keten, een zijketen voor het uitwisselen van activa en een andere ketting die wordt afgebroken voor andere soorten activa. Bovendien kunnen zijketens weer vertakken in subketens. Om het voorbeeld verder uit te leggen, zou de keten ‘andere activatypen’ een subketen kunnen hebben voor elk type activum en elk van die ketens zou nog verder kunnen worden opgesplitst.
Een voorbeeld van Aelf zijketens
Deze strategie is vergelijkbaar met de sharding-techniek van Ethereum en zou het netwerk efficiënt moeten helpen opschalen. Door het ecosysteem op te splitsen in zijketens, zorgt ervoor dat een opgeblazen gevoel in één gebied geen invloed heeft op het hele netwerk.
Token Ecosysteem
Zijketens moeten transactiekosten betalen aan de hoofdketen voor indexering. Hoe meer een zijketen bijdraagt aan het ecosysteem, hoe minder transactiekosten er moeten worden betaald. Bitcoin, met zijn wijdverspreide acceptatie, wordt geen vergoeding in rekening gebracht. Zijketens kunnen ook kosten in rekening brengen voor alle subketens die eraan zijn gekoppeld.
Consensusprotocol
Omdat een eigen knooppunt informatie van talrijke zijketens in de hoofdketen moet opnemen, is een normaal Proof-of-Work (PoW) of Proof-of-Stake (PoS) consensusalgoritme niet voldoende. In plaats daarvan gebruikt de eigen hoofdketen Gedelegeerde Proof-of-Stake (DPoS), vergelijkbaar met Ark, om het netwerk te onderhouden.
Als een ELF-houder (aelf token) stem je op welke knooppunten mijnknooppunten worden. In ruil daarvoor beslissen de gekozen knooppunten hoe ze mijnbouwbonussen verdelen over de andere knooppunten en belanghebbenden.
Aelf bepaalt het aantal netwerkminers door de vergelijking:
Mijnwerkers = 2N + 1
Waar “N” begint bij 8 en elk jaar met 1 toeneemt. Deze mining-knooppunten zijn verantwoordelijk voor het doorgeven en bevestigen van transacties, het verpakken van blokken en het overdragen van gegevens.
Aelf beveelt aan dat elke keten die via het aelf-besturingssysteem is gemaakt, zijn mijnbouw samenvoegt met de hoofdketen en zijn eigen consensusprotocol ontwikkelt. Door zijketens aan te moedigen om hun eigen consensusprotocol te gebruiken, kunnen ze het aanpassen aan hun specifieke doel.
Aelf Token (ELF) -levering
In december 2017 hield het aelf-team een tokenverkoop voor het ELF-token van het platform aan particuliere investeerders. Het team verdeelde 250.000.000 (25%) van de 1.000.000.000 totale levering tijdens deze verkoop. De overige tokens zijn voor de volgende personen / taken:
- 250.000.000 (25%): Aelf Foundation, verwervingsperiode van 3 jaar
- 160.000.000 (16%): Aelf Team, verwervingsperiode van 2 jaar
- 120.000.000 (12%): Marketing / Air Drops, periode van 3 jaar
- 120.000.000 (12%): Mijnbouw, periode van 100 jaar
- 100.000.000 (10%): Adviseurs / partnerschappen, verwervingsperiode van 2 jaar
De mijnbouwbeloningen zullen over een periode van 100 jaar afnemen over een lineaire gradiënt. Op het moment van schrijven zijn er 280.000.000 ELF in omloop.
Aelf Team & Vooruitgang
Aelf is opgericht door Ma Haobo. Haobo was voorheen de oprichter / CEO van Hoopox, evenals de CTO van GemPay en AllCoin. J. Michael Arrington, oprichter en CEO van TechCrunch, en Zhou Shouji, oprichter van FGB Capital, het team ondersteunen als leden van hun adviesraad.
Het meest opvallende is echter dat het project aanzienlijke investeringen heeft ontvangen van tal van risicokapitaalbedrijven. Draper Dragon, Blockchain Ventures, FGB Capital en meer dan 10 andere beleggingsondernemingen namen deel aan de tokenverkoop. Het project was zelfs zo populair dat het team de meerderheid van de geïnteresseerde investeerders moest afwijzen na het bereiken van hun 55.000 ETH-doel binnen twee weken na het starten van de verkoop..
Momentopname van de Aelf Roadmap
Nog een jong project, het aelf-team is bezig met het uitbouwen van hun product. Sinds de token-uitverkoop zijn ze echter een partnerschap aangegaan met Fatsoenlijk, Theta en U Network. Ze hebben ook tijdig een flink deel van hun routekaart voltooid.
In juni 2018 lanceerde het team het testnet van het project. En in september van hetzelfde jaar waren ze klaar met hun ontwikkeling zijketen mogelijkheden. Deze update omvatte creaties van zijketen, indexering en interoperabiliteit tussen ketens. De belangrijkste netlancering staat nog gepland voor begin 2019 en het team heeft geen reden getoond waarom ze deze deadline zouden missen.
Concurrenten
Als DApp-platform concurreert aelf met tal van andere projecten in de blockchain-ruimte. Ethereum en EOS zijn de twee meest opvallende concurrenten en staan het verst op het gebied van ontwikkeling. Lisk en ICON lijken misschien het meest op aelf in die zin dat ze allebei zijketens gebruiken om hun DApp-ecosysteem op te bouwen.
Handel
Aelf begon met handelen in december 2017 en de koers heeft sindsdien een turbulente loop gehad. Na de symbolische verkoop schoot de ELF-prijs omhoog van ongeveer $ 0,87 (~ 0,000068 BTC) naar een recordhoogte, in USD, van $ 2,61 (~ 0,000165 BTC). Deze stijging werd hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt doordat beleggers simpelweg te weten kwamen over de munt. Omdat het project geen openbare ICO had, ging het onder de radar toen het uitwisselingen bereikte.
Sinds begin 2018 is de ELF-prijs dramatisch gestegen en gedaald tussen deze twee prijspunten. In deze bearmarkt van 2018 bereikte de prijs een dieptepunt van ongeveer $ 0,45 (~ 0,000061 BTC) in maart voordat hij werd gelanceerd om begin mei een hoogste BTC-record ooit te bereiken (~ 0,000224 BTC). De stijging viel samen met de vermelding van de munt op Bithumb en met de implementatie van een community-promotieprogramma door het team. Sinds het bereiken van dat hoogtepunt in het midden van het jaar, is de prijs consequent gedaald, momenteel op een historisch dieptepunt van ongeveer $ 0,14 (~ 0,000032 BTC).
Zoals bij de meeste platformgebaseerde munten, zouden productlanceringen en nieuws over opmerkelijke partnerschappen een positief effect op de prijs moeten hebben. Wees op uw hoede voor nieuws over de belangrijkste netto-lancering tegen begin 2019, aangezien dit waarschijnlijk ook een invloed zal hebben op de prijs..
Waar ELF kopen
Er zijn twee grote beurzen waar u ELF kunt kopen: Binance en Huobi. Op Binance kun je BTC en ETH inwisselen voor ELF, terwijl je op Huobi BTC, ETH en USDT kunt verhandelen. Bekijk onze handleidingen over het kopen van Bitcoin en Ethereum als u niet zeker weet waar u moet beginnen.
Voor een volledige lijst van uitwisselingen waar ELF beschikbaar is, bezoek CoinMarketCap.
Aelf heeft ook een beloningssysteem – Candy. Met het Candy-beloningssysteem verdien je punten die je kunt omwisselen voor ELF door eenvoudige, dagelijkse taken uit te voeren. Taken omvatten het leuk vinden en beantwoorden van tweets, mensen uitnodigen voor het Telegram-kanaal en andere promotionele activiteiten. U kunt zich aanmelden voor het Candy-programma hier.
Waar ELF opslaan
ELF is momenteel een ERC20-token. Als zodanig kunt u het in elke portemonnee met ERC20-ondersteuning opslaan, zoals MyEtherWallet of Exodus. De Ledger Nano S is ook een geweldige optie als u geïnteresseerd bent in extra beveiliging.
Zodra aelf echter het hoofdnet lanceert, zullen ELF-tokens overschakelen van Ethereum naar de aelf-hoofdketen. Dit betekent dat u mogelijk moet wisselen in welke portemonnee u uw geld opslaat. Daarnaast kunnen er extra stappen zijn die u moet volgen om uw ERC20-tokens in te wisselen voor de ELF-munten op de nieuwe blockchain..
Gevolgtrekking
Aelf is een relatief nieuwe concurrent in de DApp-platformrace, maar heeft al solide steun van grote investeringskapitaalbedrijven. Het project maakt gebruik van scheiding van middelen via zijketens en een uniek besturingsmodel om een volledig blockchain-besturingssysteem te bouwen.
Hoewel verder terug dan vergelijkbare projecten, zou aelf kunnen profiteren van de synergie die wordt gecreëerd door de openheid en schaalbaarheid van de architectuur. Alleen de tijd zal uitwijzen of het te weinig of te laat is voor deze opkomende munt.
Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt door Steven Buchko op 21-11-2018 om de recente wijzigingen van het project weer te geven.