Wat is Augur?

Augur is een gedecentraliseerd marktplatform voor voorspellingen dat gebruikmaakt van het Ethereum-netwerk. In een voorspellingsmarkt kun je wedden op de uitkomst van toekomstige evenementen om geldprijzen te krijgen. Hoe kleiner de kans dat een gebeurtenis plaatsvindt, hoe groter de beloning die u kunt verdienen om het succes ervan te voorspellen.

Augur gebruikt “The Wisdom of the Crowd” van voorspellers op de platform om vaak realtime voorspellende gegevens te maken nauwkeuriger dan de toonaangevende experts.

Door blockchain-technologie naar de voorspellingsgemeenschap te brengen, biedt Augur u een optie met minder kosten, grotere toegankelijkheid en betere nauwkeurigheid dan andere markten.

In deze Augur-gids gaan we het hebben over:

Hoe werkt Augur?

De twee belangrijkste acties die voor u beschikbaar zijn op Augur zijn:

  1. Markten creëren
  2. Aandelen voor handelsevenementen

Markten creëren

U moet een kleine hoeveelheid Ethereum uitgeven om een ​​Augur-markt te creëren. Markten kunnen van alles zijn, van “Zal de prijs van Bitcoin voor het einde van 2019 $ 20.000 bereiken?” op “Zullen aliens in 2018 op aarde verschijnen?”

Oorspronkelijk zou u, toen u een markt creëerde, de taker- en maker fees (de kosten voor het kopen en verkopen van aandelen in de boeken) van die markt bepalen.

Nu zetten marktmakers echter een creator vergoeding, en er zijn langere maker / taker-vergoedingen. De creator fee is een percentage van de beloningen die winnende handelaren ontvangen. Als marktmaker ontvangt u deze vergoeding en deze moet tussen nul en vijftig procent van de beloningen van de winnaars liggen.

Als marketeer wil je de creator fee laag genoeg houden om mensen te stimuleren om via jouw markt te bieden. Ze moeten echter hoog genoeg zijn om de initiële Ethereum-kosten te dekken die u hebt uitgegeven om de markt te creëren.

Trading Event-aandelen

Naast het creëren van markten, kunt u aandelen kopen en verhandelen die de kans vertegenwoordigen dat het evenement op een markt zal plaatsvinden. U ziet bijvoorbeeld een markt: “Zal Bitcoin Cash in 2020 $ 6.000 bereiken?”

(Ter vereenvoudiging, we blijven in dit artikel bij binaire, ja / nee-markten. U vindt een volledige uitleg van de verschillende markten hier.​

Omdat Coinbase onlangs Bitcoin Cash aan hun platform heeft toegevoegd, interesseert deze markt u. Je bent er vrij zeker van dat het vóór 2020 $ 6k zal bereiken, dus je hebt een bod gedaan om 50 aandelen te kopen tegen 0,6 ETH per aandeel.

De aandelen zijn ergens tussen 0 en 1 ETH waard. Hoe hoger de prijs waarvoor u een aandeel koopt, hoe groter de kans dat u denkt dat de gebeurtenis zal plaatsvinden.

Augur-interface

Augur-interface

Er zijn twee manieren om als handelaar geld te verdienen. Met fluctuerende aandelenkoersen is het mogelijk om posities tegen lage kosten te kopen en ze hoger te verkopen als het sentiment verandert. Echte katalysatoren kunnen ervoor zorgen dat een gebeurtenis in de loop van de tijd meer / minder waarschijnlijk zal plaatsvinden.

U kunt ook geld verdienen als u een evenement correct heeft voorspeld en aandelen houden wanneer de markt sluit. Het bedrag van uw uitbetaling is gelijk aan:

Uitbetaling = aantal aandelen * prijs / aantal ticks

Het aantal ticks is het aantal mogelijke prijspunten tussen de minimum- en maximumprijzen op een markt. U kunt ook short gaan op markten.

U moet van elk van uw winsten afrekeningskosten betalen. De afwikkelingskosten zijn inclusief de creator vergoeding ingesteld door de maker van de markt en de rapportagevergoeding gebruikt in het gedecentraliseerde Oracle-systeem. Hoe hoger uw inkomsten, hoe hoger de kosten die u moet betalen.

REP-tokens (reputatie)

De REP-token voedt het Augur Decentralized Oracle System. U zet REP in om te rapporteren over de uitkomst van gebeurtenissen voor de verschillende markten.

Het rapportageproces is tamelijk complex. We zullen proberen het stap voor stap op te splitsen.

Wanneer u een markt creëert, moet u een Designated Reporter kiezen en een No-Show Bond plaatsen. Nadat de marktgebeurtenis heeft plaatsgevonden, heeft de aangewezen verslaggever drie dagen om verslag uit te brengen over de uitkomst van de gebeurtenis (vak ‘a’ hieronder). Als de aangewezen melder geen uitkomst rapporteert, verliest u, als marktontwikkelaar, uw no-show-obligatie en gaat de gebeurtenis de open meldingsfase in (b).

In de Open Rapporteringsfase kan iedereen de uitkomst van een gebeurtenis rapporteren. De eerste persoon die dit doet, ontvangt de No-Show Bond die hij als inzet moet gebruiken.

Als de Designated Reporter met succes een resultaat rapporteert, krijgt u uw No-Show Bond terug. De aangewezen verslaggever moet een inzet opnemen met het resultaat dat hij rapporteert.

Augur rapportageproces

Augur rapportageproces

Na beide scenario’s komt de markt in de toestand Wachten op volgende vergoeding om te beginnen (c) en krijgt de markt een voorlopig resultaat. Na deze toestand kunnen REP-houders de voorlopige uitkomst betwisten terwijl ze een bepaald bedrag als hun inzet inbrengen. Uiteindelijk is het resultaat definitief.

Nu zijn de fijne kneepjes van dit proces veel gecompliceerder. Dus als u meer wilt weten, moet u de officiële documentatie.

Augur-team & Vooruitgang

Gestart in oktober 2014 als een van de eerste platforms gebouwd op Ethereum, Augur is een OG in de cryptowereld. Jack Peterson en Joey Krug leiden het 13-koppige team. De twee hebben ruime ervaring met het werken met blockchain-technologie en zijn eerder gemaakt Sidecoin – een Bitcoin-vork.

Augur oprichters

Augur medeoprichters

Vitalik Buterin, de maker van Ethereum, is een adviseur van Augur.

Het team bracht de eerste openbare versie van Augur uit in juni 2015. Kort daarna selecteerde Coinbase Augur als een van de vijf meest opwindende Bitcoin-projecten van 2015. De bètaversie werd uitgebracht in maart 2016.

Na een bètaperiode van meerdere jaren bracht het Augur-team eindelijk het officiële hoofdnet uit in juli 2018. Twee weken later vernietigde het team hun ‘kill switch’, een stukje code waarmee ze controle hadden over het netwerk in het geval van een kritieke bug. Hierdoor werd het project verder gedecentraliseerd, aangezien een centrale entiteit geen controle meer heeft. Sommige mensen veronderstellen dat het team dit gedeeltelijk heeft gedaan om zichzelf vrij te pleiten in het geval van illegale markten die op het netwerk verschijnen.

Ze hebben ook behoorlijk wat in petto voor versie twee van het platform. Hun roadmap omvat onder meer DAI-integratie, een terugkoop- en verbrandingsvergoedingssysteem en ERC-777-ondersteuning. Ze hebben nog geen releasedatum aangekondigd.

Wedstrijd

De grootste concurrent van Augur is Gnosis. Beide projecten hebben teams met een aanzienlijke voorspellingsmarkt en blockchain-ervaring en gebruiken vergelijkbare technologie om bijna identieke producten te maken. Het belangrijkste verschil tussen projecten zit in hun economische modellen. Augur int vergoedingen op basis van het handelsvolume, terwijl de Gnosis-vergoedingen evenredig zijn met de uitstaande aandelen.

Zelfs met vergelijkbare producten is de markt groot genoeg dat beide platforms realistisch naast elkaar kunnen bestaan.

Handel

Augur hield in augustus 2015 een ICO waarin ze verspreidden 8,8 miljoen REP-tokens. Er zijn en zullen slechts 11 miljoen REP-tokens in omloop zijn.

REP handelde tussen $ 1,50 en $ 2,00 (~ 0,0047 en ~ 0,0050) onmiddellijk na de ICO. De prijs heeft sindsdien verschillende aanzienlijke pieken in zijn geschiedenis gekend.

De eerste vond plaats in maart 2016 als gevolg van de bètaversie.

De tweede was in oktober 2016 toen beleggers hun REP-tokens van de ICO ontvingen. Dit zorgde ervoor dat de prijs snel steeg voordat het werd gedumpt, omdat uitwisselingen ondersteuning voor de tokens toevoegden. Hoewel dit vreemd gedrag lijkt, komt dit vaak voor na ICO’s. Veel beleggers doen dit om winst te maken die wordt veroorzaakt door de prijsstijging die optreedt tussen het moment van ICO en het moment waarop het bedrijf de tokens vrijgeeft.

De derde en grootste prijsstijging vond plaats eind 2017, begin 2018. Het bereikte een recordhoogte van net geen $ 115 (~ 0,00810 BTC) voordat het de rest van de markt voor het grootste deel van 2018 neerwaarts volgde. Tijdens deze neergang , sprong de prijs twee keer aanzienlijk – een keer in april / mei en een andere keer dat samenviel met de belangrijkste netto-lancering in juli.

Het platform heeft niet de acceptatie gekregen die investeerders hadden gehoopt, en de huidige prijs weerspiegelt dat. Je kunt nu REP krijgen voor ongeveer $ 8,77 (~ 0,00205 BTC).

De release van de tweede versie van het netwerk kan leiden tot een positieve prijsbeweging en extra acceptatie.

Waar REP

Binance is de aanbevolen beurs om REP te kopen. Poloniex en Bittrex ondersteunen ook REP.

Zoals met de meeste altcoins, kun je alleen voor Augur ruilen met Bitcoin of Ethereum. Om aan de slag te gaan, kunt u Bitcoin of Ethereum kopen op een platform als Gemini en deze overzetten naar uw gewenste beurs. Van daaruit kun je handelen om REP te krijgen.

Bovendien kunt u Kraken gebruiken om REP rechtstreeks bij EUR te kopen.

Kijk eens naar CoinMarketCap voor een volledige lijst van uitwisselingen waar REP beschikbaar is.

Waar REP

Augur heeft geen specifieke portemonnee voor het REP-token gebouwd, maar je hebt nog steeds genoeg opties. Jaxx en Exodus zijn twee gerenommeerde online portefeuilles die meerdere valuta’s ondersteunen, waaronder REP. Omdat Augur een ERC20-token is, is elke portemonnee met ERC20-ondersteuning voldoende.

De aanbevolen manier om REP op te slaan is met een hardware wallet. Door een hardwareportemonnee te gebruiken, wordt uw geld beschermd tegen schadelijke software en hackers. De Ledger Nano S- en Trezor-portemonnee ondersteunen REP-tokens en zijn beide geweldige, veilige opties.

Gevolgtrekking

Augur is een van de oudste projecten die er zijn en was een van de eersten die bovenop Ethereum werd gebouwd. Het platform is een gedecentraliseerde marktplaats voor voorspellingsmarkten en de waarschijnlijkheid van aandelenhandel.

Augur gebruikt “The Wisdom of the Crowd” om voorspellende gegevens te verzamelen en de uitkomsten van gebeurtenissen te rapporteren. Het team heeft ervaring met het werken aan voorspellende markten en itereert nu al meer dan twee jaar op hun product.

Met een succesvolle lancering in de boeken, zou Augur de weg moeten banen voor andere dapps op het Ethereum-netwerk. Alleen de tijd zal uitwijzen of het genoeg adoptie krijgt om deze rol te vervullen.

Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt door Steven Buchko op 12.01.18 om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende Augur-bronnen

Website

Facebook

Twitter

Reddit

Github