Wat is Aurora?

Aurora is een slim contractplatform dat twee verschillende consensusmechanismen combineert, de gedelegeerde Proof-of-Stake (dPoS) en Byzantine Fault Tolerance, in de hoop ‘razendsnelle contracten te creëren om industrieën zoals gaming, big data, kunstmatige intelligentie en IoT met elkaar te verbinden’.

Het Aurora-team heeft een paar doelen voor het netwerk terwijl ze het blijven uitbouwen. Ten eerste willen ze dat de toepassing ervan verder gaat dan het creëren van digitale activa. Om dit te doen, moeten ze zich ‘concentreren op het maken van het perfecte slimme contract’, de doorvoer van blockchaintechnologie verbeteren en alle blockchain-problemen oplossen – het tweede, derde en vierde doel. Het uiteindelijke doel van de Aurora-keten is interoperabiliteit en eenvoudige integratie met bestaande applicaties.

In deze gids bespreken we:

Hoe werkt Aurora?

In wezen is Aurora een slim contractplatform. Je kunt er decentrale apps (dApps) en andere programma’s bovenop programmeren.

Het project is uniek omdat het een combinatie implementeert van twee (semi) populaire consensusmechanismen: de eerste, dPoS, en de tweede, BFT.

Gedelegeerde Proof-of-Stake (dPoS)

Een groot aantal projecten maakt gebruik van dPoS, waaronder EOS, BitShares, Lisk en ARK. In een dPoS-systeem stemt elke tokenhouder op de knooppunten die nieuwe blokken maken. Dit mechanisme verschilt van bijvoorbeeld Proof-of-Work, waarbij miners nieuwe blokken maken.

Op Aurora kunnen alle tokenhouders stemmen op de proxy-knooppunten die transacties verpakken (d.w.z. blokken maken). Er zijn altijd 101 proxy-knooppunten op het netwerk.

Om een kandidaat voor proxy-knooppunt, je moet 5 miljoen AOA’s bezitten, Aurora’s token. De enige manier om een ​​proxy-node te worden, is door meer dan 5 miljoen AOA’s aan te houden en door uw collega’s te worden gestemd.

Byzantijnse fouttolerantie (BFT)

De andere helft van de consensuspuzzel van Aurora is BFT. Het project gebruikt dit mechanisme om forks te vermijden en het consensusproces te versnellen.

Om dubbele consensus te bereiken, gebruikt de Aurora blockchain een P2P Stereo-net om het netwerk te stapelen en informatie uit te zenden tussen de knooppunten met verschillende verbindingslengtes.

Andere opvallende kenmerken

Enkele van de extra functies van Aurora zijn:

  • In afwachting van zone – Door geverifieerde transacties in een in behandeling zijnde zone te plaatsen, kan Aurora verschillende slimme contracten en dApps scheiden, zodat opgeblazen contracten het hele netwerk niet vastlopen.
  • Opwaardeerbare blockchain – Aurora gebruikt een LLVM-compiler om blockchain-code samen met slimme contracten te plaatsen om naadloze upgrades te bieden zonder te hoeven forceren.
  • Clustergroepering – Knooppunten kunnen een zelfgroeperingsfunctie inschakelen om clusters te vormen voor transactieverificatie. Hierdoor worden de opslagkosten voor gebruikers verlaagd.

AOA-teken

Het Aurora-netwerk beloont elke deelnemer die het systeem verbetert met AOA-tokens. U verdient AOA door bugs te vinden, het project te promoten en de codebasis te verbeteren, naast tal van andere activiteiten. In eerste instantie verdeelt het Aurora-team deze beloningen handmatig, maar hun doel is om uiteindelijk objectieve regels in de blockchain te schrijven.

Er is een totaal aanbod van 10 miljard AOA-tokens.

Aurora-team & Vooruitgang

CEO Aqua Zhao en Global Market Executive Bo Zhang hebben Aurora eind 2017 opgericht. Zhang is volgens zijn LinkedIn-pagina ook directeur Business Development bij Achain. Het team geeft niet teveel andere informatie over zichzelf.

Aurora Executive Team

Aurora Executive Team | Bron: Aurora-website

Helaas is de routekaart van Aurora nogal schaars. Maar wat positiever is: het team brengt elke week een bedrijfsupdate uit. Momenteel werken ze aan een upgradebare blockchain met upgradebare slimme contracten en aan onderzoek voor ontwikkeling met meerdere ketens.

Wedstrijd

Aurora is een slim contractplatform gericht op gebruik in de industrie, dus het heeft voldoende concurrentie. Ethereum is duidelijk de meest bekende concurrent. NEO maakt gebruik van een vergelijkbaar consensusmechanisme, gedelegeerde Byzantijnse fouttolerantie (dBFT). En VeChain is gecentreerd rond acceptatie door de industrie.

Aurora routekaart

De roadmap van het project geeft niet veel details.​Bron: Aurora-website

Handel

De AOA-handelsgrafiek is een plaatje om te zien. Na een moeilijke handel in het midden van 2018, daalde de AOA-prijs gestaag tot een historisch dieptepunt van ongeveer een halve cent, voordat hij in maart van dit jaar weer aan kracht won. Op dat moment verdubbelde de prijs in een week. Het is onduidelijk wat er achter deze indrukwekkende sprong zat.

In de afgelopen week is de AOA-prijs gestuiterd tussen $ 0,024 en $ 0,060 met een ongelooflijk schokkerig handelsvolume. We zijn geen technische analisten, maar grafieken zoals de huidige van Aurora zijn meestal een rode vlag voor pump-and-dump-schema’s.

Het is moeilijk te voorspellen hoe AOA in de toekomst zal presteren. Met zoveel andere slimme contractplatforms in de mix, is het een moeilijke prestatie om nu te proberen een niche te veroveren. Dat gezegd hebbende, het bereiken van mijlpalen in de ontwikkeling en het aangaan van grote partnerschappen zou het vertrouwen van investeerders op korte termijn kunnen vergroten.

Waar AOA kopen

Het merendeel van de AOA-handel vindt plaats op BiteBTC en CoinEgg. U moet echter waarschijnlijk KuCoin bekijken. Op KuCoin is AOA beschikbaar in ruil voor ETH en BTC.

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, bekijk dan onze gids over het kopen van bitcoin.

Waar AOA opslaan

Aurora heeft twee verschillende officiële portemonnee-opties. De AOA-mainnet-portemonnee is beschikbaar op Mac- en Windows-besturingssystemen.

Als u op zoek bent naar een mobiele optie, biedt Aurora de AOA lite-portemonnee. Het lijkt alsof de portemonnee zich buiten een app store bevindt, dus wees op uw hoede als u ervoor kiest om deze te downloaden van de Aurora-website.

Kcash en Math Wallet ondersteunen ook AOA.

Laatste gedachten

Dit project moet nog veel bewijzen. In de race om het beste slimme contractplatform te worden, loopt dit project ver achter op de meeste concurrenten.

De vertraagde start kan echter een voordeel worden. Het team heeft de mogelijkheid om te leren van de fouten van meer geavanceerde projecten en deze hopelijk niet zelf te maken.

Hoewel het Aurora-netwerk nog in de kinderschoenen staat, zou het unieke consensusmechanisme voldoende reden moeten zijn om het in ieder geval in de gaten te houden. Alleen al dit jaar is de prijs al meer dan 400 procent gestegen.

Aanvullende bronnen

Website

Twitter

Github

Reddit

Telegram

Medium