Wat is Bancor?

Bancor is een blockchain-protocol waarmee gebruikers rechtstreeks tussen verschillende tokens kunnen converteren, in plaats van ze uit te wisselen op cryptocurrency-markten.

Het project biedt een netwerk, dat we binnenkort zullen bespreken, dat werkt om liquiditeit te brengen naar de meeste tokens die geen consistente vraag / aanbod op beurzen hebben. Dat netwerk is gebouwd op slimme contracten en een nieuwe klasse cryptocurrencies die het team “Smart Tokens” noemt.

Welk probleem wil Bancor oplossen??

Bancor wil ondersteuning bieden aan de illiquiditeit die momenteel bestaat binnen de cryptocurrency-markt. Illiquiditeit is niet zozeer een probleem voor topmunten zoals Bitcoin of Ethereum, omdat er altijd kopers en verkopers zijn die die munten willen inwisselen. Het is echter zeker een probleem voor de duizenden andere tokens die legitieme gedecentraliseerde doeleinden kunnen dienen, maar die op de markt niet genoeg aandacht hebben getrokken om liquide te zijn.

De liquiditeit van een token wordt bepaald door de consistente aanwezigheid van kopers en verkopers. Een token met een hoge liquiditeit is er een die u op een bepaald moment gemakkelijk kunt kopen of verkopen. Het tegenovergestelde geldt voor tokens met een lage liquiditeit.

Het Bancor-team stelt dat, aangezien de meeste tokens moeilijk inwisselbaar zijn, ze uitgesloten zijn van het internet van waarde. Hun protocol is bedoeld om die tokens te integreren door hun liquiditeit te helpen vaststellen.

Het team ziet een toekomst voor zich met miljoenen tokens die lokaal zeer effectief zijn, maar toch wereldwijd verhandelbaar.

Bancor Future wereldwijd

Smart Tokens en het Bancor-protocol

Het protocol van Bancor maakt gebruik van slimme contracten om slimme tokens te maken, die dienen als een alternatief handelsmechanisme. Een belangrijk kenmerk van het protocol is dat er geen uitwisseling van tokens met een tweede partij, zoals in het geval van cryptocurrency-uitwisselingen. Het gebruikt eerder Smart Tokens voor converteren tussen verschillende ERC-20-tokens intern. Deze conversies vinden plaats via het protocol van de blockchain en volledig buiten de cryptocurrency-uitwisselingen.

Smart Tokens verwerken tokenconversies intern door reserves van andere ERC20-tokens aan te houden binnen hun Smart Contract. Ze kunnen vervolgens heen en weer schakelen tussen die reserves als gebruikers daarom vragen.

slimme contractconversie

U kunt Smart Tokens zien als geld dat geld vasthoudt. Ze houden reserves aan, vergelijkbaar met hoe een centrale bank deviezenreserves aanhoudt en onderling omwisselt.

Het Bancor-protocol ondersteunt alle tokens volgens de ERC-20-standaard van Ethereum. Elke gemaakte Smart Token is ERC-20-compatibel en daarom compatibel met alle andere ERC-20-tokens. We weten al dat een Smart Token onmiddellijk kan worden omgezet in een van de verbonden tokens (reserves). Maar het kan ook worden geconverteerd naar een van de verbonden tokens van het verbonden token, enzovoort. Hierdoor ontstaat een netwerk van gekoppelde tokens dat zorgt voor snelle en geautomatiseerde conversies.

token netwerk

Bancor Network Token (BNT)

Het Bancor-protocol heeft zijn eigen valuta, BNT. BNT is het allereerste Smart Token op het Bancor-netwerk en wordt door alle andere Smart Tokens als reserve gehouden. Dankzij deze connectiviteit kan BNT het aantal conversies dat nodig is om bij het eindtoken te komen, aanzienlijk verminderen.

BNT Bancor-token

Bancor’s liquiditeit

Bancor voegt liquiditeit toe aan tokens door de noodzaak voor kopers en verkopers om te matchen weg te nemen om een ​​uitwisseling te laten plaatsvinden (zoals in het geval van cryptocurrency-uitwisselingen). In plaats daarvan kunt u op elk moment rechtstreeks conversies uitvoeren via slimme contracten op het netwerk.

Het protocol van Bancor garandeert die liquiditeit door een constante reserveratio (CRR) in alle Smart Token-contracten te programmeren. De CRR voorkomt effectief dat Smart Tokens hun reserves uitputten.

Terwijl tokens zich een weg banen door verschillende slimme contracten, worden de conversieprijzen berekend door een verzameling formules en algoritmen (beschikbaar gesteld in de wit papier​Deze formules zijn speciaal ontworpen om de conversiepercentages te helpen garanderen en uitputting te voorkomen.

Tokens converteren op het Bancor-netwerk

U kunt toegang krijgen tot het netwerk en converteren tussen de ondersteunde tokens via Bancor’s web applicatie.

Laten we eens kijken hoe een tokenconversie eruit zou kunnen zien. Stel dat u een ERC-20-token zoals DragonChain wilt converteren naar een andere, bijvoorbeeld EOS.

token-conversie

In de web-app hoeft u alleen deze twee tokens te selecteren en op ‘converteren’ te klikken (ervan uitgaande dat u een portemonnee heeft toegevoegd waarmee u een DRGN-token kunt uitwisselen). Nadat u op “converteren” hebt geklikt, initieert het Bancor-protocol een reeks verzoeken voor verschillende slimme contracten. Het eerste verzoek zet uw DRGN om in een Smart Token dat DRGN in zijn reserves heeft. Dat Smart Token wordt vervolgens geliquideerd voor een ander Smart Token dat EOS in zijn reserve houdt. Zodra de reeks conversies is voltooid, ontvangt u de EOS.

Conceptuele praktijk voor de echte wereld

Stel dat Dutch Airlines en American Airlines bijvoorbeeld allebei crypto gaan gebruiken en dat hun respectievelijke air mile-credits worden gemodelleerd als ERC-20-tokens. Het Bancor-protocol zou dus werken om een ​​gebruiker in staat te stellen Dutch Air-miles in te wisselen voor American Airline Loyalty-punten zonder dat iemand op dat moment precies het tegenovergestelde wil doen..

bancor applicatie use case

Bancor-team

Het Bancor-team bestaat uit een kernstichtingsraad en hun adviesraad. De Stichting Raad bestaat uit vier personen gevestigd in Zug, Zwitserland.

bancor kernteam

Bernard Lietaer is een Belgische burgerlijk ingenieur, econoom, auteur en professor. Lietaer specialiseerde zich in monetaire systemen en promoot het idee dat gemeenschappen hun eigen lokale valuta creëren.

Eyal Hertzog is de productarchitect van het project en staat bekend om de medeoprichter van het videodeelbedrijf Metacafe. Hertzog was ook mede-oprichter van Appcoin, een project vergelijkbaar met Bancor dat gebruik maakt van door gebruikers gegenereerde marktplaatsen en privévaluta’s.

Guy Benartzi fungeert als mede-oprichter en wordt erkend voor het oprichten van het gamingbedrijf Mytopia. Benartzi was ook medeoprichter van Particle Code, een ontwikkelingsstudio in Tel Aviv, Israël.

Guido Schmitz-Krummacher is een leidinggevende van de Bancor Protocol foundation die betrokken is bij een verscheidenheid aan commerciële ondernemersondernemingen in Zwitserland. Zijn betrokkenheid bij de crypto-ruimte omvat die van Bancor, evenals een leidinggevende functie in het crowdfundingnetwerk Tezos (XTZ)

Tim Draper, bekende venture capitalist en oprichter van Draper Associates, zit samen met 9 andere individuen in de adviesraad.

bancor adviseur board draper Muntvoorziening en duurzaamheid

Smart Tokens kunnen op elk moment worden gemaakt of geliquideerd, door toe te voegen aan of te verwijderen uit de totale voorraad in omloop. Daarom fluctueert het tokenaanbod ten opzichte van de conversies die plaatsvinden op het Bancor-netwerk.

Zoals gezegd is BNT de eigen valuta van Bancor en de eerste door het Bancor-protocol aangestuurde Smart Token. BNT heeft een totaal aanbod van 74.319.827, maar aangezien het een Smart Token is, fluctueert de hoeveelheid BNT in omloop ook.

Transacties van BNT worden verwerkt op een niveau dat gescheiden is van de primaire laag van het Casper Proof-of-Stake-protocol van Ethereum.

Waar kunt u BNT kopen en opslaan?

U kunt BNT-tokens rechtstreeks verkrijgen via het slimme contract van Bancor door te converteren van elk ander ondersteund ERC-20-token in de Bancor-webapp.

Anders kun je BNT vinden op de volgende beurzen: Binance, Bittrex, Gate.io, HitBTC, OKEx, Liqui, Upbit, LATOKEN, COSS, AEX en Tidex.

U kunt BNT ook opslaan op de meest populaire portefeuilles zoals MyEtherWallet, Parity en imToken.

Laatste gedachten

Het Bancor-protocol is er uiteindelijk om liquiditeit te brengen in niche-tokens, zodat ze een plaats kunnen krijgen op de wereldmarkten. Bancor maakt het gemakkelijker om tokens met lage handelsvolumes te verwerven of te liquideren, terwijl ze hen helpen een marktprijs vast te stellen.

Als de cryptocurrency-ruimte evolueert naar een systeem met een groot aantal lokaal effectieve tokens, zou Bancor heel goed een centrale figuur kunnen zijn voor het wisselen van die valuta’s.

Belangrijkste leerpunten

  • Smart Tokens zijn door gebruikers gegenereerde activa die zijn gemaakt door slimme contracten op het Bancor-netwerk.
  • Smart Tokens dienen als medium voor het converteren tussen verschillende ERC-20-tokens
  • Bancor converteert tokens via slimme contracten in plaats van uitwisselen hen met een tweede partij.
  • Het conversiemechanisme via Smart Tokens werd geïntroduceerd om liquiditeit naar ondervertegenwoordigde tokens te brengen.

bankier