Wat is Bytecoin?
Bytecoin is een niet-traceerbare cryptocurrency die CryptoNote-ringhandtekeningen gebruikt om anonieme transacties te bieden. Als voornamelijk peer-to-peer (p2p) betalingssysteem heeft Bytecoin veel van dezelfde use-cases als Bitcoin.
https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js
Bytecoin, opgericht in 2012, is een van de vroegst ontwikkelde cryptocurrencies. Het team achter de munt hield zich tot voor kort anoniem. Nu hebben ze echter meerdere communicatiekanalen geopend, enkele lagen van anonimiteit verwijderd en zelfs verschillende lokale gemeenschappen gebouwd.
De munt heeft een diepe geschiedenis met Monero, een andere populaire privacymunt en vork van Bytecoin.
In deze Bytecoin-beginnershandleiding bespreken we:
- Hoe werkt Bytecoin?
- Bytecoin Team & Vooruitgang
- Handel
- Waar BCN kopen
- Waar BCN
- Gevolgtrekking
- Aanvullende Bytecoin-bronnen
Hoe werkt Bytecoin?
Met een vergelijkbare functionerende munt werkt het Bytecoin-team aan het verbeteren van veel van de problemen die binnen Bitcoin zijn opgedoken, met name die in de omgeving. privacy. Daarnaast hoopt het team de munt schaalbaarder en flexibeler te maken voor de steeds veranderende financiële sfeer.
Traceerbaarheid
Bitcoin-transacties staan in een grootboek, waardoor u gemakkelijk overdrachten tussen portefeuilles kunt volgen. De enige manier om uw transactie anoniem te houden, is door een vertrouwde externe tumbler te gebruiken om transacties te combineren. Hoewel er plannen zijn om de privacyfunctionaliteit van Bitcoin te verbeteren, lijken ze nog ver weg te zijn.
Bytecoin is gebaseerd op CryptoNote om uw transacties onvindbaar en ontkoppelbaar te houden. Elke transactie gebruikt een eenmalige openbare sleutel zelfs als er meerdere transacties zijn met dezelfde ontvanger. Dit elimineert inherent het probleem van adreshergebruik en vermindert de traceerbaarheid van transacties.
Cryptonote-sleuteldiagram
Om de koppeling tussen transacties en transactiedeelnemers te elimineren, gebruikt Bytecoin eenmalige ringhandtekeningen. In een ringhandtekening, uw handtekening om fondsen te verzenden met andere mogelijke accounts op het netwerk.
U heeft de controle over het niveau van anonimiteit van uw ringhandtekening. Naarmate u meer invoer toevoegt, wordt uw transactie onduidelijker, maar moet u ook hogere transactiekosten betalen.
Proof-of-Work (PoW)
Het PoW-consensusalgoritme van Bitcoin geeft de voorkeur aan mijnwerkers die krachtige GPU- en ASIC-machines gebruiken boven degenen die proberen te minen met CPU’s. Dit zorgt ervoor dat het netwerk zich centraliseert rond de krachtigere mijnwerkers.
Bytecoin probeert de kloof tussen deze twee klassen miners te dichten met een nieuw algoritme, Egalitair Proof-of-Work (PoW).
Egalitaire PoW gebruikt een versie van skrypt, een proof-of-work-functie vergelijkbaar met de hashcash-functie die door Bitcoin wordt gebruikt. Het verschil tussen de twee is dat skrypt niet geheugengebonden is. Hierdoor kunt u goedkoop zeer efficiënte CPU-mijnbouwinstallaties produceren. GPU’s zullen echter altijd ongeveer 10 keer effectiever zijn.
De skrypt-functie helpt de vermogensdynamiek in evenwicht te brengen, omdat dure GPU’s alleen lineair beter kunnen zijn dan hun CPU-tegenhangers – niet exponentieel zoals voorheen..
Muntuitgifte
De mijnbeloningen van Bitcoin worden ongeveer elke 4 jaar gehalveerd. In het verleden heeft dit geleid tot een sterke afname van de netwerkhashate onmiddellijk nadat deze zich voordeed. Met een lagere hashrate is het netwerk gevoeliger voor kwaadwillende activiteiten, zoals aanvallen met dubbele uitgaven.
Bytecoin verlaagt de blokbeloning bij elk blok. Dit zorgt voor een soepeler afname van blokbeloningen dan de stuksgewijze functie die Bitcoin gebruikt.
De beloning volgt de vergelijking:
BaseReward = (MSupply – A) / 218
MSupply is gelijk aan (2 ^ 64) – 1 atomaire eenheid, de kleinste deelbare eenheid van BCN. EEN is het aantal munten dat eerder is gegenereerd.
Helaas, omdat Bytecoin al zo lang bestaat, is het misschien niet zo de moeite waard om te minen als andere PoW-munten. Meer dan 99% van de munten is al in omloop.
Parameters
Bitcoin heeft verschillende hardgecodeerde constanten in de broncode die u niet gemakkelijk kunt wijzigen. In een constant veranderende wereld waar het bijna onmogelijk is om de toekomstige behoeften van het systeem te voorspellen, vormt dit een probleem. We hebben hier al een voorbeeld van gezien in het grote debat over blokgrootte.
Het Bytecoin-team heeft drie parameters gespecificeerd waaraan ze flexibiliteit hebben toegevoegd:
- Moeilijkheidsgraad
- Grootte limieten
- Overmaat straf
De mijnbouw moeilijkheid verandert met elk Bytecoin-blok naarmate de hashrate van het netwerk toeneemt en afneemt. Dit zorgt voor een constante blokkeringssnelheid, zelfs als het systeemverkeer pieken of een scherpe daling van het aantal mijnwerkers heeft.
Elke Bytecoin-gebruiker kan stemmen op de grootte van de blockchain, en elke miner stelt zijn / haar eigen zachte limiet in voor de grootte van de blokken dat ze van mij zijn. De harde limiet van blokgroottes is vastgesteld op tweemaal de mediaan van alle voorgaande blokken. Deze limieten laten ruimte voor de blokken om te groeien, indien nodig, naarmate het netwerk groeit.
Transactiegroottes zijn niet beperkt zolang u bereid bent de bijbehorende vergoeding te betalen.
Om te voorkomen dat miners blokgroottes maken die te groot zijn en de blockchain opzwellen, introduceert Bytecoin een overmaat straf. De penalty verlaagt de blokbeloning van grote blokken met de volgende vergelijking:
NewReward = BaseReward * ((Blokgrootte / MN ) – 1) ^ 2
Waar MN de mediane blokgrootte is van de voorgaande blokken. Niet de eenvoudigste vergelijking, maar het doet zijn werk.
Bytecoin Team & Vooruitgang
Het Bytecoin-project is sindsdien behoorlijk gebroken aanvang in juli 2012. Eerder werkten verschillende geïsoleerde teams aan het project zonder schijnbaar met elkaar te communiceren. Dit leidde tot talloze vorken en versies van de munt.
In juli 2017 besloot het team dat te doen veranderen hun imago en zorgen voor meer transparantie voor de gemeenschap. Het team blijft nog steeds pseudo-anoniem door alleen namen en headshots op hun webpagina te plaatsen – geen biografieën of links naar sociale media. Maar het is moeilijk om meer te verwachten van een project dat gericht is op privacy.
BIJWERKEN: Op de website staan geen teamleden meer. Het bevat echter een contactpagina met verschillende communicatiemiddelen, waaronder het e-mailadres en de naam van de communitymanager.
Begin 2018 was het team druk bezig met het herstructureren van hun code en vrijgegeven een nieuwe openbare API in maart 2018. Het team bleef hun projectmijlpalen halen en betrad ook de Aziatische markt in het eerste kwartaal van 2018. Het lijkt erop dat de toegang tot het Midden-Oosten en de Afrikaanse markten enigszins is vertraagd..
Bytecoins 2018 Roadmap
De roadmap van 2018 viel samen met een aanzienlijke hobbel in marketing en bedrijfsontwikkeling. Ze hebben nieuwe partnerschappen tot stand gebracht met bedrijven, lokale gemeenschappen en actievere communicatiekanalen.
Eind augustus 2018 voerde het ontwikkelingsteam een hardfork uit op het netwerk om dynamische vergoedingen te bieden. De roadmap voor de rest van 2018 en begin 2019 bevat de Amethist-update, die onder andere HD-portefeuilles, niet-koppelbare adressen en controleerbare portefeuilles biedt.
Bytecoin-routekaart
Wedstrijd
Met een focus op privacy, concurreert Bytecoin met andere privacymunten zoals Monero, Zcash en Dash. Monero is eigenlijk een vork van de originele Bytecoin-code. Monero-supporters beweren dat de originele Bytecoins (>80%) mogelijk geweest voorgemijnd 2 jaar voor de publieke release, maar dit wordt nog steeds besproken door beide partijen.
Handel
Er zijn momenteel iets meer dan 184 miljard BCN-munten in omloop. Naarmate de mijnbeloningen afnemen, zal er nooit een maximum van 184,47 miljard BCN op de markt zijn. Dus, zoals je waarschijnlijk kunt zien, zijn de meeste al gedolven.
De BCN-prijs bleef relatief stagneren tussen $ 0,00002 en $ 0,00005 tot mei 2017. Op dat moment schoot de prijs omhoog naar ~ $ 0,0043 en een recordhoogte in Bitcoin van 0,00000198 BTC. Deze prijsstijging viel samen met een algemene belangstelling van de markt voor privacymunten en een aankondiging dat Bytecoin niet-traceerbare tokens zou implementeren – iets wat de markt nog nooit eerder had gezien.
baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;
var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);
var embedder = scripts [scripts.length – 1];
(functie () {
var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);
if (appName == ””) {appName = ”local”;}
var s = document.createElement (“script”);
s.type = “text / javascript”;
s.async = waar;
var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = BCN&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;
s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;
embedder.parentNode.appendChild (s);
Na deze piek daalde de prijs gestaag met een kortstondige stijging toen het team een nieuwe focus aankondigde op ontwikkelingstransparantie en communicatie. Net als de meeste andere altcoins had de BCN-prijs in december 2017 een geweldige bull-run.
Schokkend genoeg bewoog de BCN-prijs zich in mei 2018 tegen de dalende bearmarkt en bereikte opnieuw een hoogtepunt van ongeveer $ 0,0126 (~ 0,00000146 BTC). De prijsstijging viel samen met een Binance-notering en was een bron van controverse in de cryptogemeenschap. Tegenstanders beweren dat de munt het centrum was van een pump-and-dump zodra deze beschikbaar was op het platform, terwijl het team beweert dat de vluchtigheid te wijten was aan een netwerkconsensusbug. Binance heeft sindsdien BCN geschrapt.
Privacymunten lijken allemaal rond dezelfde tijd in prijs te stijgen. Daarom zou het niet verrassend zijn om een nieuwe stijging van de BCN-prijs te zien samenvallen met een prijsstijging van Monero of Zcash. Houd er echter rekening mee dat BCN nu vast zit tegen een prijs van ongeveer $ 0,000764 (0,0000002 BTC).
Waar BCN kopen
Hoewel in de roadmap stond dat BCN beschikbaar zou zijn op meer beurzen in Q3 2018, heb je nog steeds relatief weinig opties om er nu een paar te kopen.
U kunt Bitcoin inwisselen voor BCN op HitBTC en Poloniex. Voordat u op die platforms handelt, moet u eerst Bitcoin kopen op een andere beurs zoals GDAX.
Waar BCN
Jij hebt drie keuzes om uw BCN op te slaan:
- Desktop portemonnee
- Web portemonnee
- Mobiele portemonnee
De desktopportefeuille is beschikbaar op Mac, Windows en Linux, en u hebt vanuit elke webbrowser toegang tot de webportefeuille.
Nu, alleen Android-gebruikers kunnen de mobiele portemonnee. Het team heeft geen releasedatum aangekondigd voor de iOS-portemonnee.
Als u deze wallets gebruikt, moet u ook instellen gecodeerde wachtwoorden en tweefactorauthenticatie. Deze aanvullende maatregelen zullen uw portemonnee beter beveiligen dan de standaardinstelling.
Gevolgtrekking
Bytecoin is een van de oudste blockchain-projecten en een van de eersten die zich richt op privacy voor de eindgebruiker.
Zelfs met het doel om Bitcoin te verbeteren, vermeldt het team duidelijk in hun wit papier dat ze Bytecoin niet als een Bitcoin-vervanger beschouwen. In plaats daarvan vinden ze dat het hebben van meerdere sterke valuta’s gunstig is voor alle betrokkenen.
De recente heropleving van teamcommunicatie en transparantie schenkt vertrouwen in een project met een geschiedenis die door sommigen als twijfelachtig wordt beschouwd. Dat gezegd hebbende, blijft het project kritiek krijgen van de gemeenschap vanwege zaken als de vermeende Binance pump-and-dump.
Naarmate overheden meer betrokken blijven bij de crypto-ruimte, zal de interesse in privacymunten waarschijnlijk blijven toenemen. Het is echter onduidelijk of Bytecoin de privacymunt bij uitstek zal zijn.
Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt door Steven Buchko op 27-11-2018 om de recente wijzigingen van het project weer te geven.