Wat is Bytom?

Bytom is een blockchain-protocol voor financiële en digitale activatoepassingen. Met behulp van het Bytom-protocol kunnen zowel individuen als ondernemingen niet alleen digitale activa (zoals Bitcoin) registreren en uitwisselen, maar ook traditionele activa (zoals effecten, obligaties of zelfs inlichtingengegevens).

Het probleem: Real-world assets worden tokenized naarmate we eigendomsrecords verplaatsen en grootboeken uitwisselen naar de blockchain. Op protocolniveau is er momenteel echter geen uniforme manier om die activa in kaart te brengen van de fysieke naar de digitale wereld. Naast het in kaart brengen, moet er ook nog enige interoperabiliteit zijn tussen de twee activavormen om één samenhangend ecosysteem te creëren. Totdat dit gebeurt, is het moeilijk om een ​​’symbolische’ wereld voor te stellen. Dit is wat Bytom wil oplossen.

In deze Bytom-beginnershandleiding bespreken we:

Hoe werkt Bytom?

Bytoms missie is “om de atomaire [fysieke] wereld en de byte [digitale] wereld te overbruggen, om een ​​gedecentraliseerd netwerk op te bouwen waar verschillende byte-activa en atomaire activa kunnen worden geregistreerd en uitgewisseld.”

De drie soorten Bytom-activa zijn:

  • Inkomensvermogen: Dit zijn onder meer niet-renderende activa, investeringen van lokale overheden en crowdfundingcampagnes.
  • Eigen vermogen: Deze activaklasse vereist verificatie van beleggers voor overdrachten en omvat zaken als aandelen in particuliere bedrijven en aandelen van een niet-openbare investering.
  • Gesecuritiseerde activa: Dit type activa heeft een voorspelbare cashflow. Voorbeelden zijn schulden en autoleningen.

U kunt al deze activa on-chain verhandelen met het Bytom-protocol. En dit heeft veel voordelen. Het vastleggen van eigendom van activa en uitwisselingen op de blockchain zorgt voor een efficiënter en veiliger systeem dan wat momenteel beschikbaar is.

Het verwijdert het grootste deel van de bloat die tussenpersonen veroorzaken bij het overdragen van activa en het bijhouden van gegevens. Het verwijderen van de tussenpersonen leidt tot lagere kosten en doorlooptijden. Deze verwijdering heeft ook het extra voordeel dat u volledige controle over uw activa krijgt. U hoeft niet langer een derde partij te vertrouwen om nauwkeurige gegevens bij te houden, omdat deze worden opgeslagen in een onveranderlijk openbaar grootboek. En omdat de activarecords wereldwijd over knooppunten worden verspreid, is er geen enkel storingspunt waarop een kwaadwillende actor de gegevens kan manipuleren.

Het Bytom-protocol bevat ook de mogelijkheid voor cross-chain transacties via zijketens. Om dit als ontwikkelaar te doen, maakt u gewoon een kleinere versie van de keten en voert u API-aanroepen uit via slimme contracten om de netwerkactiviteit in die hoofdketen te verifiëren. Door dit te doen, kunt u met de oproepen activa tussen ketens overdragen en zelfs dividenden via de zijketen verdelen.

Bytom Token (BTM)

De Bytom Token (BTM) heeft drie belangrijke toepassingen in het Bytom-ecosysteem:

  1. Transactiekosten
  2. Dividenden
  3. Deposito’s bij uitgifte van activa

Er zijn momenteel 987 miljoen BTM in omloop met een totaal aanbod van 2,1 miljard die door mijnbouw in circulatie komen. Het team verdeelde 30 procent van het aanbod aan ICO-deelnemers en creëerde een pool voor mijnbeloningen met 33 procent van het totale aanbod. De resterende tokens worden in reserve gehouden, gebruikt voor bedrijfsontwikkeling of werden gegeven aan particuliere investeerders.

Systeem Architectuur

De Bytom-architectuur is onderverdeeld in drie lagen: Applicatie, Contract en Ledger.

Bytom-systeemarchitectuurlagen

De Applicatielaag is waar je mee omgaat als eindgebruiker. Dit omvat de mobiele en web-apps waarmee u werkt om uw activa te beheren. Interactie met deze laag activeert contractoproepen, je raadt het al, de contractlaag.

De Contractlaag bevat twee soorten contracten. De eerste, het Genesis-contract, geeft andere slimme contracten op het netwerk uit en controleert deze. Maar wat nog belangrijker is, het zorgt ervoor dat alle activa die Bytom gebruiken, voldoen aan de standaardisatieregels van het protocol.

Het volgende, het algemene contract, heeft twee vergelijkbare functies. De eerste functie vergemakkelijkt het verhandelen van activa tussen protocolgebruikers. De tweede stelt dividenduitkeringen in en verifieert deze. Om een ​​nieuw activum via het algemeen contract te kunnen inzetten, moet u het eerst ter goedkeuring naar het Genesis-contract sturen.

Ten slotte is de basis van het Bytom-protocol het Ledger-laag. Hier maakt Bytom verbinding met de blockchain. Deze blockchain is zonder toestemming, openbaar en maakt gebruik van een Proof-of-Work (PoW) consensusalgoritme. In tegenstelling tot sommige andere PoW-projecten, kunt u een ASIC gebruiken om op het netwerk te minen, en het team moedigt het zelfs aan in hun wit papier.

Bytom team & vooruitgang

Het hoofdkantoor is gevestigd in China, de Bytom team bevat een aantal heavy-hitters uit de blockchain-ruimte. Oprichter Chang Jia verliet de wereld van Sci-Fi-schrijven om 8btc te creëren, een van de grootste Bitcoin- en blockchain-nieuwssites in China.

De andere oprichtende partner, Duan Xinxing, is de voormalige vice-president van OKCoin, een van de grootste uitwisselingen van digitale activa ter wereld.

Het project begon in januari 2017 en het team boekt sindsdien gestage vooruitgang. Ze brachten hun eerste testnet uit in september van datzelfde jaar en lanceerden eind april van dit jaar de eerste versie van het mainnet. Het project heeft ook officieel de Howey-test doorstaan, wat betekent dat de SEC het token niet als een beveiliging zal classificeren.

Bytom voortgangsplan

Er zijn niet veel andere projecten die dezelfde doelen proberen te bereiken als Bytom. Ravencoin is een ander project (zij het momenteel veel kleiner) dat de overdracht van activa wil verbeteren. In tegenstelling tot Bytom is Ravencoin ASIC-resistent. U kunt ook projecten bekijken die spelactiva, zoals WAX en Enjin Coin, tokeniseren als concurrenten. Hoewel ze beginnen met de game-industrie, hebben de projectteams plannen om ook uit te breiden naar andere soorten activa.

Handel

Bytom heeft door de geschiedenis heen een turbulent handelspad gehad. Afgezien van een korte piek direct nadat de munt in augustus begon te handelen, bleef de prijs gedurende het grootste deel van 2017 relatief vlak rond de $ 0,08 (~ 0,000013 BTC). De prijs steeg licht toen het project de Howey-test doorliep in oktober 2017, maar zag pas halverwege december een significante groei, aangezien het meegroeide met de rest van de markt.

De Bytom-prijs bleef de algemene markt volgen en daalde scherp in januari 2018, maar heeft zich sindsdien mooi hersteld. Tegen het einde van april bereikte de BTM-prijs een recordhoogte van $ 1,13 (~ 0,000124 BTC). Het zit nu echter op ~ $ 0,71 (~ 0,000081 BTC).

Zoals bij de meeste andere projecten, zouden aankondigingen van partnerschappen en aanvullende adoptie ervoor moeten zorgen dat de prijs verder stijgt.

Waar BTM te kopen

Voor een cryptocurrency met een marktkapitalisatie zo groot als BTM, zult u misschien verbaasd zijn te ontdekken dat deze niet op veel van de belangrijkste beurzen staat vermeld.

BTM wordt meestal gekocht Juiste BTC, een in Dubai gevestigde beurs, met BTC. U kunt ook USDT, BTC of ETH inwisselen voor BTM op Huobi en Bibox.

Voor een volledige lijst met uitwisselingen en handelsparen voor BTM, ga naar CoinMarketCap.

Waar bewaar je BTM

U dient uw BTM op te slaan in de Bytom officiële portemonnee. Het is beschikbaar op Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen. Het team heeft ook een handleiding om u te helpen bij het opzetten en gebruiken van de portemonnee.

Op het moment van schrijven is Bytom bezig met het converteren van de ERC20 BTM-tokens naar de reguliere BTM-tokens op de Bytom-blockchain. Als u nu BTM koopt, neem dan contact op met de beurs om te weten welke tokens u ontvangt. U moet alleen de gewone BTM-tokens naar de officiële portemonnee sturen.

Gevolgtrekking

Bytom ontwikkelt een interoperabiliteitsprotocol om de overdracht en het beheer van fysieke en digitale activa mogelijk te maken. Het team wordt geleid door enkele van de eerste blockchain-evangelisten, en ze hebben belangrijke mijlpalen bereikt sinds hun oprichting in 2017.

Als dit lukt, kunnen we een nieuw tijdperk van een tokenized wereld zien met digitale activa die alles vertegenwoordigen, van een bedrijfsaandeel tot een stuk land. Hoewel het nog vroeg is, ziet de toekomst er veelbelovend uit op basis van het werk dat het Bytom-team tot dusver heeft voltooid.

Aanvullende Bytom-bronnen

Twitter

Telegram

Reddit

Github