Wat is Civic (CVC)?

Civic is een protocol voor persoonlijke identiteitsverificatie dat gebruikmaakt van gedistribueerde grootboektechnologie om digitale identiteiten beter te beheren. Net als bij blockchain-projecten die zich richten op kwaliteitscontrole voor consumentenproducten, stelt Civic een veiligere, goedkopere en efficiëntere methode voor identiteitsverificatie voor voor individuen en industrieën over de hele wereld..

Stel u voor hoe vaak u een Know Your Customer (KYC) -verificatieproces hebt moeten doorlopen. Telkens wanneer u solliciteert naar een nieuwe baan, een bankrekening opent of deelneemt aan een ICO, moet u een identiteitsbewijs overleggen en wachten tot het is geverifieerd. Afhankelijk van de service kan dit dagen of weken duren, omdat organisaties de tijd en middelen moeten besteden aan het verifiëren van deze informatie met verouderde systemen.

Civic biedt een new-age-oplossing voor dit probleem, een waarbij een enkele invoer van uw persoonlijke identiteitsgegevens elke organisatie of dienst in staat stelt om deze op de blockchain te controleren zonder dat u dezelfde gegevens tweemaal hoeft te verstrekken – persoonlijke identiteitsverificatie die overdraagbaar is van de ene dienst naar de andere.

In deze Civic-gids behandelen we wat u moet weten, waaronder:

Hoe werkt Civic??

Het netwerk van Civic biedt plaats aan drie verschillende, maar onderling afhankelijke entiteiten: gebruikers, validators en serviceproviders. De gebruikers zijn iedereen die het protocol wil gebruiken om een ​​identiteit te registreren. Civic maakt dit gemakkelijk en veilig met zijn Beveiligde identiteit app.

Validators zijn verantwoordelijk voor het verifiëren van de authenticiteit van een identiteit in het gedistribueerde grootboek van de blockchain. Ze kunnen deze informatie vervolgens verkopen aan serviceproviders die de identiteit van hun klant moeten verifiëren en de gegevens moeten uitwisselen voor CVC. Civic is gebouwd op de Ethereum-blockchain en maakt gebruik van slimme contracten om toezicht te houden op gegevensattestering en uitbetaling voor dit werk.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2XDGX41nr1o]

Veilige identiteits-app

Om met Civic aan de slag te gaan, moet u de Secure Identity-app downloaden, hetzij in mobiele of webvorm (of beide). Bij het opzetten van de applicatie voert u een verscheidenheid aan persoonlijke identiteitsgegevens in, waaronder uw naam, adres, burgerservicenummer of belastingidentificatienummer, paspoortnummer, rijbewijs, enz. Zonder gebruik te maken van gebruikersnamen en wachtwoord, multifactorbiometrische gegevens, zoals vingerafdrukscan , beveilig de applicatie om deze volledig onder uw controle te houden.

De applicatie versleutelt ook persoonlijke informatie met een privésleutel die is uitgegeven door een externe portemonnee. Deze versleuteling biedt een buffer tussen Civic en zijn gebruikers, zodat u er zeker van kunt zijn dat Civic geen toegang krijgt tot persoonlijke identiteitsgegevens zonder uw toestemming.

In feite slaat Civic geen persoonlijke informatie rechtstreeks op de blockchain op. In plaats daarvan slaat het ter referentie attesten van deze informatie op. Door verwijzingen naar de gegevens op te slaan in plaats van de gegevens zelf, zorgt u ervoor dat u altijd de controle heeft over uw eigen gevoelige identiteitsinformatie, terwijl u tevens het bewijs levert dat de validators de authenticiteit van uw gegevens hebben bevestigd.

burgerapp

Maatregelen voor burgerbeveiliging

Veilig identiteitsplatform en ecosysteem

Zoals we eerder hebben besproken, vormen validators en serviceproviders de andere helft van het netwerk. Waar de Civic-app gebruikers aan de voorkant huisvest, zijn validators en providers verantwoordelijk voor de back-endservices. Deze services omvatten identiteitsattestatie en KYC-bevestiging.

kaart van het burgeridentiteitssysteem

Civic Identity-systeem

Validators zijn verantwoordelijk voor het verifiëren van identiteiten voor het netwerk, zowel op de blockchain als voor serviceproviders. Als je persoonlijk identificeerbare informatie wilt indienen bij een serviceprovider (bijv. Een beurs, een bank, etc.), dien je de relevante informatie van je Civic-app in bij een validatiecontract. Deze slimme contracten fungeren als escrow-services voor de transactie en bieden validators de identiteitsgegevens. Nadat ze hebben verklaard dat de informatie authentiek is, hashen de validators deze op het netwerk.

Iets om op te merken: een validator zou de serviceprovider zelf kunnen zijn, en voor de eerste commitment van een gebruiker aan het netwerk is dit waarschijnlijk het geval. Om de identiteit van een gebruiker te bevestigen, moeten validators bovendien hun informatie vergelijken met een andere bron (bijvoorbeeld openbare registers, financiële gegevens). Een overheid zou bijvoorbeeld een schat aan informatie verstrekken als identiteitsverificator.

CVC-token en burgermarktplaats (identiteit)

Zodra een validator identiteitsinformatie heeft geverifieerd, kunnen andere serviceproviders namens een gebruiker toegangsrechten voor deze informatie kopen met CVC, de utility-token van Civic. Validators kunnen ook rechten op de informatie verkopen, met toestemming van de gebruiker, op de Civic Marketplace, recentelijk gebrandmerkt Identiteit. Wanneer een serviceprovider betaalt voor identiteitsinformatie, wordt de CVC in een validatiecontract geplaatst. En zodra de validator het bewijs van de identiteitsinformatie levert, ontvangen zowel deze als de gebruiker CVC in ruil. Deze service is ook flexibel, aangezien validators kunnen kiezen welke informatie ze willen verifiëren op verzoek van een serviceprovider.

Stel dat een serviceprovider, net als een kredietbeoordelaar, toegang nodig heeft tot de kredietgeschiedenis en bankrekeninggegevens van een klant. Na te hebben gecommuniceerd met de gebruiker, zou de serviceprovider een gegevensverzoek indienen bij een eerdere validator, misschien een creditcardmaatschappij, bank of andere financiële instelling. Deze validator zou de hash voor de gevraagde informatie uit de blockchain halen om deze te bevestigen met de informatie die de client momenteel verstrekt. Als alles klopt, wordt de validator betaald voor deze services (net als de gebruiker) en keurt de serviceprovider de identiteit van de klant goed.

Civic Team en Roadmap

Medeoprichter en CEO Vinny Lingham is een serieel ondernemer met meer dan tien jaar ervaring in e-commerce. Als lid van de Bitcoin Foundation is hij ook een van de haaien Shark Tank Zuid-Afrika.

Jonathan Smith, de CTO en medeoprichter van het project, heeft meer dan 15 jaar ervaring met ontwikkeling, technische analyse en beheer voor entiteiten zoals Deloitte en RBS.

maatschappelijk team

Civic Founders

Civic heeft al een werkend product in zijn web- en mobiele app. En als u dat vandaag wilt, kunt u informatie naar het netwerk sturen voor bevestiging, zolang er maar een validator is om deze te verifiëren. In het derde kwartaal van 2018 heeft het team de naam Civic Marketplace omgedoopt tot Identity, slimme contracten geïmplementeerd en ondersteuning voor fiat-tarieven toegevoegd..

Het lijkt erop dat de focus van het team is verschoven van het kernaanbod van Civic naar de Identity-markt. De routekaart voor het laatste kwartaal van 2018 inclusief open-sourcing Identity en het leveren van een Validator Toolkit. Het lijkt er echter op dat geen van deze taken tot nu toe is voltooid.

In 2019 is het team van plan om Requester en Credential Wallet Toolkits te creëren. En hun uiteindelijke doel is om Identity ergens in het tweede kwartaal volledig te lanceren.

Concurrenten

Omdat Civic een oplossing voor identiteitsbeheer is, zijn de twee grootste blockchain-concurrenten SelfKey (KEY) en THEKEY (TKY). Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen, is Civic’s grootste onderscheidende factor van de andere twee de afwezigheid van de woordsleutel in de naam. Grappen terzijde, ook al richten alle drie de projecten zich op identiteitsmanagement, ze gaan er op verschillende manieren mee om.

Civic en SelfKey gebruiken de Ethereum-blockchain terwijl THEKEY bovenop NEO zit. Het zou dan ook geen verrassing moeten zijn dat THEKEY meer op de Aziatische markt is gericht dan de andere twee. Civic benadrukt ook het gebruik van biometrische gegevens die de andere twee concurrenten niet delen.

Handel

De handelsgeschiedenis van CVC-tokens was teleurstellend, zelfs gezien de huidige bearmarkt. Na het bereiken van $ 0,65 (~ 0,000183 BTC), de hoogste BTC-waarde ooit, een korte maand na de lancering, heeft het niets anders gedaan dan gevallen. Hoewel de USD-waarde van CVC steeg tijdens de bullmarkt van 2017, kwam de BTC-waarde nergens in de buurt van het vroegere hoogtepunt, wat een slechtere prestatie laat zien dan de rest van de markt..

Zelfs de veel gepubliceerde (en waarschijnlijk dure) aankoop van Identity.com in juli 2018 kon de prijs niet helpen. De CVC-prijs handelt momenteel rond $ 0,05 (~ 0,0000141 BTC).

CVC ontleent zijn waarde aan activiteit op de identiteitsmarkt. Totdat dit product live gaat, is het moeilijk om te zien dat de prijs enige grip krijgt. Echter, nieuws over een partnerschap met een opmerkelijke onderneming of overheidsinstantie zou dit project de kickstart kunnen geven die het nodig heeft.

Waar CVC kopen

Binance domineert de CVC-markt en is goed voor bijna 50 procent van het 24-uursvolume van het token in BTC of ETH. Bittrex en Huobi zijn twee andere populaire opties.

Waar CVC opslaan

Als ERC20-token kunt u CVC opslaan in een Ethereum-portemonnee. U kunt kiezen uit MyEtherWallet, Ledger Nano S, Trezor en MetaMask, om er maar een paar te noemen.

Laatste gedachten

Met Civic kunnen herbruikbare KYC en persoonlijke identiteitsinformatie de identiteitsverificatie voor elke relevante service stroomlijnen. Serviceproviders hoeven niet de moeite en het geld te besteden om de identiteit van een gebruiker te verifiëren. Zolang een validator op het netwerk het werk voor hen heeft gedaan, hoeven ze alleen een vergoeding in Civic te betalen om het informatieproces in realtime te hebben. Gebruikers hoeven ook niet dezelfde informatie onvermoeibaar achter elkaar aan verschillende organisaties door te geven, wat extra tijd en moeite bespaart.

Achter dit alles schuilt de belofte van grotere identiteitsbeveiliging en integriteit. De coderings- en biometrische vergrendelingsmechanismen van de Civic-app geven gebruikers volledige controle over hun identiteit, terwijl de eigen codering en gedistribueerde aard van de blockchain deze informatie vrij houden van diefstal en blootstelling zonder toestemming van de gebruiker..

Noot van de redacteur: dit artikel is op 1.16.19 bijgewerkt door Steven Buchko om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende civiele bronnen

Website

Twitter

Telegram

Reddit

Blog