Wat is Decentraland (MANA)?​Beginners gids

Wat is Decentraland?

Decentraland is een door Ethereum aangedreven virtual reality-platform. In deze virtuele wereld koop je percelen grond die je later kunt doorkruisen, bebouwen en geld kunt verdienen. Er is geen limiet aan wat u kunt doen. Het is het eerste digitale platform dat volledig eigendom is van zijn gebruikers.

In deze beginnershandleiding van Decentraland gaan we dieper in op:

Hoe werkt Decentraland?

Net als bij games als Skyrim en Fallout, is Decentraland een allesomvattend virtueel universum. Maar in plaats van op een tweedimensionaal scherm te spelen, neem je deel aan een driedimensionale wereld. Het lijkt de logische volgende stap te zijn voordat volwaardige AI-gebaseerde games in de fysieke ruimte worden gemaakt, à la Westworld.

Wat is LAND?

In Decentraland zijn de ruimtes waarmee u communiceert LAND, niet-vervangbare digitale activa die u in de game koopt. Als u eenmaal een perceel LAND bezit, bent u vrij om ermee te doen wat u wilt. U kunt games, applicaties, gokservices of zelfs dynamische 3D-scènes maken. Maar waarom zou je daar stoppen? Hoewel dit niet het primaire doel is, kunt u ook LAND-gebaseerde diensten creëren rond onderwijs, professionele ontwikkeling, toerisme, enz.

Het aantal LAND is afgetopt en elk perceel van LAND is 10 bij 10 meter, maar er is geen limiet aan de hoogte. Onlangs is Decentraland gemaakt LAND Landgoederen, een functie waarmee u uw LAND gemakkelijker kunt beheren door aangrenzende percelen te koppelen. Als u LAND wilt kopen (of gewoon de kaart wilt zien), moet u de LAND marktplaats.

Gelijkaardige groeperingen op LAND omvatten Districten. Districten zijn in feite gemeenschappen die draaien om een ​​gedeeld thema. Er kan bijvoorbeeld een district zijn dat alleen voor cryptoliefhebbers is met cryptocurrency-apps en -services. U kunt stemmen over districtskwesties via de stemapp van Decentraland, Agora. Het aantal LAND dat u in een bepaald district bezit, hangt samen met het gewicht van uw stem. Decentraland heeft Agora opgericht om u meer controle te geven over wat er in uw districten gebeurt en om feedback te geven op het platform in het algemeen.

Wat is MANA?

MANA is het cryptocurrency-token van Decentraland. Het is een ERC20-token dat u gebruikt om percelen LAND te kopen en om te betalen voor goederen en diensten in de wereld.

Wanneer u LAND koopt, verbrandt Decentraland de MANA waarmee u het koopt. Het Decentraland-team verkocht oorspronkelijk elk perceel LAND voor 1000 MANA. Nu er echter een secundaire markt is, variëren de LAND-prijzen. Momenteel is het goedkoopste perceel van LAND 11.750 MANA, terwijl meer populaire gebieden miljoenen prijzen hebben. Het best verkochte perceel ging in maart 2018 voor 2.000.000 MANA, of $ 175.578. Dit was nogal wat geld voor een virtueel perceel en leverde de verkoper een mooie winst op.


Technologie-architectuur

Het protocol van Decentraland heeft drie lagen

  • Consensuslaag: volgt landeigendom en landinhoud via een Ethereum smart contract.
  • Land inhoud laag: Gebruikt een gedecentraliseerd distributiesysteem om de inhoud in de virtuele wereld weer te geven.
  • Real-time laag: Biedt peer-to-peer-verbindingen zodat gebruikers met elkaar kunnen communiceren.

Het team bouwt het virtual reality-platform met A-Frame. Om in de wereld te bouwen, kunt u eerst een model in SketchUp en / of Blender maken en dit vervolgens op het platform importeren.

Decentraal en team & Vooruitgang

Het Decentraland-team wordt geleid door Ari Meilich (projectleider) en Esteban Ordano (technisch leider). Ordano werkte eerder bij Bitpay als software engineer en richtte Smart Contract Solutions, Inc. op.Beide oprichters hebben ook samengewerkt bij het creëren van Stremium en Bitcore.

decentraal en oprichters

Decentraland bestaat al langer dan u misschien denkt. Het team bereikte hun eerste ontwikkelingsmijlpaal, Stone Age, in juni 2015. Dit was een eenvoudig, gepixeld raster dat pixels aan gebruikers toewees via een proof-of-work-algoritme. Meest recent hielden ze een Terraform-evenement waarin ze LAND verkochten in de nieuwe 3D-wereld.

Het team is ook een partnerschap aangegaan district0x, Aragon, en imToken om een ​​aantal van hun diensten te verlenen.

Decentraland is vrij uniek in de blockchain-wereld zonder grote, directe concurrenten. Zeer betrouwbaar en Sansar beide bieden ruimte om virtual reality-ervaringen te creëren en verkopen, maar ze zijn niet gebaseerd op blockchain. MARK.SRUIMTE lijkt het meest vergelijkbare project te zijn; het loopt echter ver achter op Decentraland in zowel ontwikkeling als bekendheid.

Handel

De MANA-prijs bleef relatief stabiel tot de marktexplosie van december / begin januari. Sindsdien heeft de munt het relatief goed gedaan in vergelijking met de rest van de altcoin-markt, met behoud van ongeveer 75% van zijn Bitcoin-waarde in de daaropvolgende neergang.

MANA bereikte zijn hoogste punt ooit in januari 2018 op $ 0,26 en bereikte nog twee pieken in mei en juli, respectievelijk $ 0,18 en $ 0,14. Sinds juli 2018 is MANA blijven dalen, wat de trends van de cryptomarkten weerspiegelt.

Omdat MANA op dit moment alleen wordt gebruikt om LAND te kopen, is het moeilijk te voorspellen wat de prijs zal beïnvloeden. Een toename van de vraag naar LAND kan alleen maar leiden tot een stijging van de hoeveelheid MANA die je nodig hebt om wat aan te schaffen – niet tot een stijging van de MANA-waarde zelf. De MANA-prijs zou echter moeten stijgen naarmate u er meer dingen mee kunt kopen.

Waar MANA te kopen

U kunt MANA op de meeste grote beurzen kopen met Bitcoin of Ethereum. Binance en OKEx hebben het grootste handelsvolume van de beurzen.

Als je geen van deze twee munten hebt en je weet niet waar je moet beginnen, bekijk dan onze Bitcoin-koopgids of Ethereum-koopgids.

Waar MANA te bewaren

MANA is een ERC20-token, dus er zijn talloze portemonnee-opties waaruit u kunt kiezen. We raden aan om een ​​hardware wallet te gebruiken, zoals de Trezor of Ledger Nano S. Deze houden uw geld offline en zijn minder gevoelig voor kwaadaardige software.

MyEtherWallet is een andere populaire optie als u het geld niet aan een hardwareportefeuille wilt uitgeven.

Gevolgtrekking

Decentraland is een virtual reality-platform waarop u land kunt kopen. Door overal de verbeelding van gamers en ondernemers aan te boren, kun je doen wat je wilt met het land dat je koopt.

Dit is een uniek project in een grotendeels ongeteste markt. De populariteit van games met een ‘alternatief leven’ is een goed teken, maar het is moeilijk te zeggen of dit zal worden overgedragen naar de 3D- en blockchain-ruimte. Als Decentraland echter de acceptatie krijgt die zijn aanhangers hopen, dan zien we misschien een geheel nieuw ecosysteem van bedrijven en ervaringen voor onze ogen bloeien.

Noot van de redacteur: dit artikel is op 25 oktober 2018 bijgewerkt door Rachel Lantz om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende decentrale bronnen

Onenigheid

Medium

Twitter

RocketChat

Github

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map