Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic is de originele Ethereum-blockchain en maakt de implementatie van gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten mogelijk. Het project is ontstaan ​​uit een onwankelbaar geloof in kernprincipes. Het symboliseert het belang van het feit dat een cryptocurrency fungibel is en de blockchain onveranderlijk.

De blockchains van Ethereum en Ethereum Classic waren identiek tot aan het blok 1920000. Maar toen veranderde de beruchte DAO een blockchain en cryptocurrency voor altijd. In deze handleiding bespreken we wat u moet weten, waaronder:

De harde vork

Een slim contract, bekend als de DAO (Decentralized Autonomous Organization), is gemaakt op het Ethereum-platform. De DAO was in wezen een durfkapitaalfonds waar investeerders zouden stemmen over de toewijzing van kapitaal. Het fonds was zo populair dat het ongeveer 14 procent van alle op dat moment bestaande Ether aantrok, waarmee het 150 miljoen dollar ophaalde.

Het voor- en nadeel van een slim contract is de autonome uitvoering ervan. In dit geval had het slimme contract een ontwerpfout waardoor iemand meer dan 3,6 miljoen Ether van The DAO kon stelen. Vitalik Buterin, de maker van Ethereum, en de meerderheid van de gemeenschap wilden een harde vork uitvoeren die de blockchain terug zou rollen naar blok 1920000, vóór de hack, zodat geld kon worden geretourneerd. Je kunt hier meer lezen over de controverse en de beslissing om Ethereum te hard fork.

Na de harde vork om het geld van mensen terug te geven, bleef de originele Ethereum-blockchain bestaan ​​en staat nu bekend als Ethereum Classic of ETC. De gemeenschap die de oorspronkelijke blockchain bleef mijnen en ondersteunen, is van mening dat er geen externe invloed mag zijn op wat een onveranderlijke blockchain zou moeten zijn. Ethereum Classic heeft sindsdien zijn eigen weg gebaand in de cryptocurrency-wereld. Op de lange termijn hoopt de Ethereum Classic-gemeenschap dat het waardevol is om deze principiële benadering te volgen code is wet.

Hoe werkt Ethereum Classic??

Het belangrijkste dat u moet weten over Ethereum Classic zijn slimme contracten. Nick Szabo vond in 1994 slimme contracten uit. Destijds was er echter geen gedecentraliseerd platform dat de slimme contracten veilig kon opslaan. De blockchain bood het perfecte platform. Slimme contracten worden bovenop de Ethereum Classic-blockchain gebouwd en dwingen automatisch de regels van een overeenkomst af. Slimme contracten zouden op een dag talloze intermediaire diensten op het gebied van bankieren, bestandsopslag, verzekeringen, identiteits- en reputatiediensten, enz. Kunnen elimineren.

Ethereum Classic’s Turing-compleet Sputnik virtuele machine voert de slimme contracten uit. Een complete Turing-machine kan een Turing-machine simuleren. De hypothetische machine van Alan Turing is de manipulatie van een reeks enen en nullen om een ​​computeralgoritme te simuleren. Het is nooit bewezen dat een computer eigenlijk meer kan dan een Turing-machine en daarom kan de Sputnik Virtual Machine elk computerprogramma uitvoeren dat erop is gecodeerd. Het idee van Ethereum Classic is om niet alleen valuta te decentraliseren, maar een gedecentraliseerde wereldcomputer te maken.

ETC-knooppunten hebben een prikkel om de virtuele machine financieel te laten draaien. De knooppunten ontvangen ETC-vergoedingen voor het verwerken van de transacties met betrekking tot de contracten. De slimme contracten kunnen mensen in Ether classic uitbetalen.

Emerald Software Developer Kit (SDK)

Ontwikkeling die uniek is voor Ethereum Classic produceerde het Emerald Software Developer Kit, een toolkit om dapps te bouwen. De SDK bevat andere componenten voor ontwikkelaars, zoals UI, bibliotheken en buildtools. Omdat Ethereum Classic een platform is, is het uiteindelijke doel dat zoveel mogelijk ontwikkelaars bovenop de blockchain bouwen. ETC richt zich op het internet of things, ook wel IoT genoemd. In een interview, ETC-ontwikkelaar Igor Artamonov zei: “Slimme contracten op [de] blockchain zijn bij uitstek geschikt voor eenvoudige overeenkomsten tussen machines die werken op [een] gedistribueerd netwerk, een machine-to-machine-protocol, en IoT is [de] meest voor de hand liggende toepassing hiervoor. “

Geth

Geth, die de programmeertaal Go gebruikt, biedt een “multifunctionele opdrachtregeltool die een volledig Ethereum Classic-knooppunt uitvoert”. Geth bevat meer dan 40 procent nieuwe code sinds de hard fork van Ethereum, wat een actieve ontwikkeling door het ETC-team aantoont. De programma staat je toe mijn ETC, geld overmaken tussen portefeuilles, slimme contracten maken en accounts beheren.

Geschiedenis

Ethereum Classic zette de oorspronkelijke blockchain voort en splitste zich af van Ethereum in juli 2016. Er werd voorspeld dat de originele ketting zou gewoon verdwijnen na de splitsing maar mijnbouw en handel gingen door. Uiteindelijk noteerde Poloniex ETC en de prijs bereikte een derde van de ETH’s.

Na bittere aanvallen in de verschillende Ethereum-subreddits, maakte ETC een “Onafhankelijkheidsverklaring“Onder vermelding van” wij geloven in een gedecentraliseerde, censuurbestendige, toestemmingsloze blockchain. Wij geloven in de oorspronkelijke visie van Ethereum als een wereldcomputer die niet kan worden afgesloten, met onomkeerbare slimme contracten. ”

Uit de kernprincipes van hun Onafhankelijkheidsverklaring:

“Code is wet; er zullen geen wijzigingen zijn in de Ethereum Classic-code die de eigenschappen van onveranderlijkheid, vervangbaarheid of heiligheid van het grootboek schenden; transacties of grootboekgeschiedenis kunnen om welke reden dan ook niet worden teruggedraaid of gewijzigd. “

Het is duidelijk dat deze principes niet in overeenstemming waren met Ethereum en daarom is ETC niet langer verbonden met de Ethereum Foundation.

Uiteindelijk dumpte de dief de ETC van de DAO-hack op de markt, maar verrassend genoeg bleef de ETC-prijs redelijk stabiel. Na alle chaos was Ethereum Classic uiteindelijk in staat om een ​​ontwikkelingsteam samen te stellen en zijn eigen weg te gaan.

Ethereum Classic-team

Oorspronkelijk had het Ethereum Classic-team, ETCDEV, opzettelijk een lager profiel. Het ontbreken van een spraakmakende leider is in lijn met hun kernfilosofie dat ETC gedecentraliseerd is en vrij is van krachtige menselijke invloed. Dit team is echter niet meer actief.

Nu wordt de ontwikkeling van Ethereum Classic geleid door ETC Labs en het IOHK Grothendieck-team.

Ethereum Classic Leadership Team

Vorig ETCDEV-leiderschapsteam

Muntvoorziening en duurzaamheid

ETC wijkt sterk af van ETH als het gaat om mijnbouw en munttoevoer. Ethereum heeft een ingebouwde moeilijkheidsgraad die het minen met bewijs van werk in de loop van de tijd moeilijker maakt. Dit zal uiteindelijk alle mijnwerkers dwingen om over te schakelen naar een bewijs van inzet. ETC pauzeert deze moeilijkheidsbom en is van plan vast te houden aan het bewijs van werk.

Gemiddeld zijn er bloktijden van 10-14 seconden met een beloning van vijf ETC per blok. Omdat de bloktijden zo kort zijn, zijn de transactiekosten relatief laag, met een gemiddelde vergoeding van ongeveer één cent.

Ethereum Classic is inflatoir door blokbeloningen tot het jaar 2025, waarna de muntvoorraad wordt beperkt tot 210 miljoen munten. Ethereum heeft geen limiet en is van plan voorlopig inflatoir te blijven. ETC is van mening dat dit monetaire beleid Classic een veiligere investering maakt, aangezien de waarde van de munten in de loop van de tijd niet zal afnemen vanwege een nooit eindigende toename van het aanbod.

Toekomstige projecten en routekaart

In 2018 bracht het ontwikkelingsteam het Emerald Desktop-portemonnee, de eerste betrouwbare portemonnee van ETC. Ze hebben ook de tijdbom van de moeilijkheidsgraad verwijderd die we eerder noemden en zijn begonnen met het implementeren van zijketens voor schaalbaarheid.

Over de komende twee jaar, het Ethereum Classic-team werkt aan het verbeteren van de compatibiliteit met de Ethereum-keten, het verbeteren van de Sputnik Virtual Machine en het implementeren van zijketens met Proof of Authority (PoA).

Ethereum Classic Roadmap (2019-2020)

Ethereum Classic Roadmap (2019-2020)

Wedstrijd

Het lijdt geen twijfel dat ETC te maken krijgt met felle concurrentie. Er is niet alleen de voor de hand liggende concurrent van Ethereum, maar ook een andere slimme contractaanbieder. Met name NEO heeft naam gemaakt in de slimme contractruimte. De ETC “de gemeenschap blijft minder gefocust op andere technologieën die in directe concurrentie komen… en meer op partnerschappen en complementaire oplossingen.“Het is vermeldenswaard dat wanneer je het platform vergelijkt met andere slimme contractaanbieders, ETC zeker uitblinkt in zijn niveau van decentralisatie.

Handelsgeschiedenis

ETC staat consequent in de top 20 voor de totale marktkapitalisatie. Na een ontwikkelaarsconferentie in Hong Kong steeg de prijs tot 20 dollar. De munt zag toen een piek tot meer dan 30 dollar na de eerste fase van een nieuw monetair beleid om de inflatie weg te nemen.

ETC bereikte een recordhoogte in de USD op het hoogtepunt van de bullmarkt van 2017 / begin 2018, met een stijging van $ 45,50 (~ 0,00316 BTC). Sindsdien is de prijs blijven dalen. Het schommelt momenteel rond $ 4,50 (~ 0,00115 BTC).

Hoewel de meeste ontwikkeling en interesse bij de hard fork Ethereum ligt, zal het interessant zijn om de effecten van centralisatie en inflatie op de munt op de lange termijn te zien..

Waar te koop ETC

U kunt voor ETC handelen met BTC en ETH op Binance en Bittrex. U kunt ETC ook rechtstreeks met USD kopen op Coinbase, de gemakkelijkst te gebruiken optie.

Naast het kopen van ETC, kunt u ook mijnen. Het project biedt een uitgebreide lijst met mijnpools op hun website.

Waar te slaan ETC

Je hebt veel opslagmogelijkheden voor je ETC-tokens. Idealiter zou u de door Ethereum Classic geleverde moeten gebruiken Emerald portemonnee. Als dat je niet bevalt, zijn er heel veel toegevoegde opties dat het ETC-team aanbeveelt.

Voor een mobiele portemonnee ondersteunt Jaxx ETC.

Voor maximale veiligheid kunt u echter de Ledger Nano S hardware wallet of de Trezor gebruiken.

Laatste gedachten

Met ETC weet u dat u investeert in een toewijding aan een onveranderlijke blockchain. Hun team hoopt dat het op de lange termijn waardevol is om vast te houden aan uw principes. Met ETH is er het precedent dat ze opnieuw zouden kunnen forceren op basis van menselijke invloed. Het is belangrijk om te onthouden dat cryptocurrencies zijn ontstaan ​​uit de as van de ineenstorting van het bankwezen. Satoshi Nakamoto ontwierp oorspronkelijk gedecentraliseerde blockchains om corruptie in de financiële sector aan te pakken. “De onveranderlijke blockchain was bedoeld om vrij te zijn van de menselijke neiging tot corruptie.” Diefstallen met cryptocurrency zijn eerder gebeurd en zullen opnieuw gebeuren. Waar trekken we de grens van wat een harde vork vereist? ETH vervaagde deze lijn terwijl ETC duidelijk hun land in het zand heeft getrokken.

Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt door Steven Buchko op 2.20.19 om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende bronnen

Twitter

Github

Reddit

Telegram