Wat is FOLM Coin?

De FOLM-munt (FLM) beweert zwakke punten in het Bitcoin-netwerk te hebben geïdentificeerd, en stelt de cryptocurrency voor als een oplossing voor die waargenomen problemen, en het project begon in oktober 2017. Volgens de FOLM-muntontwikkelaar Gorkem D., Enkele van de tekortkomingen van Bitcoin zijn onder meer “trage bloktijden, onvoldoende blokgrootte, blockchain-gesynchroniseerde knooppunten en de dreiging van ASIC-mining.”

Om dit samen te vatten, beschouwt de FOLM-munt Bitcoin als te traag en ook vatbaar voor centralisatie door de 51% -aanval. Bij deze aanval beheert een mijnwerker of een groep mijnwerkers het netwerk via hun superieure hardware.

De FOLM-munt beschouwt de knooppuntstructuur van Bitcoin ook als een probleem. FOLM lost dit op via een masterknooppuntsysteem. In een masterknooppuntsysteem oefenen masterknooppunten grotere rechten uit over het netwerk door middel van stemrechten. En in sommige gevallen versnellen masterknooppunten het netwerk.

Net als bij Litecoin en Bitcoin Cash, biedt de FOLM-munt een grotere blokgrootte dan Bitcoin om de transactietijd te versnellen. Bitcoin-blokken bevatten één megabyte aan gegevens. FOLM bevat vier megabytes aan gegevens.

Met deze functies op hun plaats, stelt FOLM in zijn wit papier dat het hoopt een betalingssysteem te worden, en het hoopt een infrastructuur te bieden om applicaties en diensten bovenop te bouwen, zoals een bankapplicatie.

FOLM munt afbeelding

Twee websites

Het project onderhoudt twee aparte websites. De FOLM Universe-site (ook wel FOLM.io genoemd) functioneert voornamelijk als een marketing- en advertentiesite die FOLMServices, FOLMBank en FOLMApps publiceert. De FOLM Coin-site biedt meer technische informatie en bevat de whitepaper en bronnen zoals een blokverkenner.

Hoe werkt FOLM Coin?

PHI1612-algoritme

Het FOLM-muntenproject is trots op het gebruik van het PHI1612-algoritme.

Geïntroduceerd door het Luxcore-project voor LuxCoin, biedt het PHI1612-algoritme een hybride consensusbenadering die Proof of Work (PoW) en Proof of Stake (PoS) combineert. PHI1612 probeert zowel ASIC-resistent als NiceHash-resistent te zijn. Dit betekent dat miners concurrerend blokken produceren tegen andere miners met duurdere en gespecialiseerde hardware zonder nadeel.

ASIC staat voor Application Specific Integrated Circuit. ASIC’s bieden krachtige rekenvaardigheden die nuttig zijn bij het winnen van de cryptografische puzzel die Bitcoin nodig heeft om het volgende blok in de keten te creëren. Als Sloveense organisatie biedt NiceHash een cryptocurrency cloud mining-service waar mijnwerkers hashingkracht kopen.

FOLM munt afbeelding

Algoritmen zoals PHI1612 proberen het speelveld voor miners gelijk te trekken. Bijgevolg blijft het netwerk gedecentraliseerd en bestand tegen de 51% -aanval waarbij een mijnwerker of een kliek mijnwerkers het netwerk besturen op grond van het bezit van de krachtigste hardware.

Om de beveiliging te verbeteren, gebruikt PHI1612 meerdere hash-algoritmen, waaronder Skein, JH, Cubehash, Fungue, Gost en Echo. Beschouw dit in feite als het beschermen van het netwerk door een doos in een doos in een andere doos te vergrendelen. Dus om het systeem te hacken, moet je de een na de ander breken.

Dit algoritme beweert ook minder energie te verbruiken dan traditionele PoW-algoritmen.

Software broncode

Om het FOLM-muntenproject te maken, hebben de ontwikkelaars van FOLM het Bitcoin-project gekloond en vervolgens code gekopieerd van enkele van de andere cryptocurrency-projecten, zoals Bulwark.

GitHub host de FOLM-codebasis als een open source-project en de code is geprogrammeerd in de C ++ -taal. Een programmeur werkt aan het project.

Naast de belangrijkste projectrepository, host GitHub ook een secundair FOLM-project voor het bouwen van een papieren portemonnee. Gecodeerd in Javascript, heeft het FOLM-team de code voor deze portemonnee gekloond vanuit het Electron wallet-project.

FOLM-team en witboek

Het hele team voor FOLM woont in Istanbul, Turkije, en slechts één persoon in het team vermeldt FOLM als zijn standplaats. Op LinkedIn, Gorken D. vermeldt zijn functie bij FOLM.io als medeoprichter / directeur software en bedrijfsontwikkeling. Zijn functiegeschiedenis omvat een aantal functies voor softwareontwikkeling sinds 2008. Aan de andere kant, Volkan Inanc vermeldt zichzelf als CEO op de website van het bedrijf, maar op LinkedIn vermeldt Veron Bilisim A.S. als zijn dagelijkse baan.

FOLM munt afbeelding

De primaire functie van het FOLM-project is het vergemakkelijken van betalingen, en de Witboek over FOLM-munten geeft aanvullende details over de doelstellingen en technologie van het project.

Muntvoorziening en duurzaamheid

FOLM gaat ervan uit dat het succes van het netwerk afhangt van mijnwerkers. Bijgevolg willen ze de winstgevendheid van de mijnbouw op lange termijn behouden. En om miners te stimuleren om in de loop van de tijd op het systeem te blijven, beloont FOLM miners meer in hun tweede jaar op het netwerk dan in het eerste jaar..

En de voordelen van ASIC-resistentie en NiceHash-resistentie dragen bij aan deze beloningsfilosofie. Omdat het PHI1612-algoritme een gelijk speelveld biedt, stelt het systeem alle mijnwerkers in staat om beloningen te verdienen.

Het bedrijf heeft 5% van de munten voorbestemd om het project te financieren. In het eerste jaar wordt er naar verwachting 7.884.000 FLM gedolven, en in het tweede jaar 5.256.000 FLM. De 23.001.916 FLM dekt de totale muntvoorraad af en de mijnbouw verwacht binnen 32 jaar te eindigen.

FOLM munt afbeelding

Handelsgeschiedenis

Tot dusverre blijft de aanwezigheid van FOLM-munten op de handelsmarkt onder de radar vliegen. CoinMarketCap kan de munt helemaal niet vermelden.

Waar kunt u FOLM-munten kopen?

Maak een lijst van een paar uitwisselingen, intern link naar enkele van onze gidsen. Als we de optie niet hebben in onze gidsen, laat het ons weten en we zullen het toevoegen (bonuspunten en $ als je het schrijft, zodat we het erin kunnen plakken!)

Verschillende kleine beurzen vermelden momenteel FLM, voornamelijk als een paar om met Bitcoin te handelen. Waaronder CoinExchange.io, de CryptoBridge gedecentraliseerde uitwisseling, en BitexLive.

Waar kunt u FOLM-munten bewaren??

Naast de eerder genoemde GitHub-repository voor een papieren portemonnee geschreven in Javascript en gekloond vanuit het Electron wallet-project, bevat de belangrijkste projectrepository broncode voor een portemonnee in C++, gekloond vanuit het originele Bitcoin-project en andere cryptoprojecten.

En FOLM Universum biedt een verscheidenheid aan downloadopties voor portefeuilles voor desktop, internet en mobiel. Deze draaien op Mac, Windows, Linux, iOS en Android.