Wat is het fundamentele aandachtstoken?

Het Basic Attention Token (BAT) is een op Ethereum gebaseerd digitale reclametoken.

De missie van het BAT-team is om de kapotte toestand van de huidige digitale advertentieruimte te herstellen waarin gebruikers onbewust worden gevolgd, uitgevers problemen hebben met het genereren van inkomsten met inhoud en adverteerders voortdurend het slachtoffer zijn van fraude.

De inkomsten uit digitale advertenties zijn snel gemonopoliseerd door de twee grote kinderen: Facebook en Google. Deze twee bedrijven alleen al ontvangen 73% van alle online advertentiedollars. Het team achter de Basic Attention Token wil daar verandering in brengen.

BAT sluit de tussenpersonen uit het reclameproces. Gebruikers worden betaald voor hun aandacht bij het bekijken van advertenties en uitgevers ontvangen het grootste deel van de advertentie-inkomsten rechtstreeks. Bovendien krijgen adverteerders een betere ROI en nauwkeurigere gegevens om te analyseren met BAT.

In deze Basic Attention Token-gids behandelen we:

Hoe werkt het basisaandachtstoken?

Momenteel is de enige webbrowser die het Basic Attention Token kan gebruiken het Dappere browser – een browser gemaakt door het BAT-ontwikkelingsteam. Hun origineel routekaart voor 2018 verklaarde dat het BAT-systeem tegen het einde van het jaar in andere browsers en apps zou zijn geïntegreerd. Het lijkt er echter op dat ze die prioriteit hebben teruggedrongen.

Met behulp van slimme contracten sturen adverteerders advertenties met een symbolische betaling in een vergrendelde toestand naar gebruikers. Wanneer een gebruiker de advertentie bekijkt, ontvangt hij een deel van die tokenbetaling. De Brave-browser ontvangt ook een deel van de tokenbetaling. De rest van de betaling gaat naar de uitgever die de advertentie host.

Hoe BAT werkt

Het fundamentele aandachtstoken Ecosysteem-belanghebbenden

Als gebruiker kunt u uw BAT aan verschillende dingen in de browser besteden, waaronder premiumartikelen en -producten, donaties aan inhoudsproviders of foto’s en gegevensservices met hoge resolutie. Het BAT-ecosysteem kan zelfs worden uitgebreid om microbetalingen te gebruiken voor opmerkingen en omhoog / omlaag stemmen in forums.

Zo’n systeem is voordelig voor iedereen in de digitale advertentieruimte.

  1. Gebruikers kunnen weer privé op internet surfen terwijl ze geld verdienen met hun aandacht.
  2. Uitgevers kunnen een flink deel van de inkomsten terugkrijgen die voorheen verloren waren gegaan aan bots en tussenpersonen.
  3. Adverteerders krijgen betere gegevens over de campagnes waardoor ze hun boodschap effectiever kunnen richten.

Wat is de Brave Browser?

De Dappere browser is een open-source webbrowser gemaakt door het BAT-team. Met de nadruk op privacy en snelheid, blokkeert de browser automatisch opdringerige advertenties en trackers. Zelfs de meest vooraanstaande advertentieblokkers op traditionele browsers laten sommige advertenties en trackers uw gedrag volgen. Brave blokkeert ze allemaal.

Het upgradet ook elke site die het kan om het HTTPS-protocol te gebruiken, en voegt een extra beveiligingslaag toe tijdens het browsen.

Brave Browser-startpagina

Brave Browser-startpagina

De Brave-browser gebruikt een grootboeksysteem op de achtergrond om anoniem bij te houden op welke sites en inhoud u het grootste deel van uw tijd besteedt, zodat het uitgevers dienovereenkomstig kan betalen.

Hoewel de browser constant uw aandacht meet, is deze informatie dat wel volledig anoniem, en jouw privé-informatie verlaat uw apparaat nooit.

De Brave-browser houdt ook de aandacht bij die u aan een advertentie hebt besteed.

Uw Aandachtswaarde voor elke advertentie wordt berekend op basis van de incrementele tijd dat de advertentie in beeld is en het aantal advertentiepixels dat zichtbaar is in verhouding tot relevante inhoud.

Door machine learning op uw aandachtswaarde te gebruiken voor verschillende advertenties, kan de Brave-browser advertenties weergeven die het meest relevant zijn voor wat u zou willen zien – een overwinning voor zowel gebruikers als adverteerders. Het team stelt dat hun machine learning-strategie content creëert die relevanter is dan die van trackingsystemen van derden.

Dappere Ledger

De Brave-browser gebruikt een grootboek om uw online activiteiten bij te houden.

Over 150 uitgevers werken al samen met BAT om mee te doen Dappere betalingen, de microbetalingsservice in de Brave-browser. Enkele van de meest opvallende uitgevers zijn onder meer Wikihow, Archive.org en Smashing Magazine. Verwacht aanvullende aankondigingen van partnerschappen naarmate het platform groeit.

Basic Attention Token Team & Vooruitgang

Officieel aangekondigd in maart 2017, is het BAT-platform relatief jong. Het project had in mei een succesvolle token-verkoop, waardoor $ 35 miljoen in minder dan 30 seconden. Sindsdien heeft het ontwikkelingsteam talloze mijlpalen in de roadmap bereikt. Ze lanceerden de Brave-browser, integreerden een BAT-portemonnee in de browser, voegden ondersteuning toe voor Twitch / YouTube en begonnen opt-in-advertenties uit te proberen waarin je beloningen verdient voor het bekijken ervan.

De Brave-browser heeft nu meer dan drie miljoen maandelijkse actieve gebruikers. En er zijn meer dan 18.000 door Brave geverifieerde uitgevers.

De BAT-team bestaat uit een aantal zware slagmensen – een van de meest opvallende Brendan Eich, de oprichter en chief visionair. Eich creëerde Javascript (ja, dat Javascript) en was medeoprichter van het Mozilla-project dat naar Firefox leidde. Als u iemand wilt die een nieuw browsergebaseerd advertentiebedrijf leidt, is het deze man.

Van wie is uw aandacht? Wie is de eigenaar van uw surfervaring op het web? Wie krijgt er betaald? Zo niet, dan ben je “product”.

Tijd om betaald te worden.@Brave

– BrendanEich (@BrendanEich) 8 april 2016

Het project heeft een opmerkelijke adviesraad met boegbeelden zoals Zooko Wilcox, oprichter en CEO van Zcash, en Ankur Nandwani, productmanager bij Coinbase.

BAT werkt samen met Uphold om portefeuillediensten aan te bieden. En, op het gebied van uitgevers, werkt hij samen met de Dow Jones Media Group. Bovendien maakt het Brave Publisher-platform gebruik van de identiteitsservice van Civic.

Concurrenten

BAT is een van de weinige cryptocurrency-projecten die zich richten op digitale advertenties. Het enige andere opmerkelijke bedrijf is AdEx, dat ook een gedecentraliseerde advertentie-uitwisseling creëert. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat AdEx heeft een focus op adverteren (specifiek op video’s) while de Basic Attention Token gaat verder dan alleen adverteren om premium-inhoud, ondersteuning van uitgevers, microdonaties, enz.

Levering van basisaandachtstoken

Op het moment van schrijven zijn er 1 miljard BAT-tokens in omloop. Nog eens 200 miljoen tokens zijn opgesloten in een pool voor productontwikkeling, en 300 miljoen tokens maken deel uit van de gebruikersgroeipool (UGP).

Veel populaire cryptocurrencies gebruiken een vorm van mining (proof-of-work) of staking (proof-of-stake) om extra munten vrij te geven in het ecosysteem. Het Basic Attention Token is in dit opzicht anders. Zodra de gebruikersgroeipool leeg is, er komen geen tokens meer in omloop.

Het team gebruikt de UGP om mensen te stimuleren om deel te nemen aan het BAT-ecosysteem. Vanaf juni 2018 begonnen ze vroege gebruikers van de Brave-browser te belonen met $ 500.000 waard van BAT-beloningen – de enige vereiste is dat je die beloningen op het Brave-platform moet besteden. Als je je BAT niet binnen 90 dagen gebruikt, worden ze terug in de UGP geplaatst voor distributie.

Handel

BAT bereikte zijn eerste hoogtepunt van ~ $ 0,327 (~ .00012950 BTC) kort na de ICO in juni 2017. Het token onderging toen hetzelfde lot als het grootste deel van de cryptomarkt en daalde in prijs tot augustus 2017. Van augustus tot het begin van 2018 voelde de muntprijs de effecten van de bullmarkt en bereikte een recordhoogte van iets meer dan $ 0,864 (0,000058 BTC).

De BAT-prijs voelde het effect van de volgende bearmarkt. Het is echter niet zo veel gevallen als zijn cryptobroeders. Sinds het begin van de herfst van 2018 heeft de munt drie rally’s meegemaakt: één in april, één in juli en meest recentelijk de huidige november-rally. De prijsstijging in november 2018 is rechtstreeks veroorzaakt door Coinbase’s Aankondiging om het basisaandachtstoken op te nemen als verhandelbaar activum.

Nu de lancering van de Brave-browser al in de boeken is, zal de acceptatie van BAT de belangrijkste katalysator zijn voor een positieve prijsbeweging. Deze acceptatie kan komen in de vorm van toegenomen gebruik van Brave, andere browsers die BAT implementeren of meer uitgevers en adverteerders die gebruikmaken van het systeem.

Waar BAT te kopen

U kunt BAT als handelspaar kopen met Bitcoin (BTC) op Bittrex en Binance. Het is ook beschikbaar om uit te wisselen met Ethereum (ETH) op die platforms, maar met aanzienlijk minder volume.

Vanaf november 2018 kunt u BAT ook kopen voor USD op Coinbase Pro (voorheen GDAX). Het is veilig om aan te nemen dat het binnenkort ook beschikbaar zal zijn op Coinbase.

U ontvangt ook BAT door de Brave-browser te gebruiken. Als early adopter van de browser ontvangt u een beloning van maximaal 5 BAT per maand. Zodra het team aanmeldingsadvertenties volledig vrijgeeft, ontvangt u ook BAT voor het bekijken van advertenties.

Ga naar voor een volledige lijst van uitwisselingen waarin u BAT kunt kopen CoinMarketCap.

Waar te slaan BAT

Omdat het een ERC20-token is, kunt u BAT opslaan in elke ERC20-compatibele portemonnee. MyEtherWallet is een geweldige optie.

Als u uw geld in een hardwareportefeuille wilt opslaan (iets wat we ten zeerste aanbevelen), werken de Ledger Nano S- of Trezor-hardwareportefeuilles ook uitstekend.

Belangrijker nog, u kunt BAT opslaan in de Brave-browserportefeuille.

Gevolgtrekking

Het Basic Attention Token is een van de weinige crypto’s die er zijn met een rockstar-team, een eenvoudige use-case en een werkend product. Nog indrukwekkender is dat de leider van het hele project al een populaire browser heeft geproduceerd, Firefox, en de relaties heeft om BAT in de andere reeds bestaande te implementeren.

Naarmate inhoud op internet steeds belangrijker wordt, kan BAT de manier waarop providers, adverteerders en gebruikers vanaf nu met elkaar omgaan, bepalen..

Noot van de redacteur: dit artikel is op 11.07.2018 bijgewerkt door Steven Buchko om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende basisbronnen voor aandachtstoken

Website

Twitter

Medium

Reddit

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me