Wat is het aanvraagnetwerk?

Het Request Network (kortweg Request) is een op Ethereum gebaseerd, gedecentraliseerd betaalsysteem waarin iedereen op een veilige manier een betaling kan aanvragen en geld kan ontvangen. Het elimineert de noodzaak voor vertrouwde derde partijen om een ​​goedkopere en veiligere betalingsoplossing te bieden die werkt met alle wereldwijde valuta’s.

Request integreert ook met wetgeving over de hele wereld om te blijven voldoen aan de handelswetten van elk land. Het Request Network gaat verder dan alleen betalingen en profiteert van de onveranderlijkheid van de blockchain om nauwkeurige audit- en boekhoudservices te produceren.

Kortom, het Request Network probeert te concurreren met PayPal als het nummer één wereldwijde betalingssysteem. Maar het is veel meer dan dat. Request wil betrokken zijn bij alle soorten betalingen (facturen, IoT, B2B, overheid, enz …) gedurende de hele betalingscyclus – alles van het eerste verzoek tot de boekhouding daarna.

In deze Request Network-gids gaan we het hebben over:

Hoe werkt het Request Network??

Betalingen

Het proces van het aanvragen en ontvangen van een betaling (Request Invoice) is relatief eenvoudig:

  1. Bob stuurt via de blockchain een aanvraagfactuur naar Alice.
  2. Alice detecteert het verzoek en betaalt het in 1 klik.
  3. Bob krijgt zijn geld.

eenvoudig verzoek om betaling

Voorbeeld van een eenvoudig betalingsverzoek

Dit is een eenvoudig voorbeeld van een peer-to-peer-betaling, maar kan verder worden uitgebreid. Betalingsverzoeken kunnen ook worden gebruikt voor online aankopen, zakelijke facturen en uiteindelijk IoT-betalingen tussen machines.

Het Request Network biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de huidige systemen. Omdat betalingen zijn push gegenereerd (in plaats van pull), hoeft u uw bankrekeninggegevens niet te delen. Ook belangrijk is dat het gebruik van blockchain-technologie betekent dat er geen externe processors nodig zijn die de transactiekosten aanzienlijk verlagen.

Auditing & Transparantie

Naast betalingen pakt het Request Network ook aan auditing en begrotingstransparantie. Bedrijven kunnen facturen volgen om betalingen te controleren en transacties registreren voor boekhoudkundige doeleinden.

Overheden, non-profitorganisaties en andere organisaties kunnen Request ook gebruiken om hun budget en uitgaven transparant te maken.

REQ-token

REQ is een ERC20-token die u uitgeeft om het Request Network te gebruiken. Mogelijk moet u extra REQ-kosten betalen wanneer u ook meer geavanceerde facturen maakt. Het team vermeldde oorspronkelijk in hun wit papier die vergoedingen zouden tussen blijven 0,05% en 0,5% en afnemen naarmate het systeem groeit. Met de v2-release verandert deze tariefstructuur echter. Eenmaal vrijgegeven, zal Request v2 kosten in rekening brengen op basis van de grootte van de gegevens van elk verzoek, niet het bedrag zelf. De vergoeding begint bij $ 0,10 tot 10 kB aan gegevens en wordt vervolgens $ 0,03 per elke extra 10 kB verhoogd. Het team kan deze vergoedingen in de toekomst aanpassen.

Een deel van de REQ-vergoedingen is verbrand tegen een koers die wordt bepaald door het huidige aanbod en de wisselkoers met de andere valuta’s op het platform.

Hoewel nog niet bevestigd, kan het Request Network een Proof-of-Stake consensus-algoritme gebruiken. Dit zou betekenen dat u, als houder van een REQ, dividend zou ontvangen voor het houden van het token. Het ontwikkelingsteam staat open voor dit mechanisme en zal het hoogstwaarschijnlijk implementeren als ze Ethereum’s Plasma kiezen als de schaaloplossing van het netwerk.

Andere doeleinden van het REQ-token zijn onder meer het optreden als tussenpersoon voor valuta-uitwisselingen en het vormen van governance bij het stemmen door de gemeenschap.

Vraag netwerkecosysteem aan

Het Request Network is gebouwd als een laag bovenop het Ethereum-netwerk. Om de flexibiliteit te bieden die nodig is voor de verschillende use-cases, gebruikt het team een ​​drieledige architectuur voor het platform:

  1. De kernlaag
  2. De Extensions-laag
  3. De Applications-laag

verzoek netwerkecosysteem

Vraag de drieledige architectuur van het netwerk aan

De kernlaag

De kern is de basis van het Request Network en vindt plaats op de Ethereum blockchain. Hierdoor kan het automatisch ERC20-gebaseerde facturen detecteren. Andere soorten facturen kunnen ook automatisch worden gedetecteerd, maar vereisen een Oracle.

Deze laag beheert de meest elementaire betalingswijzen. Het bevat slimme contracten voor eenvoudige facturen en houdt bij wanneer ze zijn voltooid.

De Extensions-laag

De Extensions-laag brengt belastingen, borg, voorschotten en andere meer geavanceerde betalingsvoorwaarden in beeld. Deze worden toegevoegd als extensies naar standaard facturen.

Enkele voorbeelden van extensies zijn:

  • 1% van alle betalingen aan een bepaald goed doel geven
  • Onconventionele huurbetalingen (bijvoorbeeld wekelijks in plaats van maandelijks)
  • Dagelijkse salarisbetalingen in plaats van normale 2-weekse loonstrookjes

Door uitbreidingen hoeft u niet meer ineens te betalen en krijgt u meer liquiditeit op uw bankrekening. Het Request Network zorgt er ook voor dat u de juiste belastingen betaalt, zelfs als u een niet-traditioneel proces gebruikt.

Naast het Request-team kunnen externe ontwikkelaars voortbouwen op de Extensions-laag. Elke extensie kost een REQ-tokenvergoeding waarin een deel wordt verbrand en de rest wordt aan de extensieontwikkelaar gegeven.

De Applications-laag

De laag Toepassingen bevindt zich buiten de blockchain. Toepassingen van derden kunnen op deze laag worden aangesloten om te communiceren met facturen of om bijbehorende informatie te bekijken. Deze laag bevat ook een reputatiesysteem om phishingaanvallen te beperken en degenen die geaccepteerde facturen niet op tijd betalen, vast te zetten.

Het Request Network-team heeft een $ 30 miljoen fonds om app-ontwikkelaars te stimuleren om op het netwerk te bouwen. Om van dit fonds gebruik te kunnen maken, moet u zich aanmelden met uw projectinformatie en goedkeuring krijgen van het team.

Vraag Network Team aan & Vooruitgang

Team

De meerderheid van het Request-leiderschapsteam is eerder opgericht Moneytis, een wereldwijd platform voor geldoverdracht. Hoewel Moneytis een maandelijkse groei van 20% had, koos het team ervoor om te draaien en het Request Network te creëren. In hun werk met Moneytis ontdekten ze dat de meeste geldovermakingen facturen waren en wilden ze zich concentreren op de problemen die ermee gepaard gingen.

Christopher Lassuyt en Etienne Tatur hebben Request opgericht en leiden het team als CFO en CTO. Zowel Lassuyt als Tatur hebben uitgebreide ervaring in deze functies met gelijkaardige functies in vorige bedrijven in hun loopbaan.

Het team is schijnbaar een van de meest transparante in de branche met betrekking tot ontwikkelingsupdates. Ze plaatsen tweewekelijkse updates en blijven actief op Reddit en andere sociale kanalen. Het project bereikte in maart 2018 een cruciale mijlpaal met de officiële lancering van hun mainnet. Bovendien heeft het team een ​​Javascript-bibliotheek vrijgegeven voor geïnteresseerde ontwikkelaars en de ondersteuning voor munten uitgebreid met Bitcoin en alle ERC20-tokens.

Volgende op de project roadmap onder meer extra valutaondersteuning, data-encryptie en duurzaamheid, een betalingsdashboard en een crowdfunding-app.

Vraag netwerkapp-interface aan

Vraag netwerkapp-interface aan

Partnerschappen

Het team ging Y Combinator, een exclusieve start-up accelerator, binnen als Moneytis, maar krijgt nog steeds mentorschap en ondersteuning van het programma. Y Combinator heeft een acceptatiegraad van 1-2%, dus deelname aan het programma zegt veel over de geloofwaardigheid van het project en team.

Request werkt ook samen met het Kyber-netwerk om te helpen bij betalingen in verschillende valuta. Bovendien zijn de slimme contracten van het platform gecontroleerd door Quantstamp en gebruikt het iExec om slimme auditservices mogelijk te maken. Het meest opvallende is echter de samenwerking van het project met accountantskantoor PwC France om blockchain-oplossingen te bieden voor hun zakelijke klanten.

Vraag netwerkpartners aan

Vraag netwerkpartners aan

Op een gegeven moment verklaarde het Request-team dat ze ook zouden werken met 0x, Aragon en Civic, maar dit lijkt niet langer het geval te zijn.

Concurrenten

Omdat het Request Network zich op de volledige betalingsruimte richt, hebben ze nogal wat concurrenten. De meest vergelijkbare blockchain-concurrent is OmiseGo, hoewel het Request-team dat wel heeft gedaan verklaarde dat ze geloven dat de twee producten complementair zijn in plaats van roofzuchtig.

Hoewel het benaderen van facturen met een andere strategie, kan Request klanten overnemen van Populous, een oplossing voor factuurfinanciering. En de normale betalingsfunctionaliteit kan concurrentie ondervinden van populaire cryptokaarten zoals TenX en Monaco.

Er zijn verschillende blockchain-bedrijven die zich richten op auditing en boekhouding, maar geen enkele omvat een algemeen betalingssysteem zoals Request doet.

Het Request Network zal ook te maken krijgen met concurrentie van giganten in traditionele financiële zaken PayPal. Request wil een goedkopere, veiligere en transparantere oplossing bieden die hopelijk voldoende is voor gebruikers om over te schakelen.

Handel

REQ begon in oktober 2017 te handelen tegen een prijs rond de $ 0,05 of 0,000009 BTC. Tot december 2017 bleef de prijs relatief vlak op dat niveau. Het steeg toen gestaag tot $ 0,30 (~ 0,0002 BTC) voordat het aan het einde van het jaar enorm steeg.

De prijs bereikte een recordhoogte van ~ $ 1,15 (~ 0,0007 BTC) voordat hij in januari daalde, samen met de rest van de markt.

Zelfs op de bearmarkt zag de REQ-prijs een passende stijging in maart-april 2018, die samenviel met de lancering van het mainnet. Sindsdien is de REQ echter langzaam gedaald tot de huidige prijs van iets minder dan $ 0,05 (~ 0,000008 BTC). Het is al vier maanden voor deze prijs.

Het ontwikkelteam heeft consequent de mijlpalen op hun roadmap behaald, dus het kan de moeite waard zijn om op eventuele aankondigingen te letten. Nu het product beschikbaar is, zijn de gebruikers de belangrijkste oorzaak van de prijs. De lancering van de crowdfunding-app en andere applicaties van derden zou de acceptatie kunnen opleveren die nodig is om de prijs weer in zijn oude glorie te brengen.

Waar te koop REQ

De aanbevolen exchange om REQ aan te schaffen is Binance. Binance biedt REQ aan als een handelspaar met BTC en ETH. Als deze momenteel geen deel uitmaken van uw portefeuille, kunt u wat voor USD kopen op een platform als GDAX (nu Coinbase Pro).

Als u meer geïnteresseerd bent in gedecentraliseerde beurzen, is REQ beschikbaar op IDEX, hoewel het handelsvolume relatief laag is.

CoinMarketCap biedt een volledige lijst van beurzen die REQ aanbieden.

Waar kan ik REQ

REQ is een ERC20-token, dus u kunt het in elke portemonnee met ERC20-ondersteuning opslaan. De meest populaire online opties zijn MyEtherWallet of MetaMask.

Idealiter zou u een hardwareportefeuille zoals de Ledger Nano S moeten gebruiken om het merendeel van uw geld op te slaan. De Ledger Nano S bevat alle ERC20-tokens, inclusief REQ.

Gevolgtrekking

Het Request Network probeert blockchain-oplossingen te bieden voor elk aspect van betalingen. Request is meer dan alleen een product, het is een platform waarop ontwikkelaars kunnen bouwen om hun eigen apps en services te maken. De routekaart is op zijn zachtst gezegd gedurfd, en het kan moeilijk zijn voor het team om alles te bereiken zonder een simpele, unieke focus.

Dat gezegd hebbende, het team heeft jarenlange betalingservaring (werkt toch samen) en heeft de steun van misschien wel de beste start-up accelerator ter wereld. Bovendien hebben ze consequent de mijlpalen voor productontwikkeling bereikt die ze voor zichzelf hebben gesteld.

Als het Request Network ontwikkelingsmijlpalen kan blijven halen en een geweldig platform kan produceren, hebben ze een goede kans om de huidige betalingsplatformkoningen te onttronen.

Noot van de redacteur: dit artikel is op 11.06.2018 bijgewerkt door Steven Buchko om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende netwerkbronnen aanvragen

Website

Medium

Reddit

Twitter

Telegram

Github