Wat is het Waves-platform?

Golven is een blockchain-platform u kunt gebruiken maak je eigen aangepaste token. Of je nu een project wilt crowdfunding, een loyaliteitsbeloningsprogramma wilt opzetten of een in-app-valuta wilt maken, het Waves-platform is misschien de moeite waard om naar te kijken.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Volgens hun website, u kunt uw eigen token in slechts één minuut maken (maar u wilt misschien even de tijd nemen en een goed plan hebben voor hoe u het eerst gaat gebruiken). Waves bevat ook een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) waarin u uw nieuw gecreëerde munt in een handelspaar kunt ruilen met een ander Waves-token.

In deze Waves-platformgids zullen we het hebben over:

Hoe werkt het Waves-platform?

Simpel gezegd, nieuwe tokens die u maakt en overdraagt ​​met behulp van het Waves-platform, worden zo gedaan als bijlagen bij blockchain-transacties. Er is echter een inherent probleem met deze strategie. Met behulp van het typische blockchain-protocol, zoals te zien in Bitcoin, moet de netwerkclientsoftware worden bijgewerkt met elk nieuw transactietype. Deze update is beter bekend als een harde vork. Zoals we in de geschiedenis van blockchain hebben gezien, brengen hard forks een aanzienlijk aantal risico’s en een grote hoeveelheid werk met zich mee.

Om dit te voorkomen, implementeert Waves nieuwe transactietypen via plug-ins als een uitbreiding op de kernsoftware. Op die manier kan, zelfs als een klant de plug-in mist, deze de aangepaste transactie nog steeds via het netwerk doorgeven. Ze kunnen nog steeds effectief deelnemen aan het netwerk zonder hun software bij te werken.

Er zijn een handvol functies opgenomen in de kernsoftware van Waves:

  • Custom Application Tokens (CAT’s)
  • Gedecentraliseerde uitwisseling (DEX)
  • Slimme contracten

golven platforminterface

Waves Platform-interface

Custom Application Tokens (CAT’s)

De primaire focus van het Waves-platform ligt op het maken en overdragen van aangepaste tokens. Jij kan maak een token rechtstreeks via de lite-klant die beschikbaar is op internet evenals beide Android en iOS.

De tokens die u maakt, kunnen zonder tussenpersoon worden gekocht, verkocht, verhandeld en verhandeld. Omdat u de munt kunt personaliseren, kunnen ze vertegenwoordigen wat u maar wilt. Hoewel je misschien niet zoveel tokenfunctionaliteit krijgt als op een ander platform, zoals Ethereum, is het gebruik van Waves oneindig veel eenvoudiger en vereist geen kennis van codering. Dit gebruiksgemak maakt het Waves-platform ideaal voor crowdfunding, eenvoudige ICO’s en loyaliteitsprogramma’s.

Het kost 1 WAVE om een ​​aangepast token te maken – ongeveer $ 2,00 op het moment van schrijven.

Het gebruik van het platform is aanzienlijk toegenomen sinds de lancering. Sinds december 2017 is het aantal aangepaste tokens dat via het Waves-platform wordt uitgegeven, gegroeid van 7.000 naar bijna 20.000 CAT’s.

Gedecentraliseerde Exchange (DEX)

Gedecentraliseerde beurzen verminderen veel van de risico’s die gepaard gaan met het gebruik van een typische, gecentraliseerde beurs.

Omdat uw geld is opgeslagen rechtstreeks in uw portemonnee, er is bijna geen kans dat de DEX wordt gehackt. Bovendien betekent decentralisatie dat er geen beheerder is om uw geld te bevriezen of uw transacties en opnames te beperken. U heeft de volledige controle over uw account.

De golven DEX gebruikt een geautomatiseerde matcher om koop- / verkooporders te koppelen en de tokens in te wisselen wanneer bestellingen zijn uitgevoerd.

Waves DEX Hoogtepunten

Waves DEX Hoogtepunten

Zoals u kunt zien, blinkt de Waves DEX uit met lage kosten (<$ 0,01 per handelsorder) en talrijke gateways. Anders dan de standaard ETH-, BTC- en WAVES-gateways, biedt de DEX aan / uit-hellingen voor ZEC, XMR en andere cryptocurrencies, evenals enkele fiat-opties zoals USD en EUR.

U kunt uitchecken CoinMarketCap voor een volledige lijst van de beschikbare handelsparen.

Hoewel u KYC / AML-informatie moet verstrekken om de fiat-gateways te gebruiken, zijn alle crypto-naar-crypto-bestellingen op de DEX volledig anoniem. Om de bruikbaarheid te vergroten, heeft het Waves-team in juli 2017 een volledige update van de DEX-interface uitgevoerd.

Slimme contracten

In september 2018 implementeerde het Waves-team de eerste set van slimme contractfunctionaliteit op het platform. De nieuwe functies zijn onder meer ‘multi-sig-adressen, het bevriezen van tokens, atomic swaps, stemmen en orakels’. De slimme contracten maken gebruik van een nieuwe programmeertaal, RIDE, die speciaal voor het project is gemaakt.

In tegenstelling tot slimme Ethereum-contracten, die op Waves Niet doen vereisen Gas om uit te voeren. In plaats daarvan rekent het netwerk een minimaal vast bedrag aan.

Golven teken & Architectuur

Waves verschilt enigszins van de traditionele architecturale structuur die andere blockchain-bedrijven gebruiken. Om schaalproblemen te voorkomen, gebruikt het platform een two-tier architectuur met zowel lichtgewicht als volledige knooppunten die het netwerk onderhouden. Dit is anders dan de strikt volledige knooppuntbenadering waar Bitcoin-puristen de voorkeur aan geven.

Architectuur op twee niveaus

Lichtgewicht knooppunten van golven downloaden de blockchain nooit. In plaats daarvan zijn ze afhankelijk van de volledige knooppunten voor transactiebevestigingen en de interacties op het netwerk.

De strategie is overgenomen uit de SuperNET lite-client die met succes is gevalideerd door het NXT-project.

Om het vertrouwen tussen lichtgewicht en volledige knooppunten te vergemakkelijken, gebruikt Waves de Scorex-platform. In plaats van de volledige geschiedenis van transacties te downloaden, gebruiken lichtgewicht knooppunten de huidige netwerkstatus. Vervolgens gebruiken ze die staat om vereenvoudigde betalingsverificatieprocessen op te zetten.

Lease proof-of-stake (LPoS)

Er zijn 100.000.000 Waves-fiches, WAVES, in omloop.

Het platform gebruikt een variatie op het traditionele Proof-of-Stake consensusalgoritme om de netwerkintegriteit te behouden. In een Leased Proof-of-Stake (LPoS) -systeem, je kunt je tokens inzetten door “leasing”Naar de volledige knooppunten die het netwerk draaien. Leasing kost 0,002 WAVES.

Jij hebt nodig 1.000 GOLVEN naar voer een volledig uitzetknooppunt uit. Dit aantal is veranderd en is veel lager dan de aanvankelijke vereiste van 10.000 WAVES. Als je niet zoveel munten hebt, kun je nog steeds deelnemen aan uitzetten door je WAVES te leasen aan een openbare mijnbouwpool. Bekijk de volledige lijst met Waves-knooppunten om degene te vinden die het beste bij u past.

Miner Reward Token (MRT)

Als full staking node verdien je Miner Reward Tokens (MRT’s) naast je WAVES-beloningen. U ontvangt 60 MRT voor de eerste 70 blokken die u op een dag maakt en daarna 30 MRT per blok. MRT is een Waves-platformtoken, dus u kunt het vrij verhandelen op de DEX voor elke andere ondersteunde cryptocurrency.

Geschiedenis van het Waves-platform

Meerdere leden van het oprichtende Waves-team werkten eerder samen aan het NXT-project. Een slechte initiële muntverdeling, wisselende ontwikkelingsteams en controversiële ontwikkelingsbeslissingen waren allemaal factoren bij het vertrek om hun eigen project te starten – Waves.

In plaats van te forceren vanaf NXT, besloot het team helemaal vanaf nul te beginnen. Een groot verschil tussen de twee platforms is de nadruk die Waves legt inherente fiat-integratie.

Het bedrijf heeft samen met Deloitte om klanten ICO-services te bieden en werkt ook samen met de Russische National Settlement Depository (Moscow Stock Exchange) om mogelijk een blockchain-platform te ontwikkelen om digitale activa te distribueren.

In oktober 2018 kwam het Waves-platform het record vestigen voor het verwerken van de meeste transacties van elk blockchain-project op één dag. Het netwerk voltooide 6,1 miljoen transacties en overtrof daarmee de vorige recordhouder, EOS, die 5,4 miljoen had.

Waves routekaart

Volledige Waves Roadmap

Wedstrijd

Er is geen gebrek aan concurrentie op het gebied van slimme contracten. Ethereum is momenteel de grote naam als het gaat om ICO’s en dapps, maar er is ook genoeg ruimte voor andere projecten. NEO, EOS, Lisk en Stratis concurreren ook om slimme contractklanten.

Golven lijken een nis te maken door te focussen op massale acceptatie door eenvoud. De tokens die u met Waves kunt maken, missen een deel van de functionaliteit die u op andere platforms ziet, maar ze zijn belachelijk eenvoudig te maken. Naarmate het team echter doorgaat met het toevoegen van slimme contractfunctionaliteit, zal de functiekloof verder worden gedicht.

Waves heeft ook te maken met aanzienlijke concurrentie op het DEX-front. IDEX is een van de belangrijkste concurrenten en protocollen zoals 0x en het Kyber-netwerk maken het relatief eenvoudig om een ​​nieuwe DEX op te starten. Het Waves-team concentreert zich op bruikbaarheid en transactiesnelheid om de uitwisseling van het pakket te scheiden.

WAVES-handel

Waves voltooide hun ICO in juni 2016 meer dan $ 16 miljoen. Vrijwel onmiddellijk na de ICO daalde de prijs van WAVES met 80% en stabiliseerde zich rond $ 0,20 (0,0003 BTC).

De prijs bleef relatief vlak voordat hij in juli 2017 steeg. Deze aanloop werd hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de publicatie van hun roadmap en een partnerschap aankondiging met ICO Hub voor een pre-ICO-uitdaging.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = WAVES&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

Voor de rest van 2017 daalde de prijs langzaam voordat hij sprong om in december een nieuw record te bereiken (in USD) van $ 17,06 (~ 0,000899 BTC). Deze bull-run werd onder meer veroorzaakt door de bewering van het team dat Waves binnenkort de snelste blockchain ter wereld. Met de schaalproblemen van Bitcoin wordt snelheid een steeds grotere factor bij het evalueren van de waarde van een cryptocurrency.

Naast prijspieken in februari en april 2018, is WAVES tijdens deze bearmarktstijden met de rest van de markt gedaald. het is onduidelijk wat de aanloop in februari veroorzaakte, maar we kunnen aannemen dat de stijging in april te wijten was aan de implementatie van de slimme contractfunctie.

De munt handelde de afgelopen maanden gestaag rond de $ 2,00. Verder gebruik van de token-uitgiftefunctionaliteit, de DEX of de nieuwe slimme contractinnovaties zouden een positief effect moeten hebben op de prijs.

Waar GOLVEN kopen

Je hebt twee opties om WAVES te kopen:

  • Uitwisselingen
  • DEX

Uitwisselingen

Talrijke beurzen zoals Binance en Bittrex hebben WAVES beschikbaar om te verhandelen. Om op deze platforms in te wisselen voor WAVES, moet je eerst Bitcoin of Ethereum kopen. Eenmaal gekocht, maakt u uw geld over naar een van de eerder genoemde beurzen en ruilt u ze in voor WAVES.

Je kunt ook een service zoals Changelly of Shapeshift gebruiken om WAVES te krijgen.

DEX

Je kan ook gebruiken de DEX om te ruilen voor GOLVEN. Het token is echter beschikbaar om te handelen met BTC, USD en EUR transacties met Bitcoin hebben aanzienlijk meer volume dan de andere twee. Meestal geldt: hoe hoger het volume, hoe gemakkelijker het is om te handelen.

Waar GOLVEN op te slaan

De beste plaats om uw WAVES op te slaan, is in de lite wallet-client verstrekt door het bedrijf. Door uw geld op een beurs te houden, worden ze blootgesteld aan hackers en worden ze onder de controle van een derde partij geplaatst.

golven cliënt

Waves Lite Wallet-client

Zoals eerder vermeld, is de lite-client beschikbaar op internet, op Android, op iOS of als een Chrome-plug-in.

Zorg ervoor dat u uw tokens verhuurt wanneer u ze opslaat, zodat u het netwerk kunt ondersteunen en die leuke beloningen kunt krijgen.

Gevolgtrekking

Waves biedt een gemakkelijke manier om uw eigen token te maken en te profiteren van eenvoudige blockchain-functionaliteit. Het platform is goed voor mensen die een crowdfund willen runnen of een eenvoudige loyaliteitsmunt voor hun bedrijf willen creëren. Met de extra slimme contractfunctionaliteit wordt het platform ook competitiever met die van meer populaire dapp-platforms (bijv.Ethereum).

De waarde van Waves ligt in zijn eenvoud. Iedereen kan met een paar klikken en weinig kennis van de achterliggende technologie een token op maat maken. Naast het eenvoudig maken van tokens, heeft Waves ook een gedecentraliseerde uitwisseling.

Als het team doorgaat met het verbeteren van de snelheid en bruikbaarheid van het netwerk, is het mogelijk om te zien dat het platform aanzienlijk populairder wordt.

Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt door Steven Buchko op 10.23.18 om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende bronnen voor het Waves-platform

Facebook

Twitter

Slap

Blog

Reddit

Telegram