Wat is Holochain?

Holochain is een framework voor gedistribueerde applicaties. Je kunt het zien als een meer algemeen type blockchain. In plaats van datacentrisch te zijn, zoals traditionele blockchains, kiest Holochain voor een agentgerichte aanpak. Deze architectuur opent het netwerk voor een breed scala aan gedistribueerde datastructuren die u erop kunt bouwen. U kunt zelfs een Bitcoin-kloon maken met Holochain als u dat wilt.

Het doel van het Holochain-team is simpelweg om een ​​beter schaalbare en aanpasbare oplossing te bieden dan traditionele blockchains. In deze gids behandelen we:

Hoe werkt Holochain?

Holochain implementeert op unieke wijze een agentcentrische architectuur. In dit type structuur draait elke agent (AKA-knooppunt) zijn eigen blockchain die verbinding maakt met de openbare Holochain via een unieke, cryptografische sleutel.

Het lijkt misschien subtiel, maar dit mechanisme verschilt drastisch van het datacentrische ontwerp van traditionele blockchains. In een blockchain moeten alle knooppunten consensus bereiken en een record van de hele blockchain bijhouden, wat ernstige prestatieproblemen kan veroorzaken. Op Holochain behouden de agenten alleen hun individuele blockchain en de cryptografische sleutel die hen met de openbare keten verbindt.

Als je bekend bent met Git, is Holochain redelijk vergelijkbaar en gebruikt het dezelfde Distributed Hash Table (DHT) -ideeën.

In de veelgestelde vragen over Holochain wordt de gegevensopslag van het netwerk het beste beschreven,

“Waar wordt de Engelse taal opgeslagen? Elke spreker draagt ​​het. Mensen hebben verschillende expertisegebieden, of zijn blootgesteld aan verschillende straattaal of gespecialiseerde vocabulaires. Niemand heeft een volledige kopie, noch is iemands versie precies hetzelfde als iemand anders. Als je de helft van de Engelssprekenden zou verdwijnen, zou dat de taal niet veel verminderen. “

HOT teken & Holo Fuel

Het Holochain-mainnet is nog niet uit, dus het team hield een eerste muntenaanbieding (ICO) met een tijdelijke ERC20-token, HOT, om het project te financieren. Je kunt nu HOT kopen en verhandelen, maar je moet het ruilen voor Holo-brandstof zodra het netwerk live is.

Holo brandstof is de eigen valuta van Holochain. Vooral Holochain-applicaties (hApps) betalen de Holochain-hosts in Holo-brandstof voor hun diensten. U kunt het echter ook als een eenvoudige peer-to-peer-valuta gebruiken.

Het team probeert de Holo-brandstofwaarde stabiel te houden door deze te verbinden met de rekencapaciteit van de hosts op het netwerk.

Holochain-team & Vooruitgang

Mede-oprichters Arthur Brock en Eric Harris begonnen Holochain in december 2016. Brock heeft meer dan een decennium aan systeemarchitectuurervaring, terwijl Harris een B.S. in Computer Sciences van Yale en een rijke geschiedenis van ondernemerschap.

Zelfs met de startdatum van eind 2016 heeft Holochain nog enige tijd voor een volledige lancering. Het team begon in maart 2019 met een gesloten alfa op hun testnet. Voor de rest van 2019, ze zijn van plan de alpha te openen, een testnet met volledige functionaliteit te lanceren, inclusief Holo-brandstof, en de Holochain-bèta op het mainnet vrij te geven. Te oordelen naar de vertraagde alpha-release, zal het beta-mainnet mogelijk pas in 2020 verschijnen.

Wedstrijd

Het Holochain-team doet uitstekend werk door de verschillen tussen hun project en de concurrenten op hun Github-pagina.

Omdat Holochain een raamwerk is voor dapps, is de lijst van zijn concurrenten bijna eindeloos. Ethereum is natuurlijk de meest bekende concurrent. Maar laten we ons in plaats daarvan concentreren op de andere projecten die frameworks bouwen die anders zijn dan traditionele blockchains.

Hashgraph is het project dat het meest lijkt op Holochain. Het implementeert DHT; het is echter nog steeds datacentrisch en gebruikt code die niet open source is.

Projecten zoals IOTA, Byteball en Nano implementeren allemaal een blockchain-vervanger, Directed Acyclic Graph (DAG), maar zijn transactiegericht. Holochain concentreert zich op gedistribueerde applicaties.

HOT Trading

Sinds het beschikbaar kwam voor verhandeling in mei 2018, is de HOT-prijs relatief vlak gebleven, voor zover het cryptocurrency betreft. Dit gebrek aan beweging is indrukwekkend gezien het feit dat de meeste munten in 2018 in verval waren.

De munt had een paar kleine prijsstijgingen in 2018, maar kende tot januari 2019 geen noemenswaardige bull-run. Gedurende die maand steeg de prijs van $ 0,000493 (0,00000013 BTC) naar een hoogste punt van $ 0,001527 (0,00000043). Dat is een winst van 210 procent in minder dan een maand.

De opwinding van beleggers achter de opening van de HOT to Holo-brandstoftokenwissel en de aankondiging van een veelbelovende routekaart voor 2019 lijkt de katalysator te zijn van de indrukwekkende prijs in januari.

Met verschillende mijlpalen gepland voor 2019, is het essentieel om de ontwikkeling van het team bij te houden. We konden vergelijkbare winsten zien bij de lancering van elke nieuwe Holochain-iteratie.

Waar te koop HOT

Je kunt het beste wat HOT krijgen op Binance. U kunt Bitcoin, Ethereum, Binance Coin of Tether inwisselen voor sommigen op het uitwisselingsplatform.

Als u niet zeker weet hoe u aan de slag moet, bekijk dan onze handleiding over het kopen van Bitcoin.

Waar HEET te bewaren

Momenteel is HOT een ERC20-token, dus u moet het opslaan in een wallet die ERC20-compatibel is. Een populaire online optie is MyEtherWallet.

Voor extra beveiliging zou je een hardware wallet zoals de Trezor of Ledger Nano S moeten bekijken.

Zodra het Holochain-team hun mainnet lanceert, zul jij dat doen moeten wisselen je HOT-tokens voor Holo-brandstof. Houd aankondigingen van het team in de gaten over wanneer dat zal gebeuren en welke acties u moet ondernemen.

Laatste gedachten

Holochain hanteert een ambitieuze benadering om opnieuw te definiëren hoe we naar gedistribueerde systemen kijken. Het opbouwen van een agentgericht, in plaats van een datagericht netwerk is geen gemakkelijke taak. Het team boekt echter gestage vooruitgang en is snel een nieuwe favoriet geworden van veel cryptocommunityleden.

Met een langverwachte roadmap voor 2019, lijdt het geen twijfel dat dit jaar cruciaal is voor het succes van het platform. Als Holochain succesvol is in zijn nieuwe architecturale benadering, kan het zomaar veranderen in de Ethereum-killer waarvan zijn fanbase denkt dat het zal gebeuren.

Aanvullende bronnen

Website

Wit papier

Github

Twitter

Reddit

Medium

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me