Wat is Kyber Network?

Kyber Network is een Ethereum-gebaseerd protocol die de “onmiddellijke uitwisseling en conversie van digitale activa (bijv. crypto-tokens) en cryptocurrencies (bijv. Ether, Bitcoin, ZCash) met hoge liquiditeit mogelijk maakt. ‘ Het is vergelijkbaar met het 0x-project, maar voert in plaats daarvan al zijn acties uit op de blockchain.

Gecentraliseerde uitwisselingen staan ​​voortdurend onder vuur vanwege hun zwakke plekken in de beveiliging en trage procestijden. In sommige gevallen kan het dagen duren om uw geld van een beurs op te nemen. Populaire gedecentraliseerde beurzen hebben ook hun gebreken. Ze hebben vaak niet genoeg liquiditeit om actieve handel te ondersteunen, en de kosten om een ​​transactie te wijzigen kunnen hoog zijn wanneer het orderboek in de keten wordt gehouden.

Kyber Network biedt een gedecentraliseerde, on-chain exchange, maar verwijdert het orderboek. Dit geeft het platform de mogelijkheid om uw crypto onmiddellijk veilig en tegen minimale kosten uit te wisselen.

In deze Kyber Network-gids behandelen we:

Hoe werkt Kyber-netwerk?

Anders dan een uitwisseling, wordt Kyber Network gebruikt als een medium om tokens van persoon op persoon over te dragen. Dit is geweldig voor zowel p2p-overdrachten als ICO’s. De tokens die u verzendt, hoeven niet overeen te komen met het specifieke token dat de ontvanger wil … ontvangen. Kyber doet de uitwisseling tijdens de overdracht. Laten we een kort voorbeeld bekijken:

Eenvoudige Kyber-netwerkoverdracht

Bob is Sally verschuldigd 0,01 ETH voor een hotelkamer gingen ze op vakantie. Helaas heeft Bob alleen REP. Sally wil echt ETH, niet REP, dus gebruiken ze het Kyber-protocol om de transactie af te wikkelen.

Bob ziet op de Kyber Network-interface dat de conversieratio voor de overdracht is 1 ETH = 16 REP.

Hij dient een verzoek in bij Kyber om 0,01 ETH aan REP te converteren en naar Sally te sturen. De Kyber-contract (wat het tokenreserve-magazijn beheert) controleert eerst of Bob voldoende REP in het contract heeft opgenomen voor de conversie.

Na goedkeuring stuurt het contract de 0,01 ETH naar het adres van Sally. Met de standaard contractportefeuille van Kyber Network zal het voor Sally lijken alsof het geld rechtstreeks van het adres van Bob kwam.

Ten slotte wordt Bob’s REP, plus een kleine vergoeding, toegevoegd aan de reservepool waaruit de ETH is ontstaan.

Kyber-netwerkrollen

Er zijn een paar verschillende rollen in Kyber Network waarvan u op de hoogte moet zijn:

  • Gebruikers tokens verzenden en ontvangen van / naar het netwerk. Dit kunnen individuen, verkopers of slimme contractaccounts zijn.
  • Reserve-entiteiten breng liquiditeit naar het platform. Ze kunnen intern zijn of worden gehost door een geregistreerde derde partij. Ze worden geclassificeerd als openbaar of privé, afhankelijk van het feit of het publiek al dan niet bijdraagt ​​aan hun reserves.
  • Bijdragers reserveren fondsen verstrekken aan de reserve-entiteiten. Ze zijn alleen geassocieerd met openbare reserve-entiteiten en delen de winst uit de reserve.
  • De reservemanager onderhoudt de reserve, berekent wisselkoersen en voert de koersen in het netwerk in.
  • De Kyber-netwerkoperator voegt reserve-entiteiten toe / verwijdert evenals controleert welke tokens worden vermeld. In eerste instantie zal het Kyber-team deze rol spelen, maar uiteindelijk zal het overschakelen naar een behoorlijk gedecentraliseerd bestuur.

Al deze rollen werken op een andere manier samen met het slimme contract van Kyber Network.

Kyber-netwerkrollen

Kyber-netwerkrollen

Dynamische reservepool

Kyber Network handhaaft de liquiditeit via de dynamische reservepool. Deze pool bevat alle reserve-entiteiten in het systeem. Het hebben van meerdere entiteiten in de pool voorkomt monopolisering en houdt de wisselkoersen concurrerend. Wanneer een gebruiker een uitwisseling aanvraagt, voert het slimme contract de uitwisseling uit via de reserve-entiteit met de beste wisselkoers voor de gebruiker.

Door externe reserve-entiteiten toe te staan, voorkomt Kyber Network centralisatie en opent het de deur naar tokenvermeldingen met een laag volume. Externe reserves kunnen het risico nemen om minder populaire tokens op te slaan die de Kyber-reserves niet vermelden.

Om slechte actoren in de reservepool te voorkomen, heeft Kyber Network weinig waarborgen. Het netwerk markeert elke wisselkoers voor speciale goedkeuring die ver buiten de norm valt. Om fondsen in een openbare reserve te beschermen, stelt Kyber alle beurzen die ze gebruiken beschikbaar via een transparant fondsbeheermodel.

Reservebeheerders verdienen winst door de spreads die ze voor hun reserves instellen. Ze krijgen ook het voordeel van een groter volume door gebruik te maken van het algehele Kyber-netwerk en een door Kyber geleverd dashboard om hun reserve te beheren.

Kyber Network Crystal (KNC)

KNC is een ERC20-token die reservebeheerders moeten kopen om een ​​reserve op het netwerk te beheren. Elke keer dat er een uitwisseling plaatsvindt, rekent het netwerk een kleine KNC-vergoeding aan de reserve.

De vergoedingen worden deels gebruikt voor operationele kosten en om derden te belonen die handelsvolume naar het netwerk brengen. Nadat de proportionele hoeveelheid KNC op deze twee dingen is gebruikt, zijn de resterende tokens verbrand (uit de circulatie gehaald).

KNC-gebruik

KNC-gebruik

Het bedrijf sloeg in totaal 226.000.000 KNC tijdens de ICO en verdeelde iets meer dan 60 procent onder publieke deelnemers. Er is momenteel ongeveer 134.000.000 KNC in omloop. Dit aantal zal de komende twee jaar fluctueren naarmate de tokenvoorraad van de oprichters en adviseurs onvoorwaardelijk wordt en op de markt komt.

Uiteindelijk zal het branden ervoor zorgen dat de circulerende voorraad afneemt en het token wordt deflatoir. In combinatie met een toename van de vraag zou dit idealiter de prijs moeten doen stijgen. De markt voor cryptocurrency is echter gecompliceerd en er is geen garantie dat deze toename zal plaatsvinden.

Kyber Network Team & Vooruitgang

Het Kyber-team is indrukwekkend. Loi Luu, Yaron Velner, en Victor Tran zijn de oprichters achter het project. Luu creëerde eerder Oyente, de eerste open-source beveiligingsanalysator voor Ethereum-contracten, en medeoprichter van SmartPool, een gedecentraliseerd mijnbouwpoolproject. Velner is actief geweest in het Ethereum bug bounty-programma, en Tran is ook een hoofdontwikkelaar bij SmartPool.

kyber-netwerkteam

De medeoprichters van Kyber Network

Het team heeft een goed afgeronde adviesraad met als meest opvallende lid Vitalik Buterin, Ethereum wonderkind.

In augustus 2017 lanceerde Kyber met succes hun testnet-bèta en in het eerste kwartaal van 2018 bracht het het hoofdnet uit. Gedurende de rest van 2018 heeft het team ondersteuning toegevoegd voor ERC20-ERC20-conversies (KyberSwap) en creëerde een suite van API’s voor ontwikkelaars. De volgende belangrijke mijlpaal voor Kyber Network is de implementatie van Gormos, een schaaloplossing die gebruikmaakt van plasma en KNC-staking ondersteunt.

Kyber Network Roadmap

Kyber Network Roadmap

Het project heeft een uitgebreide lijst met partners. De lijst bevat Request Network, Wax, Toshi, Gifto, ICON, Wanchain en MyEtherWallet om er maar een paar te noemen.

Wedstrijd

Het 0x-project is de grootste concurrent van Kyber Network. Beide teams proberen de gedecentraliseerde wisselmarkt te betreden. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat Kyber het hele uitwisselingsproces on-chain uitvoert, terwijl 0x het orderboek en de matching off-chain houdt.

Als crypto-swap-exchange concurreert het platform ook met ShapeShift en Changelly.

Handel

Na de ICO van september 2017 verrekende KNC zich in een handelsprijs die tot december rond de $ 1,00 schommelde (dalende in BTC-waarde). Het token heeft de trend van de meeste andere altcoins gevolgd – in prijs gestegen tot en met december en sterk gedaald tegen begin januari 2018.

De KNC-prijs daalde gedurende heel 2018 met één uitzondering in april. Van 6 april tot 28 april is de prijs meer dan 200 procent gestegen. Deze aanloop viel samen met een blogpost met plannen om Bitcoin naar de Ethereum-blockchain te brengen. Sindsdien is de prijs echter gestaag gedaald en rust deze momenteel op wat lijkt op een vloer van $ 0,15 (~ 0,000045 BTC)..

Met het aantal partners dat het Kyber-netwerk gebruikt, kan de prijs stijgen naarmate ze het netwerk volledig gaan gebruiken. Het ontwikkelingsteam heeft consequent de mijlpalen bereikt die ze wilden bereiken, dus noteer eventuele aankondigingen van releases aan de horizon.

Zoals eerder vermeld, zouden de vaste aanvoer en het branden van token ook een natuurlijke opwaartse druk op de prijs moeten veroorzaken.

Waar te koop KNC

KNC wordt meestal verhandeld op Binance als een handelspaar met Bitcoin. U kunt Ethereum ook gebruiken om voor KNC te handelen, maar het volume is aanzienlijk minder.

Ga voor een volledige lijst met uitwisselingen om KNC te kopen naar CoinMarketCap.

Waar KNC

Omdat het een ERC20-token is, kunt u KNC in elke portemonnee opslaan met ERC20-ondersteuning. MyEtherWallet is de meest populaire online optie. MetaMask werkt ook.

Veel investeerders kiezen ervoor om een ​​hardware wallet te gebruiken voor extra beveiliging. U kunt niet fout gaan met de Trezor of Ledger Nano S – beide ondersteunen KNC.

Gevolgtrekking

Kyber Network is een interessant protocol dat snelheid, veiligheid en liquiditeit toevoegt aan het uitwisselingsproces van cryptocurrency. Het project combineert op unieke wijze een reservemagazijn met on-chain uitwisselingen om het beste uit gecentraliseerde en gedecentraliseerde systemen te halen.

De KNC-prijs weerspiegelde het niet, maar het Kyber-team heeft resultaten geboekt met de releases van KyberSwap en KyberDeveloper, evenals met partnerschappen met verschillende gerenommeerde blockchain-bedrijven. Met een geladen routekaart zou 2019 het jaar kunnen worden voor Kyber Network om de gedecentraliseerde uitwisselingsruimte te domineren.

Noot van de redacteur: dit artikel is op 12.05.18 bijgewerkt door Steven Buchko om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende Kyber-netwerkbronnen

Website

Twitter

Github

Reddit

Telegram

Medium

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me