Wat is Litecoin Cash (LCC)?

Litecoin Cash (LCC) is een Litecoin-vork met een hoger maximaal aanbod, draait het SHA256-mijnalgoritme en heeft een betere moeilijkheidsgraad.

Vorken, vorken overal. 2017 was een recordjaar voor cryptocurrency-forks. Er waren in 2017 waarschijnlijk meer vorken in cryptovaluta dan in de bestekinventaris van een warenhuis. Initiële Fork-aanbiedingen of IFO‘S zijn de nieuwe modewoorden onder velen in de gemeenschap. Het lijkt erop dat de Litecoin Cash-crew het goed doet … ze proberen ‘geld in te zamelen’ op deze alternatieve manier om kapitaal aan te trekken.

Litecoin Cash is een ontsnapping of vork, zoals het beter bekend is, van het oorspronkelijke Litecoin-project.

Vork Meme

Vork het

Een vork doet zich voor wanneer ontwikkelaars met een andere ideologie een momentopname maken van de bestaande code van een gevestigde cryptocurrency (in dit geval Litecoin). Ze gaan vervolgens door met de ontwikkeling op basis van hun verschillende opvattingen om deze nieuw opgerichte cryptocurrency in een andere richting te brengen.

Litecoin Cash deelt hun mening in de officiële whitepaper:

Met een brede en kant-en-klare pool van mijnbouwkracht om aan te boren, ultramoderne moeilijkheidsgraadaanpassing om te reageren op netwerkhashdynamiek, een volwassen en eerlijke distributie en een moderne functieset, afgestemd op dagelijks gebruik met snelle transacties en lage kosten we zijn ervan overtuigd dat de legitimiteit van onze ideeën zal worden bevestigd door succes op de bredere markt.

Een eerste vorkaanbieding is een soort alternatieve ICO. In plaats van geld naar het project te sturen, hoeft u alleen de originele munt vast te houden op het moment van de momentopname. U ontvangt dan de nieuwe munt tegen een door de ontwikkelaars vastgestelde wisselkoers. In dit geval krijgt u voor elke 1 van de originele cryptovaluta die u bezit (Litecoin), 10 van de nieuwe cryptovaluta, Litecoin Cash.

Hoe werkt het?

De beslissing achter de 10 voor 1-ruil was om de wiskunde bij het werken met de munt te vereenvoudigen. Voor bijv. in het geval van Bitcoin moet u bij transacties vaak in fracties van een bitcoin werken. Dit is niet zozeer een probleem voor de crypto-nerd onder ons, maar de gewone man heeft een valuta nodig waarmee hij gemakkelijk kan werken. Proberen te werken in fracties van een bitcoin (satoshis) is niet altijd praktisch.

Litecoin cash (bekend onder het symbool LCC) draait op zijn eigen blockchain en LCC combineert functies van verschillende gevestigde munten:

  • Lagere transactiekosten, betere moeilijkheidsaanpassing en gedolven met SHA256 (vergeleken met Litecoin)
  • Sneller, goedkoper, meer bandbreedte en betere moeilijkheidsgraad retargeting (vergeleken met Bitcoin)
  • Ondersteunt Segwit en heeft veel snellere bloktijden (vergeleken met Bitcoin Cash)

Hier is een vergelijkingsraster dat deze potentiële voordelen schetst ten opzichte van gevestigde munten en andere vorken:

Litecoin Cash-sleutelvergelijkingen

Litecoin Cash-sleutelvergelijkingen

2 De belangrijkste verschillen waarop we willen wijzen, zijn het mining-algoritme en de moeilijkheidsgraad:

Laten we eens technisch worden

De Litecoin Cash mijnbouwalgoritme is overgestapt van het Scrypt-systeem van Litecoin naar de SHA256 van Bitcoin. Het Litecoin Cash-team beweert dat dit een soort recycling van oude bitcoin-mijnbouwhardware zal creëren die kan worden gebruikt om het LCC-netwerk te beveiligen..

De moeilijkheidsgraad aanpassing is een setting in een proof of work-netwerk gericht op mijnwerkers. Naarmate hardwaresnelheden toenemen, gaat de moeilijkheidsgraad omhoog. Dit zorgt voor de stabiliteit van het netwerk in de loop van de tijd en zorgt ervoor dat de bloktijden constant blijven. Een geschiedenis van de moeilijkheidsgraadaanpassing van Bitcoin is te vinden hier.

LCC heeft het DarkGravity moeilijkheidsgraadaanpassing die werd ontwikkeld door Dash. Dit beweert een netwerk veiliger te maken, omdat bloktijden veel consistenter zijn, ongeacht grote schommelingen in mijnvermogen naarmate het netwerk groeit.

Over LCC

Geschiedenis

Litecoin Cash werd geforked op blok 1371111 van de Litecoin-blockchain. De makers beweren dat een van de belangrijkste voordelen van het forken van een bestaande munt een gelijkmatige verdeling van nieuwe munten is. Aangezien Litecoin een gevestigd merk is in de cryptocurrency-ruimte, kunnen de makers niet worden beschuldigd van het oppotten van munten, omdat nieuwe munten worden verdeeld onder bestaande Litecoin-houders op het moment van de vork..

Belangrijkste voordelen

  • 10: 1 claimverhouding: Voor elke 1 LTC die je bij het vorkblok hebt gehouden, kun je 10 LCC claimen.
  • SHA256 Mijnbouw: Na het fork block schakelde Litecoin Cash over op SHA256 proof-of-work hashes. Dit maakt een nieuw gebruik mogelijk voor eerder verouderde Bitcoin-mijnbouwhardware.
  • Netwerk veerkracht: De moeilijkheidsgraad van de mijnbouw wordt elk blok opnieuw berekend met behulp van Evan Duffield’s bewezen DarkGravity V3-algoritme van Dash. Dit biedt meer voorspelbare bloktijden en netwerkbescherming tegen multipool-hopping.
  • Geoptimaliseerd voor de echte wereld: Target block time van 2,5 minuten geeft 4 keer de transactiebandbreedte van Bitcoin, terwijl transacties 90% goedkoper zijn dan Litecoin.
  • Langzame startregeling: Om te voorkomen dat dominante early miners een oneerlijk voordeel hebben, beginnen blokbeloningen bij 0,25 LCC en groeien ze naar 250 LCC over de eerste 2000 blokken na de splitsing. De eerste 24 blokken na de vork worden met een minimale moeilijkheidsgraad gedolven. Hierna zal DarkGravity de moeilijkheidsgraad aanpassen op basis van de waargenomen bloktijd. De 250 LCC-blokbeloning (gelijk aan 25 LTC) wordt gehalveerd op dezelfde kettinghoogtes als Litecoin.
  • Kleine premine: Een equivalent bedrag van minder dan 1% van de circulerende geldhoeveelheid (minder dan 0,65% van de totale geldhoeveelheid) op vorktijd werd betaald aan een ontwikkelingsfonds.

Controverse

Toen het nieuws over de vork openbaar werd gemaakt, verwierp Litecoin-maker Charlie Lee het project snel en had hij het volgende te zeggen:

PSA: Het Litecoin-team en ik forceren Litecoin niet. Elke vorken waarover u hoort, zijn oplichterij die u probeert te verwarren door te denken dat het gerelateerd is aan Litecoin. Trap er niet in en voer zeker niet uw privésleutels of seed in op hun website of klant. Wees voorzichtig daarbuiten! https://t.co/qXbiIxp5Al

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 4 februari 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

De opmerkingen van Charlie hebben waarschijnlijk betrekking op de Bitcoin Cash-hard fork die vorig jaar (2017) plaatsvond en het drama dat daarop volgde tussen zowel de BTC- als de BCH-community. Het punt van Charlie is een beetje ironisch, aangezien Litecoin zelf een harde vork van bitcoin is.

Het LCC-project heeft daarentegen in interviews verklaard dat hergebruik van de naam van een originele munt in een gevorkte munt gewoon een industrieconventie is. Het punt van open-source is tenslotte ontworpen voor het kopiëren en wijzigen van bestaande code om te experimenteren en het oorspronkelijke ontwerp te verbeteren.

Het lijkt erop dat hard-fork-munten er dol op zijn om de naam van de originele munt op hun eigen manier te gebruiken om geloofwaardigheid voor hun merk te creëren.

Ontmoet het team

Kernteam

Helaas hebben we via LinkedIn niet veel informatie kunnen vinden over het kern- of associate-team. Het verstrekken van aanvullende achtergrondinformatie aan het publiek via een platform als LinkedIn zou de geloofwaardigheid van het LCC-project vergroten. Voorlopig geven we wat informatie op basis van hun website.

Iain Craig (Tanner) is de hoofdontwikkelaar van het project met 20 jaar commerciële ervaring. Tanner is sinds 2013 actief in de cryptoscene met ontwikkeling in meerdere altcoins en verschillende blockchain-gebaseerde services.

De eenhoorn die je hieronder ziet, staat alleen bekend als Roger. Als public relations-man is Roger op verschillende YouTube-video’s verschenen om de zorgen aan de gemeenschap te bespreken. Roger is een ervaren projectmanager voor een groot online valutaplatform. Hij is al meer dan 5 jaar betrokken bij cryptocurrency.

Litecoin Cash

Litecoin Cash kernteam

Litecoin Cash

Litecoin Cash kernteam

De LCC-crew heeft via sociale media verschillende video’s en chatinterviews aan de cryptogemeenschap verstrekt. We raden de lezer aan om deze te doorzoeken om meer over het team te weten te komen. Dit zou op zijn minst enkele vragen moeten beantwoorden voor potentiële gebruikers en investeerders van het LCC-netwerk.

Associates

Litecoin Cash

Litecoin Cash-medewerkers

Munttoevoer & Duurzaamheid

Het totale aanbod van Litecoin-contanten is beperkt tot 840 miljoen munten als gevolg van de 10 voor 1 ruil op vorktijd. Het circulerende aanbod bedraagt ​​576 miljoen munten of ongeveer 69% van het totale aanbod.

LCC beweert dat ze aanvankelijk minder dan 1% van de totale voorraad hebben gewonnen. Het innen van een deel van de muntvoorraad in IFO’s is nodig om de personeels- en ontwikkelingskosten te betalen.

Litecoin Cash

Litecoin Cash-muntenvoorraad

Een van de fundamentele problemen op dit moment in de cryptocurrency-ruimte is het volgen van het gebruik van fondsen die zijn toegewezen aan ontwikkelings- en marketingteams. Niemand weet of een team al hun munten gewoon op de markt zal dumpen in ruil voor een waardevollere munt als Bitcoin. Totdat sterke governance-systemen zijn ontwikkeld voor cryptocurrencies in het algemeen, is het vrij moeilijk om de duurzaamheid op lange termijn van het Litecoin Cash-netwerk te achterhalen..

Duurzaamheid van mijnbouw

Zoals we eerder al zeiden, wil Litecoin Cash de verouderde bitcoin-mijnbouwhardwaremarkt aanboren. Bitcoin-mijnwerkers blijven op zeer hoge niveaus concurreren door regelmatig betere hardware uit te brengen.

Dit roept een aantal serieuze vragen op over de milieu-impact van Bitcoin. Zowel vanuit het oogpunt van elektriciteit als vanuit het oogpunt van hardwareverspilling. Als LCC deze oude hardware op een productieve manier kan gebruiken, kan dit op de lange termijn een groot pluspunt zijn voor hun netwerk.

Handelsgeschiedenis

Litecoin Cash begon te handelen op 20 februari 2018, rond de $ 5 Mark. De prijs is sindsdien echter sterk gedaald en handelde op het moment van publicatie rond de $ 0,04.

2017 was een jaar van koortsachtige speculatie en de bearmarkt van 2018 heeft tot nu toe niet geholpen met de algehele prijs. Niettemin, als LCC de acceptatie van hun munt wil zien, moeten we waarschijnlijk hernieuwde koopinteresse van investeerders zien om vertrouwen in hun visie te wekken..

Waar kunt u Litecoin Cash kopen?

U kunt Litecoin Cash op de volgende beurzen kopen:

Sommige andere beurzen verhandelen deze munt ook, maar het totale volume voor LCC is vrij laag en u zult waarschijnlijk bij een beurs willen blijven waar het gemakkelijker is om in en uit een positie te komen.

Volgens hun site heeft het LCC-team ook een notering op Binance aangevraagd die, indien succesvol, de handelsvolumes van Litecoin Cash zou moeten stimuleren. Ze onderzoeken ook of ze de munt kunnen toevoegen aan gedecentraliseerde beurzen zoals de Komodo BarterDEX.

Waar kunt u het bewaren??

Het ontwikkelingsteam heeft zowel een licht en volledige portemonnee voor het opbergen van uw munten. De lichte Electrum-portemonnee vereist niet dat de volledige blockchain wordt uitgevoerd, maar er is momenteel alleen een desktopversie voor Windows en Mac beschikbaar. Coinomi biedt een meer praktische mobiele portemonnee voor mensen die veel onderweg zijn.

Toegewijde Litecoin Cash-gebruikers willen misschien ook de hele blockchain downloaden en lokaal opslaan. Links naar alle bovenstaande wallets zijn te vinden op Github via de officiële website.

In termen van hardware wallets, schetst de roadmap een doel voor beide Ledger & Trezor rond het tijdsbestek van juni / juli van 2018. De doelen van de roadmap lijken echter een beetje achter te blijven en we zouden waarschijnlijk kunnen zien dat deze datums een beetje worden verlengd.

Gevolgtrekking

De waardepropositie van Litecoin Cash is zeker interessant. Een van de belangrijkste voordelen van cryptocurrency is het feit dat nieuwe ideeën kunnen worden gebouwd op de rug van gevestigde. Naarmate er meer vorken op de markt komen, zullen ze moeten innoveren om potentiële munthouders echte voordelen te bieden.

Door technologie te lenen van meerdere crypto’s, wil LCC een crypto-stijl in Frankenstein-stijl maken met de beste functies erop. Dit kan een goede strategie blijken te zijn, maar crypto’s zoals Litecoin en Bitcoin hebben al één grote bonus: first mover-voordeel.

Hoe later u uw project in de cryptosfeer lanceert, hoe moeilijker het (meestal) wordt om er een betekenisvolle gemeenschap omheen te bouwen. De tijd zal leren of deze vork zich op de lange termijn kan vestigen. Voor meer informatie en updates over Litecoin Cash kunt u contact houden via de volgende kanalen: