Wat is NavCoin?
NavCoin is een cryptocurrency die is ontworpen om anoniem en eenvoudig te gebruiken te zijn. Het werd opgericht in 2014 en behoort tot een oudere klasse van cryptocurrencies die vóór de recente golf van ICO’s kwamen. NavCoin heeft de tand des tijds goed doorstaan. In de afgelopen vier jaar heeft het verschillende upgrades, functies en verbeteringen geïmplementeerd. Het team is toegewijd en deskundig, en als gevolg daarvan heeft het platform een consistente groei gekend.
NavCoin heeft echter niet het soort groei gezien dat de andere concurrenten in de race om de beste privacymunt te zijn, hebben gezien. Dash, Zcash en Monero hebben NavCoin allemaal overtroffen in termen van acceptatie en financiering. In 2017 maakte het project een comeback, omdat ze de nadruk begonnen te leggen op design, bruikbaarheid en ervaring. De NavCoin wil het eenvoudig en snel maken om privétransacties te gebruiken.
In deze NavCoin-gids gaan we dieper in op:
- Hoe werkt NavCoin?
- NavCoin-token (NAV)
- NavCoin-team & Vooruitgang
- Handelsgeschiedenis
- Waar te koop NAV
- Waar kan NAV worden opgeslagen
- Conclusie
- Aanvullende NavCoin-bronnen
Hoe werkt NavCoin?
De originele Bitcoin-code is de basis voor de code van NavCoin, maar de ontwikkelaars hebben verschillende belangrijke functies van Bitcoin gewijzigd. Ten eerste implementeert NavCoin een secundaire subketen die bekend staat als NavTech. NavTech maakt anonimisering en menging van transacties mogelijk (zie hieronder). Ten tweede ruilt NavCoin het bewijs van werk-algoritme van Bitcoin in voor bewijs van inzet. Bovendien zijn NavCoin-transacties over het algemeen sneller en goedkoper dan Bitcoin. In de toekomst zullen ze ook gedecentraliseerde applicaties ondersteunen die rechtstreeks in de blockchain zijn gecodeerd.
Transactietijden, kosten, & Schaalbaarheid
Sinds het begin was een van de sterke punten van NavCoin de snelle transactietijden. NavCoin ziet elke dertig seconden blokbevestigingen, in tegenstelling tot de tien minuten van Bitcoin. Dit is sneller dan Monero (2 minuten) en Zcash (2,5 minuten). Dash heeft ook een gemiddelde bloktijd van ongeveer 2,5 minuten, maar de masternodes maken het mogelijk om directe transacties te verzenden. Dat gezegd hebbende, heeft NavCoin de snelste standaard bloktijd van alle populaire privacymunten.
Enkele van de sterke punten van NavCoin
Deze snelle transacties zijn ook niet duur. Waar valuta’s als Bitcoin en Ethereum moeite hebben met hoge mijnwerkerskosten, houdt NavCoin de transactiekosten laag. De gemiddelde vergoeding is slechts 0,0001 NAV om een standaardtransactie te verzenden. Privé, gecodeerde transacties kunnen echter duurder zijn.
Nav Coin kijkt ook vooruit wat betreft schaalbaarheidsproblemen. Ze gebruiken al een proof of stake consensus-algoritme dat het energieverbruik in verband met mijnbouw vermindert. De community heeft ook al gestemd en SegWit geactiveerd, waardoor de blokgrootte kleiner is geworden. Toekomstige voorstellen zullen een equivalent van het Lightning-netwerk van Bitcoin implementeren, waardoor sommige transacties buiten de keten vallen met onmiddellijke schikkingen.
Anonimiteit & Ontraceerbaarheid
De gemeenschap beschrijft NavCoin stellig als een ‘privacymunt’. De redenen om privacy te wensen zijn echter niet vaag of kwaadaardig. In feite is symbolische privacy en onvindbaarheid een belangrijke functie voor een financieel systeem en een valuta. Het draagt bij aan de fungibiliteit van een token – de mogelijkheid voor iedereen om een token te accepteren – omdat de geschiedenis van het token niet kan worden getraceerd. Elk NAV-token is even waardevol en heeft geen bekende geschiedenis.
Anonieme transacties zijn niet vereist of zelfs niet standaard op NavCoin. Ze zijn optioneel. Maar als u ervoor kiest om de anonieme transacties van NavCoin in te schakelen, wordt de transactie volledig losgekoppeld van uw verzendende account en IP-adres op de blockchain.
NavCoin implementeert asymmetrische codering.
Deze anonieme transacties vinden plaats met behulp van de NavTech-subketen. Deze unieke oplossing stelt een gebruiker in staat om NAV naar een ontvanger te sturen via een subketen van de belangrijkste blockchain. De transactie is gecodeerd en de afzender verzendt de NAV voor de transactie naar de NavTech-subketen in plaats van deze rechtstreeks naar de ontvanger te verzenden. De NavTech-subketen omvat meerdere servers en coderingslagen die de transactie doorgeven. NavTech stuurt vervolgens de laatste betaling naar de ontvanger vanuit een tokenpool die het NavTech-contract beheert. De originele tokens van de afzender zijn niet dezelfde als de tokens die de ontvanger ontvangt.
Privétransacties lopen door de NavTech-subketen.
De gelaagde versleuteling en menging in een beheerde tokenpool is de privacymethode van NavCoin. Het zorgt ervoor dat niemand een NavTech-transactie naar de eindbestemming kan volgen. De NavCoin is van plan om continu nog robuustere privacymaatregelen te implementeren, zoals neptransacties en nepaccounts die de circulatie van NAV via de NavTech-subketen vergroten, waardoor het spoor van echte transacties verder wordt verdoezeld..
Valence Platform
Naast privacymaatregelen in de ontwikkelingspijplijn, heeft NavCoin ook projecten in ontwikkeling die er meer van zullen maken dan alleen een valuta. Het Valence Platform is een zusterproject van NavCoin. Het voedt de NavTech-subketen en biedt ook functionaliteit voor veel andere toepassingen. Valence wil het eerste anonieme platform zijn voor gedecentraliseerde apps.
In tegenstelling tot andere gedecentraliseerde apps-platforms maakt Valence echter geen gebruik van een virtuele machine. In plaats van te coderen in een omgeving die wordt gehost op de blockchain, wil Valence ontwikkelaars in staat stellen rechtstreeks naar de blockchain te coderen. Dit is een lastige propositie, en er zijn allerlei veiligheidsproblemen die het ontwikkelteam aanpakt. Valence heeft natuurlijk een aparte blockchain van NavCoin. Ze hebben echter wel een interface.
Valence Chain-structuur
Valence is nog niet vrijgegeven, dus we hebben geen volledige informatie over hoe het precies werkt. Het is onnodig te zeggen dat het een grote uitdaging is, maar het kan een aantrekkelijke oplossing zijn die ontwikkelaars een unieke ervaring biedt, mocht het NavCoin-team erin slagen.
Bewijs van mijnbouw in de ring
NavCoin-netwerkstatistieken (25-2-2019)
Terwijl de meeste andere cryptocurrencies een vorm van proof of work mining implementeren, was NavCoin een van de eersten die proof of stake implementeerde. Het bewijs van inzet is afhankelijk van gebruikers die een deel van hun NAV-bezit inbrengen om een kans te krijgen om een nieuw blok te creëren. Als het netwerk de nieuwe blokkering die je hebt gemaakt, bekrachtigt, ontvang je een beloning. Als uw blok slecht is of frauduleuze transacties bevat, haalt het algoritme voor het bewijs van inzet alle munten weg die u hebt ingezet. Dit stimuleert het maken van eerlijke blokken.
Met NavCoin is het mogelijk om vijf procent rente te verdienen door uw NAV uit te zetten. Om dit te doen, moet u een uitzetknooppunt op het netwerk gebruiken. U kunt dit op uw computer doen door de NavCoin Core-client te downloaden en de hoeveelheid NAV in te stellen die u wilt inzetten. Je kunt ook een Raspberry Pi kopen en deze instellen om een uitzetknooppunt voor je uit te voeren. De Arduino-client voor deze applicatie heet Nav Pi. De Raspberry Pi gebruikt minder energie om je munten in te zetten, en hij kan altijd aan staan. Het verbruikt ook geen batterij- of verwerkingsvermogen op uw hoofdcomputer zoals de Core-client doet.
NavCoin-token (NAV)
NAV gelanceerd in 2014 en sindsdien openbaar genoteerd aan beurzen. U kunt het NAV-token gebruiken als een vorm van waardeoverdracht, vergelijkbaar met de manier waarop u Bitcoin zou gebruiken.
NAV vermogensverdeling (25/02/19)
Het NAV-netwerk is echter nog vrij klein. Slechts 100 wallets bevatten ongeveer 60 procent van alle NAV-tokens. 1000 wallets bevatten bijna 80 procent, wat betekent dat het aantal NAV-gebruikers nog steeds vrij klein is.
NavCoin-team & Vooruitgang
Het team achter NavCoin en Valence is Encrypt S Ltd. Het is echter een open source-project. Als zodanig hebben ze een grote community opgebouwd en kan iedereen bijdragen.
NavCoin beschikt over een zeer actief ontwikkelteam. Er komen regelmatig nieuwe updates uit, meestal elke week. De hoofdingenieur, afkomstig uit Nieuw-Zeeland, is Craig MacGregor. Hij is ook CEO van Encrypt S Ltd.
Nav is ook een van de mooiste, gemakkelijk te begrijpen munten die er zijn. Dit is grotendeels te danken aan hun marketing- en creatieve team. NavCoins focus op stijl, branding en communicatie onderscheidt hen in blockchain-ruimte. Bruikbaarheid is belangrijk voor de acceptatie van elk project in een vroeg stadium, en het is goed om te zien dat NavCoin dit element van het platform serieus neemt.
Sinds de oprichting in 2014 heeft het NavCoin-team behoorlijk wat bereikt. Ze hebben SegWit geïmplementeerd, een Community Fund opgericht en OpenAlias gemaakt, een open standaard die portemonnee-adressen omzet in namen die gemakkelijk te lezen en te onthouden zijn.
De volgende Belangrijke mijlpaal voor Navcoin is het uitvoeren van vertrouwelijke transacties (CT’s) met Bulletproofs. Deze toevoeging verbetert de privacy van transacties op de blockchain zonder de transactiegroottes aanzienlijk te vergroten.
Handelsgeschiedenis
De handelsgeschiedenis van NavCoin is, net als veel andere altcoins, de laatste tijd ongelukkig. Gedurende de bijna vijfjarige levensduur heeft de NAV-prijs drie bijna verticale prijssprongen gekend. Ze waren echter van korte duur.
De eerste vond plaats in september 2016, maar was naar verluidt te wijten aan marktmanipulatie. Eind augustus 2017 steeg de prijs met bijna 600 procent in één week tijd om een BTC-record ooit te bereiken van ~ 0.000366. U kunt deze monumentale run waarschijnlijk toeschrijven aan een toename van de populariteit van privacymunten op dat moment, evenals aan een bijgewerkte NavCoin-routekaart.
De laatste grote bull-run voor NavCoin viel samen met een marktboom aan het einde van 2017. Op dat moment bereikte de NAV-prijs een recordhoogte in de USD van meer dan $ 4,60. De prijs is sindsdien sterk gedaald en bevindt zich momenteel op een vloer van ongeveer $ 0,15 (~ 0,00004 BTC).
Simpel gezegd, NavCoin heeft meer acceptatie nodig voordat de prijs terugkeert. Omdat andere, populairdere privacymunten al een aantal items op de roadmap van NavCoin hebben geïmplementeerd, lijkt het erop dat aankomende productreleases niet genoeg zullen zijn om de prijs een boost te geven..
Waar te koop NAV
NAV is een gevestigde munt en als zodanig kunt u deze op de meeste grote beurzen vinden.
Binance voert meer dan 70 procent van alle NAV-handel uit. De volgende is Bittrex met ongeveer vijf procent. U kunt op beide platforms BTC verhandelen voor NAV. Binance ondersteunt ook NAV-transacties met ETH en BNB.
Waar kan NAV worden opgeslagen
U moet een NAV-portemonnee instellen om uw munten op te slaan. Bezoek gewoon NavCoin’s portemonnees pagina starten.
NAV papieren portemonnee
Er is een optie voor een papieren portemonnee als u alleen uw NAV wilt opslaan. U kunt snel een papieren portemonnee maken met behulp van hun webinterface.
Als u echter rente wilt verdienen met uitzetten, moet u een NavCoin Core-client gebruiken. Je kunt deze downloaden voor pc, Mac, Linux en Raspberry Pi op de hierboven gekoppelde downloadpagina.
Ten slotte heeft NavCoin ook een lichte portemonnee om onderweg betalingen te doen, genaamd NavPay. NavPay is beschikbaar voor mobiel en internet.
Gevolgtrekking
NavCoin bestaat al een tijdje, boekt vooruitgang en doet interessant werk in de privébetalingen en anonieme DApps-ruimte. Ze blijven echter relatief onder de radar vliegen met een marktkapitalisatie die aanzienlijk lager is dan vergelijkbare privacyprojecten, ondanks dat ze rond dezelfde tijd als hen zijn opgericht. Doe uiteindelijk uw eigen onderzoek om te beslissen of dit project ondergewaardeerd is of dat zijn concurrenten het hebben overtroffen in de privacyrace.
Noot van de redacteur: dit artikel is op 2.25.19 bijgewerkt door Steven Buchko om de recente wijzigingen van het project weer te geven.