Wat is NULS?

NULS is een modulaire blockchain dat implementeert een bewijs van krediet (POC) consensusprotocol. Het team erachter is op een missie om blockchain-infrastructuur op bedrijfsniveau te bieden met een focus op plugbaarheid en maatwerk. Ze zijn van plan dit te doen door middel van aanpasbare modules die onder meer slimme contracten, subketens en consensus tussen ketens omvatten. Laten we eens kijken.

In deze gids bespreken we:

Hoe werkt NULS?

Het NULS-ontwerp bestaat uit twee functionele onderdelen

  • De microkernel is de basis van het netwerk. Het geeft de onderliggende mechanismen van het project weer.
  • De functionele modules zijn de plug-and-play compartimenten van de blockchain. Ze hebben een lage koppeling met elkaar, dus je kunt ze naar eigen inzicht in- en uitwisselen.

Modulaire structuur

Vanuit de door microkernel aangedreven modulebeheerder kunt u verschillende modules op uw blockchain aansluiten. U hebt bijvoorbeeld aanpasbare controle over slimme contracten, opslag, consensus en accounts. Beschouw de relatie tussen modules en uw blockchain als iets dat lijkt op de relatie tussen WordPress-plug-ins en uw website.

NULS modulaire architectuur

NULS modulaire architectuur

Systeem met meerdere kettingen

In plaats van alle applicaties in de hoofdketen te hosten, gebruikt het netwerk subketens in een systeem met meerdere ketens. Voor blokverificatie rapporteren de subketens aan de hoofdketen, die op zijn beurt hun block headers verifieert. Daarom heeft het systeem enige cross-chain communicatie nodig.

NULS C3D

NULS C3D

Om de cross-chain verificatie te bereiken, heeft NULS een cross-chain consensus domein (C3D). Simpel gezegd, elke subketen heeft een set knooppunten die specifiek zijn voor zichzelf. Ze hebben ook een reeks knooppunten die cross-chain communiceren met de belangrijkste blockchain. Knooppunten die deelnemen aan de consensus tussen de ketens, moeten modules laden die in beide ketens werken.

Consensus over het bewijs van krediet (POC)

Hoewel u de consensus van uw subketen kunt instellen op wat u maar wilt, gebruikt de hoofdketen van NULS POC-consensus. Net als bij proof of stake (PoS), vereist POC dat u een bepaald aantal tokens vergrendelt om een ​​netwerkknooppunt te laten draaien. Het project implementeert ook masternodes.

Je hebt 2.000 NULS nodig om op masternodes te stemmen en 20.000 munten om een ​​node te maken. Als je node 200.000 stemmen ontvangt, wordt het een masternode.

Nu is het idee van knooppunten / masternodes niets nieuws. NULS is echter uniek in het gebruik van een kredietbeoordeling naast hen. Het netwerk berekent een kredietcoëfficiënt voor elk knooppunt, die hun consensusbeloning bepaalt. De berekening is:

Creditcardinaliteit = Capaciteitscoëfficiënt + plichtscoëfficiënt

Capaciteitscoëfficiënt: Berekend op basis van het aantal blokken dat in het verleden is gegenereerd

Coëfficiënt van plicht: Berekend op basis van overtredingsgevallen en nauwkeurigheid van gegenereerde blokken

Elk jaar komen er vijf miljoen tokens in omloop en het totale aanbod begon bij de lancering op 100 miljoen.

Team en voortgang

De NULS team is verrassend groot voor de huidige marktkapitalisatie van het project, bestaande uit meer dan 30 leden. Onder leiding van CEO Liesa Huang en COO Isaac Kim, heeft het project bijdragen over de hele wereld, waaronder teamleden uit China, Engeland, Frankrijk, Amerika en Australië.

Leiderschaps team

Leiderschaps team

Helaas is de routekaart op de website van het project enigszins verouderd. Het lijkt er echter op dat het team het mainnet in juli 2018 heeft gelanceerd. Nu werken ze aan NULS 2.0.

Deze volgende iteratie omvat meertalige modules, cross-chain functionaliteit en betere interfaces tussen aanverwante producten. Versie 2.0 ondergaat momenteel alfatests en zou ergens in Q2 2019 beschikbaar moeten zijn op testnet.

Wedstrijd

In de kern is NULS een gedecentraliseerd app (dapp) -platform, dus het concurreert met vergelijkbare projecten. Ethereum is de meest bekende concurrent in de ruimte. Lisk is een soortgelijk project met het gebruik van zijketens. Bovendien brengen NEO en Cardano substantiële tegenstand.

De unieke waardepropositie van NULS wordt geleverd met het modulaire ontwerp en de implementatie van het consensusmechanisme voor bewijs van krediet.

Handel

Sinds de lancering in oktober 2017 heeft NULS de markt tot in de puntjes gevolgd. De prijs in USD van de munt bereikte een recordhoogte van meer dan $ 8,00 tijdens het hoogtepunt van de crypto-bullmarkt in januari 2018. Daarna is de prijs gestaag gedaald. Hoewel het in mei 2018 een hoogste BTC-prijs ooit bereikte van ongeveer 0,0006 BTC. De prijs heeft schijnbaar een dieptepunt gevonden op $ 0,40 (~ 0,0001 BTC).

Zoals de meeste altcoins, is acceptatie van cruciaal belang voor positieve prijsbewegingen. Voor NULS kan dit echter enige tijd duren. In de roadmap van het project wordt een doel genoemd van slechts 15 op NULS gebaseerde applicaties als hun volgende mijlpaal. U moet dus waarschijnlijk niet snel een prijsstijging verwachten.

Waar te koop NULS

Het grootste deel van het NULS-handelsvolume vindt plaats op Bit-Z, als een paar met Bitcoin. We raden u echter aan naar Binance te kijken, omdat dit een populairdere optie is voor de meeste andere munten. U kunt op het platform Bitcoin, Ethereum, Tether en Binance Coin verhandelen voor NULS.

U kunt ook munten verdienen door een knooppunt te bedienen en te stemmen in het ecosysteem van het project.

Waar te slaan NULS

Het NULS-team biedt een officiële portemonnee voor Windows-, Linux- en Mac-besturingssystemen. Bovendien hebben ze een lichte portemonnee gemaakt waarmee je je munten kunt opslaan zonder de hele blockchain te hoeven downloaden.

Als u op zoek bent naar een mobiele portemonnee, stelt het NULS-team de AnyBit-portemonnee van derden voor.

Laatste gedachten

De modulaire structuur van NULS is ongetwijfeld uniek in de dapp-platformruimte. Hoewel het project nog niet de acceptatie of herkenbaarheid heeft gekregen om het tot een succes te maken, gaat het ontwikkelingsteam door met het pushen van code naar de Github-opslagplaats en publiceert het regelmatig updates.

De lancering van NULS 2.0 en een marktomslag zouden precies kunnen zijn wat dit project nodig heeft om het in de schijnwerpers te zetten. Hoewel het laag in de ranglijst van marktkapitalisaties staat, is het misschien iets dat u in de gaten wilt houden.

Aanvullende bronnen

Website

Telegram

Twitter

Github

Medium

Reddit