Red Pulse is een op blockchain gebaseerd informatieplatform voor de Chinese economie en kapitaalmarkten. Het heeft tot doel de enorme hoeveelheid nieuws en informatie die op de Chinese markten circuleert te vereenvoudigen en te stroomlijnen. Na een token-swap in 2018 is het native token van het systeem nu PHX.

In deze gids behandelen we:

Wat is Red Pulse?

Red Pulse is in wezen een contentcuratieplatform, met een specifieke focus op onderzoek en informatie over de Chinese markten. Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en speltheorie om tot op de minuut actuele informatiediensten te leveren aan financiële analisten en onderzoekers.

Red Pulse startpagina

Red Pulse startpagina

In de sector van gegevens en informatie over financiële markten is er een klein aantal wereldspelers dat ‘terminaldiensten’ aanbiedt. Binnen institutionele beleggingsorganisaties vindt u een computerterminal die 100% gewijd is aan het produceren van een feed met geaggregeerd nieuws en informatie van de financiële markten ter wereld. Deze terminals worden geleverd door nieuwsuitzendingen zoals Bloomberg of Thompson Reuters.

De oprichter van Red Pulse erkende dat binnen de Chinese markt de dominantie van de informatiemarkt door grote spelers niet waarmaakt. China is een enorm en technologisch zeer ontwikkeld land met enorme, snel bewegende en complexe markten. Om deze reden is er een overweldigende hoeveelheid nieuws en informatie die afkomstig is van de Chinese markten. Een gerucht kan bijvoorbeeld ‘s ochtends beginnen en’ s middags wordt het gerapporteerd als valse informatie. Bovendien kan dit enkele duizenden keren per dag gebeuren.

Stel je nu eens voor dat een menselijke financiële analist voor een Bloomberg-terminal zit die met zinvolle inzichten moet komen om investeringsbeslissingen te nemen. Het probleem wordt duidelijk.

Deeleconomie voor onderzoek

Red Pulse probeert deze informatie-overload op te lossen. Het werkt vanuit het uitgangspunt dat het een “deeleconomie voor onderzoek” is met een specifieke focus op de Chinese economie en kapitaalmarkten. Industrie-experts, onderzoekers en marktanalisten kunnen hun inzichten en informatie bijdragen aan het platform. Inzendingen worden samengesteld door een combinatie van machine learning-algoritmen, natuurlijke taalprocessors en menselijke analisten. Het platform gebruikt meer dan 4.000 metatags om de gegevens te categoriseren en te sorteren.

Red Pulse was de eerste applicatie die werd gelanceerd op de NEO-blockchain, aanvankelijk onder de ticker RPX. PHX-tokens hebben RPX echter vervangen na een aanzienlijke upgrade in 2018 genaamd Phoenix.

Hoe werkt Red Pulse?

Wanneer iemand informatie of onderzoek aan het platform bijdraagt, kent Red Pulse hem een ​​geloofwaardigheidsscore toe. Deze score is gebaseerd op de nauwkeurigheid van hun inzendingen, bepaald door de lezers, het Red Pulse-team en de algehele populariteit van hun bijdragen. Bijdragers verdienen PHX-tokens voor hun inzendingen.

Iedereen die toegang heeft tot informatie over Red Pulse, betaalt in PHX-tokens. Bovendien, als een onderzoeker meer wil weten over een bepaalde marktontwikkeling, kan hij een verzoek indienen op het platform. Vervolgens kan iedereen die het weet op het verzoek reageren en PHX-tokens verdienen voor hun inspanningen.

Mechanisme voor levering en uitzetten van munten

U kunt geen PHX-tokens mijnen. In plaats daarvan bedient het platform een ​​uitzetmechanisme voor knooppunthouders. Raak niet in de war met proof-of-stake, aangezien Red Pulse het NEO-consensusalgoritme voor Byzantijnse fouttolerantie (dBFT) gebruikt.

Iedereen die PHX (Phoenix) -tokens bezit, kan een staker worden. Om dit te doen, moeten ze hun PHX-tokens naar PHF-tokens (Phoenix Fire) -tokens converteren in hun gebruikersdashboard. De conversie is op een verhouding van 1: 1. Red Pulse noemt dit ‘opsteken’.

Het beloningsproces bij het uitzetten is een beetje ingewikkeld. Het totale aanbod van PHX stijgt elk jaar met 10%. De nieuw gemaakte munten worden 50/50 verdeeld over beloningen voor gegevensbijdragers en beloningen voor stakers. De beloningen voor stakers worden berekend op basis van een gelaagd model waarbij degenen die het meest inzetten de grootste beloningen krijgen. Alle stakers verdienen een basisrente van 5% per jaar. Het verschil tussen deze uitbetaling en de nieuw geslagen munten die zijn gereserveerd voor het inzetten van beloningen, gaan naar een pool. Stakers krijgen een deel van deze pool op basis van hun niveau.

De onderstaande grafiek illustreert het soort beloningen dat stakers kunnen verdienen op verschillende niveaus, afhankelijk van het aantal betrokken stakers.

Red Pulse uitzetbeloningen

Er is een totaal aanbod van 1,36 miljard PHX-tokens, met 829 miljoen in omloop op het moment van schrijven.

Geschiedenis en team

Red Pulse werd in 2015 opgericht door Jonathan Ha. Ha had een visie om de talloze problemen met de financiële datamarkten in China te overwinnen. Samen met Stanley Chao en Peter Alexander richtte hij het bedrijf op. Alle drie hebben ze een achtergrond in management en IT-consulting.

Oprichters van Red Pulse

De oprichters van Red Pulse

Adviseurs van het project zijn onder meer Hongfei Da van NEO en Tony Tao van het NEO Global Capital Fund.

Het bedrijf onderging in 2017 een eerste ICO en haalde $ 15 miljoen op. Er was een aanzienlijke upgrade in 2018 genaamd Phoenix, dat verbeterde smart contract-functionaliteit introduceerde. Deze upgrade omvat het bewijs van creatie en eigendom van inhoud, naast naleving van regelgeving en bescherming van intellectueel eigendom. Op dat moment verwisselde het project het oorspronkelijke RPX-token voor het Phoenix (PHX) -token.

Red Pulse heeft aanzienlijke marketinginspanningen gestoken in de upgrade door een roadshow te houden in verschillende Aziatische landen.

Handelsgeschiedenis

De prijs van Red Pulse volgt een soortgelijk patroon als de meeste cryptocurrencies, met de grootste bull-run tijdens de prijsstijging van Bitcoin eind 2017. Er was een korte stijging rond april / mei 2018, wat ongeveer overeenkomt met de timing van de aankondiging. van de Phoenix-upgrade.

Concurrentieanalyse

Red Pulse is het enige project in zijn soort dat zich volledig richt op het onderzoeken en analyseren van markten, specifiek in China. Vanuit het perspectief van pure contentcuratie is Steem een ​​vergelijkbaar platform. Er zijn andere projecten die gericht zijn op financiële analyse, maar die zich meestal richten op cryptocurrency-markten, zoals Cindicator.

Waar PHX te kopen

Uiteraard zijn PHX-functies op de grote Aziatische beurzen, dus je kunt het kopen via Binance, Huobi en Kucoin.

Waar PHX

Voor koude opslag kunt u uw PHX-tokens bewaren in de Ledger Nano S. The officiële NEO-site biedt ook verschillende portefeuilles voor NEO-tokens, waaronder PHX.

Gevolgtrekking

Red Pulse is de eerste die een potentieel zeer lucratieve markt betreedt. Institutionele beleggers zijn bereid te betalen voor marktinformatie en inzichten. Daarom is de markt rijp voor verstoring.

Gezien de schaal en het tempo van de ontwikkeling van de Chinese economie, is het een uitstekende plek om te beginnen. Hoewel Red Pulse nog geen enkele aanwijzing heeft gegeven dat het van plan is zijn geografische reikwijdte uit te breiden, is er alle kans dat het succesvol zou kunnen zijn in andere markten als zijn strategie slaagt in China. Dit potentieel, gecombineerd met een solide bestaand bedrijfsmodel en een betrouwbaar team, betekent dat Red Pulse ongetwijfeld in de gaten moet worden gehouden in 2019.

Aanvullende bronnen

Phoenix-website

Github

Twitter

Telegram

Reddit