Wat is SelfKey?
SelfKey is een zelfbenoemd identiteitsbeheerplatform waarmee individuen en organisaties de volledige controle over hun identiteit kunnen behouden. De makers hebben een concept geïntroduceerd dat bekend staat als de Self-Sovereign Identity (SSID).
De stichting SelfKey beheert het project en is van plan het te besturen op basis van de principes van zelf-soevereine identiteit. Met andere woorden, het kernthema voor gebruikers van het netwerk is het beperken van risico’s door zelf gevoelige gegevens op te slaan en te beheren.
Het internet heeft de wereld kleiner gemaakt. Met een paar woorden en een klik op een knop kunt u binnen enkele seconden tienduizenden kilometers verzenden. Hoewel dat natuurlijk in veel opzichten een gemakkelijker leven betekent, introduceert het ook een nieuwe reeks problemen voor de moderne persoon.
Identiteitsdiefstal is wereldwijd een groeiend probleem. Resultaten van de Federal Trade Commission en de particuliere adviesgroep Javelin onthullen dat slachtoffers van fraude in de VS waren 8% hoger alleen al in 2017. Recente datalekken van Facebook en Google, door velen beschouwd als de lievelingen van de technische revolutie, hebben ook niet geholpen.
Blockchain is hier misschien de oplossing, en gelukkig zijn er verschillende startups ontstaan die racen om voor het probleem te komen. In dit artikel behandelen we een van deze populaire projecten die bekend staan als SelfKey:
- Hoe werkt het?
- Project details
- Handelsgeschiedenis & Sentiment
- Waar te koop en op te slaan
- Voordelen
- Risico’s
- Laatste gedachten
Hoe werkt het?
Het SelfKey-proces
Documenten worden gedeeld met derden met behulp van cryptografie met een openbare / privésleutel, vergelijkbaar met de cryptografie die wordt gebruikt in pionierprojecten zoals Bitcoin. Dit zorgt ervoor dat deze partijen alleen toegang hebben tot persoonsgegevens wanneer gebruikers hen specifiek toegang verlenen.
Bovendien heeft SelfKey een claimprotocol ontwikkeld waarmee alleen de benodigde informatie (zoals leeftijd, nationaliteit of geslacht) kan worden gedeeld met derden als dat nodig is. Dit moet voorkomen dat de informatie tussen partijen overstroomt, wat vaak leidt tot datalekken en mogelijke identiteitsdiefstalproblemen.
Project details
Het SelfKey-project is voortgekomen uit verschillende opstartversnellers tot een organisatie die bekend staat als KYC-Chain. Het bedrijf stelt organisaties en individuen in staat om hun ken-uw-klant (KYC) -processen beter te beheren. De logische volgende stap voor het bedrijf was om fondsen te werven op de ICO-markt en SelfKey was geboren. KYC blijft een hot topic voor de opkomende cryptocurrency-industrie.
Het team
De teampagina is goed gedocumenteerd en biedt een verademing in vergelijking met een groot aantal andere startups met cryptocurrency. Bij de meeste profielen zijn LinkedIn-profielen bijgevoegd – een goed teken.
Een sectie van het SelfKey-groeiteam.
Edmund Lowell is het oprichtende lid van SelfKey en heeft zoals eerder vermeld KYC-Chain opgericht. Zijn vaardigheden versmelten op het gebied van financiën, technologie en recht. Tegenwoordig besteedt hij het grootste deel van zijn tijd aan het werven van de juiste leden om het SelfKey-project op koers te houden.
We zullen hier niet alle profielen analyseren, aangezien het team behoorlijk uitgebreid is. We zullen hier echter een momentopname geven van de kernleden in elk van de andere ontwikkelingsteams, juridische teams en adviesteams:
Een paar belangrijke leden van het ontwerp & Ontwikkelingsteams.
Een sectie van het juridische team van SelfKey.
Enkele van de meer prominente adviseurs van SelkKey.
Partnerschappen
SelfKey heeft al een groeiend aantal partners, waaronder opmerkelijke vermeldingen van gevestigde projecten zoals Kyber Network en Polymath. Het is echter de moeite waard om te benadrukken dat hun partnerschap met Standard & Chartered Bank uit Singapore heeft mensen in de branche ertoe gebracht op te staan en op te merken. Samen beheren ze KYC voor tokenverkoop en Fintech-startups over de hele wereld.
Routekaart
Er lijkt geen officiële roadmap te zijn gegeven voor de ICO. Er is echter een behoorlijke hoeveelheid updates en voortgangsregistratie op hun site voor een roadmap vanaf begin 2018. Afgezien van updates van Lowell, zullen potentiële investeerders hun ogen gericht willen houden op de resterende doelen voor 2018, waaronder de Cryptocurrency Exchanges Marketplace, Key Token Staking-functionaliteit, SelfKey Browser-extensie en de Incorporations Marketplace.
Roadmap doelen en updates
Handelsgeschiedenis & Sentiment
Selfkey-review en community-sentiment op internet blijven gemengd. Sommige Reddit-berichten hebben gesuggereerd dat het project misschien niets anders is dan een pump-and-dump-schema. Aan de andere kant noemen veel andere Reddit-threads het als een innovatieve oplossing die de aard van het identiteitsbeheerlandschap volledig kan veranderen.
Het is bijzonder moeilijk om de waarde van projecten als deze in hun vroege ontwikkelingsstadia te bepalen. Voeg daar nog de bearmarkt aan toe die zich sinds 2018 heeft afgespeeld en je kunt je afvragen of SelfKey op lange termijn levensvatbaar is..
Het KEY-token was eerder dit jaar genoteerd op beurzen en heeft helaas vrij slecht gepresteerd ten opzichte van andere activa. Na SelfKey-nieuws over de Binance-notering in juli, bewogen de prijzen fors hoger. De prijzen zijn sindsdien teruggevallen naar nog lagere niveaus dan vóór de notering.
Veel beleggers zullen consistente kracht van kopers willen zien voordat ze het token aan hun cryptoportfolio toevoegen.
Waar te koop en op te slaan
SLEUTEL Token
Het KEY-token beheert het SelfKey-ecosysteem en werd gebruikt als de belangrijkste manier om het project te financieren. Met het token kunt u documenten verifiëren, toegang krijgen tot het netwerk en aanvullende services kopen via de SelfKey-marktplaats. Het staat genoteerd op verschillende gerenommeerde beurzen, waaronder Binance, KuCoin en OKEx. Dit is een belangrijk punt aangezien het merendeel van de nieuwe handelaren / investeerders op deze plaatsen van aankoop te vinden zal zijn.
Symbool: SLEUTEL
Specificatie: ERC20
Netwerk: Ethereum
Circulerend aanbod: 2.400.000.000 SLEUTEL
Totaal aanbod: 6.000.000.000 SLEUTEL
Zoals met de meeste nieuwe tokens, kunt u deze nog niet kopen op fiat-to-crypto-uitwisselingen. U moet dus eerst wat Bitcoin of Ethereum bemachtigen en vervolgens overstappen naar de hierboven genoemde beurzen voordat u wat kunt pakken.
Identiteit Portemonnee
SelfKey heeft hun eigen opslagoplossing gemaakt, bekend als de SelfKey-identiteitsportefeuille, waarmee gebruikers documenten kunnen opslaan, beheren en autoriseren. De portemonnee biedt ook extra functies zoals cryptocurrency-beheer en een marktplaats voor uw typische administratie – zaken als bankrekeningen, het opzetten van een bedrijf of paspoortcontrole.
De SelfKey-portemonnee in actie
Voordelen
Veiligheid
Het decentraliseren van identiteitsbeheer is een enorme stap voorwaarts in het voorkomen van identiteitsfraude. Gecentraliseerd bijhouden van gegevens kan echt verkwistend en tijdrovend zijn met traditionele papiermethoden. Belangrijker is echter het verwijderen van de mogelijkheid van de zogenaamde “honeypot” uit de vergelijking.
Wanneer een groot aantal records op één locatie is opgeslagen, trekt dit natuurlijk de aandacht van dieven die hoog willen scoren. In een gedecentraliseerd scenario zouden hackers moeten inbreken op veel individuele accounts om dezelfde betaaldag te krijgen. In de meeste gevallen is dit het gedoe gewoon niet waard.
Eenmalige KYC
Know Your Customer is een behoorlijk vervelende vereiste in de cryptocurrency-ruimte. Handelaren en investeerders hebben vaak rekeningen bij meerdere beurzen. Elk moeten verifiëren kan een ongelooflijk tijdrovend proces zijn. Denk terug aan het einde van 2017, toen uitwisselingen klanten wegstuurden vanwege de grote vraag en beperkte middelen voor klanten.
SelfKey zou dit effectief wegnemen door een eenmaal verifiëren-proces te creëren. Zodra een certificeerder een eerste KYC-claim heeft gevalideerd, kunnen gebruikers dat bewijs vrijwel overal met een paar muisklikken valideren. Dit soort schaalbaarheid zal in de toekomst nodig zijn. Er wordt voorspeld dat cryptocurrency-markten zullen groeien en dat meer mensen hun identiteit online brengen dan ooit tevoren.
Risico’s
Het knelpunt van de tussenpersoon
Volgens SelfKey is het netwerk sterk afhankelijk van externe certificeerders om identiteitsclaims te verifiëren. Dit werkt bijna op dezelfde manier als vandaag, behalve door het proces efficiënter te maken op de blockchain. Onder meer advocaten, bankiers, accountants en overheidsinstanties komen zoals gebruikelijk in aanmerking om certificeerder te zijn.
Dit is echter niet echt een oplossing voor de kwestie van decentralisatie, die fundamenteel is voor het bouwen van elk project met blockchain-technologie. Met andere woorden, deze certificeerders zijn nog steeds tussenpersonen en de potentiële bottleneck van het systeem. Helaas hebben certificeerders nog steeds een overmatig vermogen dat kan worden gebruikt om het systeem te misbruiken. Dit kan worden geïllustreerd door de recente arrestatie van een senior advocaat van Immigration and Customs Enforcement (ICE) in Seattle.
Certificeerders zijn nog steeds de bottleneck. Dit soort systemen werken alleen als ze openstaan voor audits door het publiek. Dit is een van de grootste uitdagingen bij het samenvoegen van gedecentraliseerde blockchain-oplossingen met traditionele gecentraliseerde processen.
Gebrek aan eenvoud
De SelfKey-website en whitepaper zijn niet gemakkelijk te volgen. Als gebruikers vertrouwen willen hebben in de mogelijkheden van een blockchain-toekomst, moeten we het hen gemakkelijk maken om de technologie te begrijpen en toe te passen. Je kunt geweldige services altijd op een gemakkelijke manier uitleggen. Veel cryptocurrency-projecten hebben echter last van zeer technische voorbeelden en ingewikkelde verklaringen. SelfKey valt helaas in deze categorie.
Laatste gedachten
Niemand mag ontkennen dat identiteitsbeheer een gebied van de moderne tijd is dat serieuze aandacht nodig heeft. De anonimiteit van internet maakt het supergemakkelijk voor trollen, hackers, vertrouwensbedriegers en fraudeurs om van kilometers ver aan te vallen. Dit roept de vraag op hoe jurisdicties van de wereld in de toekomst zullen functioneren.
Centrale autoriteiten hebben misschien niet veel opties, aangezien dit soort problemen de internationale grenzen overschrijdt. Blockchain stopt echter niet bij de grens. En SelfKey bevindt zich in een uitstekende positie om van dit voordeel te profiteren. Het heeft echter al serieuze concurrentie van onder meer Civic en The Key. Wie komt er als winnaar uit de bus? Net als de rest van ons, zul je moeten blijven om erachter te komen.
Meer informatie over het project is te vinden op de volgende kanalen: