Siglo is een blockchain-protocol waarin u persoonlijke informatie en uw aandacht voor mobiele internettoegang uitwisselt. Het team erachter richt zich op opkomende markten waarin de acceptatie van smartphones aan het sneeuwballen is. Smartphones geven burgers in deze landen toegang tot diensten, zoals bankieren, die voorheen niet beschikbaar waren. Maar ze worden nog steeds geconfronteerd met een wegversperring.

Connectiviteitsgegevens zijn duur en beperkt, waardoor mensen in deze landen gedwongen worden om prepaidtelefoons te gebruiken en kortstondige zendtijdaanvullingen te kopen. Dus hoewel telefoons gemakkelijk toegankelijk zijn, is het product dat ze waardevol maakt, het internet, nog steeds beperkt.

ICO-sleuteldetails

Ticker: SGL

Type token: ERC20

ICO Token Prijs: 1 SGL = $ 0,009 USD

Fondsenwervingsdoel: $ 8 miljoen USD (zachte dop), $ 25 miljoen USD (harde dop)

Totaal aantal tokens: 8.000.000.000

Beschikbaar voor tokenverkoop: 2.880.000.000 (36,0%)

Ken uw klant (KYC): Ja

Accepteert: ETH

Hoe werkt het?

Siglo gebruikt slimme Ethereum-contracten om uitwisselingen vergemakkelijken van gegevens voor connectiviteit tussen gebruikers, internetproviders, merken en gedecentraliseerde applicaties (DApps). Laten we deze entiteiten verder schetsen.

Gebruikers zijn de eindklant op het netwerk. Ze ontvangen Siglo-tokens (SGL) in ruil voor het delen van hun geanonimiseerde gegevens en demografische informatie. Ze kunnen deze tokens uitgeven aan producten, ze verhandelen of, belangrijker nog, ze inwisselen voor data top-offs.

Aanbieders vrij veel vasthouden aan hun naam. Ze faciliteren airtime top-offs voor Siglo-apps en -gebruikers. Farrow is de eerste provider op het netwerk.

Merken kopen de gegevens die gebruikers genereren, zodat ze betere reclame- en marketingcampagnes kunnen maken. Siglo biedt hen de mogelijkheid om zich te richten op een voorheen ondervertegenwoordigd klantenbestand.

DApps het Siglo-protocol integreren om hun gebruikers in staat te stellen geld te verdienen met hun gegevens. Ze kunnen SGL gebruiken of hun eigen in-app-token maken.

Er zijn minimale kosten voor alle protocoltransacties.

Siglo-ecosysteem

Siglo-ecosysteem

DApp-munten

Hoewel het Siglo-protocol werkt met SGL’s, kunnen DApps op de infrastructuur hun eigen token implementeren. Door de tokeneconomie tussen de twee typen te scheiden, krijgen DApps de mogelijkheid om meer stabiliteit in hun eigen ecosysteem te creëren.

Deze scheiding is ook voordelig voor applicaties die al een eigen valuta hebben. Door een specifieke DApp-munt te hebben, vermijden ze dat ze moeten overschakelen naar iets nieuws dat hun bestaande klantenbestand zou kunnen verwarren.

Om verder uit te leggen, laten we Siglo’s eerste DApp eens bekijken, Pig.gi.

Op de Pig.gi-app verdien je Pig.gi-munten voor interactie met merken. U kunt deze munten vervolgens inwisselen voor mobiele zendtijd of bioscoopkaartjes. Slimme contracten en escrow-services verbinden Pig.gi-munten met de Siglo-blockchain. En ze worden ondersteund door de onderliggende activa (d.w.z. airtime top-offs) van het protocol. Daarom zullen er altijd een gelijk aantal of minder Pig.gi-munten zijn dan de bijbehorende top-offs om de solvabiliteit te waarborgen.

Siglo-token (SGL) & Verkoop Details

SGL is een ERC20-token met een totale voorraad van acht miljard. U kunt deze tokens inwisselen voor bepaalde producten op het netwerk, met name airtime-top-offs.

Het team genereert 36 procent van de tokens tijdens het Token Generation Event (TGE) voor ongeveer $ 0,0009 per SGL. Ze verdelen de rest van de SGL als volgt:

  • 30% – Toekomstige release waarin ze 1 token voor elke gebruiker vrijgeven zodra het netwerk 10 miljoen gebruikers bereikt
  • 19% – Reserve
  • 15% – Team en adviseurs

Siglo zal het geld dat ze tijdens de TGE inzamelen, gebruiken voor productontwikkeling (45%), operationele overhead (30%) en marketing (25%).

Het team heeft nog geen datum vastgesteld voor hun tokenverkoop.

Verkoopdetails van Siglo Token

Verkoopdetails van Siglo Token

Wedstrijd

Siglo is relatief uniek in de blockchain-ruimte. Wat betreft gegevens over handelsactiviteiten voor mobiele connectiviteit, lijkt het project op zichzelf te staan. Er zijn echter een paar andere blockchain-teams die zich richten op het geven van financiële controle over uw gegevens.

Projecten zoals het Basic Attention Token (BAT) en AdEx zijn bedoeld om gebruikers in staat te stellen geld te verdienen met hun online surfgedrag. Ze missen echter het mobiele / app-focuspunt dat Siglo heeft.

Siglo-team

De broers Joel en Isaac Phillips richtten Siglo op in oktober 2017. Eerder creëerden de broers Phillips Pig.gi, de eerste app die het Siglo-protocol integreerde. Het team is inmiddels uitgegroeid tot meer dan tien fulltime leden verspreid over de hele wereld.

Het team heeft een handvol adviseurs waarvan de meest opvallende Anish Mohammed (Ripple-adviseur, Exosphe.re Dean van Blockchain) en Jeffrey GuyBone (Coinbase-engelinvesteerder) zijn..

De voors

  • Uniek product. Siglo heeft niet veel concurrentie in wat ze doen. Bovendien hebben ze bij de lancering al een een miljoen sterk gebruikersbestand van hun eerste DApp, Pig.gi
  • Onderbediende markt. Het team richt zich in eerste instantie op de Latijns-Amerikaanse markt, een markt die vaak wordt genegeerd door blockchain-projecten.
  • Datanetwerkervaring. Via Farrow Ventures Inc. en Pig.gi hebben de broers Phillips de juiste connecties en ervaring met netwerkproviders om stabiele relaties voor het netwerk te garanderen..

De nadelen

  • Gebrek aan blockchain-ervaring. De technische leden van het team hebben ruime ervaring met het bouwen van mobiele apps, maar missen de blockchain-component.
  • Slechts één DApp. Op dit moment is Pig.gi, het eigen bedrijf van de oprichters van Siglo, de enige DApp die zich inzet voor het protocol.
  • Geen product. Het team is nog bezig met het opstellen van het protocol. Zoals bij elke investering loopt een project dat als voorproduct is altijd een risico.

Laatste gedachten

Siglo staat in de rij om een ​​potentieel lucratieve investeringsmogelijkheid te zijn. Het team betreedt een achtergestelde markt met een aankomend product dat weinig concurrentie heeft (in vergelijking met andere blockchain-gebieden).

Hoewel ze niet veel blockchain-ervaring hebben, hebben de oprichters van Siglo een schat aan kennis over mobiele connectiviteit en data. Door de meer dan een miljoen gebruikers van Pig.gi op het netwerk te krijgen, zou het project een snelle boost kunnen geven boven de concurrentie.

Uiteindelijk komt het succes van Siglo neer op hoe goed ze kunnen presteren door een eenvoudig te gebruiken protocol uit te bouwen en hoe snel ze meer DApps kunnen krijgen met wat ze hebben gebouwd.

Aanvullende bronnen

Twitter

Telegram

Medium

GitHub

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me