Wat is Stox?

Stox is een blockchain-voorspellingsmarkt die is gebouwd op het Ethereum-platform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid om de uitkomsten van evenementen in bijna elke denkbare categorie te voorspellen. Door gebruik te maken van de kracht van de “wijsheid van de menigte” in combinatie met individuele intuïtie, kunnen deelnemers in realtime voorspellingen doen over gebeurtenissen. Ze kunnen ook nieuwe markten opbouwen, handelen met hun leeftijdsgenoten en winst maken op het platform.

Stox Blockchain Prediction Markets Platform: een screenshot van de hoofdbanner van de website

Een screenshot van de Stox-website.

Stox is gemaakt en ontworpen door veteranen uit de online-industrie van Invest.com, dat sinds 2014 actief is. Het platform richt zich op het reguliere publiek door een locatie te bieden waar ze hun toevlucht kunnen nemen tot traditionele financiële instrumenten. Tegelijkertijd kunnen ze hun kennis op verschillende gebieden gebruiken om mogelijk winst te maken met hun voorspellingen.

Het platform zal verschillende categorieën bedienen, variërend van sport, financiën, politiek en verkiezingsresultaten tot evenementen zoals huwelijken met beroemdheden of het weer. Deze goed afgeronde bepaling zal daarbij tegemoetkomen aan de uiteenlopende belangen van gebruikers, waardoor de algehele betrokkenheid toeneemt. Het platform van Stox moedigt opinieleiders en providers aan om zich bij het netwerk aan te sluiten en verkeer naar het netwerk te leiden.

In deze Stox-gids kijken we naar:

 • Hoe werkt Stox?
 • Het Stox-token
 • De Stox-app
 • Stox-team en vooruitgang
 • Handel
 • Waar STX
 • Waar STX
 • Gevolgtrekking
 • Extra Stox-bronnen

Hoe werkt Stox?

Het Stox-platform bestaat uit drie afzonderlijke deelnemers.

 1. De providers.
 2. De operators.
 3. De gebruikers.

Aanbieders

Aanbieders zijn bestaande bedrijven die worden aangemoedigd om zich bij het Stox-netwerk aan te sluiten met de prikkel om te profiteren van hun bestaande klantenbestand. Deze providers zullen de Stox-app ontwikkelen op basis van de open source-implementatie van Stox. Ze hebben de keuze om de app aan te passen om een ​​gebruikerservaring te creëren die aansluit bij hun best practices.

Afgezien daarvan bieden ze gebruikers ook toegang tot het netwerk via de originele Stox-app. Ze kunnen een merkversie van de app uitbrengen volgens de referentie-implementatie van Stox. Door de app bij gebruikers te promoten, krijgen de providers verkeer naar het Stox-netwerk. In ruil daarvoor krijgen de aanbieders financieel gewin.

De operators

Operators creëren gebeurtenissen en lossen na verloop van tijd de uitkomst in de echte wereld op. Na het creëren van een evenement, bepalen de operators de deelnamekosten van het evenement. Elke persoon, organisatie of entiteit binnen het Stox-netwerk kan een operator worden. Operators treden ook op als gecentraliseerde gerenommeerde orakels en verstrekken de onderpanden en marktreserves die nodig zijn om een ​​evenement te organiseren.

De gebruikers

Er zijn twee manieren waarop gebruikers kunnen deelnemen aan het netwerk. Ze kunnen evenementen maken of eraan deelnemen. Er zijn verschillende providers op het platform waarvan wordt verwacht dat ze zich richten op verschillende niches van evenementen. Gebruikers nemen deel aan voorspellingsgebeurtenissen waar ze een sterke affiniteit mee voelen. Zodra een gebruiker aan een evenement deelneemt, kopen ze aandelen van de uitbetaling.

Als de gebeurtenis tot het voorspelde resultaat leidt, kan de gebruiker zijn deel van de uitbetaling innen op basis van het aantal aandelen dat hij heeft. Als de gebeurtenis leidt tot een andere uitkomst, zijn de aandelen van de verliezende uitkomst nul waard en is elk token dat erop wordt geplaatst, verloren. De prijs van de uitkomstaandelen fluctueert naarmate het evenement vordert en er meer investeringen worden gedaan. De prijs wordt afgeleid van een variant van het LMSR-marketmaker-algoritme dat is gecodeerd in het slimme contract voor evenementdeelname.

Het Stox-teken

Het STX-token is een integraal onderdeel van het Stox-platform en een motor voor zijn economie. Vrijwel alle activiteiten die plaatsvinden op het platform zijn STX-gestuurd. Ze bevatten:

 • Om een ​​gebruiker te laten deelnemen aan een voorspellingsmarkt die op het Stox-netwerk draait, moet hij STX kopen. Winsten uit succesvolle voorspellingen worden verzameld in STX.
 • Vergoedingen die in rekening worden gebracht voor deelname aan evenementvoorspellingen en investeren in evenementresultaten worden verzameld in STX. Deze vergoedingen vertegenwoordigen de inkomsten die videomakers en marketmakers ontvangen.
 • Als syndicatiekosten voor het promoten van evenementen tussen apps van verschillende providers in het Stox-ecosysteem.
 • Operators zijn verplicht om een ​​bepaalde hoeveelheid STX aan te houden als onderpand voor het publiceren van bepaalde evenementen voor gebruikers. Aanbieders zijn ook verplicht om STX te kopen om deel te nemen aan de Stox-markt.
 • De operators zijn ook nodig om een ​​reserve van STX aan te houden om als tegenpartij op te treden voor investeringen die door gebruikers zijn gedaan in specifieke resultaten tijdens het evenement.

Het STX-token wordt geïmplementeerd als een smart token die het Bancor-protocol gebruikt om de liquiditeit te behouden. De eigenschappen van dit token zijn onder meer:

 • Iedereen kan STX op elk moment kopen of verkopen zonder het risico geen tegenpartij te hebben en tegen vooraf bepaalde kosten.
 • De totale hoeveelheid STX in omloop kan dynamisch variëren naarmate de marketmaker STX creëert of verwijdert.
 • De waarde van het STX-token wordt ondersteund door zijn BNT-reserve. Dit verzekert houders van STX dat het intrinsieke waarde heeft.
 • BNT is een op Ethereum gebaseerd smart token waardoor het conversieproces van en naar ETH een eenvoudige taak is.

De Stox-app

Stox zal ook een client voor het platform creëren in de vorm van een volledig operationele Stox-app. De Stox-app zal een volledig functioneel P2P-voorspellingsmarktplatform bieden. Gebruikers kunnen de app gebruiken om STX op evenementresultaten te plaatsen. De app biedt gebruikers ook on-chain toegang tot slimme contracten, inhoud, lijsten en metadata van Stox uit gedecentraliseerde cloudopslag.

De app is volledig peer-to-peer, hij is niet afhankelijk van gecentraliseerde faalpunten. Het bedrijf is van plan om een ​​kant-en-klare versie van de app op verschillende openbare locaties op internet te downloaden. Bijvoorbeeld op BitTorrent. Ze plaatsen een PGP-handtekening van de app op hun officiële website zodat gebruikers kunnen verifiëren dat er niet met het binaire bestand is geknoeid.

Zodra een gebruiker de app heeft gedownload, kan hij de app lokaal op zijn computer uitvoeren. Toekomstige versies van de app zullen een mobiele versie hebben die native zal draaien op iOS- en Android-apparaten. Er zal een webversie zijn die in een webbrowser kan worden uitgevoerd zonder dat lokale installatie vereist is. Eenmaal op de markt draait de app op de volgende platforms:

 • Android.
 • Linux.
 • Mac.
 • ramen.

Stox Team en vooruitgang

Het Stox-team bestaat uit 25 aangesloten specialisten. 21 van de leden vertegenwoordigen het kernteam, terwijl de overige vier versterkingen zijn. Bekende namen in het team zijn onder meer Yossi Peretz, de CEO van Stox, Amit Maor de CTO en Niv Abramovich, de CMO. Andere leden van het team zijn onder meer een mix van managers, softwareontwerpers, blockchain-ontwikkelaars en architecten, en advocaten.

Foto van Stox CEO Yossi Peretz

Foto van Niv Abramovich Stox CMO

Zoals eerder vermeld, heeft het team een ​​versterkingsteam van ongeveer vier leden. In dit team zitten een aantal blockchain-architecten van CoinTree. Ze beschikken over een omvangrijk team van bestuursleden en adviseurs. Ze omvatten onder meer Ophir Gertner, mede-oprichter van Invest.com en Stox, Uriel Peled CEO van CoinTree, Eyal Herzog Bancor mede-oprichter, onder anderen.

De belangrijkste concurrenten zijn Augur en Gnosis, omdat ze allebei de weg hebben geëffend voor blockchain-gebaseerde oplossingen op dit gebied. In tegenstelling tot Augur en Gnosis biedt Stox echter een enkele symbolische economie. Het maakt ook gebruik van het Bancor-protocol om onbeperkte liquiditeit te bereiken en streeft naar groei via providers. Het team heeft eerdere ervaring op gereguleerde markten, in tegenstelling tot Augur en Gnosis, die nieuwkomers op de markt zijn.

De ontwikkelingsroadmap van Stox omvat de hieronder beschreven fasen. Ze bevatten:

 • De ontwikkeling van het Stox-platform.
 • Stox App-ontwikkeling.
 • Start met het klantennetwerk van Invest.com.
 • Ontwikkeling van een ecosysteemlid SDK.
 • Het Stox-ecosysteem laten groeien.

Om aan hun visie te voldoen, werkt Stox samen met belangrijke spelers in de industrie. Deze partners zijn onder meer Sirin Labs, Bancor, ICO Alert, Jaxx, AmaZix, Hyperchain Capital, onder anderen.

Handel

Stox voerde zijn ICO uit op 2 augustus 2017 met als doel in ongeveer twee weken $ 30 miljoen op te halen. De ICO duurde echter ongeveer twee dagen toen ze hun doel van $ 30 miljoen bereikten. Ze overtroffen zelfs het doel met $ 3 miljoen om een ​​verbazingwekkende $ 33 miljoen op te halen. Vlak voor de ICO promootte Floyd Mayweather de ICO op Instagram voordat deze live ging.

Tijdens de ICO ging het STX-token voor een vaste prijs van ongeveer US $ 1,21. De STX-tokenprijs bleef ruim boven de $ 1 stijgen en bereikte op 25 augustus een hoogste punt van $ 2,74. De prijs daalde echter op 8 september 2017 onder de $ 1-grens. De rest van 2017 waren er aanzienlijke prijsstijgingen, maar die waren te kort om te noteren.

Vanaf januari 2017 steeg de prijs van STX boven de $ 1, maar had hij moeite om deze te handhaven. Aan het einde van de maand nam het token weer een prijsdip onder de drempel van $ 1. Sindsdien heeft de STX-prijs geen enkele radicale verandering ondergaan. De prijs schommelde tussen $ 0,2 en $ 0,8 zonder grote prijsverschuivingen. Het totale aanbod van STX-token is 58.030.638.

Waar te koop STX

Uit informatie op de Stox-website blijkt dat u STX-tokens op verschillende uitwisselingsplatforms kunt kopen en uitwisselen. Ze omvatten HitBTC, Quoine, EtherDelta, Liqui, Bancor, Coinexchange.io, Gate.io, Cex.com en Novaexchange.

Waar STX

Er zijn veel gedetailleerde instructies voor het openen van een Ethereum-portemonnee. We raden u aan om te beginnen bij MyEtherWallet. Het is eenvoudig, gemakkelijk te gebruiken en registreren is een eenvoudig proces. Elke andere op Ethereum gebaseerde portemonnee is nog steeds nuttig, aangezien de STX een ERC-20-token is.

Zodra u een Ethereum-portemonnee hebt aangeschaft, verbindt u deze met uw Stox-portemonnee of -account waar u eventuele STX-inkomsten aan u kunt opnemen. Dit doe je door je persoonlijke portefeuillegegevens in het Stox-platform in te voeren om een ​​slimme contractportefeuille in het systeem te genereren. Wanneer beide portefeuilles gesynchroniseerd zijn, kunt u STX-fondsen verdelen over uw persoonlijke Ethereum-portemonnee.

U kunt uw geld van uw Stox-portemonnee / account opnemen als u niet deelneemt aan een actief voorspellingsevenement.

Gevolgtrekking

De ontwikkeling van blockchain-voorspellingsmarkten staat nog in de kinderschoenen. Desalniettemin is Stox een van de weinige innovaties naast Augur en Gnosis.

Stox heeft erkend dat er een kloof in de markt bestaat tussen voorspellingsmarkten en gebruikers. Het overbrugt deze kloof door voorspellingsmarkten te combineren met de kracht van blockchain-technologie om een ​​uniek op maat gemaakt product voor de markt te creëren. Dit platform maakt het mogelijk om evenementen te creëren in de vorm van aandelen waar deelnemers kunnen handelen op basis van de uitkomst van het evenement. Gebruikers op het platform kunnen uitkomstaandelen kopen en verkopen op basis van wat ze op elk moment als waarschijnlijkheid beschouwen.

Op blockchain gebaseerde voorspellingsmarkten zijn ontwrichtende economische instrumenten die de markten nog moeten penetreren vanwege buitensporige regelgeving. Ze werken op dezelfde manier als financiële markten door een handelsprijs toe te kennen aan een overtuiging over de toekomst. Grote instellingen en bedrijven zoals Google gebruiken ze om interne productontwikkelingsresultaten uit te voeren. Door decentralisatie en toegenomen populariteit kunnen voorspellingsmarkten populaire instrumenten worden bij handelaren.

Aanvullende Stox-bronnen

Facebook

Twitter

Reddit

YouTube

Telegram

LinkedIn