Wat is Waltonchain?

Waltonchain combineert blockchain met IoT (specifiek RFID) om een ​​beheersysteem voor toeleveringsketens te creëren. Het project is vernoemd Charlie Walton, de uitvinder van RFID-technologie en een pionier in de ruimte.

Logistieke systemen zijn complex en er zijn vaak meerdere partijen bij betrokken. Naarmate deze systemen groeien, wordt het voor bedrijven in dezelfde branche steeds moeilijker om met elkaar te coördineren. Bovendien kunnen individuele entiteiten verschillende processen hebben die de mogelijkheid om gegevens heen en weer over te dragen verder belemmeren.

Waltonchain gebruikt RFID-identificatie om producten te volgen tijdens elke stap van productie en distributie. De gegevens die aan elk item zijn gekoppeld, worden opgeslagen op een onveranderlijke blockchain die de nauwkeurigheid garandeert, ongeacht waar in het proces het zich bevindt.

In deze Waltonchain-gids bespreken we:

Hoe werkt Waltonchain?

WALTON is niet alleen een eerbetoon aan de uitvinder van RFID-technologie, maar is ook een afkorting voor Wijsheid verandert label, handel, organisatie en netwerk. Dit lijkt een beetje geforceerd, en het is niet helemaal duidelijk wat het eigenlijk betekent, maar het past goed bij de naam.

Value Internet of Things (VIoT)

Waltonchain introduceert het concept van de Waardeer Internet of Things om de combinatie van hun gepatenteerde RFID-chips met blockchain-technologie te beschrijven. Met behulp van RFID-tags kunnen blockchains nu fysieke items (of op zijn minst gegevensrepresentaties ervan) in een keten opslaan.

RFID-tags (Radiofrequentie-identificatie) gebruiken elektromagnetische velden om objecten te identificeren. Ze worden het meest gebruikt in voorraadtracering, bibliotheeksystemen en productkiosken zoals Redbox.

Met Waltonchain geeft een simpele scan van de RFID-tag u alle informatie die u nodig heeft. Wat het product is, waar het is geweest, wie het heeft afgehandeld en andere belangrijke gegevens worden allemaal op de blockchain opgeslagen via deze tags.

VIoT toepassen op logistiek heeft talloze voordelen:

 1. Verbeterde beveiliging door blockchain-technologie
 2. Nauwkeurige tracking van een product terug naar de oorsprong
 3. Bestrijding van namaak door RFID-identificatie
 4. Decentralisatie zonder vertrouwen
 5. Lagere arbeidskosten

Waltonchain en subketens

Waltonchain is de naam voor de bovenliggende keten in de Walton-ecosysteem. Deze keten volgt onder andere Waltoncoin (WTC) -transacties, beheert subketens en voert slimme contracten uit.

Iedereen die Waltonchain-technologie gebruikt, kan zijn eigen technologie maken subketen en hebben hun eigen tokens. Bovendien kunnen ze ervoor kiezen om een ​​consensusalgoritme te hebben dat verschilt van de bovenliggende keten.

Het scheiden van het netwerk in de bovenliggende Waltonchain en subketens heeft een aantal voordelen. De eerste is dat elk bedrijf dat de technologie gebruikt, een blockchain kan aanpassen aan hun specifieke zakelijke behoeften. Ze zijn niet gebonden aan het protocol of de netwerkactiviteit van de bovenliggende keten.

Ook belangrijk is dat de scheiding de prestaties ten goede komt naarmate het netwerk schaalt. Omdat het merendeel van de gegevens zich in de subketen van een bedrijf bevindt, zal hun activiteit niet het hele netwerk verzwaren.

CryptoKitties, een op Ethereum gebaseerd spel vergelijkbaar met Neopets, is een bewijs van het belang van subketens. Momenteel gebruikt Ethereum geen subketens, dus elke DApp die op het platform is gebouwd, heeft invloed op het netwerk. De explosieve populariteit van CryptoKitties veroorzaakte grote netwerkcongestie wat leidde tot tijdelijk vertraagde transacties en hogere vergoedingen.

Als de game zich in een subketen bevond, zou dit niet zo’n groot probleem zijn geweest.

Waltoncoin (WTC) en consensusmechanismen

Waltoncoin (WTC)

Waltoncoins (WTC’s) zijn de primaire valuta in het Walton-ecosysteem. Er zijn 100 miljoen WTC’s uitgegeven met het genesisblok en er zullen er niet meer komen. Van die 100 miljoen is er momenteel een totale voorraad van 70 miljoen met iets meer dan 40 miljoen in omloop, en de resterende munten zullen de komende jaren worden gedolven.

De munten hebben zes hoofdfuncties:

 1. Subketens uitgeven
 2. Dividendrente
 3. Krediet- en hypotheekstelsel
 4. Gedistribueerde uitwisseling van activa
 5. Gedistribueerd stem- en bestuurssysteem
 6. Gedecentraliseerde uitwisseling

Hoewel dit veel lijkt, is er enige overlap in deze functies. Eenvoudiger gezegd: WTC wordt gebruikt als transactiemunt om activiteiten buiten de moederketen uit te voeren byte vergoeding betalingen, vergemakkelijken samenwerking tussen subketens en beloningsknooppunten voor het onderhouden van het netwerk.

Consensusmechanismen

Oorspronkelijk was Waltonchain van plan om hun eigen Proof of Stake te gebruiken & Trust (PoST) consensus voor het ecosysteem. PoST is vergelijkbaar met Proof of Stake (PoS) doordat het tokenhouders (knooppunten) beloont met WTC-dividenden. Het zou echter ook een knooppuntreputatiemechanisme toevoegen om hogere kwaliteit en eerlijkere knooppunten verder te belonen.

Nu schetst Waltonchain’s whitepaper (v2.0) een Waltonchain Proof-of-Contribution (WPoC) consensus. Dit nieuwe consensusmechanisme combineert Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS) en Proof-of-Labor (PoL). De moederketen gebruikt een combinatie van PoW en PoS. Dit betekent dat u als houder van een WTC-token dividend ontvangt door de tokens in uw portemonnee te houden.

Het netwerk gebruikt PoL voor gegevensuitwisseling tussen knooppunten in de bovenliggende keten, onderliggende ketens en cross-child ketens.

Waltonchain Proof-of-Labor

Waltonchain Proof-of-Labor

Waltonchain-team & Vooruitgang

De Waltonchain team zit boordevol supply chain-ervaring. Do Sanghyuk, een van de medeoprichters, was voorheen directeur van de Korean Standard Products Association. De andere mede-oprichter, Xu Fangcheng, was de Supply Chain Management Director van Septwolves Group Ltd.

Het team krijgt steun van hun Chief Scientist Advisor, Kim Sukku, een voormalig vice-president van Samsung.

Waltonchain heeft geen tekort aan partnerschappen – waarvan er verschillende zijn met Chinese provinciale overheden. Het team werkt samen met de regering van Fujian om een “Slimme maritieme” blockchain-incubator, en met de Jinhu regering om slimme luchtzuiverings- en controlesystemen te bouwen.

Zoals u kunt zien, breidt Waltonchain zich snel uit buiten alleen de toeleveringsketen.

Waltonchain-partners

Korte lijst van Waltonchain-partners

In maart 2018 lanceerde Waltonchain hun hoofdnet en schakelde het de Ethereum-blockchain uit. Ze hebben sindsdien verschillende wallets uitgebracht om deze verandering te ondersteunen. Bovendien heeft het team de ontwikkeling van drie gefaciliteerd kinderkettingen sinds de lancering van het hoofdnet.

Concurrenten

VeChain is het blockchain-project dat het meest lijkt op Waltonchain (ze hebben zelfs allebei “chain” in hun naam). Net als Waltonchain biedt VeChain op blockchain gebaseerde oplossingen voor de supply chain-industrie. VeChain is onlangs omgedoopt tot VeChain Thor, waardoor bedrijven nu DApps op hun platform kunnen bouwen – iets dat lijkt op de subketens van Walton.

Er zijn echter een paar verschillen tussen de twee. Waltonchain richt zich strikt op RFID-chips terwijl VeChain omvat NFC en QR-codes ook. Hoewel ze veel van dezelfde doelen dienen, is de architectuur van subketens drastisch anders dan die van DApps.

Ten slotte lijkt het erop dat de twee projecten zich op verschillende markten richten, waarbij VeChain zich richt op luxegoederen en Waltonchain, te beginnen met kledingkleding..

Handel

De WTC-prijs is een achtbaan van up-en-downs geweest sinds hij eind augustus 2017 begon te handelen. Chinees nieuws over toegenomen overheidsingrijpen en regulering had consequent invloed op de munt.

Aan de andere kant weerspiegelden nieuwe beursnoteringen en aankondigingen van partnerschappen positieve prijsbewegingen. Het zou niet verrassend zijn om te zien dat deze trend zich voortzet als de munt wordt vermeld op Bittrex of als het team meer strategische allianties aankondigt..

WTC bereikte een recordhoogte van $ 42,46 (~ 0,00371 BTC) in januari 2018, maar zit nu rond de $ 1,20 (~ 0,00029 BTC) – nog een slachtoffer van de een jaar durende bearmarkt. Zonder massale acceptatie door bedrijven is het moeilijk om de prijs van deze munt te zien stijgen in de huidige, slechte marktomstandigheden.

Waar te koop WTC

Het meest populaire platform om WTC aan te schaffen is Binance. Hier kunt u BTC en ETH inwisselen voor WTC, waarbij BTC de voorkeur heeft van beleggers.

Als u geen Bitcoin of Ethereum bezit, kunt u er een aantal op Gemini kopen met Amerikaanse dollars. Daarna kunt u eenvoudig uw geld overmaken naar Binance om het in te wisselen voor WTC.

Waar WTC opslaan

U dient uw WTC op te slaan in een van de officiële Waltonchain-portefeuilles. De portemonnees zijn beschikbaar op Windows-besturingssystemen en op mobiele telefoons met Android en iOS.

Gevolgtrekking

Waltonchain is een solide project met een ervaren team van 20+ dat toegewijd is aan het succes ervan. Het bedrijf heeft al verschillende substantiële samenwerkingsverbanden met zowel overheidsinstanties als bedrijven uit de particuliere sector.

Waltonchain is meer dan alleen een supply chain-platform, het biedt ondernemingen de technologie om hun eigen subketen te creëren en te profiteren van de Walton-moederketen.

Hoewel Waltonchain momenteel niet zo hoog gewaardeerd wordt als sommige van zijn concurrenten, lijkt het er, met zijn partnerschappen en ambitieuze routekaart voor ontwikkeling, de komende jaren op uit te breken..

Noot van de redacteur: dit artikel is op 25-11-2018 bijgewerkt door Steven Buchko om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende Waltonchain-bronnen

Website

Reddit

Telegram

Twitter

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me