Wat is Wanchain?

Wanchain creëert een nieuwe financiële markt voor digitale activa door cross-chain transfers over verschillende blockchains te implementeren. Met het aantal verschillende munten, tokens en blockchains dat zich momenteel in het ecosysteem bevindt, is er momenteel geen efficiënte, gedecentraliseerde manier om waarde tussen hen uit te wisselen. Als onafhankelijke blockchain verbindt Wanchain de accounts van onafhankelijke ketens om een ​​raamwerk te bieden om deze activa uit te wisselen.

Het platform is echter niet alleen voor valutatransfers. Via slimme contracten, privacybeschermingsprotocollen en onder andere het native Wancoin (WAN) -token kunt u Wanchain gebruiken om een ​​groot aantal financiële applicaties te bouwen.

In deze Wanchain-gids gaan we het volgende schetsen:

Hoe werkt Wanchain?

Hoewel Wanchain is gevorkt van Ethereum, is het een volledig afzonderlijke blockchain, en zijn Wancoin (WAN) is geen ERC20-token. Het platform heeft veel onderdelen, maar het cross-chain communicatieprotocol is de ruggengraat erachter.

Cross-chain communicatieprotocol

Het cross-chain communicatieprotocol biedt een manier om gegevens tussen Wanchain en andere ketens uit te wisselen. Het protocol heeft drie functionele modules:

 • Registratiemodule: registreert de keten waaruit een transactie afkomstig is, evenals het activum dat wordt overgedragen
 • Cross-chain transactiegegevensoverdracht module: Initieert het cross-chain transactieverzoek aan Wanchain, bevestigt of het validatorknooppunt succes retourneert of niet, en faciliteert de legale transactie van het validatorknooppunt naar de oorspronkelijke keten
 • Transactiestatus opvraagmodule: Bewaakt de status van de transactie

In wezen maakt het cross-chain communicatieprotocol gebruik van slimme contracten om u in staat te stellen activa uit te wisselen met Wanchain en vice versa.

Voorbeeld van een Wanchain-transactie tussen verschillende ketens

Voorbeeld van een Wanchain-transactie tussen verschillende ketens

Verificatieknooppunt consensus-algoritme

Wanchain zal Ethereum volgen in zijn overgang naar een Proof-of-Stake (PoS) consensusalgoritme. Het platform zal waarschijnlijk ook oplossingen zoals Plasma en het Raiden-netwerk implementeren. Voortbouwend op PoS zijn er drie soorten verificatieknooppunten die het algehele netwerk onderhouden en transactiekosten splitsen:

 • Vouchers: cross-chain transactiebestendige knooppunten
 • Validators: algemene verificatieknooppunten
 • Winkeliers: vergrendelde knooppunten voor accountbeheer

Vouchers ontvang een borg van de transactiekosten. In ruil daarvoor leveren ze het bewijs van de transactie tussen het oorspronkelijke account en het geblokkeerde Wanchain-account. Als dit bewijs vals is, wordt de borg van de tegoedrekening afgeschreven en kan de Voucher geen transacties meer autoriseren.

Validators registreer de transactiegegevens op de blockchain van Wanchain in ruil voor een deel van de transactiekosten.

Winkeliers moeten online blijven en hun eigen sleutelaandelen behouden (meer hierover hieronder) om hun deel van de vergoeding te ontvangen.

Wanchain-knooppunttypen

Wanchain Node-architectuur

Als u niet genoeg WAN heeft om een ​​verificatieknooppunt uit te voeren, kunt u nog steeds een algemeen knooppunt. Als algemeen knooppunt valideert u transacties niet rechtstreeks. In plaats daarvan vertrouwt u uw inzet toe aan een verificatieknooppunt, die op zijn beurt een deel van de transactiekosten aan u terugverdient.

Schema voor het genereren van vergrendelde accounts

Wanchain gebruikt de Schema voor het genereren van vergrendelde accounts om geld en sleutels veilig te stellen als er meerdere partijen bij betrokken zijn. Gebaseerd op Shamirs geheime deelprogramma, het verdeelt effectief een sleutel in aandelen en verdeelt deze onder alle betrokken deelnemers.

De Storemen zijn verantwoordelijk voor het onderhouden en beheren van de juiste sleutelaandelen van de geblokkeerde rekeningen voor transacties.

Vergrendeld account key share-diagram

Vergrendeld Account Key Share-diagram

Deze methode van verdeling van sleutelaandelen heeft een aantal voordelen. Omdat Wanchain vergrendelde accounts genereert via berekeningen van meerdere partijen, is er een verhoogde decentralisatie. En er is meer stabiliteit omdat u niet elke sleutelaandeel nodig heeft om een ​​handtekening te produceren voor een vergrendeld account. Als sommige Validators offline zijn, kunnen transacties nog steeds worden uitgevoerd met een minimum aantal shares.

Ten slotte wordt elke transactie met een geblokkeerd account gedaan via de originele keten. Dit betekent dat elke keten eenvoudig kan worden geïntegreerd en met Wanchain kan communiceren zonder dat er nieuwe transactietypen of validators nodig zijn.

Smart Contract Token Transaction Anonimiteit

Wanchain is een van de eerste blockchain-projecten die is opgenomen privacy binnen slimme contracten. Het platform gebruikt ring handtekeningen en eenmalige adresgeneratie om u anonimiteit te bieden bij uw transacties.

In een ringhandtekening wordt uw handtekening als afzender vermengd met andere nepaccounts. Deze mix maakt het moeilijk om u als afzender te traceren. Bovendien genereert Wanchain voor elke transactie een nieuw adres, waardoor het detecteren van transactiepatronen bijna onmogelijk is.

Handtekeningen van Wanchain-ringen

Wanchain Ring handtekening diagram

Wancoin (WAN)

Wancoin (WAN) is het oorspronkelijke token van Wanchain. Transacties verbruiken een bepaalde hoeveelheid WAN en u moet WAN-borgsommen betalen aan de cross-chain verificatieknooppunten wanneer u transacties uitvoert.

Het team heeft 107,1 miljoen tokens verkocht tijdens hun ICO om iets meer dan 120.000 ETH op te halen. Deze tokens vormen 51% van de voorraad. Het team gebruikt de ICO-fondsen op de volgende manier:

 • 60 procent: onderzoek en ontwikkeling
 • 10 procent: ontwikkeling van de gemeenschap
 • 10 procent: marketing
 • 10 procent: infrastructuur
 • 10 procent: dagelijkse operaties

Wanchain-team & Vooruitgang

De Wanchain Foundation is een non-profit organisatie voornamelijk opererend vanuit Singapore, maar heeft ook een aanzienlijke aanwezigheid in Austin, Texas.

Wanchain is opgericht door Jack Lu, een gerespecteerde speler in de blockchain-ruimte. Voor zijn huidige functie was Lu mede-oprichter van Factom en startte hij Wanglu Tech, een bedrijf dat blockchain-applicaties ontwikkelt. Wanglu Tech heeft een primaire bijdrage geleverd aan het open-source Wanchain-project.

Dustin Byington was eerder president van Wanchain. Byington is een blockchain-veteraan die in 2014 Bitcoin College heeft opgericht en mede-oprichter van Tendermint, een softwaremechanisme om veilig en consistent applicaties op verschillende machines te repliceren. Byington was ook mede-oprichter van Satoshi Talent, een platform om blockchain-ondernemers in contact te brengen met ontwikkelaars.

In mei 2018 verliet Byington de Wanchain Foundation om TWO12 te starten. Er is niet veel informatie beschikbaar over het nieuwe bedrijf. Het lijkt echter alsof het draait om beveiligingstokens en deel zal uitmaken van het Wanchain-ecosysteem.

Wanchain-routekaart

Wanchain-routekaart

Het Wanchain-team lanceerde hun hoofdnet in januari 2018. In juli 2018 brachten ze Wanchain 2.0 uit. Deze release omvatte met name interoperabiliteit met Ethereum. De volgende belangrijke mijlpaal op de roadmap van Wanchain is versie 3.0, die interoperabiliteit met Bitcoin biedt. Daarna, 4.0, met integratie in particuliere ketens.

In juli 2017 maakte de Wanchain Foundation bekend WanLabs, een blockchain-accelerator. Ten minste zes projecten sloten zich aan bij de accelerator, maar er zijn geen significante updates geweest sinds de eerste aankondiging en de WanLabs-website is niet langer beschikbaar.

Wedstrijd

Omdat Wanchain zich richt op de hele financiële markt, zijn er nogal wat andere projecten die u als concurrenten kunt beschouwen. Ripple en Stellar, met hun grote betrokkenheid bij financiële instellingen, zijn misschien wel het meest vergelijkbaar met het project.

Ark en zijn samenvallende Smart Bridges werken ook aan het verbinden van de blockchains van verschillende digitale assets. ICON richt zich ook op interoperabiliteit. En omdat u met Wanchain gedecentraliseerde applicaties kunt bouwen, kan Ethereum zelfs als een concurrent worden beschouwd.

Wanchain is uniek omdat het de functionaliteit van vele andere grote projecten combineert om een ​​heel financieel ecosysteem te creëren. Het is ook een van de weinige projecten waarbij ringhandtekeningen en eenmalige adressen worden gebruikt om anonieme slimme contracten aan te bieden. Enigma is een van de weinige anderen.

Handel

De WAN-prijsgrafiek geeft een voorbeeldig beeld van de altcoin-markt van 2018. De munt had een positieve, kortstondige run in april 2018 toen deze voor het eerst beschikbaar kwam voor verhandeling. Deze stijging naar een recordhoogte van iets minder dan $ 10,00 (~ 0,00102 BTC) duurde tot begin mei. Sindsdien is de prijs echter blijven dalen en bevindt hij zich momenteel op een bodem van ongeveer $ 0,45 (~ 0,000106 BTC)

De WAN-prijs kende in juli een korte winst van 40 procent, die samenviel met de release van Wanchain 2.0. Uitzoomen onthult echter dat deze winst (en het daaropvolgende verlies) slechts een blip op de kaart is.

Net als bij andere altcoins met een kleinere kap, lijkt de WAN-prijs overgeleverd aan de algemene markt. De groei van het Wanchain-ecosysteem zou natuurlijk zowel de prijs als de voltooiing van mijlpalen op de roadmap moeten helpen.

Waar te koop WAN

Binance ondersteunt WAN als handelspaar met Bitcoin en Ethereum. U kunt ook WAN op Bitrue kopen met XRP.

Als u problemen heeft om aan de slag te gaan, bekijk dan onze gids over hoe en waar u Bitcoin kunt kopen.

Waar WAN opslaan

U dient uw WAN op te slaan in de meegeleverde Wanchain portemonnee. Het is beschikbaar op Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen. Hoewel het nu alleen WAN en ETH bevat, ondersteunt het binnenkort meerdere extra valuta’s.

Daarnaast kun (en zou je moeten) de Wanchain wallet gebruiken in combinatie met Trezor of Ledger hardware wallets.

Gevolgtrekking

Wanchain streeft ernaar de financiële sector te decentraliseren door middel van private, cross-chain slimme contracten. Met deze technologie kunnen bedrijven blockchaintoepassingen maken voor:

 • Lenen en uitlenen
 • Betalingen en verrekeningen
 • Transacties en uitwisselingen
 • Investeringen en financiering

Plus een handvol andere financiële diensten.

Hoewel dit een uitdagend project is, heeft het team een ​​trackrecord dat investeerders het vertrouwen moet geven dat ze het kunnen redden. Nu het hoofdnet V2 al in productie is, loopt Wanchain voor op de meeste andere blockchain-projecten. De tijd zal het echter uitwijzen of Wanchain in de toekomst de nieuwe standaard voor financiële toepassingen zal worden.

Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt door Steven Buchko op 29.29.18 om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende Wanchain-bronnen

Website

Telegram

Reddit

Twitter

Github

Onenigheid