Coinbase is snel de defacto-app geworden om te beginnen met investeren in cryptocurrency. Opscheppen 30 miljoen gebruikers en meer dan $ 150 miljard aan transacties, het is geen verrassing dat de uitwisseling de enorme zichtbaarheid heeft die het heeft. Als iemand die wil gaan investeren in crypto, lijkt het misschien alsof er geen ander platform beschikbaar is om dit te doen

Nou, ik heb nieuws voor je. Er zijn niet alleen andere platforms beschikbaar, maar veel van deze uitwisselingen hebben voordelen die de voorkeur genieten boven de hoge vergoedingen en beperkte handelsopties gevonden op Coinbase, zorg er dan voor dat u blijft lezen om het coinbase alternatief dat werkt voor jou!

In dit artikel ga ik een overzicht geven van vier alternatieven voor Coinbase en welke voordelen ze bieden. De alternatieven zijn:

  • Tweelingen – Meer geavanceerde handel tegen lagere kosten
  • Coinbase Pro (voorheen bekend als GDAX) – Een soepele overgang van Coinbase
  • Kraken – Een manier om uw altcoin-portfolio uit te breiden
  • Bitcoin-geldautomaten – De optie voor mensen zonder bankrekening

Coinbase-sleutelinformatie

Gemini – Meer geavanceerde handel tegen lagere kosten

Misschien bent u vertrouwd geraakt met handelen op Coinbase en wilt u een aantal geavanceerde tactieken toevoegen aan uw beleggingsstrategie. Of misschien heb je al traditionele beleggingservaring, dus het vereenvoudigde Coinbase-platform spreekt je niet aan. Hoe dan ook, Gemini is uw aandacht waard.

Gemini is een cryptocurrency-uitwisseling waar u kunt kopen en handelen Bitcoin en Ethereum. Het platform heeft een complexere interface dan het eenvoudige ontwerp van Coinbase, maar is nog steeds intuïtief genoeg voor nieuwe investeerders om erachter te komen.

Zoals bij de meeste beurzen, koopt / verkoopt u munten via een orderboek – een ander proces dan wat u in Coinbase zou vinden. Als u strategisch bent met uw bestelling, kunt u uw munten vaak krijgen bij een betere prijs dan de prijs ingesteld op Coinbase. U kunt plaatsen markt- en limietorders evenals set maker-or-cancelling (MOC) en direct-or-cancelling (IOC) orders op Gemini.

Gemini Bestelformulier

Een ander voordeel van Gemini is de mogelijkheid om analyses uit te voeren op het orderboekdiagram terwijl u een order plaatst. Het leren herkennen van generieke patronen in deze grafiek is een goede manier voor nieuwe investeerders om technische analyse (TA) te gaan bestuderen.

Gemini Order Book Chart

De handelskosten op Gemini bereik van -0,10% (een korting bij voldoende volume) tot 0,25% – aanzienlijk minder dan die van Coinbase 1,49% tot 3,99% vergoedingsbereik.

Gemini Key Information

Coinbase Pro (GDAX): een soepele overgang van Coinbase

Coinbase Pro, voorheen bekend als GDAX, is een online exchange die eigendom is van hetzelfde bedrijf als Coinbase. Net als bij Coinbase kunt u kopen / verkopen Bitcoin, Ethereum en Litecoin met fiat-valuta. Deze uitwisseling is een geweldige optie voor beleggers die graag Coinbase hebben gebruikt, maar niet tevreden zijn met de hoge stortings- en opnamekosten..

Beleggers die Coinbase gebruiken, kunnen hun geld onmiddellijk gratis naar GDAX overmaken. Eenmaal op de beurs kunt u uw munten vrij verhandelen door een maximale handelsvergoeding van 0,25%.

Kijkend naar de gestroomlijnde interface op GDAX, is het duidelijk dat de beurs een moederbedrijf deelt met Coinbase. Het ontwerp plaatst verschillende belangrijke stukjes informatie (handelsgeschiedenis, orderboek, prijsgrafiek) op een enkele pagina naast het bestelformulier. Dit is belangrijk voor investeerders die hun TA-vaardigheden verder willen verbeteren.

GDAX-grafiek

U kunt markt-, limiet- en stop-loss-orders plaatsen op GDAX en handelen op marge. Tenzij u een ervaren belegger bent, raad ik u echter aan margehandel vermijden vanwege het risicovolle karakter en de volatiliteit van beleggingen in cryptocurrency.

GDAX-bestelformulier

GDAX-sleutelinformatie

Kraken – Breid uw altcoin-portfolio uit

Coinbase is ideaal om uw eerste kennismaking met crypto te krijgen, maar na enige tijd zijn drie munten misschien niet genoeg voor u. Als u uw portfolio wilt uitbreiden met nieuwe munten, moet u Kraken eens bekijken.

Het is belangrijk op te merken dat Kraken overweldigend kan zijn voor nieuwe investeerders. Het platform heeft meer dan 15 munten dat u via talloze paren kunt handelen, en er zijn een aantal tabbladen met handels-, markt- en accountinformatie. In tegenstelling tot Gemini en GDAX staan ​​de prijs- en orderboekgrafieken op een aparte pagina van waar u uw bestelling plaatst, waardoor het analyseren van de gegevens soms lastig is.

Kraken XBT / USD-grafiek

Om nieuwe investeerders te ondersteunen, biedt Kraken een uitgebreid ondersteuning’s centrum met een grote lijst met veelgestelde vragen. Het bedrijf heeft ook een handelsgids om u verder te helpen een betere investeerder te worden.

Kraken biedt handig drie interfaces waarmee u transacties kunt uitvoeren: eenvoudig, gemiddeld en geavanceerd. De Eenvoudig tabblad heeft meer dan genoeg functies voor de informele belegger die alleen geïnteresseerd is in het toevoegen van een paar verschillende munten aan zijn / haar portefeuille.

Kraken Bitcoin-dashboard met eenvoudig geselecteerd tabbladHoewel er verschillende andere beurzen zijn waar u altcoins kunt kopen, is Kraken een van de weinige en meest vertrouwde beurzen waarmee u munten kunt kopen met fiat.

Kraken-sleutelinformatie

Bitcoin-geldautomaten – De optie voor mensen zonder bankrekening

Bitcoin-geldautomaten zijn de laatste tijd in populariteit toegenomen en zullen gemeengoed blijven worden naarmate cryptocurrency door de markt wordt geaccepteerd. Mensen zonder toegang tot een betrouwbaar banksysteem of mensen die de banden met de traditionele banksector proberen te verbreken, overwegen deze om hun cryptocurrency-behoeften te financieren.

Bitcoin-geldautomaten zien eruit en werken vergelijkbaar met typische geldautomaten, maar accepteren alleen contant geld in ruil voor Bitcoin (of andere altcoins bij sommige geldautomaten). Deze geldautomaten zijn een van de weinige manieren waarop u cryptocurrency kunt kopen zonder creditcard of bankpas.

Er zijn echter enkele belangrijke nadelen aan het gebruik van een geldautomaat om te kopen voor cryptovaluta. Voor de meeste geldautomaten moet u een identiteitsbewijs met foto opgeven en een selfie maken om een ​​aankoop te doen. Dit kan een afschrikmiddel zijn als privacy een van uw zorgen is.

De grootste nadelen zijn echter de waanzinnig hoge kosten en tarieven die aan uw transactie zijn verbonden. De kosten kunnen variëren van 3-5% en de wisselkoersen zijn bijna altijd slechter dan de marktkoers.

Op het moment van schrijven had Bitcoin een prijs van ~ $ 5.970 volgens coinmarketcap.com.

Bitcoin op Coinmarketcap

De wisselkoers bij de dichtstbijzijnde geldautomaat vermeldde Bitcoin tegen de prijs van $ 6818,92. Dat is een opslag van meer dan 14%.

Bitcoin geldautomaat

Deze kosten en slechte wisselkoersen zullen waarschijnlijk niet dalen totdat er meer geldautomaten op de markt zijn en cryptocurrency breder wordt geaccepteerd. Voorlopig zijn ze echter nog steeds een goede optie voor mensen buiten het banksysteem of reizigers die vaak vergelijkbare kosten betalen om buiten hun land valuta te wisselen.

U kunt een kaart vinden met geldautomaten over de hele wereld hier.

Gevolgtrekking

Er zijn tal van redenen waarom Coinbase is zo populair onder nieuwe investeerders, maar, zoals u kunt zien, zijn er alternatieven die wellicht beter aansluiten bij uw behoeften.

Tweelingen heeft meer geavanceerde handelsopties en lagere vergoedingen dan Coinbase zonder te complex te zijn voor nieuwe investeerders.

GDAX is een duidelijke volgende stap na Coinbase en biedt onmiddellijke, gratis geldoverdrachten voor Coinbase-gebruikers. Net als Gemini heeft GDAX lage handelskosten en geeft het talloze grafieken weer om te helpen bij de analyse.

Kraken zou uw beurs moeten zijn als u meer wilt kopen dan alleen Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Het platform heeft relatief lage tarieven en bevat verschillende interfaces die geschikt zijn voor elk type handelaar.

Bitcoin-geldautomaten belachelijk hoge vergoedingen hebben, maar het gemak bieden om gemakkelijk cryptocurrency te kunnen kopen zonder een bankrekening.