Noot van de redacteur: het volgende is een gastpost ingediend door ZenLedger.

Boekhouding is de hoeksteen van elk bedrijf. U heeft een overzichtelijk overzicht nodig van alle transacties die binnen een organisatie plaatsvinden voordat u de cashflow binnen uw bedrijf kunt begrijpen. Daarom vertrouwt iedereen, van solo-beoefenaars tot non-profitorganisaties tot multinationale conglomeraten, professionele CPA’s de essentiële taak toe om de boeken in evenwicht te houden.

Zo veel van de boekhouding gaat over het classificeren en vastleggen van transacties. Klanten vertrouwen op CPA’s om exotische activaklassen te demystificeren en ervoor te zorgen dat ze blijven voldoen aan belastingcodes, wetten en voorschriften. Met de toenemende vraag naar cryptocurrencies loont het om geïnformeerd te worden.

Als u een CPA bent, is het slechts een kwestie van tijd voordat een klant u vraagt ​​hoe u met cryptocurrency moet omgaan.

Wat gebeurt er als u betalingen in cryptovaluta ontvangt? Hoe classificeert u het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrencies? In dit bericht beantwoorden we deze en andere vragen. Hier zijn 8 boekhoudtips voor Crypto CPA’s.

Wat is cryptocurrency voor een CPA?

Voor de rest van de wereld is cryptocurrency een digitale valuta die codering gebruikt om het ‘afdrukken’ te reguleren, transacties te verifiëren en een transparant, gedistribueerd grootboek te onderhouden, de blockchain genaamd..

Voor een CPA is crypto geen valuta, maar eigendom. De IRS, samen met de belastingorganisaties van de meeste ontwikkelde landen, classificeert cryptocurrency als onroerend goed onderworpen aan vermogenswinstbelasting.

Dit betekent dat zelfs als uw klant crypto als een valuta behandelt en bijvoorbeeld een Bugatti Veyron met bitcoins koopt, hij nog steeds een flinke vermogenswinstbelasting verschuldigd kan zijn over de transactie. De aankoop wordt behandeld als de verkoop van onroerend goed. Als de bitcoins in waarde zijn gestegen sinds de klant ze heeft gekocht, zijn ze vermogenswinstbelasting verschuldigd op basis van de waarde van bitcoin op het moment van de verkoop.

En hoewel er vroeger enige onduidelijkheid bestond rond ‘gelijkaardige uitwisselingen’ van de ene cryptocurrency voor de andere, wijzigt de nieuwe Amerikaanse belastingcode IRC Section 1031 (a) (1), waardoor die juridische maas in de wet wordt gedicht en alle cryptocurrency-transacties een belastbare gebeurtenis worden..

Boekhoudingstips voor Crypto CPA’s

We weten dus dat we belasting verschuldigd zijn over alle cryptotransacties, inclusief de aankoop van goederen en diensten, en soortgelijke uitwisselingen. Aangezien de rest van de wereld cryptocurrency als valuta behandelt, maar belastingorganisaties het als eigendom behandelen, kan uw boekhouding behoorlijk complex worden. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw boeken recht en smal te houden.

Tip 1 – Elke cryptotransactie is een belastbare gebeurtenis. Het is de moeite waard om te herhalen dat het kopen, verkopen of verhandelen van cryptocurrency resulteert in vermogenswinsten of -verliezen. Dat geldt zelfs als u goederen en diensten koopt met behulp van crypto (het telt als het verkopen van een actief) of de ene cryptocurrency voor een andere verhandelt (bijvoorbeeld Bitcoin voor Ethereum).

Tip 2 – Houd crypto langer dan een jaar vast.

Als belastbare gebeurtenis die vermogenswinsten of -verliezen genereert, is het mogelijk om te profiteren van het lagere langetermijnbelastingtarief voor vermogenswinst op transacties in cryptocurrency.

Tip 3 – Betalingen in cryptovaluta worden behandeld als gewoon inkomen.

Als u een cryptobetaling ontvangt in ruil voor goederen, diensten of als salaris, kunt u dit behandelen als gewoon inkomen tegen de reële marktwaarde van de crypto op het moment van ontvangst..

Tip 4 – Geen vermogenswinstbelasting op cryptodonatie aan belastingvrije liefdadigheidsinstellingen in de VS..

U hoeft geen vermogenswinstbelasting te betalen op cryptodonaties aan door de IRS erkende, belastingvrije liefdadigheidsinstellingen (bijv. 501 (c) (3) -status). U kunt zelfs de donatie van uw belastingen aftrekken op basis van de reële marktwaarde van de cryptocurrency op de transactiedatum.

Tip 5 – Behandel airdrops, vorken en mijnbouw als belastbaar inkomen.

Airdrops, forks en cryptomining lijken geld uit het niets te genereren, maar ze zijn nog steeds onderworpen aan belastingen. Het IRS-beleid is om de nieuwe crypto te behandelen als belastbaar inkomen op basis van de reële marktwaarde op het moment van de transactie. Crypto-mijnbouwapparatuur kan als zakelijke uitgave worden afgetrokken.

Tip 6 – Overweeg om crypto onmiddellijk in contanten te veranderen.

Als u klanten toestaat u in cryptocurrency te betalen, zijn er veel services beschikbaar waarmee u dit onmiddellijk in contanten kunt omzetten. Dit vermindert het volatiliteitsrisico van het omgaan met cryptocurrencies en kan uw boekhouding vereenvoudigen, terwijl u toch kunt voldoen aan het geprefereerde wettige betaalmiddel van klanten.

Tip 7 – Let op regionale wet- en regelgeving.

Cryptocurrency is een nieuwe activaklasse. Wetten en voorschriften verschillen van land tot land. Staten hebben mogelijk hun eigen aanvullende belastingregels met betrekking tot crypto. Het is belangrijk dat u uw lokale belastingregels met betrekking tot cryptocurrencies begrijpt, u ​​moet uw Crypto-belastingen berekenen.

Tip 8 – Gebruik crypto-belastingboekhoudsoftware.

Het is belangrijk om proactief te zijn in plaats van reactionair bij het omgaan met de IRS. Nauwkeurige zelfrapportage is de beste manier om vooruit te komen en juridische boetes en vergoedingen te vermijden. ZenLedger Met een Crypto-belastingservice kunt u cryptocurrency-transacties importeren, winsten en inkomsten berekenen en automatisch belastingformulieren invullen zoals 8949, Schedule D, FinCen114 & FBAR.