Kennis is macht, maar zonder wijsheid over hoe u uw kennis kunt toepassen, zou u een echt slimme dwaas kunnen worden. Hier zijn acht dingen die u moet weten over crypto-belastingen. Even belangrijk is de praktische wijsheid die nodig is om u te helpen elk stukje fiscale kennis effectief toe te passen.

Acht belangrijke crypto-belastingfeiten

1. Big Bro en zijn kleine helpers kijken naar je

Ja, u moet rekening houden met al uw winsten en verliezen in cryptocurrency. Blockchain-technologie maakt uw crypto-aankopen en -verkopen niet onzichtbaar voor de belastingdienst. Het kan het zelfs zo veel gemakkelijker voor hen maken om alles over u in de gaten te houden. Vooral uw financiële transacties. Big Brother kijkt toe en hij gebruikt je vriendelijke bankier, geldovermakingsdienst en crypto-uitwisseling als onbetaalde bewakingsagenten. Ze zijn net zo bang voor Big Bro als jij, en jongen, hebben ze veel te verliezen als ze niet voldoen aan zijn eisen voor informatie over jou en je transacties?.

acht dingen die u moet weten over belastingontduiker en politieagent in cryptovaluta

De IRS heeft een enorme kracht om de armen te verdraaien; zorg ervoor dat u al uw cryptotransacties documenteert en een legitieme federale belastingaangifte indient. Afbeelding van Alexas_Fotos op Pixabay.

2. Bitcoin is belastbaar eigendom

Bitcoin is geclassificeerd als eigendom door de IRS. Alles waar de IRS voldoende in geïnteresseerd is om te classificeren als eigendom, is iets waar ze evenzeer in geïnteresseerd zijn om te belasten. U moet nu actie ondernemen om binnen te komen en te blijven voldoen aan alle IRS-regels met betrekking tot vermogenswinsten en verliezen in cryptocurrency. Liefdesbrieven van Uncle Sam bevatten over het algemeen geen bloemen of chocolaatjes, maar ze zijn wel ingepakt in cadeauverpakking met de impliciete dreiging van inbeslagname van bankrekeningen, boetes, straffen en in sommige maffia-gerelateerde zaken, een RICO-aanklacht en andere strafrechtelijke aanklachten.

3. U hoeft de verkoop van Bitcoin Wash nog niet te rapporteren

Bitcoin is niet onderhevig aan de beruchte wasverkoop regels die van toepassing zijn op handelaren in aandelen, althans nog niet. Aangezien de IRS echter honderden miljoenen dollars per jaar zal verdienen door deze belastingregel in te stellen, kan deze nog worden toegepast op Bitcoin en op alle andere cryptocurrencies, mogelijk binnen enkele jaren. Als u niet bekend bent met de regels voor wasverkoop, moet u er kennis over maken. Om hier ruimte te besparen, is de gemakkelijkste manier om te voorkomen dat u er (fiscaal gezien) door wordt nikkel-en-gedimd, door alleen te handelen een cryptovaluta. Ruil het niet vaak en ga nooit een nieuwe transactie in binnen 31 dagen na het sluiten van de vorige transactie. Volgelingen van langetermijntrends en gemiddelde investeerders in dollars hoeven zich over het algemeen geen zorgen te maken over de wasverkoop. Swingtraders en daytraders zijn de belangrijkste doelen van de wash sale-regels.

4. Plan vooruit, vermijd verrassingen, vul uw formulier 1040-ES in

Als u grote meer- of minderwaarden verwacht in uw cryptocurrency-handel, moet u IRS-formulier 1040-ES invullen. U bewaart dit formulier voor uw eigen administratie. U hoeft het niet naar de IRS te mailen. In plaats daarvan gebruikt u de berekeningen in het formulier om te bepalen of u driemaandelijkse geschatte belastingbetalingen moet doen. Als u een zelfstandige bent, doet u dit al, dus voeg gewoon uw verwachte cryptowinst en -verlies toe. Betaal uw driemaandelijkse geschatte belastingen op tijd en alles is hunky dory.

5. 1099-B, 1099-K en zelfverantwoordelijkheid

Sommige crypto-uitwisselingen (Gemini, Kraken, Coinbase, etc.) geven u een formulier 1099-K op het belastingstijdstip. Coinbase overweegt ook om 1099-B-formulieren te verzenden in plaats van de 1099-K. Deze formulieren bevatten belangrijke bedragen voor handelstransacties die u nodig hebt om uw federale (staats) inkomstenbelastingen op te stellen. Maar wat als uw crypto-uitwisseling u geen van beide formulieren geeft? U bent nog steeds verantwoordelijk voor het rapporteren van elke afzonderlijke Bitcoin-, Ethereum-, Litecoin-, enz. Transactie voor het hele belastingjaar.

U, niet uw makelaar of crypto-uitwisseling, bent de partij die verantwoordelijk is voor de waarheidsgetrouwheid van de informatie in uw 1099-B- en 1099-K-formulieren. Daarom moet u ervoor zorgen dat de informatie die zij u verstrekken nauwkeurig is.

6. Digitale levering via gespecialiseerde belastingvoorbereidingsdiensten

Het kan zijn dat u overweldigd bent als u uw eerste formulier 1099-B of formulier 1099-K ontvangt. Vooral als u tijdens het belastingjaar honderden cryptotransacties hebt uitgevoerd. Dat komt omdat de vermelde cijfers voor zowel kostenbasis als netto-opbrengsten de totale bedragen in dollars zijn alle van uw transacties.

Maar geen paniek, de IRS vertrouwt op uw crypto-uitwisseling of makelaar om deze brutototalen voor transacties te verstrekken. Het enige dat u hoeft te doen, is ze tijdens belastingtijd in uw formulier 8949 en schema D te importeren. Als u zich niet op uw gemak voelt bij het voorbereiden van uw eigen belastingaangifte, bieden veel accountantskantoren gespecialiseerde crypto-belastingvoorbereiding. Het is niet goedkoop, maar je hoeft er niet voor te zweten als je je zorgen maakt als je een fout hebt gemaakt in je belastingaangifte.

Als u avontuurlijker bent, kunt u cryptospecifieke software voor belastingvoorbereiding kopen of leasen en deze het rekenwerk en het invullen van formulieren laten afhandelen. Het kan de kosten waard zijn om een ​​foutloze aangifte te doen en meer vertrouwen te krijgen bij het indienen van uw belastingen. U kunt ook van hetzelfde gemak gebruikmaken bij het opstellen van uw jaarlijkse belastingaangiften voor crypto-vermogenswinst.

7. Kennisgeving ontvangen van de IRS? Geen paniek

Het gebeurt. Misschien vergeet u een belastingformulier bij uw federale aangifte te voegen. Misschien heb je nagelaten om die kleine fooi van $ 1.000 die je kreeg voor het voltooien van een werkproject eerder dan gepland op te nemen. Misschien heeft u per ongeluk het verschuldigde bedrag verlaagd op uw geschatte driemaandelijkse belastingbetaling. Vervolgens stuurde de IRS u een brief met voorstellen voor boetes en straffen.

Maak je geen zorgen. Dat zijn voorlopige boetes en straffen. Als u er onmiddellijk op reageert en uw fouten snel corrigeert, zullen ze zich meestal terugtrekken. Eerlijke fouten zijn geen probleem bij de IRS, maar alleen als u snel te werk gaat om uw fouten te corrigeren. U moet waarschijnlijk een gewijzigde belastingaangifte indienen (formulier 1040-X) en absoluut eventuele extra verschuldigde belasting opsturen. Als u bent vergeten een bepaald belastingformulier in te sturen, mail het dan in pronto. En deze keer geen fouten, alstublieft.

Misschien wilt u contact opnemen met een ingeschreven agent (EA) om jezelf te vertegenwoordigen voor de IRS. Ze kunnen een 1040-X (gewijzigde federale belastingaangifte) opstellen, compleet met ontbrekende formulieren. Indien nodig konden ze ook een verzoekschrift indienen bij de IRS met het verzoek om de boete en het belastingvoorstel op te schorten.

Twee lessen hier voor jou: Controleer eerst uw belastingaangifte altijd driemaal op juistheid en volledigheid voordat u deze naar de IRS stuurt. Ten tweede, als je een enge IRS-brief krijgt vanwege een fout, verlies dan je koekjes niet. Er zijn veel belastingkantoren die gespecialiseerd zijn in het omgaan met de IRS. Tegen betaling kunnen zij u helpen om zaken sneller op te lossen dan u zelf kunt. Doe het niet alleen als u een IRS-kennisgeving ontvangt over hoge boetes of extra belastingen!

8. Koop een kopje koffie, ontvang een belastbare gebeurtenis zonder extra kosten

Stel dat u uw crypto-account hebt gefinancierd met $ 10.000 aan Bitcoin voor $ 5.000 per eenheid voor een totaal van twee eenheden. U koopt uw ​​ochtendkoffie voor $ 4,99 USD. Bitcoin wordt verhandeld tegen $ 7.500 op het moment van uw aankoop. U hebt .00066533333 Bitcoin-eenheden gebruikt om voor uw koffie te betalen (.00066533333 eenheden * $ 7.500 = $ 4,99).

Uw Bitcoin-eenheden zijn met 50 procent in waarde gestegen sinds u ze oorspronkelijk hebt gekocht (BTCUSD steeg van $ 5.000 naar $ 7.500). Daarom is de oorspronkelijke waarde van de eenheden gestegen van $ 3,33 naar $ 4,99. Gefeliciteerd. U heeft een meerwaarde van $ 1,66 gegenereerd toen u voor uw koffie betaalde. U moet deze meerwaarde in rekening brengen (en deze ook correct classificeren als een vermogenswinst op korte of lange termijn) op het belastingstijdstip.

Mogelijk hebt u het hele jaar door honderden soortgelijke cryptotransacties in kleine dollars. Zorg er dus voor dat u voor elke rekening verantwoordt, want de IRS is dat zeker. Als u het verpest en niet al uw belastbare transacties rapporteert, zullen ze zeker contact met u opnemen. Meestal wanneer u het minst een onaangename verrassing nodig heeft.

Heeft u liever één belastingfactor – of twee?