Als blockchain-booms worden kleine landen bloeiende hubs voor de crypto-industrie

Deze landen bewijzen dat grootte er niet toe doet in cryptocurrency

In de afgelopen jaren is cryptocurrency veel meer geworden dan alleen een hobby of speculatieve investering. Het is een bedrijfstak geworden met kansen. Terwijl China nog steeds de wereldleider in cryptocurrency-mijnbouw, hun beperkingen op crypto dwingen cryptobedrijven ergens anders te zoeken naar een plek om zich te vestigen. Elk land heeft zijn eigen mate van legaliteit voor het minen en verhandelen van cryptocurrency, sommige zelfs een of beide volledig verbieden.

Veel kleine landen zijn echter op de opkomst van de blockchain-industrie gesprongen als een kans om cryptobedrijven naar hun grenzen te lokken. Landen als Georgië en Malta adverteren zichzelf als cryptovriendelijk, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker wordt om in hun eigen land te opereren in tegenstelling tot andere landen met meer beperkingen. Hieronder staan ​​slechts enkele van de kleinere landen die grote golven maken in de crypto-ruimte.

Georgië, het op een na meest actieve cryptomijnland ter wereld

Georgië ligt op het kruispunt van Azië en Europa en telt minder dan 4 miljoen inwoners. Ter vergelijking: de Amerikaanse staat Georgia heeft meer dan 10 miljoen inwoners en is dubbel zo groot als het land dat zijn naam deelt. Gezien zijn relatieve omvang is de positie van Georgië als tweede in de wereld voor cryptocurrency-mijnbouw niets minder intrigerend.

Goedkope hydro-elektriciteit en cryptovriendelijke regelgeving hebben bijgedragen aan deze mijnbouwboom. De Georgische premier en miljardair Bidzina Ivanishvili financierde ook de Co-investeringsfonds, een private-equityfirma die opkomende bedrijven financiële steun biedt.

Het grootste deel van de cryptocurrency-mijnactiviteiten in Georgië is afkomstig van het in de VS gevestigde technologiebedrijf Bitfury. Een groot aantal kleinere mijnbouwbedrijven en geselecteerde individuen zijn ook zelf begonnen met mijnbouwactiviteiten. Zelfs een politieke partij in Georgië is begonnen met het inzamelen van geld door cryptocurrency te delven via de computers van supporters.

Volgens NPR, cryptocurrency-bedrijven hebben het mijnbouwproces populair gemaakt en de lokale bevolking ertoe aangezet om uit te gaan en hun eigen mijnopstellingen te kopen. Met een maandelijks inkomen van gemiddeld $ 400 per maand, zien Georgische inwoners mijnbouw als een aantrekkelijke nieuwe manier om hun inkomen aan te vullen. De economie van het land is tot dusverre niet substantieel gegroeid, maar cryptocurrency-mijnbouw heeft de inwoners nog steeds een nieuwe manier gegeven om inkomsten te genereren.

Malta, het leidende land in (legale) cryptocurrency-handel

De eilandstaat Malta is klein (een tiende van de grootte van Rhode Island om precies te zijn). Ondanks zijn status is het een toevluchtsoord geworden voor veel cryptocurrency-marktplaatsen, en het is waar de meeste legale cryptohandel ter wereld plaatsvindt. In een Bloomberg Technology-artikel, Morgan Stanley-strateeg Sheena Shah legt meer in detail uit wat legale handel inhoudt.

“Veel exchanges hebben mogelijk gebruikers in een bepaald land, maar dit is vaak niet de plaats waar het bedrijf ervoor heeft gekozen zich wettelijk te registreren”, zei Shah in een rapport. “Het merendeel van de handelsvolumes in cryptocurrency opereert vanuit bedrijven die legaal in Malta gevestigd zijn.”

De bekendheid van Malta in de cryptocurrency-handelsruimte nam een ​​vlucht nadat Binance, een van ‘s werelds grootste crypto-uitwisselingen, zijn hoofdkantoor naar het eiland verhuisde. Binance, opgericht in Hong Kong, kondigde de verhuizing in maart aan als reactie op de vijandige regelgevende omgeving van China. De Maltese premier verwelkomde Binance met een tweet, inclusief een uitnodiging voor andere cryptobedrijven om zich bij de beurs aan te sluiten.

Welkom bij #Malta &# 127474;&# 127481; @binance. We streven ernaar om de wereldwijde pioniers te zijn in de regulering van blockchain-gebaseerde bedrijven en de jurisdictie van kwaliteit en keuze voor fintech-bedrijven van wereldklasse -JM @SilvioSchembri https://t.co/3qtAQjOpuQ

– Joseph Muscat (@JosephMuscat_JM) 23 maart 2018


De Maltese regering ziet duidelijk de waarde in van gedistribueerde grootboektechnologie en zorgt ervoor dat beursbezitters rechtszekerheid hebben in een ruimte die grotendeels ontbreekt aan duidelijkheid over de regelgeving.

Liechtenstein, waardoor het opstarten van cryptocurrency een fluitje van een cent wordt

Liechtenstein is het zesde kleinste land ter wereld, bevat slechts één ziekenhuis en er wonen meer bedrijven dan burgers. Toch wordt het innovatieve land al een andere belangrijke speler in crypto.

De kroonprins Alois van Liechtenstein heeft ervoor gezorgd dat cryptocurrency-ondernemers gemakkelijk kunnen intrekken en bedrijven kunnen opzetten. Voor het opzetten van een cryptocurrency-bedrijf hoeft u geen bankrekening te openen, en het hele proces kan zelfs worden afgehandeld met Ethereum of Bitcoin via de belangrijkste financiële instelling van het land., Bank Frick.

Hoewel Liechtenstein lid is van de Europese Economische Ruimte, maakt het land geen deel uit van de Europese Unie. Dit geeft haar financiële diensten het voordeel dat ze de meeste EU-regelgeving in verband met blockchain kunnen omzeilen, terwijl ze toch op het hele continent kunnen handelen.

De inspanningen van kroonprins Alois om de cryptocurrency-gemeenschap naar Liechtenstein te halen, zijn vruchtbaar gebleken. De hoofdstad van het land, Valdez, houdt een maandelijkse blockchain-bijeenkomst die honderden bezoekers trekt, waaronder lokale cryptostartups en een breed scala aan andere getalenteerde figuren uit de hele wereld.

Gevolgtrekking

Elke hoek van de wereld heeft zijn eigen kijk op blockchain-technologie, en cryptocurrency is nog vrij nieuw voor de gemiddelde consument. Veel landen die vergelijkbaar zijn met de hierboven genoemde landen, zien digitale valuta als een kans om te floreren. Voor gebieden met een laag inkomen, zoals Georgië, heeft cryptocurrency landen bijvoorbeeld de kans geboden om een ​​positieve verandering in hun economie door te voeren. Naarmate de cryptogemeenschap blijft groeien, zullen meer landen vechten om hun claim in te dienen, en tot nu toe hebben we ons geld op de kleine jongens.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map