ASIC Mining Hardware: The Cryptomining Evolution

Het minen van cryptocurrency heeft een lange weg afgelegd sinds de tijd dat een persoon met succes honderden Bitcoin kon minen vanaf zijn pc thuis. De mijnbouwsector heeft de afgelopen negen jaar enorme ontwikkelingen doorgemaakt, omdat cryptocurrencies steeds populairder zijn geworden. Terwijl de waarde van cryptocurrencies omhoogschoot, nam ook het aantal mijnwerkers op de markt toe. Tegenwoordig is mijnbouw een zeer gecentraliseerde activiteit geworden met mijnbouwfaciliteiten van miljoenen dollars die maandelijks opduiken.

Deze faciliteiten hebben de mijnbouwsector voor altijd veranderd; omdat het niet langer winstgevend is om cryptocurrencies te minen vanaf uw pc thuis zonder een aantal belangrijke upgrades uit te voeren om de taken uit te voeren of zonder gebruik te maken van een service van een derde partij, zoals Minergate. Al deze hype rond mijnbouwactiviteiten in de crypto-ruimte heeft geleid tot de ontwikkeling van nieuwe en krachtigere mijnbouwhardware. ASIC-chips (Application Specific Integrated Circuit) zijn nu de nieuwe industriestandaard.

ASIC-chips zijn ontworpen om slechts één bepaalde taak uit te voeren, in plaats van een algemene upgrade van uw pc te zijn. Deze toepassingsspecifieke chips worden vaak gebruikt in industrieën die veel verwerkingskracht vereisen, waaronder audio-opname, videobewerking en grafisch ontwerp. Deze allesomvattende chips maken het voor professionals mogelijk om grote taken uit te voeren zonder de interne processor van hun pc te verzanden.

Waarom een ​​ASIC Miner beter is

Mijnbouw is een proces waarvoor een computer (knooppunt) nodig is om een ​​getal te ontdekken door een wiskundige vergelijking uit te werken die componenten uit de vorige en huidige blokken bevat. In het BTC-netwerk staat dit bekend als het proof-of-work. Zodra een miner de vergelijking correct beantwoordt, mogen ze het volgende blok aan de blockchain toevoegen en krijgen ze een prijs. In het geval van het BTC-blockchain-netwerk is de prijs 12,5 BTC.

BW-ASIC mijnbouwchips

BW ASIC-mijnbouwspaanders

Een ASIC-mijnwerker kan deze proof-of-work-vergelijkingen veel efficiënter berekenen dan een gewone CPU. Dit komt omdat ASIC Mining-hardware specifiek is ontworpen om een ​​bepaald hash-algoritme te gebruiken op basis van de crypto die u probeert te minen. Bij het minen van BTC, de SHA-256 hash-algoritme wordt gebruikt en bij het minen van Litecoin is dat het geval Scrypt dat wordt gebruikt.

Met een ASIC-mijnwerker kun je elke cryptocurrency minen die hetzelfde hash-script gebruikt als waarvoor het is geprogrammeerd. Dit betekent dat ASIC-mininghardware die is geconfigureerd voor BTC, ook tal van andere crypto’s kan minen, waaronder Bytecoin, PetroDollar, en Devcoin – om er een paar te noemen.

De 5 beste ASIC-mijnwerkers van 2018

Mijnbouw is een integraal onderdeel van de crypto-ruimte en de technologie achter deze kritieke taak is enorm toegenomen. De mijnsector ziet toenemende concurrentie vanuit alle hoeken en fabrikanten gaan alles in het werk om de krachtigste mijnwerkers tot nu toe te produceren. Er is ook een toestroom van fabrikanten van mijnbouwinstallaties die de crypto-ruimte betreden, wat heeft bijgedragen aan de verdere acceptatie van cryptovaluta.

Van deze fabrikanten wordt geschat dat Bitmain tot nu toe ongeveer 53% van alle mijnbouwapparatuur heeft geproduceerd en daarom zou het geen grote verrassing moeten zijn om te zien dat ze de markt domineren. Zelfs met dit enorme voordeel is er serieuze concurrentie tussen de besten. Hieronder staan ​​de top 5 ASIC-mijnbouwinstallaties van 2018.

Dragonmint 16T 16,0 TH / s

Wat kan $ 30 miljoen aan onderzoek u opleveren? Als u de ontwikkelaars bent van Halong Mining, die dit enorme bedrag aan onderzoek en ontwikkeling heeft besteed, kan het u een van de krachtigste ASIC-mijnbouwinstallaties aller tijden opleveren. De Dragonmint maakt gebruik van een ASICBOOST-protocol dat de efficiëntie van het mijnproces met 20% verbetert. Deze indrukwekkende machine kan mijnen met 16 TH / s met slechts 0,075 J / GH; wat minder is dan zijn naaste concurrent, de Antminer S9.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SRCsQUyR7_I]

Antminer S9 14,0 TH / s

De Antminer S9 is een van de meest populaire ASIC-mijnbouwapparatuur op de markt. Deze eenheid is een van de meest efficiënte mijnwerkers ter wereld en in tegenstelling tot de Dragonmint; bij aanschaf wordt bij dit apparaat een voeding geleverd. Een ingebouwd webbeheerportaal geeft u extra controle over uw mijnactiviteiten. Dit is een zelfstandige mijnwerker waarvoor geen extra hostcomputer nodig is.

Antminer R4 8,6 TH / s

De Antminer R8 geeft mijnwerkers een meer betaalbare krachtige mijnbouwoplossing dan de S9. Dit apparaat heeft dezelfde energie-efficiëntie als de S9 en maakt gebruik van het 16NM FinFET-protocol van de TSMC, dat ooit het meest effectieve mijnbouwprotocol ter wereld was. Dit apparaat bevat 126 BM1387 ASIC-chips om resultaten te krijgen. Dit apparaat is enorm populair geworden dankzij een combinatie van factoren, waaronder een meer betaalbare prijs in combinatie met een intuïtieve bedieningsinterface.

Antminer S7 4.73 TH / s

De Antminer S7 is een van de meest betaalbare opties die beschikbaar zijn voor iedereen die op een serieuze manier de crypto-mining-ruimte wil betreden. Deze eenheid bevindt zich momenteel in de 19e productiebatch en domineert de markt sinds de eerste release medio 2015. Dit apparaat is voorzien van 135 28nm BM1385 ASIC-chips die koel worden gehouden door dubbele ventilatoren.

Avalon 6 3,50 TH / s

De Avalon 6 is een andere betrouwbare mijnbouwinstallatie die het afgelopen jaar aanzienlijk is toegepast. Hoewel deze eenheid qua efficiëntie onder de S7 ligt, zou het moeilijk zijn om een ​​andere ASIC-mijnbouwinstallatie te vinden die vergelijkbaar is voor dezelfde prijs. Deze mijnwerker gebruikt tachtig A321B ASIC-chips om aan al je mijnbehoeften te voldoen. Deze rig is een populaire selectie onder miners vanwege de behoorlijke hash-snelheid en lage kosten.

ASIC Mining Hardware – Heren Start uw motoren

Het is moeilijk te zeggen waar de mijnbouwtechnologie naartoe zal gaan. Fabrikanten leveren aanzienlijke inspanningen om efficiëntere en krachtigere mijnbouwinstallaties te maken en u kunt verwachten dat deze trend toeneemt naarmate de cryptomarkt blijft groeien. De hoge kosten van deze mijnbouwinstallaties hebben veel potentiële mijnwerkers ervan weerhouden de ruimte te betreden en hebben ook geleid tot de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals mijnbouwpools en proof-of-stake-algoritmen..

Hopelijk zie je in de toekomst een terugkeer naar de oude dagen van de mijnbouw; waar elk individu zich bij de blockchain zou kunnen aansluiten en een behoorlijke kans zou hebben om wat gratis Satoshis te verdienen met niets meer dan een pc thuis.

Wat denken jullie, jongens? Ben je klaar om de wereld van ASIC-mijnbouw te betreden? Laat het ons weten Twitter en zorg ervoor dat u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste crypto-ontwikkelingen terwijl ze plaatsvinden.