In mijn tijd herinner ik me dat je maar drie dingen op Coinbase kon kopen.

Degenen die vroeg in het cryptocurrency-investeringsspel zijn begonnen, zullen zich herinneren dat ‘s werelds meest eenvoudige gebruiksvriendelijke exchange, Coinbase, slechts een handvol digitale activa had, waaronder Bitcoin, Ethereum (toegevoegd in juli 2016) en Litecoin (toegevoegd in mei 2017).

Het was in deze tijd dat zelfs het zwakste gerucht dat er een nieuwe munt zou worden toegevoegd, de prijs van die munt met dubbele cijfers omhoog zou schieten. Toen een digitaal activum aan Coinbase werd toegevoegd, was het effect echter nogal saai.

Ripple werd bijvoorbeeld in februari 2019 toegevoegd en de prijs bleef stabiel rond $ 0,30 per XRP.

XLM had een soortgelijk lot:

$ XLM toegevoegd aan Coinbase Pro maar de pomp is een week geleden gestart &# 129300; pic.twitter.com/tmOFb3KEpk

– Rob “Crypto Bobby” Paone (@crypto_bobby) 13 maart 2019

Dit is de reden waarom veel analisten en investeerders wezen op het inzakken van de “Coinbase-effect. ” Een munt die aan Coinbase werd toegevoegd, resulteerde in matige prijsstijgingen, en het toonde aan dat mensen dat erg vaak doen koop het gerucht en verkoop het nieuws, of in ieder geval het eerste deel van de uitdrukking.

In juni 2019 kreeg het argument Coinbase Effect nieuw leven. Een relatief obscuur project genaamd ChainLink werd toegevoegd aan Coinbase en de prijs schoot de volgende dag omhoog van $ 2,26 naar $ 4,15 per LINK – maar liefst 83,6% winst.

Voor de vele analisten die voortijdig de nagels in de kist van het Coinbase-effect sloegen, veranderde dit nieuwe stukje informatie alles. Dit is wat we ervan maken.

Wat is ChainLink?

Chainlink neemt in feite informatie die extern is aan blockchain-applicaties en zet deze on-chain. Met ChainLink kunnen slimme contractgebruikers de orakels van het netwerk gebruiken om gegevens op te halen uit off-chain applicatieprogramma-interfaces (API’s), datapools en andere bronnen en deze in de blockchain te integreren. Kortom, ChainLink.

Het Coinbase-effect werd overschaduwd door de cryptocurrency-winter. Het maakt niet uit hoe krachtig Coinbase een effect kan hebben op de markt als de markt over het algemeen extreem bearish is. Mensen waren niet bereid om geld te steken in BTC, een van de stabielere digitale activa, en ze wilden zeker niet veel inzetten op de meer obscure altcoins.

Basic handelaar psychologie schrijft voor dat beleggers soms eerder op emotionele dan op logische wijze reageren. Dit is de reden waarom veel beslissingen worden genomen op basis van FOMO (angst om te missen) of pogingen om grote verliezen te recupereren met steeds riskantere acties..

De psychologie van goedkope munten is een andere opmerkelijke manier om het Coinbase-effect te kaderen. De waarde van een bedrijf of project heeft weinig te maken met de prijs van de token / munt, maar mensen (vooral beginners) hebben de neiging erop te reageren zoals het doet. Wat geluiden beter – 0,8% van een Bitcoin of 1.000 Stellar Lumens (XLM)? Beide kavels zijn ongeveer $ 100 USD waard, en de meeste beginners gaan liever voor het hogere volume in de hoop op exponentiële prijswinsten. Nogmaals, zo groot Wat ALS deze altcoin GROTER wordt dan Bitcoin? onderdeel van de psychologie van de handelaar zal mensen ertoe aanzetten om meer van de kleinere munt te kopen.

De wet van afnemende opbrengsten zal wegen op het effect: Er zijn momenteel 15 digitale activa, waaronder een stablecoin, op Coinbase.

De tastbare waarde van het aanwezig zijn op een beurs is volume en liquiditeit: De grote vraag hier voor slimme handelaren is om te kwantificeren hoe waardevol het is om op een Coinbase of Binance te worden vermeld afwezig van enige marktspeculatie.

We bevinden ons in een zeer speculatieve, hoewel in mindere mate: Er zijn weinig of geen activaklassen die zo homogeen overgespeculeerd zijn als die van cryptocurrency. De cryptocurrency-markt moet nog volwassen worden tot het punt waarop de waarde van een bedrijf op P wordt ontcijferd&L-verklaringen en kwartaalrapporten. Mensen, dit is dezelfde branche waar sommige oprichters regelmatig aankondigen dat ze in de toekomst een aankondiging zullen aankondigen – en de prijs van hun token gaat omhoog. Dat gezegd hebbende, denk ik dat de markt geen andere keus heeft dan volwassen te worden op de lange termijn, en deze toekomst zal er heel anders uitzien dan wat we gewend zijn tijdens de laatste cryptocurrency-boom (midden 2017 tot begin 2018). ).

Laatste gedachten – The Edge

Het Coinbase-effect werd voortijdig verondersteld dood te zijn. Zoals blijkt uit het feit dat ChainLink de best presterende digitale asset van het jaar * wordt op basis van slechts één aankondiging (toegevoegd aan Coinbase), heeft het Coinbase-effect nog steeds wat gas in de tank.

We dringen er bij onze lezers op aan om de digitale activa met een lagere prijs te verkennen, niet om erin te investeren of om speculatieve doelen te bereiken, maar om te begrijpen hoe markten zullen reageren op de volgende munt / token die aan Coinbase wordt toegevoegd..