Als u ervaring heeft met cryptocurrency en internet in het algemeen, is de kans groot dat u enigszins bekend bent met het concept van VPN’s.

Veel mensen die cryptocurrency-uitwisselingen hebben gebruikt, hebben ooit een VPN gebruikt om hun internetverbinding te beveiligen. Omdat er veel geld ronddrijft op cryptocurrency-markten, volgt de georganiseerde misdaad snel.

Het is geen verrassing dat het verkrijgen van toegang tot iemands cryptocurrency-account en portemonnee erg lucratief kan zijn voor criminelen – hackers willen graag uw waardevolle inloggegevens en portemonnee-informatie in handen krijgen..

Gelukkig zijn er enkele relatief eenvoudige veiligheidsmaatregelen die u kunt nemen om uw transacties in digitale valuta te beveiligen. Een van deze veiligheidsmaatregelen is het gebruik van een VPN. In dit artikel zullen we bespreken voor wie een VPN verstandig zou kunnen zijn en hoe vergelijk VPN-providers om er een te vinden die bij u past.

Het verkrijgen van een VPN voor cryptocurrency is van het grootste belang voor veilige transacties

Zoals uitgelegd door Anonymania, een VPN kan een essentieel stukje technologie zijn, vooral bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken. Een VPN zorgt voor een veilige verbinding tussen jou en de rest van internet, waarbij al je dataverkeer wordt versleuteld. Hoe werkt het precies? Door een VPN-applicatie op je computer, tablet of smartphone te installeren, kun je verbinding maken met speciale VPN-servers.

De meeste VPN-providers hebben duizenden servers over de hele wereld. Wanneer je verbinding maakt met zo’n VPN-server, wordt er een beveiligde verbinding tot stand gebracht. De VPN versleutelt al je data en internetverkeer, stuurt het naar de VPN-server en van daaruit wordt een verbinding met de rest van internet tot stand gebracht.

Openbare netwerken zijn berucht om hun beveiligingslekken en ervaren hackers hebben over het algemeen geen problemen om uw verkeer te onderscheppen of in te breken op uw apparaat wanneer u bent verbonden met een openbaar wifi-netwerk. Tenzij u een VPN gebruikt, want de codering van de meeste moderne VPN’s is ongelooflijk robuust.

Zelfs met de snelste supercomputer ter wereld zou een hacker duizenden jaren nodig hebben om de beveiliging van een VPN te kraken, aangezien de meeste VPN-providers tegenwoordig 256-bits codering gebruiken. Waar een ervaren hacker normaal gesproken geen probleem zou hebben om toegang te krijgen tot uw apparaat en uw internetverkeer te onderscheppen, zorgt een VPN ervoor dat hackers geen toegang tot uw apparaat kunnen krijgen via het netwerk. Als ze erin slagen om gegevens te onderscheppen, worden de gegevens onbruikbaar voor hen vanwege de zware versleuteling; de gegevens zijn volledig onleesbaar voor hen omdat het één grote versleutelde puinhoop is.

Dit geldt trouwens ook voor je internetprovider. Normaal zien ze alles wat je online doet, maar als je een VPN gebruikt, kan je internetprovider je online activiteiten niet meer volgen vanwege de versleuteling. En het goede is dat er voor jou als VPN-gebruiker eigenlijk niets verandert.

De VPN-software versleutelt al het verkeer dat je verstuurt en ontvangt, maar daar merk je helemaal niets van. De VPN wordt gewoon op de achtergrond uitgevoerd, terwijl uw verbinding veel veiliger is en u internet kunt gebruiken zoals u normaal zou doen.

Een VPN biedt extra privacy

Een VPN is ook een geweldig hulpmiddel voor privacy, omdat het uw IP-adres verbergt voor de buitenwereld. Normaal gesproken herkent en identificeert de rest van internet u op basis van uw persoonlijke IP-adres.

Wanneer u verbinding maakt met een VPN-server, krijgt u het IP-adres van de VPN-server toegewezen in plaats van uw eigen IP-adres. Overheden, hackers, de websites die u bezoekt, online marketeers; zij zullen uw activiteiten niet meer via uw IP-adres aan u als persoon kunnen koppelen. Dit geeft je wat privacy en anonimiteit tijdens het browsen, ook op crypto-exchanges.

Een VPN dient ook als hulpmiddel voor internetvrijheid

Het internet is niet overal ter wereld vrij toegankelijk. Op basis van uw geografische locatie kunnen verschillende websites, crypto-uitwisselingen, streamingdiensten of sociale media ontoegankelijk zijn.

Dit fenomeen wordt geoblocking genoemd en het is een vorm van online censuur. Door verbinding te maken met een VPN-server in een ander land, krijgt u toegang tot internet alsof u zich fysiek in dat land bevindt.

Dus als bijvoorbeeld een bepaalde website in jouw land geblokkeerd is, kun je verbinding maken met een VPN-server in een land waar die website ook daadwerkelijk toegankelijk is. Wanneer u vervolgens toegang probeert te krijgen tot de site, wordt u niet langer geblokkeerd omdat u een buitenlands IP-adres gebruikt waaraan toegang is verleend.

Kies een VPN die bij u past

Wanneer je op zoek bent naar een VPN-service, of objectief VPN-providers wilt vergelijken, kan een beetje onderzoek geen kwaad. Een paar belangrijke aspecten waarmee u rekening moet houden bij het adopteren van een VPN-provider zijn de volgende:

Veiligheid en privacy: Om te beginnen heeft u een VPN-provider nodig die solide versleutelingsprotocollen biedt en die geen logboeken bijhoudt (wat betekent dat de provider sommige van uw online acties niet opslaat wanneer u bent verbonden met de VPN-servers).

Snelheid: Een bekend probleem bij het gebruik van een VPN-verbinding is het snelheidsverlies, aangezien uw gegevens worden versleuteld EN via een extra externe server worden verzonden. Omdat internetsnelheid van vitaal belang kan zijn als het gaat om flash-handel, is het kiezen van een VPN met snelle servers een must.

Gebruikers vriendelijkheid: De VPN-applicatie moet beheersbaar en eenvoudig zijn. Bovendien moet de VPN-provider hoogwaardige technische ondersteuning bieden wanneer zich problemen voordoen.

Server netwerk: De VPN-provider die u kiest, zou idealiter een groot en divers netwerk van servers in landen en regio’s moeten hebben, die snelle verbindingen bieden zonder de prestaties in gevaar te brengen.

Het bovenstaande artikel is een gesponsorde post die voldoet aan onze redactionele richtlijnen.