Bitcoin Futures Trading: wat u moet weten

Het vooruitzicht van de handel in bitcoin-futures op de grote financiële beurzen is duidelijk positief voor de prijs van bitcoin. De prijs aan het begin van deze week, die rond de $ 15.000 schommelt, is 145% hoger dan toen CME Group op 31 oktober aankondigde dat het tegen het einde van het jaar de handel in bitcoin-futures zou lanceren, en 53% hoger dan toen het nieuws uitbrak. Regelgevende goedkeuring van CFTC van deze markten op 1 december.

Maar hoe zal de handel in futures de prijs van bitcoin beïnvloeden zodra deze is gelanceerd, vooral als institutioneel kapitaal de ruimte binnenkomt? Om erachter te komen, zullen we onderzoeken hoe een futures-contract werkt, evenals de motivaties en het gedrag van de verschillende spelers die speculeren over de prijs van bitcoin met behulp van futures..

De basisprincipes van futures-handel

Ten eerste, een snelle inleiding over futures-contracten en hoe deze worden verhandeld. Een futurescontract is een financieel derivaat waarbij twee partijen overeenkomen om een ​​bepaald goed of financieel instrument op een toekomstige datum en tegen een vaste prijs te verhandelen.

Als u bijvoorbeeld een olietoekomstcontract van 12 maanden koopt voor $ 60, betekent dit dat u (de contracthouder) akkoord gaat om over 12 maanden olie te kopen voor $ 60 / vat, ongeacht wat de olieprijs op dat moment is. Door akkoord te gaan met het kopen van de olie, bent u “lang” het contract, terwijl de persoon die ermee instemt om de olie te leveren, het contract “kort” is. Merk op dat futures-contracten op elk moment kunnen worden verkocht op een beurs die dat specifieke contract verhandelt, en de koper van het contract zou dan de verplichting van het futures-contract erven..

Sommige contracten kunnen worden afgewikkeld door de olie fysiek te leveren, sommige maken het mogelijk om het verschil tussen de futuresprijs en de spotprijs op dat moment met contant geld te verrekenen, en sommige staan ​​beide opties toe. Bitcoin-futures die op de CME worden verhandeld, zijn gestructureerd voor afwikkeling in contanten.

Hier is een voorbeeld van hoe een bitcoin-futurescontract op de CME zou worden verhandeld. Ik koop een BTC-futurescontract van 12 maanden met een afwikkelingsprijs van $ 15.000. Laten we aannemen dat op die dag 12 maanden vanaf nu de werkelijke prijs van BTC $ 18.000 is.

In plaats van dat de verkoper van het contract mij een bitcoin verkoopt voor $ 15.000 en ik het naar een beurs brengt om het voor $ 18.000 te verkopen, zal de contractverkoper me gewoon het verschil van $ 3.000 geven. Dit staat bekend als een afwikkeling in contanten, en meestal is het financiële resultaat in feite hetzelfde als fysieke levering.

Het risico: kunnen grote investeerders short gaan op futures en de prijs van BTC tanken?

Zelfs als de gemiddelde crypto-belegger de handel in futures begrijpt, zullen ze deze arena niet snel betreden; elk contract is voor 5 bitcoin, en het minimum aantal contracten in een transactie is 5 contracten. Voor een BTC-prijs van $ 15.000 betekent dit dat u geen transacties uitvoert voor minder dan $ 375.000.

Een belangrijk kenmerk van een futuresmarkt is dat deze bidirectioneel is, wat betekent dat u short kunt gaan op de markt zonder het gedoe van een traditionele shortpositie (d.w.z. iemand vinden om het actief van te lenen).

Aangezien de bitcoin-futures-contracten contant worden afgewikkeld, is wedden tegen bitcoin nu veel eenvoudiger (hoewel er een paar bestaande manieren zijn om bitcoin te shorten).

Institutional capital is op zijn best sceptisch over bitcoin, te oordelen naar de verklaringen van Jamie Dimon, Warren Buffett, of Mohamed El-Erian. Dit hoeft niet te verbazen, aangezien digitale valuta in veel opzichten een concurrent zijn van de langetermijnbedrijfsplannen van deze bankiers en investeerders. Deze mensen worden sterk gestimuleerd om bitcoin in prijs te laten dalen, of helemaal niet.

Tel het allemaal op, en bitcoin-bulls kunnen een beetje nerveus worden. De enige groepen met voldoende contanten om op deze nieuwe termijnmarkten te handelen, zijn institutioneel kapitaal, dat over het algemeen een zeer negatieve kijk op bitcoin heeft, en ze staan ​​op het punt te beginnen met handelen op de eerste betrouwbare beurs die hen op schaal short zal laten gaan met bitcoin!

Je zou kunnen zeggen dat er hier een kloof in enthousiasme is; als je een crypto-gelovige met kapitaal bent, ben je al op pad gegaan om een ​​van de tientallen crypto-hedgefondsen te starten die vandaag actief zijn. Voor een bitcoin-scepticus zijn uw opties om die mening te uiten enorm uitgebreid.

Contrapunten: de bull case voor bitcoin-futures

Dus als bitcoin-futures zo’n bedreiging vormen voor bitcoin, waarom stijgt de prijs van bitcoin dan nog steeds zo snel? Laten we eens kijken naar enkele tegenpunten van de bearish these van bitcoin-futures.

Ten eerste kan institutioneel kapitaal denken dat bitcoin de grootste zwendel is sinds de Dot Com Bubble, maar veel ervan kan deze markten om te beginnen niet raken. De Volcker-regel van de Dodd-Frank Act verbiedt banken zoals Jamie Dimons JP Morgan om zich bezig te houden met speculatieve handel van bijna elke soort, waarvan het kortsluiten van digitale valuta zeker telt! De stap voor deze bitcoin-beren is niet om bitcoin te shorten, waardoor de prijs omlaag gaat, maar blijf er gewoon helemaal uit en andere digitale valuta.

Ten tweede zijn er voor elk traditioneel hedgefonds dat niet kan wachten om short te gaan op bitcoin, anderen die graag een kans zouden willen krijgen om een ​​lange blootstelling aan bitcoin te verwerven, maar gewoon de bewaring van crypto-uitwisselingen niet vertrouwen, of het gebrek aan technische ondersteuning of constante downtime. (Als je ooit hebt geprobeerd een crypto-uitwisseling te gebruiken tijdens een hard fork of een groot crypto-nieuwsevenement, is het moeilijk om ze de schuld te geven).

Tot nu toe waren hun opties beperkt tot de Grayscale Bitcoin Investment Trust (GBTC) die vaak handelt tegen een premie van 30% tot 80% ten opzichte van de werkelijke bitcoin, waaruit blijkt dat er een aanzienlijke vraag is van investeerders die, om welke reden dan ook, de daadwerkelijke bitcoins zelf niet kunnen kopen.

Ten slotte zullen maar weinig beleggers kijken naar de prijsstijging van bitcoin in het afgelopen jaar en zijn ze niet bang om short te gaan op het actief. Wanneer een activum in een week kan verdubbelen, is uw risicoblootstelling met een shortpositie enorm – theoretisch onbeperkt.

Misschien denkt u misschien dat bitcoin in een bubbel zit omdat het niet kan worden gewaardeerd met behulp van fundamentele analyse, maar dat was ook een jaar geleden waar, en als u in december 2016 een shortpositie in bitcoin zou hebben, zou u verloor ongeveer 17 keer uw initiële investering (of in termen van futures-handel, u zou een marge hebben gekregen en / of uw positie lang geleden gedwongen gesloten zijn door uw beurs).

Met een minimale handelsblootstelling van $ 375.000, zullen die verliezen vrij snel oplopen.

Conclusie: volatiliteit in het verschiet, maar uiteindelijk goed voor BTC

Dat laat u niet met een duidelijke beslissing over of u long of short bitcoin wilt gaan in afwachting van de handel in futures. CME Group’s zullen hun bitcoin futures-product op 18 december lanceren, maar hun kleinere rivaal CBOE heeft onlangs aangekondigd dat ze CME zullen verslaan en beginnen met de handel in bitcoin-futures op 10 december, aanstaande zondagmiddag. Verschillende factoren kunnen ertoe leiden dat de instroom van kapitaal een long- of shortpositie inneemt, maar hoe dan ook, het zal op korte termijn waarschijnlijk tot aanzienlijke prijsschommelingen leiden..

Op de lange termijn is dit echter een belangrijke stap in de richting van het legitimeren van bitcoin en andere cryptocurrencies, en zou uiteindelijk de dagelijkse volatiliteit van bitcoin moeten verminderen, aangezien het handelt naast meer traditionele activaklassen..

Bronnen

  1. https://coincentral.com/this-week-in-cryptocurrency-110317/
  2. https://www.cftc.gov/PressRoom/PressReleases/pr7654-17
  3. https://www.cmegroup.com/education/cme-bitcoin-futures-frequently-asked-questions.html
  4. https://coincentral.com/short-bitcoin/
  5. https://www.cnbc.com/2017/10/13/jamie-dimon-says-people-who-buy-bitcoin-are-stupid.html
  6. https://www.forbes.com/sites/johnwasik/2017/11/06/why-buffett-sees-bitcoin-bubble/
  7. https://www.investors.com/news/heres-the-latest-financial-leader-to-cast-doubt-on-bitcoin/
  8. https://www.investopedia.com/terms/v/volcker-rule.asp
  9. https://www.pionline.com/article/20171204/INTERACTIVE/171209944/shorts-on-bitcoin-investment-trust-should-perk-up-in-december
  10. https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me