Er is geen tekort aan innovatieve manieren om Bitcoin te verhandelen. De introductie van Bitcoin-futurescontracten eind 2017 bood verschillende voordelen die spotmarkthandelaren zorgvuldig zouden moeten onderzoeken. Maar zelfs Bitcoin-handelaren op de spotmarkt hebben ook toegang tot enkele voordelen. Hier is een overzicht van de voor- en nadelen van het handelen in Bitcoin-futures versus Bitcoin-spot.

Kies je instrument

Laten we aannemen dat u een winstgevende Bitcoin-handelaar bent en dat dit al een aantal jaren is. Welke stijl van Bitcoin-handel biedt uw handelskapitaal de meeste waar voor uw geld? Mocht u Bitcoin-futures verhandelen of bij Bitcoin blijven op een traditionele crypto-uitwisseling?

De volatiliteit van Bitcoin = ultrahoge contractmarges

Geïntroduceerd in december 2017, de CME Bitcoin-futures contract wordt in contanten afgewikkeld en loopt elk kwartaal af in maart, juni, september en december. Ze bieden ook contracten aan in de ‘dichtstbijzijnde twee opeenvolgende maanden, niet in de kwartaalcyclus van maart’. De contractgrootte is vijf Bitcoins, dus bij een BTCUSD contante prijs van $ 3.400, kijk je naar een fictieve contractwaarde van $ 17.000. (Er is ook een CFE Bitcoin-futures contract beschikbaar. De contractgrootte is slechts 1 Bitcoin, dus het is beter geschikt voor handelaren met een kleinere hoofdletter.)

U heeft echter niet de volledige $ 17.000 nodig om het CME-contract te verhandelen. De initiële marges (basis 13 december 2017 bij TradeStation) zijn 70 procent van de afwikkelingsprijs voor futures (ongeveer $ 11.900). De nachtmarges zijn kleiner, namelijk 64 procent van de afwikkelingsprijs van de futures (ongeveer $ 10.880). Vergeleken met aandelenindexfutures zoals de E-Mini S&P 500-contract, hebben Bitcoin-futures een ongelooflijk hoog percentage van het initiële en nachtelijke margepercentage. Het is duidelijk dat de vluchtige aard van Bitcoin de reden is voor de enorme margestorting. Er worden echter geen speciale marges voor daghandel geboden.

Een aantrekkelijk kenmerk van het handelen in futures kunnen de lagere handelscommissiekosten zijn in vergelijking met het handelen in Bitcoin op een beurs. Stel dat u drie CME Bitcoin-contracten voor een daghandel met $ 5.000 long wilt gaan (u beheert $ 75.000 aan Bitcoin). U gebruikt limietorders om de transactie te openen en te sluiten. U behaalt een winst van 4 procent op de transactie en komt uit op $ 5.200. Bij TradeStation betaalt u $ 4,50 om de contracten te kopen ($ 1,50 per contract) en $ 4,50 om ze te verkopen. Dat is slechts negen dollar, plus een paar centen voor wettelijke vergoedingen, enz.

Handelen biedt een unieke oplossing voor mensen die willen handelen en geld willen investeren met als doel hun startkapitaal te verhogen, maar die niet de tijd of ervaring hebben om zelf te investeren. Om deze reden bieden makelaars de mogelijkheid tot copy trading. Er zijn meerdere platforms die kopieerhandel, en terwijl sommige handmatig zijn, zijn andere geautomatiseerd of semi-geautomatiseerd en bieden ze allemaal verschillende varianten van copy trading. Uiteindelijk moeten traders kiezen wat het beste voor hen is. Als je wilt gaan investeren in de maar niet veel ervaring hebt, of als je een doorgewinterde professional bent die graag inzicht wil krijgen in de analyse van anderen, gebruik makend van copy investing / spiegelhandel kan een uitstekende plek zijn om te beginnen.

Procentuele commissies op Bitcoin Spot Exchanges

Vergelijk die prijs met een Bitcoin-spottransactie bij Kraken. Stel dat u exact dezelfde transactie in dollar had gedaan door $ 75.000 aan BTCUSD te kopen met een limietorder. U hebt 4 procent op uw transactie verdiend, waardoor u $ 78.000 aan bruto-opbrengst hebt verdiend. U gebruikte geen marge en ging all-in met contant geld. De uitwisseling berekent uw commissie als een percentage van de waarde van de Bitcoin-dollar die u heeft afgehandeld.

De kosten tellen

Als koper van limietorders wordt u geclassificeerd als een maker. Als uw maandelijkse handelsvolume minder is dan $ 250.000, is uw aankoopcommissie 0,12 procent of $ 90. Als u uw longpositie zou willen sluiten met een limietorder, zou u ook als maker worden aangemerkt. Makers (market makers) krijgen een lagere commissie dan takers (als je marktorders gebruikt, betaal je een veel hogere commissie van 0,22 procent). In dit voorbeeld zou het sluiten van uw transactie 0,12 procent of $ 93,60 kosten.

Voor die hypothetische, limit-order Bitcoin-spot-trade, zou je een round-trip (RT) commissie van $ 183,60 verwachten. Dat is $ 174,60 meer dan de commissies voor een driecontracten CME Bitcoin-futures RT-handel. Zowel de futures-handel als de bitcoin-spothandel beheersten $ 75.000 aan Bitcoin.

bitcoin-futures versus bitcoin-spotcompetitie voor uw bedrijf

Bitcoin-futuresmakelaars en traditionele Bitcoin-spotbeurzen strijden om uw handelscommissies. Foto door rawpixel op Unsplash

Een kleinere daghandel

Stel je nu voor dat je voor een intraday-beweging van twee procent wilt gaan met Bitcoin die wordt verhandeld tegen $ 3.400, en je hebt het vast. Dit is hoe de commissies zich verhouden voor limietorders:

Spot Bitcoin-handel:

Long 5 Bitcoin-eenheden voor $ 3.400

Verlaat 5 Bitcoin-eenheden voor $ 3.468

Winst is ($ 68 * 5 Bitcoin-eenheden) = $ 340

$ 340- $ 40,08 RT-commissies = $ 299,20 netto winst

Handel in Bitcoin-futures:

Lang 1-contract voor $ 3.400

Sluit 1 contract af voor $ 3.468

De winst is ($ 68 * 5 Bitcoin-eenheden per contract) = $ 340

$ 340- $ 3 RT-commissies = $ 337 netto winst

Als u jaarlijks tientallen (honderden) kortetermijntransacties uitvoert, zouden de commissies voor het verhandelen van Bitcoin-spot aanzienlijk hoger zijn dan die voor het verhandelen van het equivalente bedrag in dollars van het futurescontract. Overweeg zorgvuldig uw handelscommissies, vooral als u een hyperactieve Bitcoin-handelaar bent.

Commissies voor Bitcoin-handel lijken zeker te worden gestapeld in het voordeel van de futures, afhankelijk van de deal die uw makelaar met u sluit. De maker- en taker-vergoedingen dalen echter aanzienlijk als u aanzienlijke maandelijkse handelsvolumes hebt bij Kraken (en vele andere beurzen). Stel dat u een maandelijks handelsvolume van een miljoen dollar op Kraken doet. Uw maker- en taker-vergoedingen dalen tot respectievelijk 0,08 procent en 0,18 procent.

Commissies zijn niet alles en handelen is niet eenvoudig

Met dat in gedachten, laat de hogere commissies voor Bitcoin-spothandel u niet afschrikken van een traditionele crypto-uitwisseling. Stel dat u een Bitcoin-trendvolger of dollar-cost-averager (DCA) voor de lange termijn bent en slechts een paar transacties per jaar uitvoert. U wilt grote winsten behalen met transacties met een langere wachttijd. Commissiekosten zullen niet elk jaar zoveel van uw brutowinst opeten. U bent ook vrij van af en toe gedoe en nijnagels die futures-handelaren kunnen treffen.

Actief handelen in Bitcoin of enig ander financieel instrument is niet voor timide, onervaren of ondergekapitaliseerd. Een poging om bitcoin (futures of spot) te verhandelen, vergt stalen zenuwen en toegang tot een kwantificeerbare, bewezen handelsmethodologie. Als u een actieve handelaar bent, kan de lagere commissiebeet van Bitcoin-futures u helpen aanzienlijk meer (of veel minder) geld te verdienen bij elke transactie, vergeleken met het verhandelen van Bitcoin-spot op een beurs. Lage commissies betekenen echter niet hurken, tenzij u een consistent winstgevende Bitcoin-handelaar bent.

Hier zijn de belangrijkste voor- en nadelen van het verhandelen van Bitcoin-futures en Bitcoin-spot op een beurs:

Voordelen van elk

Bitcoin-futures:

 • Contant afgewikkeld; geen bitcoin wisselt op expiratie van eigenaar met de CME- of CFE-futures (het aanstaande Bakkt-futurescontract wordt echter in Bitcoin verrekend)
 • IRS Sectie 1256 belastingvoordelen (40 procent belast tegen kortetermijnwinsttarieven, 60 procent belast tegen langetermijntarieven)
 • Geen opslagproblemen (laat uw crypto-portemonnee thuis)
 • Er zijn geen hackerproblemen bekend
 • Gereguleerd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), alle rekeningen verzekerd tegen diefstal, enz.
 • Lage commissies (een must voor daghandelaren)
 • Sommige futures-makelaars bieden een gratis of voordelig professioneel diagram- en analyseplatform voor rekeninghouders
 • Spread trading- en hedgingmogelijkheden zijn mogelijk (bijv. Short futures in juni, long futures in september, enz.)
 • Naarmate de handelsvolumes toenemen, worden opties op Bitcoin-futures een mogelijkheid

Bitcoin-plek:

 • Een hefboomwerking van twee, drie, vier of zelfs vijf keer is mogelijk
 • Markt, limiet, stop loss, winst nemen, positie afwikkelen en gecombineerde orders beschikbaar
 • 24/7, 365 handelsmogelijkheden en geen prijsverschillen in het weekend in uw grafieken
 • U kunt Bitcoin in fractionele eenheden kopen en verkopen (transacties met een kleine dollar mogelijk, ideaal voor DCA-investeerders)
 • Sommige exchanges bieden volledig verzekerde accounts (geen hacker- of diefstalproblemen)
 • Sommige beurzen bieden goedkope, offline koude opslag
 • Een verscheidenheid aan uitwisselingen biedt basisdiagrammen, technische indicatoren en andere handelaarstools

Nadelen van elk

Bitcoin-futures:

 • Bitcoin-futures worden niet verhandeld van vrijdagmiddag tot zondagmiddag
 • Marktorders zijn niet beschikbaar, alleen limiet- en stoplimietorders
 • De storting van de initiële marge is ongeveer 70 procent van de contractwaarde, dus er is niet veel hefboomwerking beschikbaar
 • Grote prijsverschillen zijn mogelijk op uw grafieken vanwege de stopzetting van de weekendhandel
 • Er is een mogelijkheid van limit-up en limit-down bewegingen tegen u
 • Er zijn geen fractionele contractgroottes beschikbaar
 • Het is essentieel dat u aandacht besteedt aan de contractbroodje datum
 • Bitcoin-futures zijn nog steeds een markt met een relatief laag volume
 • Markten met een laag volume zijn bijzonder kwetsbaar voor pieken naarmate grote spelers groter worden
 • Bitcoin-futures zijn mogelijk niet geschikt voor speculatie op de lange termijn, met uitzondering van hedgefondsbeheerders of vermogende beleggers

Bitcoin-plek:

 • Hoge commissies kunnen daghandel een onaantrekkelijk voorstel maken
 • Hacker- en diefstalproblemen zijn mogelijk, afhankelijk van de uitwisseling
 • Geen belastingvoordelen van IRS Section 1256
 • Margerente en roll-onkosten zijn van toepassing
 • Markten met een laag volume zijn bijzonder kwetsbaar voor pieken naarmate grote spelers groter worden
 • Mogelijk moet u betalen voor een extern diagram- en analyseplatform om professionele indicatoren, handelssystemen, orderstroom en orderinvoerhulpmiddelen te krijgen
 • U moet voortdurend op de hoogte blijven van alle regels, regs en belastingkwesties die van invloed zijn op Bitcoin

Bitcoin Futures versus Bitcoin Spot

Als u een zeer bekwame daghandelaar bent, lijken Bitcoin-futures een haalbaar alternatief voor het verhandelen van Bitcoin-spot op een beurs. U profiteert van lage provisiekosten en het gemak van contante afwikkeling. Dit zijn misschien wel de twee meest aantrekkelijke voordelen vergeleken met het verhandelen van Bitcoin-spot.

Als u echter een swingtrader, langetermijntrendvolger of DCA-investeerder bent, kan het verhandelen van Bitcoin op een beurs een minder stressvolle weg zijn. U zult op zondagavond (en vooral op maandagochtend) geen last hebben van rommelige prijsverschillen in uw grafieken. U heeft volledige controle over de hoeveelheid hefboomwerking die u wenst (nul of maximaal vijf tegen één), terwijl handelaren in Bitcoin-futures dat niet hebben. Wanneer u Bitcoin-spot op een beurs verhandelt, heeft u veel meer ordertypes om uit te kiezen, in vergelijking met futures-handelaren.

Misschien het beste van alles is dat wanneer u in Bitcoin-spot handelt zonder enige hefboomwerking, een plotselinge marktschok tegen uw positie u niet noodzakelijkerwijs zal wegvagen. Een plotselinge verhuizing in Bitcoin van $ 3.500 naar $ 7.000 (denk niet dat dit niet kan gebeuren) kan gemakkelijk uw Bitcoin futures-account vernietigen (als u een tekort heeft), waardoor u tientallen (honderden) duizenden onbetaalbare schulden heeft. Hetzelfde geldt voor die korte Bitcoin-plek met een hefboomwerking van drie, vier of zelfs vijf keer.

Kom tot uw eigen doordachte conclusies met betrekking tot het probleem van de Bitcoin-futures versus Bitcoin-spot. Elk type handel wordt geleverd met plussen en minnen, en het is aan jou om de juiste keuze te maken op basis van je eigen unieke omstandigheden.