Wat is Bitcoin Private?

“Het” recht op privacy “is een bekroning van vrijheid in de vrije wereld en is essentieel voor de principes uiteengezet door Satoshi en de cryptocurrency-gemeenschap. Financiële privacy is een cruciaal principe in Satoshi’s visie op een nieuwe wereld van digitale valuta, maar veel mensen zitten nog steeds op een kruispunt met pseudo-anonieme transacties op blockchains. Bovendien zijn er overheids- en particuliere organisaties die gebruikmaken van enorme datasets en machine learning om de individuen te identificeren die bij een dergelijke transactie betrokken zijn. “BTC Private whitepaper

Naarmate de blockchain van Bitcoin in de loop der jaren groeide, veroorzaakten de vaste, kleine blokgrootte en langzame bloktijden problemen met vergoedingen en een achterstand in te verwerken transacties. Bovendien heeft de komst van ASIC-mijnbouwhardware verder geleid tot een pseudo-centralisatie van het netwerk, inclusief de mogelijkheid om de-anonimiseer delen van het netwerk.

Bitcoin Private (BTCP) is een eerste in zijn soort “fork-merge” van Bitcoin (BTC) en Zclassic (ZCL). Het doel was om de ingebakken privacyfuncties van Zclassic te combineren met de veerkracht, veiligheid en marktbewustzijn van Bitcoin.

Bitcoin Private werd uitgegeven met behulp van een 1: 1 airdrop (1 BTCP per ZCL en BTC) die plaatsvond op 28 februari 2018. Dit heeft ertoe geleid dat het grootste deel van de circulerende muntvoorraad is verdeeld onder vroege BTC- en ZCL-houders.

Bitcoin Private Specificaties

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Circulerende muntvoorraad: 20,3 miljoen

Totale muntenvoorraad: 21 miljoen

Beloning blokkeren: 1.5625 DBP

Blokkeertijd: 2,5 min

Blokgrootte: 2 MB

Halveringsschema: 210.000 blokken

Mijnbouwalgoritme: Equihash

Privacy protocol: zk-SNARKs

Bitcoin Private Vergelijkingstabel

Om de ongelijke verdeling te verhelpen, koos Bitcoin Private ervoor om een ​​grotere blokgrootte (2 MB), een kortere bloktijd (2,5 min) en een GPU-vriendelijk proof of work-algoritme voor mining te gebruiken (Equihash​Uiteindelijk streeft de Bitcoin Private-keten ernaar lagere kosten te creëren dan Bitcoin, evenals transactiesnelheden die vier tot zes keer sneller zijn.

“Bitcoin Private is een samensmelting van twee transactiesystemen: transparante en afgeschermde transacties. Transparante transacties werken volgens dezelfde principes als Bitcoin: invoer, uitvoer, bedrag en handtekening. Bronnen van alle fondsen, bestemmingen en bedragen worden transparant op de blockchain opgeslagen. Afgeschermde transacties versleutelen deze details daarentegen in een speciale sectie van een blok genaamd de JoinSplit. Deze transacties zijn verifieerbaar, maar niet te ontcijferen voor externe waarnemers. “ ~ Bitcoin privé-whitepaper

Bitcoin privéteam

Bitcoin Private werd oorspronkelijk op Twitter voorgesteld door Rhett Creighton, oprichter van Zclassic. Sindsdien kwamen er anderen bij, waaronder Jacob Brutman, Ph.D, Giuseppe Stuto, Jon Layton, Christopher Sulmone en Geoff Hopkins die hielpen bij het schrijven van de Bitcoin Private-whitepaper. Het privéteam van Bitcoin omvat nu meer dan 200 medewerkers en 20 ingenieurs.Bitcoin privéteam

Bitcoin Private Voluntary Miner Contribution Plan

Het team heeft een pre-fork ZCL multi-sig wallet opgezet met 50.000 Zclassic die in BTCP moet worden gevorkt om een ​​schatkist te creëren voor de ontwikkeling en marketing van Bitcoin Private door de gemeenschap.

Om de ontwikkeling te helpen financieren, heeft het Bitcoin Private-team een ​​plan opgesteld waarbij mijnwerkers vrijwillig kunnen kiezen om geld te doneren in ruil voor gestimuleerde vroege toegang tot Bitcoin Private..

Het fondsgebruik wordt als volgt uitgesplitst:

  • 50% – Uitwisselingsvermeldingen
  • 25% – Ontwikkelingsbudget
  • 15% – Marketing
  • 10% – Algemene, administratieve kosten

Roadmap en prestaties

Inzoomend op ontwikkeling, is Bitcoin Private dat geweest verpletterende mijlpalen en krijgen mainstream media-aandacht.

Van uitwisselingen tot portefeuilles, betalingsgateways en marketingondersteuning, Bitcoin Private heeft ambitieuze toekomstige doelen, maar heeft tot nu toe ook indrukwekkende prestaties geleverd.

Bitcoin Private Merchant Platform fase 1

Bitcoin Private Merchant Platform Fase 1

De prestaties zijn onder meer:

  • Partnerschappen met leveranciers en betalingsgateway – Vanwege de overweldigende interesse van leveranciers heeft het team hun plan versneld en zal het op 13 april fase één lanceren.
  • Wisselt aanbiedingen uit – HitBTC heeft bevestigd dat BTCP op de lijst staat met gesprekken en inzendingen aan Binance en Kucoin. Ze staan ​​ook vermeld op de BarterDEX van Komodo.
  • Marketing, ondersteuning en public relations – BTCP heeft een ambassadeursprogramma gecreëerd en heeft dat momenteel meer dan 17 landen vertegenwoordigd. Ze vergroten ook de klantenservice en advertentie-inspanningen.
  • Officiële portemonnees en betalingsoplossingen – Het team heeft een pull-verzoek ingediend bij het Trezor-team voor beoordeling en is bezig met het integreren van Ledger-portefeuilles. De ontwikkeling van een iOS-electrum-portemonnee en copay-oplossing inclusief een Chrome-extensie vordert.

&# 128153; Hallo ambassadeurs! Als iemand een bedrijf heeft of een bedrijf kent dat DBP als betaalmiddel kan / zal accepteren, DM PLZ!! &# 128153; Uitchecken @sunnyvin‘s Nakheel Jewelers en Nilesh Jewelers UAE / Dubai en Sharjah &# 128525;&# 128525;&# 128525; die sticker tho&# 128293;&# 128293;&# 128293; &# 128153; #BitcoinPrivate #BTCP $ BTCP &# 128153; pic.twitter.com/hox9nXwQpn

– BitcoinPrivate Ambassadors (@btcp_ambassador) 18 maart 2018

Kritieken en uitdagingen

Zclassic, de voorganger van Bitcoin Private, heeft een schetsmatig verleden dat verwikkeld is in controverse. Dit omvatte problemen met de portemonnee-functionaliteit, wilde prijsactie, mislukte uitgifte van airdrop-tokens en mogelijk illegale handel met voorkennis op Bittrex. Dit heeft de houders de verkeerde kant op gewreven.

Tot op de dag van vandaag hebben sommige mensen hun Zclassic-aanbetalingen niet ontvangen via beurzen zoals Cryptopia. Hoewel Bitcoin Private een compleet nieuw project is met voornamelijk nieuwe bijdragers, achtervolgt deze eerdere geschiedenis het project nog steeds.

Waar Bitcoin Private kopen

Aangezien deze munt gloednieuw is, is er maar één solide plaats om deze munten te kopen, Handel in Satoshi. Het is ook beschikbaar op Nanex, maar met veel minder volume.

Waar Bitcoin Private te minen

Equihash is een populair algoritme voor GPU-mining, waarop Bitcoin Private is gebaseerd. Er is een ontwikkelaar gebouwd en onderhouden zwembad net zoals gesponsorde en geverifieerde mijnbouwpools.

Waar Bitcoin Private opslaan

Er zijn verschillende wallets voor Bitcoin Private, waaronder een Electrum en Volledige knooppuntportefeuille voor Windows, Linux en Mac. Bovendien is er een papieren portemonnee en een mobiele iOS-client.

Laatste gedachten

Bitcoin Private heeft veel te bieden. Met behulp van de Bitcoin-naam, de ontwikkelaarsgemeenschap, Zclassic-privacytechnologie en een decentralisatie-ethos, is BTCP een nieuwe maar originele blockchain-combinatie. De ‘fork merge’ is de eerste in zijn soort, dus op technisch experimentniveau is het best gaaf.

We spraken met een Bitcoin Private-teamlid die hun mening over het project deelde:

Giuseppe Stuto van Bitcoin Private

“We willen dat dit een langdurig gebruikte technologie is. We zijn van plan om resultaten te boeken op het gebied van zowel de productstrategie als de daadwerkelijke tractie / acceptatie van eindgebruikers. We geloven er sterk in dat de tractie voor zichzelf spreekt. We zullen hard blijven werken aan deze missie en we zullen onszelf op die manier bewijzen. Mensen kunnen zien of ze het hiermee eens zijn of niet, en zien dat we een echt team zijn. Dat laten we het definiëren. ” Giuseppe Stuto, Bitcoin Private Marketing Director

Een grote kritiek is hoe de airdrop de ZCL- en BTC-walvissen begunstigde, met 20,3 miljoen van de 21 miljoen BTCP die al in omloop waren. Dit is niet erg gedecentraliseerd, ondanks dat dit ethos wordt gepromoot.

Hoewel een vluchtig, controversieel verleden van Zclassic bij veel gebruikers twijfel heeft gewekt, is er zowel bij nieuwkomers als bij OG’s steun en enthousiasme voor Bitcoin Private geweest. Dit, samen met de snelle ontwikkeling en de concrete mijlpalen die worden bereikt, is tot dusver een goed voorteken.

Laten we voor nu eens kijken wat er gebeurt!