Reizen en transport met crypto worden steeds meer toegankelijke opties naarmate blockchain zijn weg vindt naar meer industrieën.

Specifiek voor bitcoin is reizen met de eerste cryptocurrency ter wereld een manier om de valuta over de grenzen heen tot het uiterste te drijven. Voor sommigen is reizen met bitcoin een proof of concept: een manier om de grenzen te ervaren waarmee de bruikbaarheid van bitcoin momenteel in grote en kleine markten wordt geconfronteerd.

Naast bitcoin heeft blockchain enkele overtuigende use-cases die doordringen in de reis- en transportindustrie die mensen kunnen helpen sneller en goedkoper rond te reizen. Van identiteit tot loyaliteitsprogramma’s, blockchain vindt nieuwe waarde in een gevestigde arena.

Reizen met Bitcoin

Alleen bitcoin uitgeven terwijl u de wereld rondreist, wordt steeds dichterbij realiteit. Nieuwe methoden om hotels en vluchten te boeken komen steeds meer beschikbaar naarmate de industrie haar deuren opent voor cryptocurrency.

Naast online boeken, hebben reizigers een groeiende gemeenschap van detailhandelaren kunnen aanboren die bitcoin zonder recept accepteren voor hun goederen en diensten. Coffeeshops, supermarkten en nachtclubs over de hele wereld hebben bitcoin als betaalmethode aangenomen.

Voorlopig is reizen met bitcoin het gemakkelijkst in stedelijke stadscentra. Winkels en verkopers die bitcoin accepteren, verspreiden de binnenstad van steden als Tokio, NYC, Toronto, Singapore en Los Angeles.

Boeken met Bitcoin: gebruik Bitcoin om uw reis met deze reissites te plannen en te boeken

Voorbij zijn de dagen van het gebruik van bitcoin op de populaire reiswebsite Expedia. Waarschijnlijk vanwege de volatiliteit van de markt, keren bedrijven zich steeds meer af van bitcoin als directe betaalmethode.

Met grote boekingsbureaus die een vacuüm achterlaten voor bitcoin-vriendelijke operators om hun niche te vinden, hebben andere succesvolle reissites die leegte opgevuld..

blockchain reis- en transportsites

Blockchain-transport- en reissites

BTCTrip

Een speler in de branche sinds 2013, BTCTrip was een vroege favoriet onder de cryptogemeenschap. Sleutelnamen hebben de reissite onderschreven als een meer pure optie om met bitcoin te reizen. Charlie Lee, Jon Matonis, Erik Voorhees en Roger Ver hebben allemaal goede dingen te zeggen over deze online reissite. Om nog maar te zwijgen van die van Vitalik Buterin vroege opinie in Bitcoin Magazine.

Waar BTCTrip echter echt uitblinkt, zijn de prijzen. De meeste intermediaire diensten waarmee gebruikers producten uit de fiat-valuta-economie kunnen kopen met bitcoins door middel van proxy, werken door een klein percentage in rekening te brengen, dus de diensten zijn eigenlijk duurder dan simpelweg rechtstreeks met iemands creditcard betalen.

– Vitalik Buterin

Goedkope luchtvaartmaatschappijen

Goedkope luchtvaartmaatschappijen is een prominente hub voor online reisboekingen, met opties voor vluchten, hotels en auto’s. Klanten kunnen bitcoin gebruiken als hun betaalmethode voor al hun diensten.

Cheap Airlines vermijdt om in de categorie van tussenpersonen te vallen, waarover Buterin had gereageerd, door geen extra kosten in rekening te brengen voor bitcoin-betalingen. In plaats daarvan profiteren ze volledig BTCPay-server, een open source betalingsverwerker. BTCPay vereist met name geen KYC, wordt door uzelf gehost, heeft geen verwerkingskosten, geen tussenpersoon en is Lightning Network ingeschakeld.

Bitcoin.Travel

Bitcoin.travel is een andere betrouwbare optie om uw bitcoin (en altcoins) tijdens het reizen uit te geven. Ze bieden momenteel vluchten en hotels aan naast verhuuropties in Airbnb-stijl.

De huuroptie is een unieke functie in vergelijking met andere reissites die cryptocurrencies accepteren. Hier kunnen verhuurders hun logeerkamers, vakantie-eigendommen of cottages leasen, net als bij Airbnb. Alle betalingen worden echter volledig in een cryptocurrency gedaan en nooit omgezet in een fiat. Gasten kunnen betalen in bitcoin of een handvol altcoins, en hosts ontvangen betalingen in vergelijkbare cryptocurrencies naar keuze.

Winkelen, eten en uitgaan

Hoewel meer verkopers directe betaling in cryptocurrencies accepteren, kan het nodig zijn om, afhankelijk van waar u reist, een robuust scala aan opties te vinden, filteren via Reddit en andere bitcoin-forums..

Blockchain-reis- en transportsite

Heatmap van cryptohandelaren over de hele wereld van Coinmap.org

Coinmap, voegt echter de handelaren die u met bitcoin kunt bezoeken samen op een handige interactieve kaart. Een snelle blik op de heatmap van bitcoin-leveranciers toont een enorme concentratie van handelaren in Europa, evenals Amerika, Korea en zakken van Zuid-Amerika.

Verreweg het meest actieve gebied om uw bitcoin uit te geven, is Europa. Dus misschien is het een goed moment voor een bitcoin Eurotrip.

Als alternatief, voor die momenten waarop alleen de lokale fiat-valuta het doet, wilt u een bitcoin-geldautomaat zoeken om geld op te nemen. Bitcoin ATM-kaart, vergelijkbaar met Coinmap, heeft een interactieve kaart waarop u actieve bitcoin-geldautomaten laat zien.

Houd er rekening mee dat niet alle bitcoin-geldautomaten uw geld kunnen uitgeven. Over het algemeen zijn er twee soorten bitcoin-geldautomaten, eenrichtings- en tweerichtingsverkeer. Bij een eenrichtingsautomaat kunt u alleen bitcoin kopen. Een tweerichtingsautomaat is wat u nodig heeft en stelt u in staat bitcoin te kopen en verkopen.

Blockchain in de transportsector

Naast vakanties en backpacken, creëert blockchain waarde in een handvol gebieden die aan de rand van de transport- en reisindustrie liggen. Met name identiteitsprogramma’s, ritdeling en loyaliteitsprogramma’s hebben spannende toepassingen voor blockchain- en gedecentraliseerde organisaties.

Een door Blockchain ondersteunde identiteit kan sneller en veiliger zijn

Onlangs heeft Canada getracht een identiteitssysteem voor grensbeveiliging te testen dat blockchain combineert met geavanceerde biometrie. Het huidige programma is voor een select aantal reizigers en in samenwerking met Nederland.

In een door een blockchain ondersteund identiteitssysteem hebben reizigers een digitaal paspoort dat waarschijnlijk toegankelijk is via een telefoonapp. Ze behouden hun identiteitsinformatie terwijl ze grenzen overschrijden, maar bevestigen hun identiteit met biometrische gegevens zoals vingerafdrukken en retinascans.

Er is weinig bekend over de specifieke kenmerken van de blockchain. Het is echter aannemelijk dat identiteitsblokketens die in transport worden gebruikt, ook ideale kandidaten zijn voor nulkennisbewijzen. Dit soort asymmetrische informatie kan de veiligheid aanzienlijk verbeteren en misdrijven zoals identiteitsdiefstal verminderen.

Bovendien is het niet verrassend dat als een door de overheid geleid initiatief, de identiteitsblockchain toestemming krijgt en waarschijnlijk een versie is van een bewijs van autoriteit of een ander soortgelijk consensusalgoritme..

Het gebruik van een identiteitssysteem op een blockchain in het transport zou een nuttige maatregel kunnen zijn om mensen en pakketten door belangrijke reispunten zoals luchthavens en grensovergangen te vervoeren.

Voor Canada is het proefprogramma een poging om zich in te dekken tegen de verwachte toename van het aantal vliegreizen. In een verklaring tijdens het World Economic Forum zei de Canadese minister van Transport, Marc Garneau, “Innovatie is de sleutel tot het verbeteren van het mondiale concurrentievermogen, mobiliteit en productiviteit. Door gebruik te maken van nieuwe technologische vooruitgang, kan op risico gebaseerde benaderingen van openbare veiligheid en beveiliging worden ondersteund, waardoor vliegreizen efficiënter worden en de reiservaring wordt verbeterd. “

Loyaliteitsprogramma’s verbeteren

Een groeiende branche, verwacht wordt dat de markt voor loyaliteitsbeheer tegen 2020 zal escaleren tot $ 4 miljard. een verslag van het Deloitte Center for Financial Services wordt de branche belemmerd door enkele gemeenschappelijke factoren:

… Loyaliteits- en beloningsprogramma’s realiseren niet het volledige potentieel [sic] vanwege inactiviteit van het account; lage aflossingspercentages; vertragingen; hoge kosten voor transactie- en systeembeheer en klantenwerving; en lage klantenbinding.

Een mogelijke oplossing voor deze bovengrenzen zou een verschuiving naar door blockchain ondersteunde interoperabiliteitsnetwerken kunnen zijn. De meeste loyaliteitsprogramma’s met blockchain-ondersteuning zijn bedoeld om de bruikbaarheid van verdiende beloningen te vergroten. Idealiter kunnen credits die zijn verdiend in het ene loyaliteitsprogramma, worden ingewisseld voor andere loyaliteitsecosystemen.

Het is begrijpelijk dat het consolideren van een branche van deze omvang in één verenigend netwerk aanzienlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan is. Technologieën zoals atomaire swaps of netwerkspecifieke verbindingen zoals de Peg-Zones van Cosmo Network maken het echter mogelijk om waarde uit te wisselen tussen netwerken.

Laatste woorden

De benen strekken en de wereld verkennen wordt toegankelijker voor iedereen die van zijn cryptocurrencies wil leven. Boek uw vakantie op reissites en bezoek cafés, boekhandels en restaurants over de hele wereld met uitsluitend cryptocurrency.

Het zal niet verrassend zijn om meer projecten te zien die blockchain gebruiken in de transport- en reisindustrie, aangezien de technologie zich blijft ontwikkelen tot meer gebruiksscenario’s..