Bitcoin-handelsbots krijgen de aandacht van cryptohandelaren. Claims van geautomatiseerde handelssignalen, 24/7 handelsmogelijkheden en vrijwel 100 procent uptime zijn voldoende om het hoofd van elke serieuze cryptohandelaar te draaien. Er zijn tientallen concurrenten in de bitcoin trading bots-ruimte, die allemaal strijden om uw bedrijf.

Zorg er echter voor dat u niet zo onder de indruk bent van hun hightech algoritmen dat u niet realistisch kunt beoordelen of u wel of niet een geschikte kandidaat bent om ze te verhandelen..

Wat is een Bitcoin Trading Bot

Simpel gezegd, deze bots zijn computerprogramma’s die Bitcoin-koop- en verkoopsignalen genereren. Deze programma’s, ook wel handelsalgoritmen genoemd, maken via een API verbinding met uw handelsuitwisselingsaccount. Het grote idee is om uw cryptohandel zoveel mogelijk te automatiseren, subjectieve handelsbeslissingen te elimineren en handelsactiviteiten te exploiteren die plaatsvinden wanneer u de markten niet kunt volgen.

Meestal draait de bot-software in de volgende omgevingen:

 • De wolk
 • Een webgebaseerde applicatie
 • EEN VPS (Virtuele persoonlijke server)

Bots R Us

Cryptotrader.org, BTC Robot.com, Gekko.wizb.it, 3Commas.io, Cryptohopper.com, Gimmer.net, Gunbots.com en minstens een dozijn andere bedrijven brengen hun bots online op de markt. U moet de mogelijke voor- en nadelen van hun respectieve aanbiedingen onderzoeken. Hier zijn een paar tips om de best mogelijke set bots voor je te vinden:

 • Zorg ervoor dat de bot in de cloud draait, niet op uw computer. Als je een internet- of stroomstoring hebt, een computercrash of een ander ongeluk waardoor je Mac of pc onbruikbaar wordt, zul je heel blij zijn te weten dat je bot zonder onderbreking zal blijven presteren.
 • Controleer of uw handelsbotprovider (TBP) een uitgebreide reeks technische indicatoren biedt om uw handelsstrategie op te bouwen.
 • Zorg er verder voor dat uw TBP ook een goed hulpprogramma voor het testen van de strategie achteraf biedt. Verhandel nooit een bitcoin (crypto) botstrategie totdat u deze uitgebreid hebt getest en vooruit hebt getest.
 • Uw TBP moet ook een gesimuleerde handelsfunctie bieden. Dit is een must-have, vooral als u nieuw bent in de wereld van de ontwikkeling van handelssystemen. U kunt de sterke en zwakke punten van uw nieuwe botstrategie verifiëren op basis van realtime cryptogegevens, maar zonder het risico te lopen geld te verliezen.

bitcoin trading bots Gimmer-strategieën

Gimmer biedt een breed scala aan cryptohandelbots. U moet een bepaald aantal van hun GMR-tokens kopen en houden om voor elk daarvan toestemming te krijgen. Afbeelding: Gimmer.net-website, 8 januari 2019

Schaalbaarheid, clientondersteuning en gebruikersgroepen

Uw TBP moet ook excelleren op deze kritieke gebieden –

 • Uw bitcoin-botfirma moet API-connectiviteit bieden met zoveel mogelijk gerenommeerde crypto-uitwisselingen. Dit geldt met name als u arbitragestrategieën gaat verhandelen die misbruik maken van verkeerde prijzen van munten op verschillende beurzen.
 • Stel vast dat er betrouwbare, nuttige klantenondersteuning beschikbaar is. Als je bot een identiteitscrisis van drie AM heeft en vergeet wat je moet doen – en wanneer – dan kun je (en het vermogen van je handelsaccount) in grote problemen komen. Op zulke momenten een vriendelijke, deskundige ondersteuningsmedewerker kunnen bellen is van onschatbare waarde.
 • Als uw TBP een speciale gebruikersgroep biedt, kunt u de leercurve van uw handelssysteem aanzienlijk verkorten. Sterker nog, als ze een handelsbotmarktplaats aanbieden, kun je misschien een winnende botstrategie kopen of leasen, in plaats van er zelf een te moeten bouwen.

Andere kritische Bot Whatnot

Meet de kosteneffectiviteit van uw handelsbot. Zorg ervoor dat de bot doorgaans meer winst kan maken dan dat de onvermijdelijke kosten van commissies, slippen, botabonnementskosten en vermogenswinstbelasting opslokken. Als je geen consistent winnende bot kunt programmeren, is er geen reden om er een te gebruiken.

Een blik op één Bitcoin Bot Firm

Gimmer.net is een TBP die zijn eigen VPS aanbiedt aan klanten. Het heeft echter een prijs:

“Met de VPS hoef je je geen zorgen te maken over het verbreken van de verbinding met internet, stroomuitval in je huis of als je computer crasht. Abonneer u eenvoudig op de VPS-service en alle benodigde gegevens worden naar een cloudcomputer gestuurd die uniek en privé is. “

bitcoin trading bots Gimmer upgrade tijdlijn

Gimmer heeft blijkbaar een aantal upgrades gepland voor 2020 en daarna. De ‘spread’ en ‘driehoekige arbitrage’ bots zijn nu live. Afbeelding: Gimmer.net-website, 8 januari 2019

Met Gimmer’s VPS betaalt u $ 25 aan aankopen van zijn GMR-token per maand. Om een ​​van de handelsbots van Gimmer te gebruiken, moet u bovendien tussen de 200 en 500 dezelfde tokens kopen en vasthouden. De bots zijn geprogrammeerd om vele niche-handelsstijlen aan te kunnen, zoals:

 • Handel zonder hefboomwerking (tuinvariëteit, directionele strategieën).
 • Margehandel, met hoge leverage-multiples beschikbaar.
 • Lenen (u kunt lenen in verschillende crypto’s)
 • Scalper (gecodeerd om snelle winsten te behalen met kleine verliezen)
 • Portfolio-gebaseerde strategieën (kunnen opnames verminderen, helpen bij diversificatie)
 • Arbitrage (benutten van prijsverschillen tussen beurzen)
 • Driehoekige arbitrage (vergelijkbaar met arbitrage, maar gebruikt drie of meer munten)
 • Spreads (ga op de ene munt long, zelfs als je op een andere short gaat (een populaire strategie voor mean reversion).

Bovendien ontvangen alle Gimmer-klanten een gratis handelsbot:

“Een standaard geautomatiseerde cryptohandelbot wordt gratis aangeboden. Dit omvat het gebruik van één indicator, één veiligheid en één paar, zonder hefboomwerking. “

Net als de meeste andere TBP’s biedt Gimmer API-connectiviteit met veel belangrijke beurzen, waaronder Binance, Bitfinex, BitMEX, Bittrex, Cobinhood, Hubii, Kraken, KuKoin, Poloniex en XTRADE.IO.

Is een Bitcoin-handelsbot geschikt voor u?

Kan zijn. Misschien niet. Het hangt allemaal af van uw handelsstijl, de omvang van het accountvermogen, handelservaring en persoonlijke doelen. Als je een gedegen opleiding voor het ontwikkelen van handelssystemen hebt, kun je waarschijnlijk gemakkelijk een handelsbot bouwen of vinden die bij je past. Als u weet hoe u snel met softwareproblemen moet omgaan of direct toegang heeft tot degenen die u kunnen helpen bij het diagnosticeren en repareren van botgerelateerde problemen, dan bent u wellicht ook een goede kandidaat voor een handelsbot..

Als je echter naïef gelooft dat geld verdienen met Bitcoin of een andere cryptovaluta een eenvoudig, moeiteloos proces is dat simpelweg een druk op de knop vereist, dan ben je misschien erg teleurgesteld. Succesvol handelen is hard werken. Als een beginnende handelaar een bitcoin-bot voor de detailhandel zou kunnen kopen, deze zou kunnen verhandelen met $ 100.000 en $ 50.000 per jaar zou verdienen, jaar na jaar, zouden de cryptomarkten geleidelijk een dergelijke strategie ondoelmatig maken..

Stel dat 5.000 Bitcoin-handelaren dit jaar dezelfde winnende bot gebruiken. Het levert 40 of 50 procent winst op. Naarmate het succes zich verspreidt, zullen volgend jaar misschien 50.000 handelaren het gaan gebruiken. Na verloop van tijd zullen professionele en institutionele handelaren met grote effectiviteit tegen de bot kunnen handelen, waardoor deze wordt geneutraliseerd. Te veel handelaren zullen hun handelssignalen aan de ene kant van de markt najagen, en dat is wanneer de pro’s binnenkomen voor de dood van de detailhandelaar.

Dit is een reden waarom u nooit een handelssysteem op de markt brengt waarmee u persoonlijk geld wilt blijven verdienen. Denk daar eens aan de volgende keer dat een ontwikkelaar van een handelssysteem u $ 5.000 voor een handelssysteem probeert te bedriegen.

Bitcoin Bot plus- en minpuntjes

Voordelen

 • Uw handelsbot kan sneller reageren op handelssignalen dan u.
 • Benut kansen 24/7. Sommige grote marktbewegingen beginnen in de avondsessie en krijgen dan nog meer grip als de kudde zich de volgende ochtend opstapelt.
 • Gebrek aan training voor systeembouw is geen probleem. U kunt potentieel effectieve Bitcoin-bots van andere ontwikkelaars kopen of leasen.
 • Artificial Intelligence (AI) zal binnen enkele jaren zeer prominent worden in de bitcoin-botwereld. Het is denkbaar dat toekomstige bots uw handelssignalen in realtime automatisch kunnen optimaliseren. AI kan u ook helpen bij het selecteren van een ideale mix van bot-handelsstrategieën voor uw portefeuille.
 • Naarmate meer cryptohandelaren kortere, op bot gebaseerde strategieën verhandelen, kan de volatiliteit van de cryptomarkt zelfs afnemen. Dit kan gebeuren als gevolg van een enorme toename van marktkapitalisaties en liquiditeit op munten.

Nadelen

 • Handelen op korte termijn heeft hoge commissie- en slipperkosten.
 • Gebrek aan liquiditeit op de cryptomarkt op bepaalde uren van de dag. Een grote nieuwe gebeurtenis in de vroege uurtjes kan leiden tot een onnodige verliezende transactie.
 • Risico op flitsongevallen. Ironisch genoeg worden deze meestal veroorzaakt door institutionele handelsrobots.
 • Uitval bij een uitwisseling, technische problemen met de bot, communicatie- of computerproblemen.
 • De kosten van het botabonnement zelf.
 • De noodzaak om de prestaties en betrouwbaarheid van uw bot continu te controleren.
 • U moet weten hoe u uw handelsbot effectief opnieuw kunt optimaliseren.
 • Als je botprovider niet 100 procent cloudgebaseerd is, heb je doorlopende VPS-kosten.

Hard werken, onderwijs, zelfdiscipline en overschrijvingen

Systeembedrijf, vaardigheden op het gebied van geldbeheer, gedegen handelaarspsychologie en een uitgebreide TA-opleiding is een must voor winstgevende geautomatiseerde cryptohandelresultaten. Je kunt niet simpelweg een vluggiesysteem bouwen met standaardindicatoren, op de ‘run’-knop drukken en verwachten dat je geld zult verdienen met je bitcoin-handelsbot. U kunt echter een consistent winstgevende bitcoin-bot-handelaar worden als u hard werkt aan het ontwikkelen van de bovengenoemde handelsdisciplines.

Een laatste woord van wijsheid om in overweging te nemen bij het runnen van een volledig geautomatiseerde Bitcoin-handelsbot, maak hiervan wat u gaat:

Houd uw ogen nooit van uw handelsscherm af. Ooit. Stel geen 100 procent vertrouwen in uw handelsbot, computersoftware of hardware. Crypto-marktomstandigheden kunnen snel veranderen, waardoor mogelijk scenario’s ontstaan ​​waarvoor uw bot nooit is ontworpen. Je moet voortdurend toezicht houden op je bot, anders riskeer je op een ochtend wakker te worden met een onaangename, geldverlagende verrassing.

Onderschat nooit uw inherent superieure redeneervermogen in vergelijking met die van een machine of algoritme. Wees klaar, bekwaam en bereid om in te stappen en uw bot te negeren wanneer deze te maken krijgt met hyper-volatiele cryptomarktomstandigheden.