Gezien de groei van zowel de cryptocurrency als de bredere blockchain-ruimte in de afgelopen jaren, is het meer dan waarschijnlijk dat we een nieuwe klasse miljardairs zullen zien verschijnen die hun fortuin hebben verdiend met de ruggen van blockchain-technologie.

Laten we eens kijken naar de vele routes die deze personen zouden kunnen volgen.

De Basic Blockchain Billionaire HODLer

Als de visie van de cyberpunks en hard money-voorstanders van een door cryptocurrency gedomineerde wereld tot bloei komt, dan zullen sommige van die momenteel HODLing en accumulerende cryptocurrencies worden miljardair. In het geval van partijen als Satoshi Nakamoto is het zelfs denkbaar dat we de eerste triljonair ter wereld zien.

Het potentiële bestaande kapitaal dat deze munten zouden kunnen absorberen, is werkelijk verbazingwekkend. Momenteel wordt de krappe geldhoeveelheid van de wereld geschat op $ 36,8 biljoen. Nog verbazingwekkender is dat de brede geldhoeveelheid aanwezig is $ 90,4 biljoen. De huidige kapitalisatie van de hele cryptocurrency-markt staat op slechts $ 118 miljard. Er is een 766-voudig verschil tussen de huidige marktkapitalisatie van cryptovaluta en de wereldwijde brede geldhoeveelheid.

Van walvissen tot titanen

Laten we dan ons voorbeeld van Satoshi Nakamoto nemen en enkele cijfers extrapoleren.

Sergio Lerner schatte Nakamoto’s bitcoin-bezit op 1,149 miljoen Bitcoin. Natuurlijk moet u dan alle vorken toevoegen waarop hij recht zou hebben, zoals onder andere Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Bitcoin Gold. Nakamoto, met zijn gecombineerde Bitcoin en forks, zou vandaag een portefeuille hebben ter waarde van $ 4,372 miljard. Om een ​​biljonair te worden, zou hij dit bedrag 263 keer moeten vermenigvuldigen. Hoewel het schijnbaar bizar is, is dit geen ondenkbaar scenario als crypto uiteindelijk de dominante vorm van valuta wordt. Het lijkt heel goed mogelijk dat slechts één partij in de toekomst meer dan $ 1 biljoen aan kapitaal zou kunnen beheersen.

Vitalik Buterin is een andere belangrijke houder van crypto-activa, en het is niet verwonderlijk dat zijn portefeuille sterk gericht is op het activum dat hij heeft helpen creëren, Ether. Buterin’s EtherScan-adres toont momenteel een saldo van 350.000 ETH. Om miljardair in Amerikaanse dollars te zijn, zou hij de ETH moeten zien stijgen tot een prijs van $ 2.857. Gegeven een eerdere recordhoogte van $ 1.431, is het vrij waarschijnlijk dat na een nieuwe marktcyclus het belang van Buterin de $ 1 miljard zou overschrijden.

het eth-adres van vitalik

Buterins Etherscan-adres met zijn saldo van 350.000 ETH

Een opkomende blockchain-miljonairklasse

Er zijn natuurlijk veel andere grote houders van crypto-activa, zoals Joseph Lubin, de Winklevoss-tweeling en Chris Larsen, naast vele anderen. Deze investeerders, ervan uitgaande dat ze niet over hun cryptocurrency beschikken, zijn waarschijnlijk de zekerste om enorme hoeveelheden rijkdom te behalen als we een nieuwe golf van acceptatie in de crypto-ruimte zien..

In deze situatie zouden zelfs relatief kleine investeringen van vandaag toekomstige miljardairs kunnen creëren. Als er zeg maar een 250-voudige toename van de cryptomarkten zou zijn en een individu vandaag $ 4 miljoen zou hebben geïnvesteerd, gelijkmatig verdeeld over verschillende crypto-activa, dan zouden ze toetreden tot de miljardairklasse. In dit scenario zouden we waarschijnlijk een geheel nieuwe klasse van de superrijken zien opduiken.

De innovator Blockchain-miljardair

Afgezien van een mogelijke beweging van kapitaal door middel van valuta en geld, kan de toepassing van blockchain-technologie mogelijk geheel nieuwe industrieën en subindustrieën creëren. Deze zijn erg moeilijk te voorzien. Niemand buiten Apple had de iPhone kunnen voorspellen of hoe succesvol deze zou zijn. Consumenten weten vaak niet welke producten of diensten ze willen voordat ze die worden aangeboden.

In dit opzicht zullen we waarschijnlijk veel ondernemers moeten zien die op blockchain gebaseerde producten en diensten op de markt brengen voordat we echt weten wat echt baanbrekend zal zijn..

The Wallet Kings

Een van de meer voor de hand liggende voorbeelden zijn crypto-activaportefeuilles. Deze portemonnees zijn een nieuwe technologie en industrie, in plaats van een herbestemming. Zowel software- als hardwareportefeuilles spelen een essentiële rol in het cryptocurrency-ecosysteem. Het succes van bedrijven die nieuwe portefeuilles innoveren, is veel zekerder dan welke hypothetische toepassing van blockchain dan ook. Dit komt omdat ze een essentieel onderdeel zijn van het crypto-ecosysteem en de infrastructuur.

Fabrikanten van hardwareportefeuilles zoals Ledger, Trezor en KeepKey lopen voorop in de portefeuilleservice voor koude opslag. Ze zijn sterk in staat om zichzelf te positioneren als een dienst die door commerciële en persoonlijke klanten als essentieel wordt beschouwd. In een cryptovriendelijke wereld zal de markt deze bedrijven waarschijnlijk beschouwen als behoeften in plaats van luxe.

Evenzo zullen ontwerpers en bouwers van softwareportefeuilles die een uitstekende gebruikerservaring, veilige architectuur en lage frictie en vergoedingen bieden, zeer waarschijnlijk van enorm succes genieten. Deze ruimte is minder ontwikkeld dan de hardwareportefeuille. Hoewel providers zoals Pillar, Ethos en anderen de komende jaren buitengewoon goed kunnen presteren als ze effectief kunnen profiteren van het potentieel.

In een wereld waar cryptocurrency een grote rol speelt, zullen de portemonnee en opslagruimte vrijwel zeker floreren. Deze bedrijven zouden wel eens een van de eersten kunnen zijn die hierdoor een waarde van meerdere miljarden dollars bereiken.

The Disrupter Blockchain Billionaire

De laatste categorie van degenen die waarschijnlijk het meest profiteren van blockchain zijn de disruptors. Dit zijn de mensen die in staat zijn om een ​​bestaande industrie op te schudden en hun op blockchain gebaseerde producten en diensten met succes op de markt te brengen. Het meest waarschijnlijke geval is bij degenen die kunnen disintermediëren. Disintermediation verwijst naar het verminderen of verwijderen van tussenpersonen uit een zakelijke omgeving. Blockchain biedt hiervoor natuurlijk veelbelovende mogelijkheden door het gebruik van slimme contracten ter vervanging van de huidige mensgestuurde operaties.

Blockchain begint op Wall Street

Mensen zien Bitcoin vaak als de antithese of aartsvijand van de banken. Wall Street en de financiële sector aanpakken gaat echter verder dan alleen de cryptocurrencies. Bedrijven die via blockchain de huidige functies van financiële instellingen kunnen verstoren, kunnen hier enorm van profiteren.

Factuurfinanciering

Laten we factuurfinanciering als een voorbeeld nemen. Deze branche draait om het aanbieden van kleine en middelgrote bedrijven de mogelijkheid om geld te verdienen met hun facturen en een cashflow te creëren. Door deze service aan te bieden, rekenen providers doorgaans zeer hoge kosten. Deze vergoedingen zijn het gevolg van zowel het gebrek aan externe concurrentie als de benodigde mankracht voor de administratie. Bedrijven als Populous en PayPie bieden echter diensten die menselijke beheerders, bankiers en managers vervangen. Ze doen dit met op Ethereum gebaseerde slimme contracten en code. Deze industrie wordt momenteel gewaardeerd op $ 2,8 biljoen en is een bron van inkomsten uit brood en boter voor banken over de hele wereld. Als bedrijven als deze achtereenvolgens bestaande diensten kunnen repliceren en verbeteren tegen lagere kosten, bevinden ze zich in een uitstekende positie om miljardenbedrijven te worden.

Kapitaalmarkten

Een andere subsector binnen de financiële sector waarop blockchain-bedrijven zich richten, zijn de beheerders van kapitaalmarkten zelf. Momenteel staan ​​investeringsbanken, makelaars en verrekenkantoren tussen investeerders en handelaren overal ter wereld in. We hebben zelfs het geluk dat we in het cryptocurrency-ecosysteem toegang hebben tot P2P-beurzen en -markten. Bedrijven als Veritaseum willen deze bestaande tussenpersonen helemaal uitschakelen. Ze stellen gebruikers in staat om op een P2P-manier te handelen tegen veel lagere kosten en met een breed scala aan activa. Ze doen dit allemaal via op Ethereum gebaseerde slimme contracten. Bedrijven als Veritaseum moeten natuurlijk nog veel meer bewijzen voordat iemand erop kan wedden dat ze een potentieel miljardenbedrijf zijn. Als dit echter lukt, kunnen deze op financiële dienstverlening gerichte bedrijven enorm ontwrichtend zijn.

veritaseum's p2p-kapitaalmarkten

De P2P Capital Markets Application Interface van Veritaseum

Blockchain miljardair toekomstpotentieel

Ervan uitgaande dat cryptocurrency en blockchains hun indrukwekkende groei de komende decennia voortzetten, gaan we een nieuwe klasse miljardairs en superrijken zien. Deze individuen zullen, net als degenen die in de jaren negentig van het potentieel van internet hebben geprofiteerd, ofwel deze crypto-activa in voldoende hoeveelheden moeten verzamelen of een zeer waardevolle use-case voor blockchains moeten vinden, hetzij in een bestaande of geheel nieuwe industrie. Het is moeilijk om individuele gevallen te voorspellen, hoewel de potentiële industrieën waaruit ze kunnen voortkomen duidelijker zijn.