Er is zoveel hype rond het gebruik van blockchain gebouwd dat er allerlei bizarre munten zijn verschenen om het tussenpersoonprobleem op te lossen. Sommige zijn specifiek gemaakt als een grap, andere worden puur gebruikt als geldgrijper in de hoop de volgende goedgelovige investeerder te lokken. Ondanks dat er een hele reeks nieuwe munten op de markt komt, blijft het twijfelachtig of samenlevingen van de toekomst duizenden verschillende munten nodig zullen hebben om waarde uit te wisselen.

Is de cryptocurrency-gemeenschap haar oorspronkelijke visie uit het oog verloren? Bitcoin was een pionier in veel van de fundamentele blockchain-toepassingen toen het in 2009 werd gemaakt. In dit artikel komen we terug op enkele van die fundamentele principes, omdat het hoogst onwaarschijnlijk is dat Satoshi Nakamoto een Trump-munt wanneer hij / zij / zij erop uit is om de wereld te veranderen met cryptocurrency!

Blockchain gebruikt

Banking the Unbanked

Volgens de Wereldbank, bijna een derde van de mensen op de planeet heeft geen bankrekening. Twee en een half miljard mensen is een groot aantal als je bedenkt dat velen van ons al decennia een bankrekening hebben. Er is natuurlijk wat discussie geweest in de cryptogemeenschap, maar voor het grootste deel heeft het Westen de kwestie genegeerd. Dat komt omdat het Westen al een goed ontwikkelde infrastructuur heeft.

Bedenk nu eens hoe gefragmenteerd bankieren is tussen landen, continenten en culturen. Bankconventies zijn heel anders in de VS in vergelijking met Europa, en nog meer naarmate u verder naar het oosten reist. Voor degenen die nog geen gevestigde diensten hebben, waarom zou u filialen, geldautomaten en kaartoplossingen bouwen als u dit allemaal via uw mobiele telefoon kunt doen??

Veel van de niet-banken, vooral in Afrika, gebruiken al mobiele geldoplossingen zoals M-Pesa. En toch vereist M-Pesa dat u nog steeds te maken heeft met een verkooppunt dat vervolgens zaken doet met een grote organisatie die stortingen en opnames afhandelt. Met een smartphone en een cryptocurrency wallet-app kun je beide spelers verwijderen en Bitcoin rechtstreeks met een tegenpartij verzenden en ontvangen.

Weerstand tegen censuur

Patreon

Weerstand tegen censuur blijft een hot topic in 2019, aangezien dominante platforms gebruikers blijven verbieden. Twee spraakmakende contentmakers, David Rubin en Jordan Peterson, hebben onlangs aangekondigd dat ze hun Patreon-accounts zouden sluiten. Patreon is een crowdfunding-site waarmee iedereen een online community kan opbouwen en donaties kan ontvangen voor hun werk.

De verhuizing van Rubin en Peterson is in solidariteit met andere makers die om politieke redenen van het platform zijn uitgesloten. Terwijl het paar van plan is om hun eigen betalingsoplossing te creëren, hebben een aantal van Rubins eigen volgers hem aangespoord om Bitcoin als een verstandiger alternatief te gebruiken. Hij test momenteel de wateren om te zien wat voor soort opname dat zal hebben:

OK @Bitcoin wereld, een kleine zondagstest.

Het verwijderen van Patreon begint op 15 januari … pic.twitter.com/cA0SkERd00

– Dave Rubin (@RubinReport) 7 januari 2019

Streep

In een ander geval sloot betalingsprovider Stripe vorig jaar de betalingsdiensten voor een populair YouTube-kanaal met cryptocurrency genaamd De Cryptoverse

KNIPPERENDE WAARSCHUWING: ik heb 5 dagen van tevoren gekregen dat alle kaartbetalingen die binnenkomen in mijn bedrijf zullen worden stopgezet en dat mijn accounts zullen worden afgesloten ‘onder druk van onze bankpartners die GEEN ENKELE associatie willen met #cryptogeld ondernemingen.” Help alsjeblieft. Suggesties. Alsjeblieft RT. pic.twitter.com/sFygF8MzTz

– Chris “The Cryptoverse” Coney (@ChrisConeyInt) 3 juni 2018

De bovenstaande situaties benadrukken het groeiende probleem van machtsmisbruik door gecentraliseerde bedrijven. Sommige hiervan hebben de bevoegdheid om de volledige inkomstenstroom van een persoon of bedrijf te verwijderen. Dat soort macht is zorgwekkend als je bedenkt dat het levensonderhoud van mensen op het spel staat en zo gemakkelijk kan worden verwijderd.

Bitcoin lost dit probleem moeiteloos op doordat miners de betalingen verwerken. En het kan ze niet schelen of weten waarom twee partijen waarde met elkaar uitwisselen. Ze vergemakkelijken de transactie eenvoudig en vermijden alle politieke redenen die de transactie zouden kunnen verstoren.

Regering & Bestuur

Overheid en bestuur zijn enkele andere geweldige potentiële blockchain-toepassingen. Terwijl de meerderheid van de regeringen terugdringt op cryptocurrency-oplossingen, zijn er een paar innovatieve die het beginnen te omarmen. Sommige Amerikaanse staten, zoals Ohio, en Crypto Valley in Zwitserland introduceren al het (gedeeltelijk) betalen van belastingen met Bitcoin.

Aan de andere kant moeten burgers van een land onafhankelijk kunnen verifiëren hoe de overheid uitgeeft. Dat kan natuurlijk worden bereikt met een eenvoudige Bitcoin-portemonnee, die laat zien waar het geld vandaan komt en naar toe gaat. Maak overheidsfinanciën beschikbaar via blockchain en je komt er misschien achter hoeveel financiële skeletten er daadwerkelijk in die kast verstopt zitten.

Blockchain-stemmen

Blockchain-stemmen is een ander gebied dat veel gebabbel lijkt te krijgen, en met goede reden. Hoewel veel landen beweren werkende democratieën te hebben, is hun stemproces allesbehalve transparant. Er is vaak geen manier om daadwerkelijk te verifiëren hoe democratisch ze zijn.

Op de blockchain zou stemmen op dezelfde manier kunnen werken als een proces dat Zwitserland implementeert, bekend als directe democratie. In het kleine bergland kan elke burger een initiatief lanceren als hij 100.000 geldige handtekeningen verzamelt. Ze kunnen dan een referendum houden dat zou kunnen resulteren in een directe wijziging van de grondwet.

Dit is natuurlijk maar een eenvoudig voorbeeld, maar je ziet hoe krachtig dit zou kunnen zijn in combinatie met een onveranderlijk blockchain-grootboek. Voeg vervolgens het voordeel toe van stemmen in het comfort van uw eigen huis. Democratieën van de toekomst hebben misschien maar heel weinig politici en een evoluerende grondwet. Voor de mensen door de mensen misschien wel waar klinken.

Waarom urenlang in lange rijen staan ​​als we tegelijkertijd kunnen stemmen op de blockchain? Blockchain gebruikt

Waarom urenlang in lange rijen staan ​​als we tegelijkertijd kunnen stemmen op de blockchain?

Waar kunnen blockchain-toepassingen echt een verschil maken??

Er kunnen zeker enkele nieuwe toepassingen zijn voor blockchain. Er zijn allerlei sectoren met diepgewortelde tussenpersonen die verstoring kunnen gebruiken. Dat gezegd hebbende, terwijl veel investeerders op jacht zijn naar het volgende grote token, zijn de echte beloften van blockchain die eenvoudige maar krachtige concepten die Bitcoin blijft promoten. Zaken als financiële inclusie, weerstand tegen censuur en transparant bestuur. Net zoals internet de weg heeft geëffend voor open toegang tot informatie, zal blockchain de weg banen voor open toegang tot financiering.