Brock Pierce is schijnbaar overal in de cryptocurrency- en blockchain-ruimte.

Men kan Pierce’s vingerafdrukken traceren op een duizelingwekkend aantal branchevormende evenementen. Tegenwoordig zit Pierce nog steeds achter het stuur van enkele van de grootste happenings en projecten in de ruimte. Pierce is momenteel de voorzitter van de Bitcoin Foundation, een mede-oprichter van Block.one, EOS Alliance, Tether, Mastercoin en Blockchain Capital, en adviseert bedrijven als BitGo, DNA en Patrick Byrne’s tZERO.

2019 belooft nu al een groot jaar te worden voor de miljardair-meesterverteller, met zijn plannen om de beruchte Mt. Gox, een cryptocurrency-exchange die in 2014 werd gehackt voor ongeveer 740.000 bitcoins (~ $ 2,664 miljard).

De reputatie van Pierce is gebaseerd op jarenlang ondernemerschap en risicokapitaal, cryptocurrency en blockchain-evangelisatie. Rollende steen noemt “[de cryptocurrency] ‘s werelds eerste sekteleider”, zijnde een blockchain miljardair, en grappig genoeg, een kindacteur in Disney’s klassieker uit 1992 De machtige eenden.

Hoewel Pierce op zeventienjarige leeftijd met pensioen is gegaan uit de acteerwereld, heeft hij nog steeds een flair voor verhalen vertellen en showmanschap, waarbij hij veel van zijn focus legt op het koesteren en laten groeien van een jonge, maar bloeiende cryptocurrency-sector..

We kregen de kans om Brock Pierce te interviewen over zijn mening over de groei van de ruimte, cryptocurrency-ondernemerschap, Bitcoin, gaming en blockchain, Puerto Rico, Seasteading en de McAfee-campagne.

ondernemerschap

Hoe zit het met ondernemerschap in de blockchain & cryptocurrency-ruimte verschilt van de meer traditionele startup-wereld?

Ik denk dat een van de belangrijkste dingen die je je realiseert als je als ondernemer werkt, is dat het lange dagen zijn, lange uren. Wanneer je begint te werken als internetondernemer, beweegt de wereld zich met een miljoen mijl per uur en verandert snel.

Crypto is daar slechts een verdere versnelling van. Het is als een miljard mijl per uur. Het is moeilijker dan enige andere ruimte waarvan ik me bewust ben, alleen vanwege de snelheid van verandering. Deze industrie beweegt zo snel. Wat zou er realistischer zijn? Het internet heeft er 40/50 jaar over gedaan om te komen tot waar het nu is. We gaan waarschijnlijk ongeveer drie keer sneller. We zijn in feite de snelheid van internet keer Pi.

De evolutie was te gek om te zien. Vooral tijdens de ICOMania in 2017-2018, die nog een element van versnelling toevoegde. Zoveel willekeurige bedrijven kwamen uit de ether en haalden miljoenen op om projecten te bouwen van wereldschokkende of volledig twijfelachtige waarde.

Een goede zaak is dat de ICO-markt een mooie correctie heeft gehad. We moesten een beetje vertragen. We gingen voor onze ski’s staan, zoals ze zouden zeggen.

Het was interessant om te zien hoe zoveel cryptocurrency- en blockchain-ondernemers zeer publieke boegbeelden zijn geworden voor hun projecten.

Het boegbeeld is normaal gesproken de verteller. In een band heb je de leadzanger, ik gebruik liever de term dirigent. Het boegbeeld is normaal gesproken de dirigent en de verteller. Het gaat vaak verloren bij de meeste startups in Silicon Valley, het belang van verhalen vertellen wanneer de meeste mensen erover nadenken dat ze hun team samenstellen en de kritieke functies die het team nodig heeft om succesvol te zijn. Verhalen vertellen staat normaal gesproken niet op de lijst.

Het is bijna een verloren kunst, maar als je projecten gaat bekijken die succesvol zijn en projecten die dat niet zijn, zul je ontdekken dat er een rode draad is en dat die rode draad normaal gesproken een goede verteller is..

Hoe ziet een dag uit het leven van Brock Pierce eruit??

Tegenwoordig sta ik om 6.00 uur op, mediteer, dagboek, yoga. Ik probeer al die dingen ‘s ochtends om 7.00 of 8.00 uur af te krijgen, al mijn ochtendrituelen. Dan werk ik lange dagen en spoel ik, herhaal.

Vaak zit ik in een vliegtuig. Als je alleen de laatste maand neemt, was ik in Puerto Rico. Toen was ik voor één nacht in Vegas, één nacht LA, één nacht New York, één nacht LA. West Palm Beach voor één nacht, Miami voor één nacht. Londen voor één nacht, Versailles voor één nacht. Normandië voor één nacht, Parijs voor één nacht, DC voor twee nachten. New York voor één nacht, LA voor twee nachten, Tokyo voor drie nachten. Dit is vaak hoe ik rol.

Hoe houd je je brein vernauwd en gefocust op elke dag op een hoog niveau produceren, vooral met al het reizen?

Het is allemaal training. Ik doe dit al een hele tijd.

2019 en 2020

Denk je dat er in 2019/2020 een moment van maken of breken voor cryptocurrency komt, en zo ja, wat zou je dan veronderstellen dat dit zou zijn??

Nou, ik zie geen pauze komen. Ik zie alleen een merk.

We zitten in een bearmarkt, maar we zijn eerder in bearmarkten geweest. Dit is een soort normale cyclus. Onthoud dat de prijs van cryptocurrency de belangrijkste barometer van sentiment is. Het heeft weinig met fundamentals te maken. De fundamenten van het ecosysteem waren consistent en naar rechts. Aantal gebruikers, aantal ondernemers, hoeveelheid kapitaal dat binnenkomt, alles. Transactievolume, vrijwel alles is altijd naar boven en naar rechts geweest, soms sneller dan op andere momenten.

De voet is nu van het gas af versus pedaal op het metaal. We gaan nog steeds vooruit, ook al is de prijs misschien gedaald.

We doorlopen deze cycli en het is zeer noodzakelijk, want wat gebeurt er als de prijs omhoog schiet, de mentaliteit van het ecosysteem is “wanneer maan, wanneer Lambo”? Dat is niet wat we zijn of hoe we vertegenwoordigd willen worden. Of mensen het nu beseffen of niet, we bouwen aan het technologiekader dat de wereld zal veranderen en er hopelijk een veel betere plek van zal maken. De uitkomst wordt bepaald door de kwaliteit van de mensen die het doen.

Willen we ‘when moon, when Lambo’-mentaliteit de ontwerpers van de nieuwe wereld zijn of willen we dat het mensen zijn met een hoge integriteit die op hun hurken zitten en het werk doen om de noodzakelijke infrastructuur te bouwen om een ​​betere toekomst voor iedereen op te bouwen? ons?

We hebben deze correcties nodig omdat ze fungeren als een reinigings- of zuiveringsgebeurtenis en het alles uit de branche haalt dat niet in overeenstemming is met wat we doen en wat we aan het bouwen zijn. Ik ben in ieder geval heel blij dat de markt down is omdat de markt nu weer rationeel wordt en de mensen die niet integer opereren verdwijnen omdat ze niet snel geld meer zien. Wat overblijft zijn de ware gelovigen en de mensen die hier zijn om de wereld te veranderen.

Laten we aannemen dat we doorgaan op dit huidige traject. Hoe zie je dat je gemiddelde niet-technische persoon de komende jaren dagelijks interactie heeft met cryptocurrency en blockchain-oplossingen??

Bedenk dat deze ruimte pas ongeveer 10 jaar bestaat en dat er 10 jaar geleden maar heel weinig mensen in werkten. Je kunt ze op twee handen tellen. Het is eigenlijk pas de laatste zes of zeven jaar dat er een kritische massa mensen aan dingen werkte en die massa is duidelijk exponentieel gegroeid in de afgelopen zes, zeven jaar.

We hebben veel echt getalenteerde mensen over de hele wereld die gefocust zijn en deelnemen. Het internet, zoals het in de jaren 60, 70, 80 en 90 werd ontwikkeld, was pas in 1995 bruikbaar voor consumenten. In 1995 werd Netscape gemaakt. Het internet was pas bruikbaar voor gewone mensen als je een internetbrowser had, totdat je een e-mailclient had totdat je zoekmachines had en inhoud en dingen om te consumeren en dingen om te kopen. Totdat je een kritieke massa van infrastructuur hebt bereikt, totdat de bruggen, de wegen en de tunnels waren gebouwd, was het niet klaar voor mainstream.

Crypto bevond zich in een zeer vergelijkbare staat. Ik denk dat we nu ons Netscape-moment hebben gehad en dat was met EOS. Ik geloof dat EOS onze Netscape is. EOS is de eerste schaalbare blockchain met een lage latentie, wat betekent dat het snel is en zonder kosten voor de consument, dus zonder wrijving. Ik denk dat we ons Netscape-moment hebben gehad. U herinnert zich dat toen Netscape werd gelanceerd, niemand de betekenis ervan inzag totdat u achteraf het voordeel had, dus een paar jaar later. Ik geloof dat we nu ons internetmoment voor consumenten hebben gehad. Dit is het equivalent van toen de Apple iPhone uitkwam en de app store. We bevinden ons in de beginfase.

De eerste apps in de app store zijn vroeg, ze zijn niet waar het allemaal zal eindigen. Ik zeg ook niet dat EOS absoluut de toekomst is. Ik ben volledig chain-agnostisch en er zullen veel protocollen van de derde generatie uitkomen die schaalbaar en snel zijn en dat soort dingen.

Ethereum zal op een gegeven moment een upgrade krijgen. Ik zeg alleen dat het de eerste was en onthoud dat er Netscape, Internet Explorer, Safari, Chrome, Firefox, Brave, ETC was. Er zullen een aantal browsers zijn om die analogie te gebruiken. Ik denk dat we ons consumentenmoment hebben gehad en dus, ik denk dat dat nu is. Ik denk dat we de komende twee of drie jaar een zinvolle acceptatie door de consument zullen zien, omdat we nu systemen hebben die kunnen opschalen en dat nu kunnen leveren.

Er zijn nog een aantal andere dingen die moeten worden verbeterd. Gebruikersinterfaces, maar dat wordt steeds beter naarmate er meer marketingmensen en ontwerpers de ruimte binnenkomen. Het zijn niet alleen geweldige ingenieurs en geweldige cryptografen.

Om massale acceptatie door de consument te krijgen, heb je natuurlijk dingen nodig die voor de consument bruikbaar zijn en heb je ook toepassingen nodig die de massa aanspreken. De drie categorieën waar ik denk dat we de eerste killer-apps zullen zien verschijnen, zullen ofwel sociaal zijn, dingen die achter Facebook en Instagram aan gaan of het zal in berichten zijn, dingen die achter WhatsApp en Skype aan gaan of het gaat om gamen.

Ik denk dat dit de drie gebieden zijn waarop we de eerste soort killer-apps zullen zien verschijnen die een zinvolle schaal voor blockchain opleveren. Ik denk dat onze eerste app dit jaar een miljoen gebruikers zal bereiken.

Deze bearmarkt heeft veel projecten die een aanzienlijk deel van hun personeel ontslaan, zo niet volledig afsluiten. Heb je enige wijsheid voor ondernemers in de blockchain- en crypto-ruimte?

Heb vertrouwen. U bevindt zich op het juiste moment in de juiste ruimte en doet waarschijnlijk het juiste. Een gedicht komt in me op. Het gedicht van Rudyard Kipling en het gedicht staat bekend als “If”:

Als je je hoofd erbij kunt houden als het om jou gaat

Ze verliezen die van hen en geven het jou de schuld,

Als je jezelf kunt vertrouwen als alle mensen aan je twijfelen,

Maar houd ook rekening met hun twijfels;

Als je kunt wachten en niet moe bent door te wachten,

Of over gelogen worden, handel niet in leugens,

Of als je gehaat wordt, geef niet toe aan haten,

En toch ziet er niet al te goed uit, en praat ook niet te wijs:

Als je triomf en rampspoed kunt ontmoeten en die twee bedriegers op dezelfde manier kunt behandelen, voelt het als een passend gedicht voor iedereen. Voor iedereen die het niet heeft gelezen, misschien is dat het beste advies dat ik iedereen vandaag kan geven.

Heb een erg zen-achtig of stoïcijns besluit en negeer de explosies om je heen. Blijf je concentreren op wat er zich voor je afspeelt.

Precies, wees aanwezig, blijf aanwezig.

gamen

De kruising van gaming en blockchain was erg interessant om te volgen. Waarom zou het nu de beste tijd zijn voor game-ontwikkelaars om te beginnen met bouwen in tegenstelling tot een paar jaar geleden??

Een paar jaar geleden had u de infrastructuur niet. Wat voor soort game ga je een paar jaar geleden bouwen op een blockchain? Het enige dat onlangs is gedaan dat enig succes had, was Crypto Kitties en Crypto Kitties kon niet opschalen.

Wat voor soort videogames verwacht je te zien die worden ondersteund door blockchain? Zou het zijn zoals je typische Fortnite en World of Warcraft op blockchain? Zou het gewoon meer een NFT-oplossing?

Het zal zeker geen Fortnite of World of Warcraft zijn. Die spellen hebben jaren nodig om zich te ontwikkelen. Die dingen zullen de komende tijd niet gebeuren op blockchain. Het worden eenvoudigere spellen. Dingen zoals Crypto Kitties, dingen met NFT’s. Gokspellen, we hebben daar al veel adoptie. Je hebt de gokkant en we zullen er steeds meer van hebben, maar dan zul je ook casual games hebben, maar ik denk ook dat we iets gaan zien waar gokspellen en casual games games komen samen.

Ik noem die categorie graag “gamen op basis van beloning”. Het ziet eruit als een videogame en het ziet er niet uit als een gokspel, maar je verdient echt dingen van waarde. Dingen zoals trivia-spellen. Veel van dezelfde dingen die u ziet, zijn tegenwoordig populair op mobiele apparaten. Ze zullen eenvoudig zijn, want dit zijn de dingen die je kunt omdraaien en snel kunt uitschakelen.

We zullen honderden eenvoudige games zien, waarvan de meeste zullen mislukken, maar we zullen eindigen met een paar hopelijk geweldige apps en door de game te spelen, verdien je waarde. Je verzamelt munten, denk aan Farmville, dat soort dingen, behalve dat die munten waarde hebben zoals in spellen als World of Warcraft. De spellen moeten zo worden ontworpen dat mensen er meer van willen en er moet een reden zijn waarom we ze zouden kopen en verkopen, het hulpprogramma of wat dan ook.

Het zijn eigenlijk de bedrijfstakken waarin ik het grootste deel van mijn leven heb gewerkt, namelijk gaming en in het bijzonder marktplaatsen rond gaming en gamevaluta’s.

Ik was de grootste marktmaker van gamevaluta’s ter wereld. Ik heb een toeleveringsketen van 400.000 mensen in China gebouwd om professioneel games te spelen om digitale valuta te delven. Ik heb $ 20.000.000 aan verkopen in dat bedrijf gedaan.

Dat is ongeveer waar mijn crypto-roots ook zijn. Ik verkocht Runescape-items en goud voor echte dollars op ongeveer 12 of 13.

Dat waren mijn zaken. Ik deed dat voor RuneScape en elke game.

Gebruikte je Chinese bots??

Ik heb de Chinezen geleerd hoe ze dat moeten doen. Ik ben de man die de Chinezen heeft geleerd.

Het is grappig om te bedenken hoeveel mensen die World of Warcraft en RuneScape speelden uiteindelijk in cryptocurrency en algemeen internetondernemerschap kwamen. Wat waren enkele van je favoriete videogames toen je opgroeide??

Ik was een professionele gamer, dus ik speelde elke game die ik als kind te pakken kon krijgen. Ik was ook een winkelcentrumrat, dus ik vond het heerlijk om in arcades rond te hangen toen ze nog bestonden. Ik ben nu met mezelf aan het daten, maar Mortal Kombat was waarschijnlijk mijn persoonlijke favoriet op het gebied van arcadegames. Degene die ik in veel toernooien heb gespeeld, maar ik hou meer van rollenspellen dan waarschijnlijk van iets anders.

De laatste fantasieën en al het andere. Ik heb ook veel kaartspellen gespeeld, zoals Magic the Gathering. De eerste hardnekkige spellen kwamen online. Ik speelde veel Everquest, World of Warcraft, dingen van die aard.

Mt gox stijgt

Dus jullie willen MtGox terughalen uit de zogenaamde afgrond. Hoe zijn jullie van plan dat te doen? Ik ben erg benieuwd naar het daadwerkelijke proces van het redden van fondsen.

Hoe gaan we dat doen? Er zijn hier een paar prioriteiten. Nummer één is dat er 24.000 slachtoffers zijn die claims hebben ingediend bij Philadelphia faillissementsadvocaat voor de curator. Er zijn 24.000 slachtoffers die destijds een vroege gok op Bitcoin hebben gemaakt en ze zijn de voordelen van het nemen van dat risico ontnomen en hun geld zit nu al vijf jaar vast in een faillissementsproces. Nummer één op de prioriteitenlijst is om ze dat geld en die bitcoin zo snel mogelijk te krijgen

Hoe ziet de feitelijke taak om de gelden terug te vorderen eruit??

MtGox verloor 850.000 bitcoin. Ze vonden er 200.000, dus er ontbreekt nog steeds 650.000 bitcoin. Nu van de 200.000 verkocht de curator er ongeveer 50.000 voor $ 630.000.000. Het landgoed van MtGox heeft vandaag ongeveer $ 630.000.000 en ongeveer 150.000 bitcoin. Dat geld en die munt moeten zo snel mogelijk worden uitgedeeld aan schuldeisers, de slachtoffers.

Hoe zit het met de bitcoin die niet op tafel ligt, zullen er pogingen zijn om dat te herstellen of is dat iets dat buiten de onmiddellijke reikwijdte van de MtGox-opstand valt??

Ik zou zeggen dat nog een stap verder is. Het tweede dat moet gebeuren om dat geld uitbetaald te krijgen, is een eenvoudig rehabilitatieplan, een CR-plan, dat moet worden goedgekeurd door de curator. Dat is nummer twee. Nummer drie is dat CoinLab in 2014 een rechtszaak tegen het MtGox-landgoed heeft aangespannen voor $ 70.000.000.

Die rechtszaak was naar mijn mening een frivole rechtszaak omdat ze hun contract hadden geschonden en niet uitvoerden. Daarnaast hebben ze $ 3.000.000 aan Mt. Gox klantengeld. Het bedrijf dat niet presteerde, was in strijd met het contract en verduisterde $ 3.000.000. Het klaagt MtGox aan voor $ 70 miljoen. Vind je dat logisch? Het is krankzinnig. Het lef om zoiets te doen is gek.

Nu snel vooruit naar vandaag. Toen CoinLab zich eenmaal realiseerde dat het uit liquidatie komt en in burgerlijke rehabilitatie gaat en dat de waarde van de bitcoin zo veel is gestegen en dat er daar $ 630.000.000 is, tze hebben hun rechtszaak aangepast en nu beweren ze dat ze $ 16.000.000.000 ($ 16 miljard) verschuldigd zijn. Ze willen al het geld.

Ze zeggen in feite dat als MtGox in bedrijf was gebleven en als MtGox hun contracten waarmee ze in overtreding waren niet had opgezegd, en ze het geld dat ze wilden doen niet verduisterd hadden, ze dan daadwerkelijk iets hadden gedaan en gedaan wat ze deden niet, ze dachten dat hun bedrijf vandaag 16 miljard dollar waard zou zijn.

Ze dachten dat ze groter zouden zijn dan Coinbase. Het enige dat me verbaast, is waarom ze niet zeggen dat ze Facebook of Google of beide zouden zijn. Het lef om die verklaring af te leggen is niet van deze wereld. Ze beweren dat ze al het geld schuldig zijn en dat schuldeisers nul zouden moeten krijgen. Ze vinden dat 100% van het geld naar CoinLab moet gaan. Dat moet worden aangepakt. Ze moeten worden gestopt.

Eén manier waarop we het stoppen, is dat ik het MtGox-aandeel in 2014 heb gekocht. Het lijkt erop dat ik 100% van MtGox bezit. Als aandeelhouder lijkt het erop dat ik recht zou hebben op $ 700.000.000 of $ 800.000.000 aan overtollig kapitaal. Ik wil dat dit allemaal naar de schuldeisers gaat.

We willen dat de schuldeisers al dat geld en munten zo snel mogelijk ontvangen. Noem het de goeden. Aan de andere kant van het huis heb je CoinLab die niets heeft gedaan, geld heeft gestolen en een contract heeft geschonden en ze zeggen dat ze alles verdienen. Laten we ze de schurken noemen.

Het is erg Joseph Campbell-achtig.

Dit is een verhaal van Joseph Campbell. Daarom raak ik erbij betrokken. Het is omdat MtGox, je de opkomst en de val had, en het verhaal is nog niet voorbij. We hebben de kracht als industrie om het einde van dit verhaal te schrijven. Hoe willen we als branche dat het verhaal eindigt en ik zou zeggen: laten we een einde van Joseph Campbell schrijven.

De opkomst, de val, als een feniks die uit de as herrijst, de opkomst weer. Laten we de schurken stoppen. Laten we voorkomen dat de slechteriken al het geld afpakken en als bedrijfstak is dit onze Lehman Brothers. Dit is onze Bear Stearns. Laten we laten zien dat we anders zijn dan het oude financiële systeem. Laten we laten zien dat we beter zijn dan het oude financiële systeem. Laten we de schuldeisers al hun geld terugkrijgen en aantonen dat we als branche veerkrachtig zijn en nog steeds staan.

Het is een erg populair onderwerp, vooral recentelijk met dit hele Quadriga-uitwisselingsschandaal.

Dat is het andere stuk, laten we de lat hoger leggen. Laten we de lat hoger leggen en deze uitwisseling als een vuurtoren exploiteren, als een demonstratie van best practices van hoe uitwisselingen vandaag zouden moeten werken, zodat dit verhaal dat onze industrie voortdurend heeft geplaagd, zelfs vierhoekig, zo recent als nu, Cryptopia, maar dit is aan de gang Aan.

Dit verhaal gebeurt keer op keer en de technologie is er. De tools zijn er, de vaardigheden zijn er om te voorkomen dat dit in de toekomst gebeurt. Ten eerste, decentralisatie van het bewaarneming, niet-bewarende uitwisselingen. We kunnen dat doen met de crypto. Dit zou niet meer moeten gebeuren. Multisig, deze meest recente. Je hebt niet eens multisig gebruikt. Wat is hier aan de hand? Het ziet er opzettelijk uit.

Het ziet er erg verdacht uit omdat we op dit punt allemaal beter zouden moeten weten. Het wordt tijd dat we als branche stoppen met het tolereren van uitwisselingen die de huidige best practices niet implementeren. Dit moet stoppen.

Veel mensen die hun cryptocurrencies opslaan, weten niet eens wat voor soort maatregelen er worden genomen om hun geld te beschermen. Een enkele persoon die helaas overlijdt met de sleutels tot $ 190.000.000 of wat het bedrag ook was, het is waanzinnig en het wint absoluut geen punten van een regulier publiek.

De meeste mensen hebben hun kennismaking met Bitcoin gekregen via het MtGox-verhaal. Zo leerden mensen over de branche. Ze denken dat het wordt gebruikt voor drugs of dat het vaak op en neer gaat en het is echt riskant en niet veilig en het wordt altijd gehackt.

Dat is de perceptie van de gemiddelde persoon vanwege het MtGox-verhaal en de soortgelijke verhalen die onze branche blijven plagen. Het is tijd om daar een einde aan te maken.

Nummer één, schuldeisers, de slachtoffers, de 24.000 schuldeisers, die zo snel mogelijk dat geld en die muntstukken krijgen.

Nummer twee, stop CoinLab. Stop de slechterik.

Nummer drie, richt een stichting op namens de schuldeisers die worden bestuurd door de schuldeisers om de invorderingsinspanningen voort te zetten om achter de ontbrekende munten te gaan en alle claims na te streven om schuldeisers te krijgen wat ze verdienen. Je krijgt de slachtoffers wat ze verdienen.

Nummer vier is om de uitwisseling weer op gang te brengen.

Weet je nog dat Bitfinex werd gehackt? Bitfinex kon hun schuldeisers afbetalen met de opbrengst van de exploitatie van de beurs. Als MtGox de afgelopen vijf jaar actief was geweest, waren de schuldeisers misschien al genezen. Laten we niet nog vijf jaar voorbij laten gaan. Laten we dit snel aan de slag gaan.

Ik ben van mening dat dit verhaal, de schuldeisers, het belangrijkste stuk zijn, 24.000 schuldeisers, maar we zijn allemaal het slachtoffer geworden. Iedereen die ooit een bitcoin heeft gehad, is het slachtoffer van de MtGox-hack, omdat het hacken van MtGox onze branche met een of twee jaar heeft vertraagd. Elke keer dat er weer een van deze hacks is, gaat het achteruit en schaadt het de publieke perceptie van het werk dat we doen. Wat goed is voor Gox, is naar mijn mening goed voor het ecosysteem.

Wat zou je zeggen dat de grootste hindernissen zijn bij het terugbouwen van dat merk Gox, afgezien van het terugbetalen van de schuldeisers?

Het opbouwen van een best-in-breed, best in class exchange die het beheer van de munt heeft opgelost, zodat u het geld niet opnieuw kunt laten stelen. Dan mensen het weer laten vertrouwen. Dat is duidelijk een lang proces. Het is duidelijk dat er mensen zijn verbrand. We zijn allemaal verbrand, maar er is hier een beetje een verhaal over verlossing.

puerto rico, seasteading, mcafee

Kunt u ons iets vertellen over hoe de zaken in Puerto Rico gaan??

De dingen in Puerto Rico gaan voort. Er komen steeds meer fantastische mensen opdagen met intellectueel kapitaal, menselijk kapitaal, financieel kapitaal, spiritueel kapitaal en goede bedoelingen. Beetje bij beetje boeken we vooruitgang. Je hebt nu een aantal angel-investeerders in Puerto Rico, wat nooit eerder het geval was. Je hebt een aantal mentoren die in het verleden succesvolle startups hebben gebouwd die er zijn om elk te helpen en de volgende golf ondernemers te inspireren.

Er waren nog nooit startups in Puerto Rico die historisch gezien zelfs maar een miljoen dollar hadden opgehaald. Twee startups hebben vorig jaar meer dan een miljoen dollar opgehaald bij de tweede app. Ik denk dat we er dit jaar nog een aantal zullen hebben. Er is een heel startup-ecosysteem in opkomst, en dit zijn Puerto Ricaanse ondernemers.

Puerto Ricaanse mensen zijn zo getalenteerd. Puerto Ricanen hebben meer bachelors per hoofd van de bevolking dan waar ook in de Verenigde Staten. Ze zijn gemiddeld het best opgeleid. Ze hebben ook meer artiesten per hoofd van de bevolking dan waar dan ook in de Verenigde Staten. wat betekent dat ze erg creatief zijn.

Puerto Ricaanse mensen hebben talent. Het is een plek waar we allemaal meer tijd zouden moeten doorbrengen. Het belangrijkste exportproduct van Puerto Rico is mensen, menselijk kapitaal, maar het meeste komt terecht in San Francisco of New York omdat er in Puerto Rico niet genoeg kansen zijn. Dit is deze aanhoudende braindrain geweest waar de meest getalenteerde Puerto Ricanen voortdurend weggaan omdat ze niet de middelen hebben om thuis te doen wat ze willen. Dat begint te veranderen en hopelijk blijft dat ook zo.

Vooral met de digitale revolutie, waar je vrijwel vanaf je laptop een bedrijf van miljoenen dollars kunt starten, waar je ook bent. Wat zijn jouw gedachten over Seasteading en een zelfvoorzienende, autonome blockchain-gebouwde economieën?

Ik speel graag met nieuwe vormen van bestuur. Ik besteed veel tijd aan het nadenken over natievorming. Ik ben bevriend met Patri Friedman, de kleinzoon van Milton Friedman die met Seasteading is begonnen. Randy, die tot misschien een paar maanden geleden de CEO van Seasteading was, heeft bij ons in Puerto Rico gewoond. Ik ben een hele grote fan van het Seasteading-proces.

Het concept zelf is fascinerend, vooral met de schoonheid van internet dat iedereen met elkaar verbindt, zelfs als je vrijwel nergens bent. Ik ben gewoon benieuwd naar uw mening over de campagne van McAfee om president te worden.

Ik heb John McAfee bij Bitcoin geïntroduceerd. Ik denk dat hij je dat zou vertellen. John is een buitengewone man, heel interessant. Hij heeft een van de meest buitengewone levens geleefd en is zeker een grote en zeer openbare pleitbezorger geweest voor crypto en de dingen die we doen. Als je het plezier beleeft om met hem om te gaan, zul je je grondig vermaken.

Laatste gedachten

U staat erom bekend redelijk toegankelijk te zijn voor vrijwel iedereen die zeer geïnteresseerd is in de cryptocurrency-industrie. Ik zie je altijd op conferenties kletsen met de menigte en allerlei andere evenementen.

Ik maak er een punt van toegankelijk te zijn. Ik geef lezingen op conferenties en daarna hang ik altijd een paar uur rond. In de loop van mijn hele leven houdt elke belangrijke spreker een lezing en ze verlaten de achterdeur. Ik heb in mijn hele leven maar een paar mensen gezien die dat niet doen.

Het is ook een heel uniek aspect van de cryptocurrency-ruimte, omdat veel van de mensen die aan het innoveren zijn ook bezig zijn met het opbouwen van de gemeenschap. Het is geweldig om te zien.

Dat is wat ons onderscheidt van de oude wereld: we bouwen gemeenschappen op. Dat is wat dit is. De technologie is niet wat het ene project van het andere onderscheidt. Het is open source, kopieer en plak.

Wat het ene project van het andere onderscheidt, is de kwaliteit van de gemeenschap en de beheerders die het helpen ondersteunen. Die rentmeesters stellen hun gemeenschap op de eerste plaats, niet zichzelf. Dat is wat ons onderscheidt van de oude wereld, omdat we open source-systemen bouwen met een open hart en een open geest

Wat is het volgende stukje van de puzzel voor u in uw projecten en hoe kunnen onze lezers helpen met de dingen waarover we het vandaag hebben gehad??

Als je een Gox-schuldeiser bent, kom dan naar Gox stijgt en meld u aan zodat u eigenaar bent van een deel van de nieuwe uitwisseling en op de hoogte blijft. Als u geen Gox-schuldeiser bent, blijf dan doen wat u doet. Er is teamwerk nodig om de droom te laten werken. Het kost ons allemaal en al het werk dat we doen.

Er zijn zoveel manieren waarop we allemaal op onze eigen unieke, speciale manier kunnen bijdragen. Laten we de wereld veranderen en er een betere plek van maken.

Bedankt voor je tijd, Brock!