Coinbase en CEX.IO zijn twee goed ontwikkelde, langdurige cryptocurrency-uitwisselingsplatforms. Ze proberen goed afgeronde oplossingen te bieden voor nieuwe gebruikers om binnen de branche te komen en handel te drijven.

In deze vergelijking tussen Coinbase en CEX.IO vindt u een diepgaand overzicht van de aangeboden functies, hoe ze zich verhouden en welke service het beste bij uw behoeften past..

Coinbase vs CEX.IO, hoe verhouden ze zich?

Er zijn een aantal redenen waarom u zou kunnen overwegen om een ​​van beide services te gebruiken.

Als u gewoon aan de slag wilt, hebben beide gemakkelijke koopopties. Het gebruiksgemak is waar Coinbase schijnt. Als u echter een elegantere oplossing wilt om uw handelsbehoeften te verhogen, is CEX.IO een betere keuze. Coinbase maakt het echt gemakkelijk voor de eerste gebruiker, terwijl CEX.IO enkele meer geavanceerde functies toevoegt om van te profiteren.

CEX.IO is een bedrijf met diepe wortels in de branche en ze hebben zich gefocust op het creëren van een uitwisseling boordevol functies voor de intermediaire belegger. De gemakkelijke koop- en verkoopopties zullen nieuwkomers in cryptocurrency aanspreken en maken het mogelijk om rechtstreeks valuta van het bedrijf te kopen en aan hen terug te verkopen. Dit is een nette optie als u geen tijd wilt besteden aan het leren handelen op de markt. Het kost een premie in de vorm van vergoedingen in vergelijking met standaard markttarieven, maar dit is vrij standaard in de branche, vooral bij gebruik van een creditcard of betaalpas.

Gebruikers met meer kennis kunnen goed opschieten met het CEX.IO-platform. U kunt meerdere cryptocurrencies verhandelen op de open markten. Dit is handig voor diegenen die grote transacties willen uitvoeren tegen lagere kosten. Er zijn zelfs functies voor het verhandelen van marge om de winst te maximaliseren (of minimaliseren ..).

CEX.IO Market Trading

Coinbase is een vergelijkbaar platform als CEX.IO, maar biedt minder geavanceerde functies. Het Coinbase-team heeft dankzij hun gebruiksvriendelijke ontwerp een van de meest herkenbare merken in de blockchain-industrie ontwikkeld.

De service maakt het kopen en verkopen van Bitcoin en Ethereum een ​​makkie. U kunt een account openen en uw cryptocurrency vrijwel onmiddellijk bestellen. Net als bij CEX.IO kunt u tegen een hogere vergoeding aankopen doen met een creditcard. We raden u aan de tijd te nemen om een ​​overboeking uit te voeren tegen lagere tarieven.

Er is geen directe handel op de open markt beschikbaar via Coinbase. Voor meer geavanceerde functies moet u samenwerken met het zusterbedrijf GDAX. Beginners vinden dit misschien leuk omdat het minder intimiderende opties biedt vanuit het platform.

Coinnbase startpagina

Klantenservice

Klantenservice kan een beetje wisselvallig zijn in de hele cryptocurrency-industrie. Voor de meeste uitwisselingen vind je zowel lovende rapporten als vernietigende recensies. Dit kan vaak te wijten zijn aan het feit dat de gebruikersbasis cryptocurrencies niet begrijpt en de benodigde hoeveelheid ondersteuning overweldigend is, of gewoon het kenmerk van een zich ontwikkelende industrie..

CEX.IO biedt doorgaans ondersteuning via e-mail. Hun team is meestal snel bij het beantwoorden van vragen en de service verloopt soepel. De FAQ en het helpcentrum zijn bijzonder verheugend, aangezien veel bedrijven lippendienst bewijzen aan het gebied. Er is een schat aan nuttige informatie, waaronder handige handleidingen over onderwerpen als margehandel.

CEX.IO Margehandel

Coinbase heeft ook een vrij gemakkelijke klantenservice. U moet via e-mail contact opnemen met het bedrijf. Reactietijden variëren van 24 tot 72 uur, afhankelijk van de aard van uw vraag. De website is relatief nuttig met een behoorlijk ondersteuningscentrum en een paar inleidende handleidingen. De homepage voelt zich gericht op nieuwe kopers van cryptocurrency. Het is eenvoudig en duidelijk, waardoor de foutmarge aanzienlijk wordt beperkt in vergelijking met robuustere uitwisselingen.

Beide bedrijven zijn vertrouwd in de branche

Coinbase werd gelanceerd in 2012 en heeft veel ups en downs in de branche gezien vanuit zijn thuisbasis in San Francisco. Het is een heel bekende naam en waarschijnlijk een van de eerste plaatsen die nieuwe gebruikers vinden als ze Bitcoin kopen. Het bedrijf reageert op en werkt binnen de regels die de cryptocurrency binnensluipen. Bekende ondersteuners van het bedrijf zijn onder meer Reddit mede-oprichter, Alexis Ohanian en Bank Of Tokyo.

CEX.IO is in gebruik sinds 2013. Het is voortgekomen uit de allereerste cloud mining-service om een ​​vertrouwde uitwisseling te creëren. Oorspronkelijk draaide het beide functies, maar de afgelopen jaren hebben ze cloud mining laten vallen om zich op de uitwisseling te concentreren. Met Londen als basis, is het een volledig geregistreerd legaal bedrijf dat cryptocurrency-handel aanbiedt aan gebruikers over de hele wereld. Het is natuurlijk bijzonder handig voor Europese gebruikers.

Veiligheid

Het is geen geheim dat er een geschiedenis is van beveiligingsproblemen met cryptocurrency, vooral als het gaat om enorme stapels Bitcoin. Beide bedrijven bestaan ​​al een paar jaar en dat is altijd een leuke factor. Ze hebben allebei veel ervaring met het bouwen van een beveiligd platform.

CEX.IO is niet zo open over hun beveiligingsmethoden als andere bedrijven. Veel beurzen, waaronder Coinbase, zijn er trots op u te vertellen hoe veilig uw geld zal zijn. CEX.IO maakt gebruik van koude opslag, wat betekent dat uw geld offline wordt opgeslagen en niet in de buurt van hackers. Tweefactorauthenticatie is ook actief, waardoor uw account niet meer wordt geopend met slechts één wachtwoord. Dit is een specifieke functie waar ik altijd naar op zoek ben en die eigenlijk een standaardfunctie zou moeten zijn bij elke financiële rekening. Het zou fijn zijn om toegang te krijgen tot meer informatie over de CEX.IO-beveiliging, al was het maar voor uw gemoedsrust.

Coinbase maakt gebruik van opmerkelijke beveiligingsmethoden en is zeer openhartig over hoe uw geld veilig wordt gehouden. Ze gebruiken ook tweefactorauthenticatie voor elk account. Het grootste deel van de fondsen bevindt zich in koelopslag, verspreid over kluizen en kluisjes over de hele wereld. Alle onlinefondsen zijn verzekerd door een syndicaat van Lloyds of London, een geruststellende toets.

Vergoedingen

De vergoedingen kunnen sterk variëren van bedrijf tot bedrijf. Het is belangrijk om op te letten hoe u cryptocurrency koopt, aangezien sommige methoden pijnlijk duur kunnen zijn.

CEX.IO biedt verschillende manieren om zaken te doen. U kunt de gemakkelijke koop- en verkoopfunctie gebruiken, maar deze heeft een opslag van 7% op marktprijzen. Als u ervoor kiest om met een creditcard te betalen, krijgt u nog eens 3,5% kosten. Ja, duur, maar het is niet ongebruikelijk dat bedrijven meer dan 10% kosten in rekening brengen als u met een creditcard koopt.

U kunt geld storten via een bankoverschrijving, wat veel kosteneffectiever is, vooral als u op de beurs handelt voor een vergoeding van 0,2%. Het kan wat langer duren om het op te zetten, maar het bespaart u een flink aantal pond op grote bestellingen.

Coinbase geeft duidelijke informatie over vergoedingen voor de gebruiker. Creditcardaankopen kosten 3,99% en kooptransacties kosten 1,49%. Gratis stortingen via bankoverboekingen helpen om die vervelende creditcardkosten kwijt te raken.

Ondersteunde cryptocurrencies

Beide bedrijven bieden een voldoende aanbod aan cryptocurrencies om te kopen en verkopen. Coinbase ondersteunt het kopen, verkopen en opslaan van Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

CEO.IX heeft een iets uitgebreider assortiment om te verhandelen. U kunt kiezen uit Bitcoin, Bitcoin Cash Ethereum, Dash en Zcash. Het weglaten van Litecoin kan een beetje frustrerend zijn.

Vergelijkingsoverzicht Coinbase versus CEO.IX

Al met al zijn er dus een aantal zeer vergelijkbare aanbiedingen van de twee platforms. Beide hebben een oproep voor nieuwe gebruikers om vrijwel onmiddellijk verschillende valuta te bemachtigen.

CEX.IO is duidelijk iets rijker aan functies en geschikt voor mensen die iets meer willen doen dan alleen kopen om vast te houden. De handelsopties zijn redelijk en u kunt met lage kosten werken als u bereid bent om de handelsbeurs te gebruiken.

Coinbase is supergemakkelijk te begrijpen voor nieuwe kopers en is een eenvoudige optie als u wilt beginnen met het opbouwen van een cryptocurrency-portfolio. De gebruiksvriendelijke interface van Coinbase moet gewoon nog worden verslagen door welk platform dan ook.

Europeanen geven misschien de voorkeur aan CEX.IO omdat ze het pijnloos maken voor houders van een eurobankrekening, terwijl Noord-Amerikanen misschien gelukkiger zijn met het in de VS gevestigde Coinbase.