Coinbase versus Changelly

Coinbase en Changelly zijn twee gevestigde cryptocurrency-uitwisselingen die verschillende services bieden voor de blockchain-gemeenschap. Coinbase wordt voornamelijk gebruikt als een ‘on-ramp’ om fiat-valuta (bijv. Dollars) om te zetten in blockchain-activa, terwijl de meeste investeerders Changelly gebruiken om de ene cryptocurrency om te zetten in een andere.

In deze “Coinbase vs Changelly” -beoordeling geef ik een overzicht van elke uitwisseling, zodat u gemakkelijk kunt kiezen welke het beste bij u past.

We bespreken:

Coinbase vs Changelly: belangrijke informatie

Financieringsmethoden

Op Coinbase kunt u op verschillende manieren geld op uw account storten, waaronder bankoverschrijvingen, creditcards, betaalpassen en bankoverschrijvingen. U kunt uw account ook financieren met cryptocurrency (met name Bitcoin, Ethereum en Litecoin), maar u kunt er niet tussen uitwisselen. Om dit te doen, moet u eerst een cryptocurrency verkopen voor fiat voordat u een andere koopt. Dit verdubbelt het aantal kosten dat u betaalt, omdat het proces in Coinbase als twee transacties wordt geteld.

Er is geen portemonnee op Changelly, dus technisch gezien is er geen account waarmee u geld kunt financieren. In plaats daarvan gebruikt u een bankpas of creditcard om cryptocurrency te kopen en deze naar een portemonnee buiten het Changelly-systeem te sturen. Changelly heeft ook een uitgebreide lijst met cryptocurrencies die u kunt gebruiken om deze aankoop te financieren, waardoor u op een eenvoudige manier blockchain-activa kunt uitwisselen.

Vanwege de drastisch verschillende financieringsstructuren raad ik aan Coinbase om cryptocurrency te kopen en Changelly om tussen hen te wisselen.

Koppel

Coinbase is ontworpen met de beginnende belegger in gedachten. U kunt eenvoudig Bitcoin, Litecoin en Ethereum kopen en verkopen met slechts een paar klikken vanaf hun website of mobiele app. Coinbase bevat ook een gestroomlijnd dashboard om de prestaties van de munten in uw portefeuille te volgen.

Coinbase-uitwisselingsdashboard

Changelly heeft ook een eenvoudige interface die u zonder problemen kunt gebruiken, ongeacht uw ervaringsniveau. U selecteert gewoon welke twee valuta’s u wilt omwisselen, het bedrag van de valuta die u inwisselt van, en welke portemonnee de valuta naar uw uiteindelijke valuta moet sturen.

Changelly bitcoin-interface

Hoewel het uitwisselingsproces van Changelly eenvoudig was, ondervond ik verschillende technische problemen tijdens het gebruik van het platform. De site is meerdere keren gecrasht en verschillende knoppen zouden niet werken, tenzij ik de pagina opnieuw laadde. Zodra het Changelly-team deze problemen heeft opgelost, zal het platform een ​​uitstekende manier zijn voor nieuwe investeerders om te beginnen met het uitwisselen van blockchain-activa.

Handelskosten

De eenvoudig te gebruiken interface van Coinbase heeft een prijs met hogere handelskosten dan de meeste andere populaire beurzen.

Coinbase brengt wisselkosten in rekening bij zowel het kopen als verkopen van cryptocurrency. Deze kosten beginnen bij 1,49% voor standaard kopen / verkopen vanaf een bankrekening of Coinbase-portemonnee. De maximale vergoeding is 3,99% voor aankopen met debet- of creditcard.

Changelly rekent alleen een 0,5% omwisselingskosten voor elke transactie, maar slechte wisselkoersen op het platform zorgen ervoor dat u verborgen kosten moet betalen. De wisselkoersen op Changelly zijn vaak slechter dan wat u op andere uitwisselingsplatformen aantrof (soms tot 50% slechter).

Hieronder ziet u een screenshot van coinmarketcap.com, een van de meest vertrouwde sites met marktinformatie. Op het moment van schrijven vermeldt het de prijs van Bitcoin op $ 5337,69.

coinmarketcap-interface

Met behulp van de uitwisselingscalculator van Changelly koopt u voor $ 5338 ~ 0,866 Bitcoin. Dat is iets meer dan 13% verlegen voor een volledige Bitcoin – veel meer dan de 0,5% vergoeding waarvoor ze adverteren.

Changelly-interface

Beschikbare cryptocurrencies

U kunt Bitcoin, Litecoin en Ethereum kopen op Coinbase. Er gaan geruchten dat er binnenkort meer munten zullen worden toegevoegd, maar deze zijn niet bevestigd door het bedrijf.

Changelly ondersteunt tal van munten en paren, waaronder:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Dash
 • Dogecoin
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Factom
 • Golem
 • Lisk
 • Litecoin
 • Monero
 • Nem
 • NEO
 • Rimpeling
 • 58 meer munten

Beleggers die waarde hechten aan muntselectie, moeten Changelly kiezen, maar ik raad u aan om bij Coinbase te blijven als beleggen in Bitcoin, Ethereum en Litecoin uw doel is..

Overdrachtslimieten

Changelly beperkt het bedrag dat u tijdens uw eerste week van het maken van transacties. Amerikaanse, Canadese en Australische staatsburgers zijn beperkt tot $ 50 voor hun eerste transactie. Als u binnen vier dagen nog een aankoop doet, bent u beperkt tot $ 100. Na 7 dagen is uw limiet $ 500. Buiten dat, bent u vrij om te ruilen zonder limiet.

De overdrachtslimiet op Coinbase varieert van persoon tot persoon en wordt bepaald door uw koopgeschiedenis, accountleeftijd en verificatieniveau. Als geverifieerd Amerikaans account zou u wekelijkse limieten moeten kunnen krijgen van ten minste:

 • $ 5.000 voor aankopen op een bankrekening
 • $ 50 voor aankopen met creditcards en betaalpassen

Aankopen die zijn gedaan met een creditcard, betaalpas of de USD-portemonnee op Coinbase worden onmiddellijk voltooid. Bankoverboekingen duurden doorgaans 3-5 werkdagen, maar Coinbase heeft onlangs aangekondigd dat gebruikers deze aankopen nu ook direct kunnen doen. U kunt verwachten te ontvangen opnames binnen 2-4 werkdagen.

Bedrijfvertrouwen

Coinbase is gevestigd in Silicon Valley en wisselt sinds 2012 fondsen uit. Met $ 20 miljard aan digitale toegangsuitwisselingen op 10 miljoen accounts is Coinbase een van de meest gerenommeerde platforms in de branche. Coinbase heeft ook buy-in van verschillende opmerkelijke investeerders zoals Andreessen Horowitz, Union Square Ventures en de New York Stock Exchange.

Changelly is in 2013 gemaakt door het team dat heeft gemaakt MinerGate, een bitcoin mining pool. Sinds de release in 2015 heeft Changelly zijn gebruikersbestand uitgebreid tot meer dan 500.000 handelaren. Vóór deze recensie had ik niet veel over de uitwisseling gehoord. Ze hebben echter opmerkelijke partnerschappen met Coinomi en Jaxx portemonnee. Zelfs met deze gevestigde partners heeft Changelly niet het vertrouwen van een deel van de gemeenschap vanwege de verborgen kosten / wisselkoersen die ik hierboven heb geschetst.

Fondsbeveiliging

U moet erop kunnen vertrouwen dat uw geld veilig is wanneer u een van deze beurzen gebruikt.

Coinbase houdt alle deposito’s in Amerikaanse dollars bij banken die dat wel zijn verzekerd tot $ 250.000 per bewaargever. Meer dan 98% van de digitale activa wordt offline bewaard op gecodeerde USB-drives die samen met papieren back-ups in kluisjes over de hele wereld worden bewaard. Dit zorgt ervoor dat een kwaadwillende aanval op de beurs geen invloed heeft op de meeste fondsen en dat degenen die zouden worden getroffen, volledig verzekerd zijn door Coinbase.

Changelly geeft niet zo veel details over hun beveiligingsbeleid als Coinbase. Het is echter niet waarschijnlijk dat uw geld wordt gestolen als gevolg van een aanval op de beurs, omdat het platform geen opslagruimte voor deposito’s heeft en de transacties onmiddellijk plaatsvinden. Changelly gebruikt ook 2-factor authenticatie om uw account verder te beschermen.

Klantenservice

Coinbase heeft een robuust ondersteuningssysteem met een bibliotheek met veelgestelde vragen, een bot voor klantenondersteuning en een proces voor e-mailtickets om complexe problemen op te lossen. De meeste supporttickets worden binnen beantwoord 1-3 werkdagen.

Klantondersteuning op Changelly bereiken is niet intuïtief. Als u op sommige pagina’s op “Ondersteuning” klikt, gaat u terug naar de startpagina, en op andere pagina’s verschijnt een pop-upvenster met fouten waarin u uw probleem kunt invoeren. Er is ook een sectie met veelgestelde vragen op hun website die de meeste vragen beantwoordt die een beginnende belegger zou hebben over hun uitwisseling.

Gevolgtrekking

Coinbase is een geweldig platform om te beginnen met investeren in blockchain-activa. De gebruiksvriendelijke interface, diepgaande klantenondersteuning en het eenvoudige financieringsproces zijn perfect voor de cryptocurrency noobie.

Changelly heeft het voordeel als het uw doel is om in een breed scala aan munten te investeren. Zodra de problemen met hun klantenondersteuning en website zijn opgelost, twijfel ik er niet aan dat het platform in populariteit zal toenemen.

(Zie de volledige lijst met Crypto Exchange-beoordelingen van CoinCentral)

Meer Coinbase-vergelijkingen

 • Coinbase versus Bittrex
 • Coinbase versus Blockchain
 • Coinbase versus GDAX
 • Coinbase versus Gemini
 • Coinbase versus Kraken
 • Coinbase versus XAPO