Coinbase en Coinmama zijn twee van de snelste en meest populaire manieren om cryptocurrency te kopen. In deze Coinbase vs. Coinmama-recensie zullen we alles bespreken, van de belangrijkste functies van elk platform, hoe deze functies zich verhouden en uiteindelijk welke het beste bij u past..

Vergelijking van de kenmerken van Coinbase en Coinmama

Als u probeert te beslissen of u wilt gebruiken Coinbase of Coinmama, je duikt hoogstwaarschijnlijk je teen in de wereld van cryptocurrencies om te zien waar het allemaal om draait. Als je wat onderzoek hebt gedaan, dan zal Coinbase waarschijnlijk een normale optie zijn om Bitcoin te kopen. Dit komt omdat Coinbase erg beginnersvriendelijk is en Coinbase een leider is geworden in de cryptocurrency-uitwisselingsruimte. Coinmama kan echter ook opvallen als een snelle en eenvoudige optie met weinig complicaties.

Dus wat is het echte verschil tussen de twee? Is het gewoon de prijs of is er iets meer aan de hand?

Beide bedrijven bieden echt gemakkelijke opties voor het kopen van cryptocurrency die bijna onmiddellijk zijn. Met een snelle accountconfiguratie en geen verificatie, kunt u Bitcoin en Ethereum in kleine hoeveelheden op een creditcard kopen.

Voor grotere aankopen moet u bij beide platforms standaard verificatiecontroles doorlopen. Deze zijn vrij gebruikelijk in de branche en worden elektronisch gedaan met een formulier en een identiteitsbewijs met foto.

De grote verschillen die u zult opmerken, komen wanneer u de overige aangeboden functies vergelijkt

Coinmama presenteert zichzelf heel erg als een snelle koopoptie, maar ze stellen je alleen in staat om digitale valuta te kopen via een creditcard of betaalpas. Dit betekent dat als je eenmaal Bitcoin of Ethereum hebt gekocht, je niet veel meer kunt doen op de Coinmama-site. U kunt niet verkopen of handelen via Coinmama, en er zijn ook geen portemonnee-faciliteiten. Dit betekent dat u ergens anders een veilige opslagmethode moet kiezen voordat u uw cryptocurrency koopt.

Coinmama-scherm

Met Coinmama betaal je eenvoudig met je betaalmethode naar keuze en ze sturen geld naar je portemonnee. Je denkt misschien, ‘ok geweldig, wat heb je nog meer nodig?’ Nou, misschien niet veel, maar als je op zoek bent naar een meer afgerond platform, dan zou Coinbase een betere oplossing kunnen zijn..

Om te beginnen biedt Coinbase een grotere selectie aan koopopties. Samen met een creditcard kunt u een bankoverschrijving uitvoeren naar uw Coinbase-account. Dit brengt de beschikbare opties in evenwicht tussen gemakkelijke snelheid of lagere tarieven. Beveiligde portefeuillediensten vormen een aanvulling op deze koopopties, zodat u uw geld kunt kopen en opslaan in één Coinbase-account.

Een andere string aan de Coinbase-boog is de mogelijkheid om cryptocurrency terug te verkopen via de site, wat een beginnersvriendelijke manier is om uw geld te verhandelen of ‘uitbetalen’. Natuurlijk moet u zich ervan bewust zijn dat ze op dit moment in feite een wisselkantoor zijn, zodat de koersen niet zo gunstig zijn als de open marktprijs.

Coinbase-scherm

Op het eerste gezicht ziet Coinbase er misschien wat ontmoedigender en gecompliceerder uit, maar ze bieden wel een volledige cryptocurrency-oplossing in vergelijking met Coinmama. Coinmama biedt u een snelle koopoplossing die mogelijk werkt als u al een portemonnee klaar heeft staan ​​om ergens anders heen te gaan.

Bij het gebruik van de platforms voelt Coinbase als een krachtpatser van de industrie, terwijl Coinmama een beetje lijkt op een ‘lite’ versie van de twee.

Klantenservice

Klantenondersteuning is nog steeds een twistpunt in de branche, waarbij veel bedrijven dit als een niet-geadresseerd gebied verlaten.

Geen van beide bedrijven is bijzonder gemakkelijk te bereiken aan de telefoon, dus u houdt over het algemeen beter vast aan e-mail. Coinbase biedt klantenondersteuning via e-mail en reageert meestal binnen 24-72 uur, afhankelijk van de aard van uw vraag. Hun website is heel nuttig met een paar introductiehandleidingen en een ondersteuningscentrum dat de meeste van je belangrijkste vragen beantwoordt.

Coinmama lijkt binnen 24 uur op alle e-mails te reageren, maar hun website-ondersteuning is een beetje licht van gewicht. Net als veel andere cryptocurrency-sites, helpen ze u bij het kopen van hun product, maar verder is er weinig om uw vragen en zorgen te sussen.

Beide bedrijven worden vertrouwd door de gemeenschap

Coinbase blijft een al lang bestaande naam binnen de cryptocurrency-wereld en heeft zijn reputatie als early adopters verstevigd en begint nu het grote publiek te penetreren. Brian Armstrong en Fred Ehrsam lanceerden het bedrijf in de zomer van 2012, oorspronkelijk als uitwisseling voor professionelere bitcoinhandelaren.

Coinmama is eigendom van NBV International s.r.o. – een dochteronderneming van New Bit Ventures Ltd en gebruik Bratislava, Slowakije, als basis. Het is een beetje lastig om enorme details over Coinmama te vinden. Bij een snelle Google-zoekopdracht ziet u een paar koppen van het type ‘Coinmama Scam’. Deze zijn op het eerste gezicht zenuwachtig, maar tevreden klanten en recensies (inclusief de recensie van Coinmama) verdrijven al snel de vragen.

Veilig

Beveiliging is een kerncomponent van elk groot uitwisselingsplatform. Coinbase toonaangevende beveiliging, terwijl Coinmama niet zo ver gaat.

Coinbase combineert zijn gebruiksvriendelijke service met eersteklas beveiliging. Ze gebruiken offline opslagmethoden en tweefactorauthenticatie, wat betekent dat uw account niet toegankelijk is met alleen uw gewone wachtwoord.

Coinmama heeft niet zo’n strikte beveiliging nodig, omdat u geen geld in een portemonnee op uw rekening houdt. Ze gebruiken vertrouwde beveiliging en hebben een goede reputatie. Ze hebben Trust Guard en Comodo-beveiligingsspecialisten die bevestigen dat 256-bits SSL-codering actief wordt gebruikt op pagina’s die privé-informatie bevatten.

Coinmama biedt momenteel geen tweefactorauthenticatie. Het is een beetje zorgwekkend dat iemand toegang tot uw account kan krijgen, dus zorg ervoor dat u een sterk wachtwoord kiest. Het is vrijwel een gegeven dat financiële instellingen tegenwoordig tweefactorauthenticatie moeten gebruiken.

Vergoedingen

Zowel Coinbase als Coinmama bieden het gebruik van creditcards aan, maar dit heeft een prijs. De vergoeding bij creditcardaankopen is 4%, wat behoorlijk fors kan worden voor grotere Bitcoin-aankopen. Het wordt aanbevolen om geld van uw bank te storten op uw Coinbase-account, waarvoor een toeslag van 1,49% geldt.

Coinmama is naar eigen zeggen een beetje zwaarder als het gaat om vergoedingen, maar dat is een prijs die u voor het gemak betaalt. We betalen graag meer voor snelle bezorging van eten, waarom Bitcoins niet? De prijs die u op onze Bitcoin-koers ziet, is inclusief een vergoeding van 6,15%. Dat is de prijsverhoging op de marktrente. Voor transacties met creditcard / betaalpas wordt een toeslag van 5% in rekening gebracht die wordt toegevoegd zodra u de betaalmethode heeft gekozen.

De echte vergelijking hier is de kaartvergoeding van 3,99% van Coinbase ten opzichte van de kaartvergoeding van 5% van Coinmama.

Beschikbare cryptocurrencies

Coinbase heeft het voordeel dat ze Bitcoin, Litecoin en Ethereum op hun platform aanbieden. Als u een portfolio van sterke digitale valuta’s wilt creëren, is dit een behoorlijk solide basis om aan de slag te gaan.

Coinmama biedt daarentegen alleen Bitcoin- en Ethereum-aankopen aan. Als u gewoon aan de slag wilt gaan, is dat niet zo’n groot probleem. Je bindt jezelf niet aan een bepaalde portemonnee-provider met Coinmama, dus je kunt er in de toekomst indien nodig van wisselen.

Coinbase vs Coinmama: Final Thoughts

Er is geldigheid en vertrouwen in beide platforms als het gaat om het kopen van cryptocurrency. Er is ook een hogere vergoeding als u met een creditcard wilt kopen, maar zoals ik al zei, is dat de prijs die u voor het gemak betaalt.

Coinbase is een meer afgeronde optie zodra u uw aankoop heeft gedaan en u kunt ze perfect gebruiken voor al uw belangrijke cryptocurrency-transacties, of u nu koopt om vast te houden of om te gebruiken.

Coinmama doet wat er op het blik staat. U kunt snel en gemakkelijk Bitcoin of Ethereum bemachtigen en uw geld naar de door u gekozen portemonnee-oplossing sturen. Dit kan een betere optie zijn als u een harde portemonnee gebruikt in plaats van over te dragen naar en uit Coinbase.