Coinbase versus Gemini

Voor nieuwkomers die op zoek zijn naar een plek om cryptocurrencies te kopen, zoals Bitcoin en Ethereum, is er geen tekort aan opties. Gemini en Coinbase zijn twee van de meest aanbevolen opties en niet zonder reden. In deze “Coinbase vs Gemini” -beoordeling laten we u de verschillen tussen de twee opties zien, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke het beste voor u is.

Behandeld in deze vergelijking:

Coinbase versus Gemini: belangrijke informatie

Twee verschillende manieren om cryptocurrencies te kopen

Hoewel beide sites kunnen worden gebruikt om cryptocurrencies te kopen, werken ze anders.

Coinbase faciliteert direct de verkoop van Bitcoin, Ethereum en Litecoin aan hun gebruikers. Wanneer u cryptocurrency van hun site koopt, is er een vaste prijs op het moment van uw aankoop. U kunt bedenken Coinbase als een ‘cryptocurrency-winkel’.

De meeste andere sites waar gebruikers cryptocurrency kunnen kopen, werken als een exchange. Ze werken op dezelfde manier als een forex of beurs.

Het systeem van Coinbase voor het verkopen van cryptocurrency heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • Gebruikers kunnen direct cryptocurrencies kopen met creditcards en betaalpassen na verificatie van hun rekeningen. (Zie verificatienota hieronder.)
 • Gebruikers kunnen hun aankoopprijs onmiddellijk vastleggen bij het kopen van cryptocurrencies met bankoverschrijvingen, hoewel deze aankopen verwerkingstijd vereisen.

Om deze voordelen te illustreren, laten we u de stappen zien voor het kopen van cryptocurrency op Coinbase en vervolgens laten we u de stappen zien voor het kopen van cryptocurrency op traditionele beurzen..

Cryptocurrencies kopen met een creditcard op Coinbase

 1. Maak en verifieer uw account.
 2. Koop Bitcoin, Ethereum en Litecoin voor hun vaste prijs en ontvang deze direct.

Cryptocurrencies kopen via bankoverschrijvingen

 1. Maak en verifieer uw account.
 2. Koop Bitcoin, Ethereum en Litecoin voor hun vaste prijs.
 3. U ontvangt de afgesproken hoeveelheid cryptocurrency die u heeft aangeschaft na enkele dagen verwerkingstijd.

Aankoop op Coinbase voltooid met bankoverschrijving

Cryptocurrency kopen bij de meeste traditionele cryptocurrency-uitwisselingen

 1. Maak en verifieer uw account.
 2. Stort fiat-valuta op de beurs via bankoverschrijving, wat doorgaans 1-5 werkdagen duurt.
 3. Plaats een bestelling op de beursmarkt.
 4. Wanneer uw bestelling is gevuld, ontvangt u uw cryptocurrency.

Zoals u kunt zien, kunt u met Coinbase uw cryptocurrency sneller ontvangen dan bij traditionele uitwisselingen wanneer u met een creditcard koopt. Met Coinbase kunt u uw prijs onmiddellijk vastleggen, onwaarschijnlijke traditionele uitwisselingen.

Tweelingen valt ergens in het midden tussen traditionele beurzen en Coinbase. Hoewel Gemini een cryptocurrency-uitwisseling is, stellen ze gebruikers in staat om onmiddellijk te handelen voor cryptocurrency bij het storten via bankoverschrijvingen. Met andere woorden, u kunt beginnen met handelen voordat uw storting volledig is verwerkt. U kunt uw cryptocurrency echter niet opnemen voordat uw storting volledig is verwerkt.

Cryptocurrencies kopen via bankoverboekingen op Gemini

 1. Maak en verifieer uw account.
 2. Stort fiat-valuta op de beurs, die onmiddellijk beschikbaar zal zijn om te verhandelen.
 3. Plaats een bestelling op de beursmarkt.
 4. Wanneer uw bestelling is gevuld, ontvangt u uw cryptocurrency.
 5. U kunt uw cryptocurrency opnemen zodra uw bankoverschrijving volledig is verwerkt.

Koop Bitcoin op Gemini

Net als de aankoopoptie van Coinbase via bankoverschrijving, kunt u met dit proces uw prijs sneller vastleggen dan bij traditionele beurzen.

*Verificatie – Gerenommeerde sites waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen in ruil voor fiatvaluta’s (USD, EUR, GBP, enz.), Vereisen dat gebruikers hun identiteit verifiëren. Dit is vereist om te voldoen aan wetten en regelgevende instanties waar deze bedrijven actief zijn. Houd er rekening mee dat een vergelijkbare verificatie vereist is bij het aanmaken van een traditionele effectenmakelaarsrekening.

Aankooplimieten

Coinbase definieert geen duidelijke limieten op hun site voor nieuwe gebruikers. In plaats daarvan kunnen limieten variëren afhankelijk van de leeftijd van het account, de koopgeschiedenis en de accountverificatie. Uw persoonlijke limieten worden weergegeven op de verificatiepagina van uw account.

Coinbase-limieten

In onze persoonlijke ervaring werden de limieten voor bankoverschrijvingen al snel vastgesteld op $ 5.000 per week, terwijl de creditcardlimieten aanvankelijk waren ingesteld op slechts $ 60 per week..

Tweelingen heeft vooraf gedefinieerde aankooplimieten voor bankoverschrijvingen van $ 500 per dag.

Als u onmiddellijk een prijs van meer dan $ 500 wilt vastleggen, biedt Coinbase u waarschijnlijk meer limieten.

Beide sites bieden bankoverschrijvingen aan voor gebruikers die grotere bedragen willen storten, hoewel u mogelijk een aanvraag moet indienen of rechtstreeks contact met hen moet opnemen.

Twee vertrouwde bedrijven

Beide bedrijven zijn gevestigd in de VS en bedienen Amerikaanse klanten. Dit betekent dat beide bedrijven worden gereguleerd door verschillende Amerikaanse overheids- en regelgevende instanties.

Coinbase werd gelanceerd in 2012. In deze tijd hebben ze meer dan 8 miljoen klanten bediend en geholpen om meer dan $ 20 miljard aan digitale valuta om te wisselen. Ze hebben ook investeringen ontvangen van Alexis Ohanian (medeoprichter van Reddit), Blockchain Capital, Bank of Tokyo en verschillende andere vertrouwde investeerders.

Tweelingen werd gelanceerd in 2015 en werd opgericht door Tyler en Cameron Winklevoss. Hoewel ze nog niet zo lang bestaan ​​als Coinbase, hebben ze al snel een goede reputatie opgebouwd in de gemeenschap. Ze hebben consequent een van de grootste dagelijkse Bitcoin-handelsvolumes van alle beurzen.

Veiligheid van fondsen

Beide sites scheiden het geld van de klant van het bedrijfsfonds. Bovendien volgen beide sites de best practices uit de branche voor het veiligstellen van cryptocurrency-fondsen. De meeste cryptocurrency-fondsen worden opgeslagen in beveiligde offline portefeuilles voor koude opslag.

Klantenservice

Hoewel klantenondersteuning een probleem is dat veel cryptocurrency-bedrijven teistert, doen Coinbase en Gemini het allebei redelijk goed op deze afdeling.

Coinbase klantenservice wordt afgehandeld via e-mail. In onze persoonlijke ervaring hebben we altijd binnen 24-48 uur reacties ontvangen. De meeste rapporten van online forums weerspiegelen dit, hoewel 24-72 uur een nauwkeuriger tijdsbestek kan zijn.

Tweelingen behandelt ook hun klantenondersteuning via e-mail. Reactietijden lijken erg op Coinbase.

Beschikbare cryptocurrencies

Coinbase stelt gebruikers in staat Bitcoin, Ethereum en Litecoin te kopen en verkopen.

Tweelingen ondersteunt alleen de handel in Bitcoin en Ethereum.

Vergoedingen

Als het uw doel is om zoveel mogelijk te besparen op vergoedingen, is Gemini uw beste keuze.

Tweelingen brengt geen kosten in rekening voor stortingen of opnames en brengt slechts 0,25% of minder kosten in rekening voor handelen.

Coinbase rekent ongeveer 1,49% voor aankopen via bankoverschrijvingen en 3,99% voor aankopen met creditcard / betaalpas.

Coinbase vs Gemini: wat beter is?

Omdat beide sites betrouwbaar en veilig zijn, is de strijd van Coinbase vs Gemini komt neer op uw voorkeuren en behoeften.

Als u snel cryptocurrency wilt kopen of een creditcard wilt gebruiken, dan is Coinbase de optie voor u.

Als u het meeste op kosten wilt besparen, is Gemini de beste optie.

Meer Coinbase-vergelijkingen

 • Coinbase versus GDAX
 • Coinbase versus Kraken
 • Coinbase versus Bittrex
 • Coinbase versus XAPO

Meer Gemini-vergelijkingen

 • Gemini versus GDAX
 • Gemini vs Kraken