Coinbase en Xapo zijn twee van de meest populaire cryptocurrency-platforms die uitwisselingen en portefeuilleservices bieden. In deze Coinbase vs. Xapo-recensie zullen we alles bespreken, van de belangrijkste kenmerken van elk platform, welk platform het gemakkelijkst aan de slag is en uiteindelijk welk platform het beste voor u is..

Coinbase versus XAPO: belangrijke informatie

Vergelijking van de kenmerken van Coinbase en Xapo

Misschien begint u net met Bitcoin of andere digitale valuta en weet u niet zeker waar u moet beginnen. Wie kan eigenlijk worden vertrouwd om te leveren wat je wilt in ruil voor je traditionele zuurverdiende fiat mullah? Coinbase en Xapo zijn waarschijnlijk allebei opgedoken tijdens je onderzoek met veel haters en feestvierders voor elk bedrijf.

Dus welke moet u kiezen om aan de slag te gaan?

Beide bedrijven bieden zeer vergelijkbare diensten aan omdat ze ernaar streven een vertrouwd platform te creëren dat het schakelen tussen fiat- en cryptocurrencies eenvoudig en duidelijk maakt voor nieuwe gebruikers. Ze willen u helpen de kloof tussen traditionele financiën en digitale valuta zonder risico te overbruggen.

Het belangrijkste verschil tussen de twee bedrijven is de selectie van cryptocurrencies die u kunt kopen en verkopen. Coinbase is een van de beroemdste namen in de branche waarmee u binnen enkele minuten aan de slag kunt met digitale valuta. U kunt niet alleen Bitcoin kopen en houden, u kunt ook met hetzelfde gemak Ethereum en Litecoin kopen.

Coinbase stelt je ook in staat om Bitcoin rechtstreeks bij hen te kopen via een creditcard, wat handig is als je haast hebt, maar pas op voor de hoge kosten bij deze methode. Europese en Britse klanten kunnen tot 4% besparen op kosten door geld te storten via bankoverschrijving.

Aankoop van Coinbase-creditcard voltooid

Xapo is een nieuwkomer op het crypto-uitwisselingsblok. Hun Bitcoin-services zijn vrij eenvoudig voor nieuwe gebruikers, maar het is vermeldenswaard dat u Bitcoins niet rechtstreeks via een creditcard kunt kopen. Ze werken alleen in Bitcoin, wat een duidelijke frustratie is voor iedereen die zijn assortiment cryptocurrencies wil uitbreiden.

Zodra u volledig bent geverifieerd, kunt u in meerdere fiat-valuta’s werken. U kunt naadloos overschrijven tussen Bitcoin en alle belangrijke valuta’s, USD, GBP, Euro enz. Perfect als u verschillende fiatvaluta’s gebruikt, omdat het niet nodig is om een ​​‘lokale’ valuta te selecteren en dan vast zit aan hoge kosten voor het overstappen naar een ander alternatief.

U kunt eenvoudig meerdere fiat-valutaportefeuilles toevoegen en direct tussen deze portefeuilles overboeken tegen concurrerende wisselkoersen terwijl u uw totale nettowaarde bekijkt. Dat betekent dat u uw Bitcoin in ponden kunt kopen voordat u in slechts een paar klikken weer overschakelt naar euro’s.

Xapo-accountbeoordeling

Eenvoud en vertrouwen zijn de drijfveren van beide providers dat u munten rechtstreeks van Coinbase en Xapo kunt kopen, zodat u niet de ins en outs van handelsmarkten hoeft te leren. U kunt er ook voor kiezen om uw privésleutels offline op te slaan in koude opslag voor toonaangevende standaardbeveiliging. Xapo houdt zijn koude opslag opgesloten in een Zwitserse berg, wat zorgt voor een cool marketingverhaal om te laten zien dat ze de veiligheid van je Bitcoins serieus nemen.

Klantenservice

Zoals je zou verwachten, hebben bedrijven die cryptocurrency gebruiksvriendelijk willen maken, echt goed gestructureerde ondersteuning voor hun klanten. Als een ietwat nieuw concept voor de rest van de wereld, doet Coinbase uitstekend werk om u zich thuis te laten voelen.

Je wordt vrijwel door elke stap van het proces gelopen vanaf het moment dat je op hun website belandt. Ze begroeten je met informatie over Bitcoin en willen de ervaring echt pijnloos maken.

Xapo doet een respectabele taak om de klant te helpen, maar voor mij zijn er nog enkele vragen onbeantwoord. Het is 2017, het is Bitcoin, dus je gaat ervan uit dat je alles wat je nodig hebt online kunt vinden, toch? Xapo lijkt een behoorlijk uitgebreid ondersteuningscentrum te hebben, maar het meeste is hol met weinig nuttige informatie. Ze lijken meer geïnteresseerd te zijn in het verkopen van hun Bitcoin-betaalpas voordat u zelfs maar Bitcoins heeft.

Als het gaat om klantenondersteuning nadat u zich heeft aangemeld, ontbreken beide platforms. Dit is grotendeels te wijten aan de grote toestroom van mensen in de cryptocurrency-wereld, en het is waarschijnlijk dat beide platforms hun klantenservice naarmate de tijd verstrijkt zullen verbeteren.

Beide bedrijven worden vertrouwd door de gemeenschap

Coinbase blijft een al lang bestaande naam en heeft binnen de cryptocurrency-wereld zijn reputatie als early adopters opgebouwd en begint nu het grote publiek te penetreren. Brian Armstrong en Fred Ehrsam lanceerden het bedrijf in de zomer van 2012, oorspronkelijk als uitwisseling voor professionele bitcoinhandelaren.

Xapo is snel opgeschaald sinds de geboorte in 2014, vooral in 2017, toen ze hun plaats in de Bitcoin-groei versterkten. De oprichter Wences Casares wordt nu gezien als een opinieleider in de branche, zelfs betalingsreuzen zoals Paypal zoeken nu zijn advies op.

Beide bedrijven zijn grote spelers geworden in de uitbreiding van Bitcoin, waardoor consumenten verschillende opties hebben. Nu Coinbase uit de VS groeit en het Xapo-gebouw uit Hong Kong, liggen er verschillende zakelijke idealen op tafel naast wereldwijde bankopties.

Veilig

Beveiliging is een kerncomponent van elke geweldige ruil- en portefeuilledienst. Coinbase en Xapo hebben enkele van de beste beveiliging die er is.

Coinbase combineert hun gebruiksvriendelijke service met eersteklas beveiliging. Ze gebruiken offline opslagmethoden en authenticatie in twee stappen, wat betekent dat uw account niet toegankelijk is met alleen uw gewone wachtwoord.

Xapo biedt een beetje meer flexibiliteit bij het opslaan van uw geld, zodat u naar eigen goeddunken kunt schakelen tussen online en kluisopslag. Ze richten zich op het voortdurend pushen van beveiligingsmethoden in de industrie. Voor toegang tot verschillende delen van uw account heeft u authenticatie in twee stappen en een extra pincode nodig. Als je echt een volgende laag wilt, kun je zelfs je Bitcoins in een berg bewaren.

Vergoedingen

Zoals hierboven vermeld, biedt Coinbase directe creditcardaankopen, maar dit wordt geleverd met een rentetarief van 4% dat behoorlijk fors wordt voor grote Bitcoin-aankopen. U kunt geld op hun account storten om cryptocurrency te kopen, waardoor deze kosten worden verwijderd, maar voor alle kooptransacties geldt nog steeds een tarief van 1,5%.

Xapo heeft verschillende kosten, afhankelijk van hoe u uw bedrijf aanpakt. U moet geld in een Xapo fiat-portemonnee storten om aan de slag te gaan. Dit kan met een creditcard worden gedaan, maar dit zal weer resulteren in hoge kosten. Bankoverschrijvingen zijn beschikbaar tegen minimale kosten of u kunt een lokale vertrouwde Xapo-balie gebruiken met verschillende kosten. Zodra u uw storting heeft geladen, kunt u snel gratis Bitcoin kopen tegen een marktwaarde.

Beschikbare cryptocurrencies

Coinbase heeft het duidelijke voordeel dat het Bitcoin-, Litecoin- en Ethereum-services biedt. Als u op zoek bent naar een portfolio met sterke digitale valuta’s, dan is dat erg handig. Xapo biedt daarentegen alleen Bitcoin-opslag en uitwisselingen. Ik vond dit frustrerend toen ik Litecoin wilde ontvangen of kopen om de huidige Bitcoin-belangen aan te vullen. Als ze serieus zijn over het aanbieden van een complete cryptowallet-optie, dan zijn meer valuta’s een bonus.

Coinbase vs Xapo: Final Thoughts

Er is veel leuks aan beide services en geen van beide ontbreekt ernstig als het gaat om een ​​vlotte start van uw Bitcoin-leven. Coinbase misschien net iets voor de absolute beginner die gewoon wat cryptocurrency wil krijgen en de kneepjes van het vak wil leren. Xapo is trots op hun veiligheid en kan, met een beetje meer moeite, uw vergoedingen behoorlijk drastisch verlagen. Er is beveiliging van topkwaliteit van beide bedrijven, maar Xapo heeft het gevoel dat uw account zijn eigen persoonlijke lijfwacht heeft.

De belangrijkste doorslaggevende factor is wellicht het aanbod van valuta. Als u meerdere cryptocurrencies wilt, springt Coinbase van de pagina. Voor degenen die meerdere fiat-valutakeuzes willen, is Xapo naadloos.

(U kunt hier onze volledige lijst met de beste cryptocurrency-uitwisselingen bekijken)

Meer Coinbase-vergelijkingen

  • Coinbase versus GDAX
  • Coinbase versus Kraken
  • Coinbase versus Gemini
  • Coinbase versus Bittrex