Coinbase vs Poloniex: welke uitwisseling is geschikt voor jou?

De cryptocurrency-uitwisselingen Coinbase en Poloniex delen veel functies en markten voor een groot deel van hetzelfde gebruikersbestand, maar dienen uiteindelijk twee verschillende doelen voor de meeste cryptocurrency-investeerders.

In deze Coinbase versus Poloniex-vergelijking bespreken we de belangrijkste kenmerken van beide beurzen en hoe elk voordelig kan zijn voor verschillende soorten beleggers.

Notitie: Onlangs klagen Poloniex-gebruikers over zeer lange wachtrijen voor klantenondersteuning. Gebruik Poloniex op eigen risico.

Coinbase versus Poloniex: belangrijke informatie

Coinbase & Poloniex – Gratis uitwisselingen voor verschillende soorten beleggers

Coinbase is de eerste ervaring van veel investeerders met cryptocurrency, aangezien het misschien wel de meest gebruiksvriendelijke manier is om fiat-valuta om te zetten in cryptocurrency.

Het heeft een eenvoudige gebruikersinterface en accepteert stortingen in USD via ACH-bankoverschrijving, bankoverschrijving of creditcard / betaalpas. Naast zijn primaire activiteit als een cryptocurrency-uitwisseling voor de detailhandel, biedt Coinbase handel aan via zijn crypto-handelsplatform, Coinbase Pro (voorheen bekend als GDAX.)

coinbase kopen

De Coinbase-webpagina is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, wat perfect is voor gebruikers die nieuw zijn in crypto-investeringen. Nadat je je hebt aangemeld en je e-mailadres en telefoonnummer hebt geverifieerd, heb je de mogelijkheid om USD te storten op Coinbase of directe aankopen te doen of BTC, ETH of LTC.

De GDAX-uitwisseling kan worden gebruikt voor iets geavanceerdere handel, maar is beperkt tot standaard stop- / marktordertransacties voor BTC, ETH en LTC.

Poloniex is beter geschikt voor een meer ervaren cryptocurrency-investeerder. Fiat-valuta’s kunnen niet rechtstreeks worden gestort, dus als u nog geen cryptocurrencies heeft, moet u Coinbase of een andere crypto-uitwisseling gebruiken voordat u kunt beginnen met handelen op Poloniex.

De gebruikersinterface is overzichtelijk en bevat veel nuttige informatie voor elk handelspaar, inclusief kandelaargrafieken, technische analyse-overlays en visualisatie van het orderboek.

poloniex uitwisseling


Poloniex biedt ook geavanceerdere handelsfuncties zoals margelening voor alle gebruikers en stelt gebruikers in staat om hun cryptocurrencies bij storting uit te lenen.

Het Hof van Publieke Opinie

Coinbase wordt over het algemeen beschouwd als de meest professionele en betrouwbare onder crypto-uitwisselingen. Deze perceptie is diep geworteld in zowel de cryptogemeenschap als meer reguliere investeerders, waardoor durfkapitalist Fred Wilson Coinbase omschreef als “een veilige haven vergelijkbaar met Goldman Sachs of J.P. Morgan in een wereld van roofridders “.

Het zou moeilijk zijn om gebruikers te vinden die zo hoog over Poloniex spreken. Meest vermeldingen van de uitwisseling online zijn meestal gericht op klachten over hun matige behandeling van klantenservice, die we hieronder verder bespreken.

Klantenservice

In termen van reguliere niet-crypto-bedrijven winnen noch Coinbase noch Poloniex prijzen voor klantenservice. Hoewel klachten over Coinbase-ondersteuning veel voorkomen, werd het geprezen om zijn recente implementatie van telefonische klantenondersteuning, een bijna ongekende stap in de handel in cryptocurrency.

Poloniex doet het nog slechter in deze afdeling. Klantenservice bestaat uit een FAQ-sectie en een systeem om supporttickets in te dienen, waarvoor frustrerend genoeg een aparte aanmelding en login vereist is van uw standaard Poloniex login. Een snelle zoekopdracht op een cryptocurrency-forum laat zien dat Poloniex een reputatie heeft bevriezing van klantrekeningen, opnames uitstellen, en het negeren van verzoeken om klantenservice.

Bedrijfsgeschiedenis en naleving van regelgeving

Coinbase werd opgericht in San Francisco in 2012 en wordt gesteund door grote VC-investeerders zoals Union Square Ventures en Andreessen Horowitz. Het wekt aanzienlijk vertrouwen in de cryptogemeenschap vanwege de lange levensduur, beveiliging en naleving van de regelgeving. Volgens de Coinbase-website, Coinbase heeft een vergunning voor geldtransmissie in de meeste Amerikaanse rechtsgebieden en is geregistreerd als een Money Services Business bij FinCEN.

Poloniex is actief sinds 2014, maar het beheer en de eigendom zijn veel geheimzinniger. Het is geregistreerd als een Delaware LLC, maar in plaats van een fysiek hoofdkantoor te zijn “Een gedistribueerd bedrijf met een hoofdhub in de omgeving van Boston”. Hoewel Poloniex niet zo openhartig is over hun toewijding aan naleving van de regelgeving, hebben ze dat wel opgeschorte operaties in bepaalde Amerikaanse staten, zoals vereist door de staatswet, en de bereidheid tonen om binnen regelgevende kaders te opereren.

Veilig

Beveiliging is een gebied waar Coinbase schittert, omdat het in zijn 5-jarig bestaan ​​nog nooit is gehackt, althans voor zover algemeen bekend. 98% van de digitale valuta van Coinbase wordt offline opgeslagen in beveiligde kluizen die wereldwijd worden gedistribueerd, terwijl de 2% die online wordt aangehouden, is verzekerd via een polis via Lloyd’s of London. Fiat-valuta die bij Coinbase worden aangehouden, zijn verzekerd tot $ 250.000 per account via de FDIC.

In tegenstelling tot Coinbase is geen van de digitale valuta die Poloniex online bezit, verzekerd, hoewel naar verluidt de meeste klantgelden ook veilig offline worden opgeslagen (“koude opslag”). Poloniex leed ook aan een beveiligingscompromis in maart 2014 toen hun accounts werden gehackt en 97 BTC werden gestolen, hoewel Poloniex naar verluidt tot eer strekt. vergoedde de getroffen klanten volledig.

Geen van beide uitwisselingen kan aansprakelijk worden gesteld als de beveiliging in gevaar komt aan de kant van de gebruiker. Daartoe is het van cruciaal belang om tweefactorauthenticatie (2FA) te gebruiken, die wordt aangeboden op zowel Coinbase als Poloniex. Zorg ervoor dat u Google Authenticator of een vergelijkbare applicatie gebruikt om eenmalige 2FA-codes te genereren, aangezien 2FA op basis van sms u kwetsbaar maakt voor het klonen van uw telefoonnummer door een onbevoegde derde partij.

Vergoedingen

Coinbase berekent voor zijn primaire retailbedrijf een vergoeding van 1,49% voor alle aankopen en opnames van cryptocurrency van bankrekeningen of Coinbase USD-portefeuilles, en 3,99% voor aankopen via creditcards / betaalpassen en opnames via Paypal. Zodra uw cryptocurrency is gekocht, kunt u deze overbrengen naar andere BTC / ETH / LTC-adressen zonder extra kosten buiten de netwerktransactiekosten (ex. Mijnwerkerskosten).

Wisselkoerskosten voor munten

GDAX gebruikt een maker-taker-model, waarbij gebruikers die biedingen plaatsen op het orderboek (“Makers”) een korting krijgen op hun handelsvergoeding ten opzichte van gebruikers die een bod voltooien dat al op het orderboek is geplaatst (“Takers”). De vergoedingen voor makers zijn 0%, terwijl afnemers tussen de 0,3% en 0,1% betalen, afhankelijk van hun handelsvolume.

GDAX-vergoedingen

Poloniex gebruikt ook het maker-taker-model voor vergoedingen. Voor gebruikers met een handelsvolume van 600 BTC of minder gedurende 30 dagen, bedraagt ​​deze vergoeding 0,15% van elke transactie voor Makers en 0,25% voor Takers.

poloniex vergoedingen

De retailbemiddelingskosten van Coinbase zijn relatief hoog, maar het blijft de eenvoudigste manier voor gebruikers om hun fiat-valuta’s om te zetten in cryptocurrencies. Aan de beurszijde zijn de GDAX- en Poloniex-vergoedingen vergelijkbaar.

Beschikbare cryptocurrencies

Coinbase biedt momenteel de verkoop en handel van BTC, ETH en LTC aan, met plannen om Bitcoin Cash (BCH) op 1 januari te ondersteunen. Eerder dit jaar ook CEO Brian Armstrong tweette een enquête vragen welke valuta gebruikers als volgende toegevoegd zouden willen zien, met DASH, XMR, AUG, XRP, ETC en ZEC als opties. Sindsdien zijn er echter geen officiële plannen om nieuwe valuta’s toe te voegen publiekelijk aangekondigd.

Poloniex biedt momenteel handel in 71 verschillende cryptocurrencies, waaronder vrijwel alle grote cryptocurrencies. Hoewel storten, handelen of opnemen in USD niet mogelijk is op Poloniex, kunt u handelen in Tether (USDT), een cryptotoken dat is ontworpen om gekoppeld te blijven aan USD en dat kan worden gebruikt als een USD-proxy.

Coinbase vs Poloniex: Final Thoughts

Coinbase en Poloniex kunnen elk een aanzienlijke waarde bieden aan beleggers in cryptocurrency, en of u de een of de ander (of beide) moet gebruiken, hangt af van uw beleggingsdoelstellingen. Voor nieuwe gebruikers, vooral degenen die fiat-valuta’s naar cryptocurrencies moeten converteren, is Coinbase de duidelijke keuze en een even vertrouwde naam als alle andere in de crypto-wereld. Als u op zoek bent naar elementaire handelsfunctionaliteit en alleen van plan bent om in BTC, ETH en LTC te handelen, kunt u GDAX gebruiken om te handelen.

Aan de andere kant wilt u ook Poloniex of een andere cryptocurrency-uitwisseling gebruiken als u van plan bent om de verscheidenheid aan altcoin-cryptocurrencies te verhandelen, of als u een particuliere belegger bent die wil profiteren van margehandel.

(U kunt hier onze volledige lijst met aanbevolen cryptocurrency-uitwisselingen bekijken)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map