Bitcoin en Coronavirus (COVID-19) is een economische geschiedenis in beweging: niet alleen wordt Bitcoin geconfronteerd met zijn eerste echt verenigde en wereldwijde externe dreiging, maar het doet dit ook met de achtergrondmuziek als een potentieel hyperinflating Amerikaanse dollar.

Coronavirus en Bitcoin kunnen ons helpen de relatie tussen de impact van externe factoren (publieke angst / paniek en wereldwijde pandemie) en grenzeloze digitale valuta te correleren.

Een bullish sentiment zou zich richten op de mogelijkheid dat Bitcoin na zijn speculatieve fase evolueert naar een stabieler activum naarmate de wereldwijde vraag toeneemt, wat een enorme winst oplevert voor vroege houders van de valuta..

Een bearish sentiment zou het argument dat Bitcoin geen echt nut biedt en altijd een zeer speculatieve troef zal zijn, verder versterken.

Als je CoinCentral al een tijdje leest, weet je dat we er niet voor terugschrikken om te zeggen dat we niet weten wat er gaat gebeuren. We gaan hier zelfs op uit om te zeggen dat de meeste sites en persoonlijkheden die u nauwelijks verhulde meningsvoorspellingen geven op basis van ‘diepgaande technische analyse’ dat ook niet zijn.

We kunnen echter een kijkje nemen naar wat er is gebeurd en een verhaal en een recensie vermoeden. In dit artikel gaan we de impact van Coronavirus (COVID 19) op Bitcoin bespreken, en wat dat betekent voor de Amerikaanse dollar.

Coronavirus en Bitcoin-prijs

De twee meest opvallende veranderingen in de prijs van Bitcoin tot dusver zijn:

  1. Een steile daling van 44% + op 12 maart 2020. Wat zorgde ervoor dat Bitcoin viel? Beleggers raakten hoogstwaarschijnlijk in paniek toen ze de Dow Jones in een dag met 10% + zagen dalen.
  2. Van 1 april 2020 tot 2 april 2020, Bitcoin’s prijs sprong 17%. Waardoor is de prijs van bitcoin gestegen? Daar komen we binnenkort op terug.

Laten we beginnen met het diskwalificeren van een vergelijking tussen de prijs van Bitcoin en de algemene aandelenmarkt. Ja, Bitcoin heeft over het algemeen beter gepresteerd dan de aandelenmarkt in 2020, maar dat zegt niet veel. Het biljet van $ 20 in de achterzak van je oude spijkerbroek heeft technisch beter gepresteerd dan de wereldwijd noodlijdende coronavirus pandemie aandelenmarkt.

Bitcoin is vatbaar voor dezelfde paniek. Het daalde op 12 maart met ongeveer $ 50 miljard aan marktkapitalisatie, wat veel lijkt als je negeert dat de vijf grootste technologiebedrijven (Amazon, Apple, Alphabet, Facebook en Microsoft) een gecombineerd $ 416,63 miljard op dezelfde dag. Bitcoin is klein, maar het maakt veel lawaai, een factor die het waard is om in gedachten te houden bij het monitoren van drastische prijsschommelingen.

De gedachte dat Bitcoin een veilige haven is, is een koortsdroom die is gebaseerd op een paar logische argumenten:

  1. Het is niet verbonden met een regering en kan niet worden afgedrukt.
  2. Het is wereldwijd, digitaal en grenzeloos
  3. U kunt geen ziektekiemen van een Bitcoin vangen.

Alle theorieën worden echter gedomineerd door de realiteit: Bitcoin moet zijn speculatiefase nog passeren.

Was de recente prijswinst van Bitcoin een reactie op het ministerie van Arbeid dat maar liefst 6,6 miljoen nieuwe werkloosheidsclaims rapporteerde?? Mogelijk. Als dat zo is, kan dit een gewaagde aanwijzing zijn dat mensen massaal naar Bitcoin komen op zoek naar stabiliteit (ironisch genoeg voor een van de meest volatiele activaklassen, historisch gezien). Nu de Verenigde Staten triljoenen dollars aan hulp (geldprinter gaan BRRRR) en om de economische gevolgen als een bijzaak te behandelen, is het logisch dat mensen op zoek gaan naar een alternatieve manier om rijkdom op te slaan.

Is Bitcoin-beveiliging in tijden van crisis? Bitcoin die in de loop van maart met meer dan 50% keldert, zou anders suggereren. De wereldwijde gemeenschap van investeerders lijkt net zo angstig als altijd, en eerlijk, aangezien we gezamenlijk proberen om te gaan met deze wereldwijde coronavirus-pandemie en nationale quarantaines..

Was de prijspiek begin april het resultaat van geavanceerde en reguliere handelaren?? Waarschijnlijk. Een recent onderzoek onder handelaren en investeerders door de populaire beurs Kraken geplaatst $ 22.866 als het koersdoel voor bitcoin, wat de vorige ATH van Bitcoin van ongeveer $ 19,5k zou overtreffen.

Als we echter voorbij de flagrante speculatie kijken die digitale activa jarenlang heeft geteisterd, hebben we een uiterst belangrijke dreiging te volgen: hoe zal de Amerikaanse inflatie als gevolg van het recente en toekomstige stimuleringspakket Bitcoin en digitale activa beïnvloeden?

De Amerikaanse inflatie en Bitcoin:

De Amerikaanse dollar heeft veel meegemaakt sinds de oprichting in 1792: een burgeroorlog, twee wereldoorlogen, een handvol dodelijke pandemieën. Het heeft de opkomst en ondergang van superkrachten gezien. Het heeft depressies overleefd en gedijt in bloeiende economieën.

Ondanks of dankzij is de dollar de de facto wereldvaluta geworden. In 2019 bijna 61% van alle bekende deviezenreserves van de centrale bank bestonden uit de Amerikaanse dollar (de tweede meest populaire is de euro met 20%.) 65% van alle Amerikaanse dollars, ongeveer $ 580 miljard, wordt gebruikt buiten de Verenigde Staten en meestal in voormalige communistische landen in het oude blok van de Sovjet-Unie en Latijns Amerika.

Het idee van een toekomst waarmaken waarin de Amerikaanse regering het politieke toneel niet domineert of wordt gedwongen tot een tertiaire rol van het ‘noodlijdende rijk’, valt voor de overgrote meerderheid van de Amerikanen ver buiten het onmiddellijke domein van het geloof..

Het is echter reëler dan ooit. In plaats van de Amerikaanse dreigingen te ratelen en te profeteren als experts op het gebied van politieke talkshows met oorlogshagen, zullen we ons opnieuw concentreren op de impact van Coronavirus (COVID 19) op Bitcoin en wat dat betekent voor de Amerikaanse dollar.

Het coronavirus heeft honderden miljoenen Amerikanen een voorproefje gegeven van hoe een catastrofale economie voelt: naar supermarkten gaan en niet kunnen krijgen wat je wilt, zeer beperkte recreatie- of uitgaansgelegenheden hebben en voor velen gedwongen worden om financieel afhankelijk te worden op uw regering.

Het is moeilijk voor te stellen dat George Washington en Alexander Hamilton plannen hadden voor een Amerika met een staatsschuld van $ 23,5 biljoen en snel valuta drukt om zijn honderden miljoenen burgers thuis in leven te houden.

Er zijn maar weinig antagonisten van het huidige Amerikaanse stimuleringsplan met betere oplossingen. Scheld alles uit wat je wilt, maar er zullen miljoenen mensen zijn die afhankelijk zijn van overheidssteun om te betalen voor de eerste levensbehoeften zoals voedsel en water. De algemene bevolking is minder bezorgd over inflatie en meer over overleven.

Dat neemt de dreiging van hyperinflatie echter niet weg. Je hoeft niet ver voorbij de rellen in Hongkong en de vervallen economie van Venezuela te kijken om te begrijpen waarom Bitcoin internationale aandacht krijgt als een levensvatbaar alternatief voor de eigen valuta..

In 2017 voorspelde Chamath Palihapitiya, de oprichter van Social Capital en mede-eigenaar van de Golden State Warriors, ooit dat de prijs van Bitcoin zou stijgen $ 100.000 in de komende drie tot vier jaar en $ 1.000.000 in de komende twintig.

“Dit ding heeft het potentieel om vergelijkbaar te zijn met de waarde van goud”, zegt Palihapitiya. Dit is een fantastische hedge en een opslagplaats van waarde tegen autocratische regimes en bankinfrastructuur waarvan we weten dat ze afbreuk doen aan hoe de wereld naar behoren moet werken. “

Op een gegeven moment bezat Palihapitiya ongeveer 5% van alle BTC in omloop, dus het is redelijk om te zeggen dat de sentimenten bullish zijn. Het is echter moeilijk om voorbij de aanzienlijke waarde te kijken die BTC en andere digitale activa bieden aan burgers in landen als Venezuela. In het eens zo rijke land schommelt de valuta nu rond een inflatiepercentage van 10.000.000%, waardoor veel burgers zich tot BTC wenden om waarde op te slaan.

Coronavirus en Bitcoin: Antifragile of Bust

Het is moeilijk voor iemand om te lezen Antifragile van Nassim Nicholas Taleb: dingen die winnen van wanorde in 2020 en denk aan Bitcoin. Coronavirus is de grootste test van Bitcoin. Zal het buigen? Zal het breken? Zal het bloeien? Alleen de tijd zal het leren, maar we hebben wel enig richtinggevoel als er nieuwe informatie verschijnt.

John McAfee, een luidruchtige Bitcoin-stier en voorstander van digitale activa, maakte in 2017 al vroeg een gewaagde claim dat BTC in 2020 $ 500.000 zou bereiken. Forbes, hij verdedigde niet alleen zijn voorspelling, maar verdubbelde, en voorspelde dat BTC in 2020 $ 1.000.000 zou zien.

Zijn grondgedachte? Schaarste.

Aangezien BTC beperkt is tot slechts 21 miljoen munten, is het slechts een kwestie van tijd voordat schaarste een grote rol gaat spelen in de prijsschommelingen. Er zijn momenteel 18.104.700 BTC in omloop, wat betekent dat ongeveer 86,1% van alle BTC is gedolven en zich in het ecosysteem bevindt.

Volgens McAfee is deze schaarste echter veel ingrijpender dan de cijfers laten zien.

“ Laten we eerlijk zijn, er zijn slechts 21 miljoen bitcoins, waarvan zeven miljoen voor altijd verloren zijn gegaan, en als Satoshi dood is, voeg dan nog een paar miljoen toe ”, legt McAfee uit.

Wiskundig gezien kan de prijs van Bitcoin worden afgeleid uit eenvoudige vraag en aanbod. Het schaarste-argument zou worden aangemoedigd door de potentiële kudde van mensen die Bitcoin beginnen te kopen en vast te houden, maar het verdoezelt ook een cruciaal detail: we communiceren de prijs van Bitcoin met betrekking tot de Amerikaanse dollar. Als de zeer fundamentele basis voor het begrijpen van de waarde van Bitcoin snel begint op te blazen, kan McAfee zijn Bitcoin-wens van $ 1 miljoen snel genoeg krijgen..

Als Bitcoin echter het laatste redmiddel voor stabiliteit wordt voor westerse economieën, zal de wereld zich waarschijnlijk in een veel preciezere positie bevinden dan nu. Dit mag dan muziek zijn voor de crypto-anarchisten in het publiek, maar zo’n grote fundamentele verschuiving kan erg gevaarlijk zijn.

De suprematie van de dollar is aangewend als instrument voor buitenlands beleid, ter vervanging van laarzen op de grond. De Verenigde Staten hebben zwaar op dit voordeel geleund. Het ontrafelen van het gecompliceerde web van militaristische en economische relaties dat in de afgelopen decennia is ontstaan, vormt een uitdaging voor de status quo van het dagelijks bestaan, waarvan alleen is bewezen dat het in het algemeen verbetert door de jaren heen..

Inzicht in wat zou kunnen evolueren naar de de facto functionele valuta (of de ouder ervan) kan in de komende tijd alleen maar als een voordeel dienen. Het bestuderen van de reactie van Bitcoin op het Coronavirus zal op zijn minst helpen om een ​​beeld te schetsen van de doeltreffendheid en het nut van gedecentraliseerde digitale activa. We hebben Bitcoin nog nooit zien reageren op een echt wereldwijde macro-economische gebeurtenis, wat dit een ongelooflijk opwindende tijd maakt om betrokken te zijn bij de cryptocurrency-wereld..