Als crypto in het begin geen zeer speculatieve en technische industrie was, stel je dan voor dat je het combineert met AI. Kunstmatige intelligentie heeft waarschijnlijk ook dezelfde hype gekregen. Kunstmatige intelligentie is per definitie het creëren van machines die de menselijke capaciteiten nabootsen of overtreffen door middel van spraakherkenning, probleemoplossing, wiskundige berekeningen, herprogrammering enzovoort..

Het is duidelijk dat machines ons in veel situaties laten verslaan. Als het gaat om een ​​industrie als autoproductie of opslag, zijn machines een stuk efficiënter en veiliger dan wij. Ze zijn ook angstaanjagend bedreven in veel op logica gebaseerde scenario’s.

AlphaGo en zijn autodidactische opvolger AlphaZero zijn zulke voorbeelden. De digitale geesteskinderen van Google’s DeepMind AI-divisie in Londen tillen probleemoplossing naar een hoger niveau. AlphaZero wordt beschouwd als de beste Chess and Go-speler ter wereld. Het is tijd om de toekomst opnieuw te bekijken wanneer AI-programma’s op zichzelf al game-meesters zijn geworden.

Dus waar past Crypto in?

Google heeft de oorlogskas om ideeën als zelfrijdende auto’s en neurale netwerkprogramma’s te financieren. Maar heeft het een bestuursstructuur waarmee iedereen de code op die ideeën kan controleren? Onwaarschijnlijk. De schoonheid van Bitcoin zit natuurlijk in zijn open-source model. Iedereen met wat programmeerkrakers kan in de code graven en de bedoelingen van het programma verifiëren. Blockchain-systemen, mits goed ontworpen, stimuleren gebruikers ook om bij te dragen aan het netwerk en worden beloond voor hun inspanningen.

Deze zorgen staan ​​bij de meeste mensen misschien niet op de voorgrond, maar om de dystopische toekomst van denkers als George Orwell of de Terminator-films te vermijden, wil de samenleving misschien de optie om AI eerder dan later te controleren. Voorlopig betekent dat dat het publiek er gewoon op moet vertrouwen dat Google de beste bedoelingen voor ogen heeft. Gelukkig zijn er projecten die de digitale valutaroute volgen. Laten we er een paar bekijken en ontdekken hoe ze crypto-AI in hun proces willen integreren.

SingularityNET

Waarschijnlijk het meest bekende en gerespecteerde crypto AI-project in de ruimte is SingularityNET. In tegenstelling tot de meeste ICO’s heeft het team al werkende prototypes die kunnen worden gebruikt, althans vanuit een AI-standpunt. SingularityNET is in wezen de blockchain-arm van Hanson Robotics. Hun AI-robot, Sophia, was te zien in een aantal televisieshows en verscheen zelfs bij de Verenigde Naties.

Door AI op de blockchain te brengen, hoopt SingularityNET het eerste AI-as-a-Service-platform te creëren. Het team heeft een aantal AI-modules van Sophia aan het publiek vrijgegeven onder een open-source licentie. Tegelijkertijd kan iedereen met de vaardigheden AI-services maken en hiermee geld verdienen op het platform met behulp van het AGI-token.

U kunt al een aantal AI-services bekijken die beschikbaar zijn om mee te communiceren via het Beta Dapp. Maar uiteindelijk wil het team het netwerk zelf automatiseren met behulp van de best practices van AI. Een interessante, zo niet een beetje enge gedachte. Volg samen met onze uitgebreide gids over het project.

Autonio

Een ander type crypto-AI, Autonio is een zelfbenoemde gedecentraliseerde AI-handelsapplicatie voor cryptocurrencies. Met de applicatie kunt u uw eigen handelsalgoritmen bouwen en deze backtesten op een aantal cryptocurrency-paren. Algoritmen die een consistent wekelijks rendement van 10 procent of meer behalen, kunnen aan andere handelaren op het platform worden verkocht. Afgezien van de symbolische verkoop van NIO die ongeveer $ 50.000 opbracht, genereert het bedrijf ook inkomsten uit een maandelijkse abonnementsservice van $ 50.

Een voorbeeld van de Autonio-applicatie in actie

Een voorbeeld van de Autonio-applicatie in actie

Met de applicatie kun je verbinding maken met de meeste grote beurzen, waaronder Binance, Bittrex, Bitstamp en meer. Voorspellende handelsalgoritmen worden snel een verzadigde markt in de crypto-ruimte. Geautomatiseerde handel is al lang een kenmerk op Wall Street. In een recent interview op Real Vision TV, de opmerkelijke crypto-investeerder Mark Yusko benadrukte hoe meer dan 80 procent van alle handel tegenwoordig door machines wordt gedaan.

Er zijn echter altijd twee kanten aan elke transactie, en voor elke winnaar is er moet zijn een verliezer (tenzij de markten natuurlijk maar één kant op gaan). De vraag wordt dan: “Welk algoritme is het slimst?” Gelukkig stellen platforms zoals Autonio je in staat om je eigen te maken zonder in principe kennis van programmeren. Zal dat genoeg zijn om de programmeurs met een grondige kennis van de markten te slim af te zijn? De jury is nog niet bekend.

DateCoin

En tot slot zou geen enkele verzameling compleet zijn zonder een grappig project om je daten voor altijd te veranderen. DateCoin en zijn token DTC willen de volgende Tinder zijn, maar dan op de blockchain. Het project beweert dat door dating op de blockchain te brengen, ze kernproblemen van andere platforms zoals nepaccounts en reclamebots kunnen aanpakken. Hoe? Met neurale netwerken en gezichtsherkenningstechnologie. Dat betekent ook dat er een soort blockchain-identificatiesysteem moet worden geïntegreerd, wat een hele opgave is, aangezien projecten als Civic en SelfKey al ver vooruit zijn in de race voor die markt..

Online dating is een booming business, dus het potentieel is er zeker. Machine learning-programma’s hebben al bewezen dat ze de beste Go- en Chess-spelers ter wereld kunnen verslaan, maar kunnen ze efficiëntere wedstrijden in de datingscene bieden? Wie weet. In de tussentijd wil het project misschien hun marketingvaardigheden bijspijkeren:

“DateCoin creëert een nieuwe realiteit van online dating, door geavanceerde, bewezen technologieën en vruchtbare datingervaring te combineren.”

Crypto AI: gedachten sluiten

Kunstmatige intelligentie en automatisering zijn geen toekomstige trend. Het is er al en beïnvloedt ons dagelijks leven. Amazon heeft bijvoorbeeld meer dan 100.000 magazijnrobots die goederen over de hele wereld verzamelen, organiseren en verzenden. Net als elke nieuwe technologie is AI slechts een hulpmiddel. Het is niet inherent goed of slecht. Uiteindelijk komt het allemaal neer op de bedoelingen van de makers en gebruikers van die technologie.

Helaas richt een grote meerderheid van AI-geïnfundeerde cryptocurrency-projecten momenteel hun aandacht op voorspellende markten. Maar zoals ze zeggen: “De enige zekere dingen in deze wereld zijn de dood en belastingen.” Het voorspellen van markten is waarschijnlijk niet het beste gebruik van deze technologie.

AI is een beetje als een Kinder Surprise. Het maakt niet uit hoe vaak je de verpakking opent en naar de chocoladeachtige goedheid kijkt, je weet nooit wat je erin zult vinden. Crypto heeft echter het potentieel om het AI-proces goed te sturen en ook de juiste prikkels te bieden om dit te doen.