Of u het nu leuk vindt of niet, u moet belasting betalen over uw crypto-meerwaarden. Er zijn echter een paar landen die een belasting van nul procent heffen op de winsten van crypto-investeringen. Er zijn nog andere locaties die de crypto-belastingbeet tot een minimum beperken. Het eerste deel van dit artikel richt zich op landen die cryptocurrencies (en vermogenswinsten in het algemeen) belasten tegen een zeer laag of een nulbelastingtarief.

In het tweede deel wordt kort ingegaan op drie belastingparadijzen op zee. De ene is al heel lang een Caribische favoriet onder het winkelend publiek. Een ander verblijft slechts een uur ten oosten van de Carolina’s met het vliegtuig. En weer een ander is een relatieve nieuwkomer, eentje die speciaal is gemaakt voor Amerikaanse burgers van het vasteland. Met een beetje fantasie, de juiste contacten en een geweldige belastingadvocaat, kunt u ook beginnen met het verplaatsen van uw crypto-investeringen en zakelijke belangen naar een crypto-belastingparadijs.

Naties met lage crypto-vermogenswinstbelastingtarieven

Dit is geenszins een uitputtende lijst. U moet ook het nieuws volgen op veranderingen in het belastingbeleid voor cryptovaluta en vermogenswinst over de hele wereld. Deze lijst met geen of lage tarieven voor cryptobelasting omvat landen uit Europa, Zuid-Amerika, Azië en Midden-Amerika:

  • Wit-Rusland: Er worden tot 2023 geen vermogenswinstbelasting geheven op cryptocurrencies.
  • Duitsland: Nul procent belasting op cryptowinsten, indien langer dan een jaar aangehouden.
  • Malta: Momenteel geen vermogenswinstbelasting op crypto’s. Malta, een lid van de Europese Unie, is een gevestigde belastingparadijs op zee.
  • Panama: Geen belasting op crypto’s (of andere vormen van meerwaarden) voor winsten die niet uit Panama afkomstig zijn. Dit Centraal-Amerikaanse belastingparadijs biedt ook tal van manieren om een ​​permanente verblijfsstatus te verkrijgen.
  • Peru: Dit ontwikkelingsland heeft onlangs het belastingtarief voor vermogenswinst verlaagd tot 5 procent, wat een van de laagste tarieven in Zuid-Amerika is. Dit tarief is van toepassing op zowel ingezetenen als niet-ingezetenen.
  • Portugal: Momenteel is er geen vermogenswinstbelasting op cryptovaluta, tenzij u als bedrijf fulltime in cryptovaluta handelt.
  • Singapore: Biedt een nul procent vermogenswinstbelastingtarief, en dit geldt ook voor cryptowinsten.
  • Eervolle vermelding: Frankrijk sneed zijn vermogenswinstbelasting op crypto van 45 procent naar 19 procent in april 2018.

Ondertussen terug aan het thuisfront

Verenigde Staten van Amerika: Voor belastingbetalers in de lagere inkomensklassen worden geen federale inkomstenbelastingen toegepast op vermogenswinsten op lange termijn. Houd uw crypto-investering langer dan een jaar vast en u bent geen vermogenswinstbelasting verschuldigd, met inachtneming van bepaalde inkomstenbeperkingen. (Gehuwden die gezamenlijk belastingaangiften indienen met een belastbaar inkomen van $ 77, 200 of minder, zijn bijvoorbeeld vrijgesteld van de vermogenswinstbelasting op de lange termijn. Enkele indieners kunnen tot $ 38.600 aan belastbaar inkomen hebben en nog steeds zijn vrijgesteld van het betalen van vermogenswinstbelasting.)

Hier is bewijs waarom langetermijnbeleggen in cryptovaluta superieur is aan kortetermijnhandel in cryptovaluta. Tenminste vanuit het oogpunt van de federale inkomstenbelasting. John en Suzy Taxpayer zijn bijvoorbeeld getrouwd en dienen gezamenlijk aangifte in. Hun gecombineerde salaris is $ 54.000. Ze hebben een crypto-meerwaarde op de lange termijn van $ 12.000. Dit is hoe hun belastingaanslag voor vermogenswinst voor 2018 er komende 15 april uit zal zien:

Hun belastbaar inkomen is minder dan $ 77.200 en hun crypto-meerwaarde van $ 12.000 is geclassificeerd als langetermijn. Daarom zullen ze betalen nul in vermogenswinstbelastingen voor 2018.

Crypto-belastingen op korte termijn zijn veel hoger

Vergelijk die mooie deal met deze. Hier zijn de $ 12.000 aan vermogenswinsten van de familie Belastingbetalers allemaal van korte duur (een jaar of minder gehouden). Hun belastbaar inkomen is identiek op $ 54.000. Hier is een blik op de grote belastingverhoging die wordt veroorzaakt door kortetermijnhandel:

Hun belastbaar inkomen is minder dan $ 77.200 en hun crypto-meerwaarde van $ 12.000 is geclassificeerd als korte termijn. Daarom zullen ze betalen $ 1.440 in vermogenswinstbelastingen voor 2018.

Tenzij u zeer bekwaam bent in kortetermijnhandel in cryptovaluta of als bedrijf fulltime in cryptovaluta handelen, kunt u overwegen om uw goed getimede crypto-investeringen langer dan een jaar vast te houden. De belastingbesparingen kunnen dramatisch zijn!

In veel opzichten kunnen de VS een van de beste onshore belastingparadijzen van allemaal zijn. Vooral als uw jaarinkomen bescheiden is en u voor de lange termijn in crypto investeert.

Puerto Rico: nabijgelegen belastingparadijs voor inwoners van het vasteland van de VS.

Puerto Rico is een VS geweest gebied sinds het tijdens de Spaans-Amerikaanse oorlog (1898) aan de Spaanse controle werd ontrukt. Dit prachtige eiland heeft een zeer interessant (sommige bewoners zullen misschien tragisch zeggen) verleden. Dankzij speciale inkomstenbelastingbepalingen kunnen de beste dagen nog in het verschiet liggen voor Puerto Rico. Hier ziet u hoe u persoonlijk van deze belastingvoordelen kunt genieten:

Kwaliteit van Akte 20 Status exportservices:

In feite betekent dit dat u naar Puerto Rico verhuist, uw bedrijf registreert bij de juiste overheidsdienst in San Juan en vervolgens uitkijkt naar een vennootschapsbelastingtarief van 4 procent (dat is maar liefst 17 basispunten minder dan de vennootschapsbelasting op het vasteland van de VS). tarief van 21 procent). Uw Puerto Ricaanse bedrijf moet presteren alle van zijn operaties binnen Puerto Rico en in geen enkel ander land, inclusief het Amerikaanse vasteland. Het maakt echter niet uit waar uw Puerto Ricaanse bedrijven zijn klanten zijn gelokaliseerd om in aanmerking te komen voor het superlage 4 procent belastingtarief.

crypto belastingparadijs Cabo Rojo PR

Cabo Rojo, PR: Het ultralage vennootschapsbelastingtarief van Puerto Rico en nulbelastingen op investeringsinkomsten zorgen ervoor dat eigenaren van cryptobedrijven en investeerders zich meteen thuis voelen. Afbeelding: DW Pendergast, juli 2012.

Crypto-investeerders verheugen zich

Kwaliteit van Handeling 22 Status van individuele investeerders:

Dit is ook een zegen voor handelaren en investeerders in cryptovaluta (aandelen, obligaties, forex, futures, enz.) Die Amerikaans staatsburger zijn. Wet 22 schaft alle belastingen op rente, dividenden en vermogenswinsten af. Als u naar Puerto Rico verhuist, een permanente verblijfsvergunning vestigt en veel geld verdient met de cryptomarkten, bent u geen Puerto Ricaanse of Amerikaanse federale inkomstenbelasting verschuldigd. Inwoners van Bonafide Puerto Ricaanse dienen geen Amerikaanse belastingaangifte in en betalen de IRS niet op het moment van belasting. In plaats daarvan betalen ze de regering van Puerto Rico de inkomstenbelasting. Met Act 22 zal zelfs het betalen van Puerto Ricaanse vermogenswinstbelasting echter een verre herinnering worden. Ten minste tot 2035, wanneer de huidige bepalingen van zowel Wet 20 als Act 22 aflopen.

Houd er rekening mee dat alle inwoners van Puerto Ricaanse nog steeds verplicht zijn om sociale zekerheid en Medicare-belastingen te betalen aan de Amerikaanse overheid. Wet 22 van Puerto Rico schaft eenvoudigweg belastingen op rente, dividenden en vermogenswinsten af.

Bermuda en de Kaaimaneilanden

De VS belast haar burgers over alle wereldwijde inkomsten, ongeacht of ze daadwerkelijk in de VS wonen of niet. De enige manier om van deze verplichting af te komen, is door afstand te doen van uw Amerikaans staatsburgerschap. Door simpelweg naar een ander land te verhuizen, wordt u niet bevrijd van het Amerikaanse belastingstelsel. Als u naar de Kaaimaneilanden verhuist en een bankrekening opent (in welke valuta dan ook), moet u de verdiende rente nog steeds aan de IRS melden. Als u crypto of goud koopt op de Kaaimaneilanden of Bermuda, moet u nog steeds uw meerwaarden (of verliezen) aan Uncle Sam rapporteren wanneer u het verkoopt. Het maakt niet uit dat u uw rente-inkomsten of crypto-meerwaarden misschien zelfs nooit zult repatriëren. In de ogen van de IRS bent u hen nog steeds federale inkomstenbelasting verschuldigd. Geen crypto-toevluchtsoord voor jou, althans niet zonder wat serieuzere offshore-voorbereidingen te treffen.

Bermuda en de Kaaimaneilanden zijn gezegend met prachtige stranden. Als u een golfer bent, heeft Bermuda enkele van de beste banen die u zich kunt voorstellen. Beide landen bieden sterke vermogensbescherming en privacywetten. Als u echter een Amerikaans staatsburger bent, bent u nog steeds verplicht om alle winsten van beide havens aan de IRS te rapporteren. De dagen dat Amerikaanse burgers simpelweg naar een toevluchtsoord vlogen met een koffer vol biljetten van 100 dollar, een geheime bankrekening openden en belastingvrije winsten genoten, zijn allang voorbij.

Als u een multimiljonair bent (miljardair is beter), kunt u natuurlijk offshore belastingadvocaten inhuren die u kunnen helpen bij het oprichten van buitenlandse bedrijven of trusts. Afhankelijk van hoe agressief en creatief uw offshore belastingadviseurs zijn, kunnen ze mogelijk unieke, (meestal) belastingafstotende entiteiten creëren die ervoor zorgen dat u veel minder moola betaalt aan de IRS. Juridisch.

Geld graag verwelkomd

Enkele andere populaire offshore-havens zijn onder meer Oostenrijk, Bahama’s, Barbados, Belize, Britse Maagdeneilanden, Isle of Man, Liechtenstein, Luxemburg, Malta en Zwitserland. De Verenigde Staten zijn ook een premier offshore-haven voor niet-Amerikaanse investeerders, aangezien de Amerikaanse overheid hun verdiende rente op Amerikaanse staatsobligaties niet belast, noch hun vermogenswinst. Als u in een land woont dat zijn burgers niet belast over het wereldwijde inkomen en ervoor kiest om te beleggen in Amerikaanse staatsobligaties of winst te maken op Amerikaanse aandelen, bent u helemaal geen inkomstenbelasting verschuldigd aan enige overheid.

Pro-belastingadviseurs en lopende uitgaven

De VS (en andere OESO landen) heeft zeer strikte regels voor het rapporteren van offshore-accounts. Als u het bestaan ​​van uw buitenlandse bank- of effectenrekening niet bekendmaakt, kunt u in de problemen komen bij de FBI. Zodra u (wettelijk, alstublieft) offshore financiële belangen hebt vastgesteld, moet u de allerbeste belastingprofessionals inhuren om uw federale (staats-, gemeentelijke) inkomstenbelastingaangifte voor te bereiden. De jaarlijkse kosten voor dergelijk gespecialiseerd belastingwerk kunnen aanzienlijk zijn, waardoor het kosteninefficiënt is voor de meeste kleine crypto-investeerders.

Crypto-belastingparadijzen en gezond verstand

Als u een crypto-investeerder of bedrijfseigenaar bent die uw Amerikaanse inkomstenbelastingen wilt verlagen, is de kans groot dat er een geschikt belastingparadijs wacht om u, uw geld en uw zaken te verwelkomen. Investeer in het allerbeste juridische, fiscale en financiële advies dat beschikbaar is voordat u offshore gaat, om zo onnodige conflicten of fiscale sancties te vermijden.