Het betalen van uw rekeningen is meestal geen leuke ervaring. U behandelt en betaalt waarschijnlijk elke maand meerdere terugkerende rekeningen. Omdat het steeds gemakkelijker wordt om rekeningen met cryptovaluta te betalen, wilt u misschien de voor- en nadelen ervan onderzoeken. Betaaldiensten voor crypto-facturen worden geleverd met een breed scala aan prijsstructuren, variërend van mild tot wild. Eén dienst claimt zelfs de onderscheidende titel van helemaal geen kosten. Hier is een korte blik op vier deelnemers in het universum voor het betalen van crypto-rekeningen.

Betaal rekeningen met Crypto

We hebben het hier over het betalen van rekeningen, niet noodzakelijkerwijs betalen voor een consumentenartikel in een winkel of online. Voor die transacties kan een willekeurig aantal crypto-gekoppelde betaalpassen die taak voor u uitvoeren. In dit artikel ligt de nadruk op het al dan niet betalen van uw rekeningen met cryptovaluta financieel zinvol is of niet.

Stel dat u aan het einde van een bepaalde maand moet betalen voor nutsvoorzieningen, mobiele telefoons, kabel, internet, onroerendgoedbelasting, auto- en ziektekostenverzekering. Hoe neemt u een deel van uw Bitcoin, Ethereum, enz. En gebruikt u dit om uw maandelijkse rekeningen te betalen? Er zijn tal van diensten voor het betalen van cryptofacturen die dit gemakkelijk voor u kunnen afhandelen.

Bijvoorbeeld bij Coinbills.com u kunt “elke rekening van elk bedrijf in de VS betalen”.

Gemak heeft een prijs

Dat klinkt zeker geweldig, maar de vergoedingen zijn allesbehalve. Kijk naar de kosten voor het betalen van uw hypothetische elektriciteitsrekening van $ 120. Het is maar liefst 15 procent, of $ 18. Dus nu is uw elektriciteitsrekening maximaal $ 138. Misschien wilt u uw jaarlijkse onroerende voorheffing betalen. De belastingmensen willen $ 2.900, bij voorkeur op tijd. Coinbills brengt u een vergoeding van 5 procent in rekening om het te betalen, waardoor uw effectieve belastingaanslag op $ 3.045 komt. Dat is $ 145, alleen om een ​​rekening met Bitcoin te betalen.

Maar als u een gewone bankrekening of bankrekening heeft, kan het schrijven van een cheque of het online betalen van de rekening met een bankpas / creditcard weinig of geen kosten met zich meebrengen. Zelfs een simpele ACH-Bij veel banken is het betalen van facturen gratis en worden betalingen meestal binnen één tot drie werkdagen voltooid.

Litebills.com lijkt een zusterbedrijf te zijn van Coinbills. Hier kunt u dezelfde functie voor het betalen van rekeningen uitvoeren met Litecoin. De kosten zijn echter identiek aan die van Coinbills.

rekeningen betalen met crypto Coinbill dot com

De kosten van Coinbills variëren van 5 tot 15 procent, afhankelijk van de hoogte van uw factuur. Afbeelding: u kunt met deze service elke rekening van elk bedrijf in de VS betalen. Afbeelding: Coinbill.com-website vanaf 29 december 2018.

Gratis in het Land Down Under

Als je een Australiër bent, kun je gebruiken Woonkamer van Satoshi(LROS) om al uw rekeningen via cryptovaluta te dekken. Volgens de LROS-website:

“Er zijn geen aparte kosten, het berekende ruilbedrag dat je op de homepage ziet, is allesomvattend en is het enige bedrag dat je hoeft te betalen. Living Room of Satoshi verdient geld met valutaspreads. “

rekeningen betalen met crypto Living Room of Satoshi

Living Room of Satoshi-klanten kunnen tot $ 50.000 AUD naar hun eigen bankrekeningen sturen. Betalingslimieten voor facturen zijn $ 1.000 AUD per transactie, maar meerdere transacties zijn toegestaan. Afbeelding: de website Living Room of Satoshi.com sinds 29 december 2018.

Met LROS kunnen gebruikers rekeningen betalen bij meer dan 19.000 Australische bedrijven. Bovendien kunnen klanten geld naar elke Australische bankrekening sturen.

Als je een Canadees bent, is de B.ylls.com crypto-factuurbetalingsservice biedt bescheiden kosten. Als u bijvoorbeeld die eerder genoemde belastingaanslag van $ 2.900 betaalt, kost u slechts $ 0,75 plus een toeslag van 0,95 procent. De totale vergoeding zou $ 28,30 (CAD) bedragen. Dat is veel minder dan de $ 145 die Coinbills in rekening brengt voor een vergelijkbare transactie met een dollarwaarde. Bylls zal de betaling binnen één werkdag voor je afronden.

rekeningen betalen met crypto Bylls dot com

Het in Canada gevestigde bylls.com biedt bescheiden vergoedingen voor het betalen van crypto-rekeningen. U kunt met deze service rekeningen betalen van meer dan 7.000 Canadese bedrijven en entiteiten. Afbeelding: Bylls.com-website met ingang van 29 december 2018.

Pas op voor belastinggebeurtenissen

Wanneer u een rekening in cryptovaluta betaalt, wordt de cryptovaluta van uw portemonnee afgetrokken. Het bedrijf ontvangt echter daadwerkelijk betaling in fiat-valuta. Daarom vindt er een belastbare gebeurtenis plaats wanneer de factuurbetalingsservice uw cryptovaluta omzet in fiat. U moet deze transactie op belastingtijdstip documenteren.

Stel dat u vorige maand Bitcoin heeft gekocht voor $ 4.000. U besluit om uw kabel-, telefoon- en internetabonnement van $ 90 te betalen met Coinbills. Stel dat Bitcoin wordt verhandeld tegen $ 5.000 wanneer u de rekening betaalt. U heeft zojuist $ 18 aan vermogenswinst op korte termijn gegenereerd die aan de IRS moet worden gerapporteerd. Hier is de wiskunde:

Bitcoin-waardering van $ 4.000 tot $ 5.000 = 25%

Kostenbasis van de $ 90 die is gebruikt om de rekening te betalen: $ 90 / 1,25 = $ 72

Netto-opbrengst = $ 90

Kostenbasis = $ 72

Meerwaarden = $ 18

Als u vijf rekeningen per maand met crypto betaalt, heeft u aan het einde van het jaar 60 dergelijke belastbare gebeurtenissen om rekening mee te houden. Voeg het hele jaar door uw andere crypto-consumentenaankopen (Starbucks, muziekdownloads, enz.) Toe, en u zult een zeer druk belastingseizoen tegemoet gaan.

U moet er zeker van zijn dat het gemak van betalen in cryptovaluta opweegt tegen de voor de hand liggende nadelen van kosten voor het betalen van rekeningen en de extra belastingvoorbereidingstijd en -kosten.

Potentiële voordelen van het betalen van rekeningen in Crypto

Rekeningen betalen met crypto kan in uw situatie zinvol zijn als:

  • U heeft of wilt geen traditionele fiat-bankrekening gebruiken.
  • U geeft er de voorkeur aan om financieel zaken te doen binnen het crypto-ecosysteem.
  • Je bent Australisch en hebt toegang tot Living Room of Satoshi (geen kosten).
  • Je bent een Canadees en kunt Bylls gebruiken (bescheiden kosten).
  • Uw crypto-bankrekening biedt een functie voor het betalen van rekeningen.
  • U geeft niets om de transactiekosten die ermee gemoeid zijn.
  • Kapitaalwinsten en -verliezen, belastingvoorbereiding en boekhoudkundige problemen zijn eenvoudige zaken die u kunt afhandelen.

Een traditioneel alternatief

Naarmate meer concurrenten de betaalruimte betreden, zullen de transactiekosten misschien dalen. Traditionele fiat-banken bieden echter al online betalingsdiensten aan. Velen zijn gratis. Het is dus twijfelachtig of een zuivere betaler van crypto-rekeningen (anders dan Living Room of Satoshi) de snelheid en lage transactiekosten van uw lokale fiatbank kan evenaren. JPMorgan Chase biedt bijvoorbeeld hun online BillPay-service aan. U kunt rekeningen eenmalig betalen of periodieke maandelijkse betalingen instellen. Er worden geen transacties uitgevoerd in cryptovaluta, maar uw facturen worden betaald en er worden geen kosten in rekening gebracht wanneer u deze service gebruikt. Met andere woorden, het is niet cool, maar het is eenvoudig, snel, gratis en betrouwbaar.

Cool of voor de gek gehouden

Het is altijd leuk om een ​​nieuwe technologie aan het werk te zetten, vooral als het snel en gemakkelijk is. Zorg er echter voor dat de kosten die ermee gemoeid zijn, kloppen met uw economische situatie. Een toeslag van 15 procent betalen om een ​​eenvoudige rekening te betalen die gratis (via ACH) bij uw fiatbank kan worden afgehandeld, klopt gewoon niet. Waarom zou u die toeslag van 15 procent niet in uw eigen zak houden??

Onder betalers van crypto-rekeningen, geen kosten Woonkamer van Satoshi lijkt de duidelijke winnaar te zijn. Als en wanneer ze hun service wereldwijd aanbieden, kunnen andere, dure diensten voor het betalen van crypto-facturen worden gedwongen om hun kosten te verlagen of het risico te lopen klanten te verliezen. Dat zal een grote zegen zijn voor cryptogerichte consumenten. Concurrentie tussen diensten voor het betalen van rekeningen zal de snelheid en betrouwbaarheid helpen verbeteren, zelfs als het de transactiekosten verlaagt.