Simplex, opgericht in 2014, is een in de EU gevestigd fintech-bedrijf dat handelaren, marktplaatsen en cryptocurrency-platforms in staat wil stellen online betalingen te verwerken met volledige terugboekingsdekking en fraudebescherming.

We verbonden met Netanel Kabala, Mede-oprichter & CAO van Simplex. Netanel is een specialist in alle aspecten van fraude, en voordat Simplex werkte, werkte Netanel bij PayPal als fraude-analist, die zich bezighield met gebruikersgerichte risicoplatforms en back-endautomatisering.

Wat zijn de belangrijkste pijnpunten die moeten worden aangepakt in de creditcardruimte?

Op macroschaal zijn fraude en administratieve rompslomp de grootste problemen.

Bij Simplex is fraude geen probleem – onze eigen AI analyseert elke transactie met behulp van volledig geautomatiseerde algoritmen voor machine learning die fraude effectief elimineren.

Bureaucratie, als gevolg van ondoelmatige regelgeving en juridische inconsistentie, blijft echter een uitdaging voor de sector. Veel hiervan heeft te maken met het runnen van een digitaal bedrijf in een wereld waarvan de rechtsstelsels nog steeds gebaseerd zijn op fysieke grenzen, en het treft alle internationale bedrijven, niet alleen betalingsverwerkers..

Desalniettemin zijn de kosten om naleving te waarborgen in meerdere rechtsgebieden en gebieden aanzienlijk, en vormen deze een belemmering voor het lanceren van nieuwe producten.

Waarin verschilt Simplex van de traditionele creditcardindustrie?

Ten eerste zijn we cryptogericht, terwijl de meeste creditcardmaatschappijen niets met cryptocurrency te maken willen hebben.

Ten tweede – en dit verklaart waarom we met crypto kunnen omgaan en onze concurrenten niet – beschermt onze fraudebestendige technologie verkopers tegen het risico van terugboekingen..

We hebben ook veel moeite gedaan om ervoor te zorgen dat onze naleving onberispelijk is, en dit stelt ons in staat om te laten zien dat de crypto-industrie op een verantwoorde manier kan worden ondersteund, terwijl we voldoen aan de regelgevende instanties en de hoogste due diligence-normen handhaven..

Hoe verdient het bedrijf geld??

Onze inkomsten worden gedreven door Simplex-partners die toegang hebben tot onze fraudebestendige betalingsgateway en door de conversiekosten voor retailgebruikers die schakelen tussen fiat en crypto met behulp van onze accountservice..

Wie is de ideale Simplex-klant?

Ons klantenbestand is zeer divers; aan de consumentenkant hebben we particuliere beleggers die op zoek zijn naar een veilige manier om cryptocurrency te kopen, terwijl we aan de zakelijke kant alles ondersteunen, van het MKB tot de grootste cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld die onze betalingsgateway integreren.

Bedrijven die op zoek zijn naar een veilige manier om kaartbetalingen te accepteren – zonder risico’s te introduceren – en hun klanten zijn de belangrijkste begunstigden van Simplex.

Het kopen van cryptocurrency met een creditcard gaat vaak gepaard met belachelijke tarieven. Hoe is de oplossing van Simplex anders??

Om Simplex te laten adopteren door grote wereldwijde beurzen, erkenden we dat we concurrerende tarieven moesten bieden; alleen concurreren op het gebied van veiligheid en reputatie zou niet voldoende zijn.

Door de vergoedingen tot een minimum te beperken, vergroten we ook ons ​​marktaandeel, terwijl we de cryptomarkt aantrekkelijker maken voor investeerders, die fiat-valuta kunnen in- en uitschakelen zonder te worden gestraft..

Kunt u aangeven hoe Simplex sAI gebruikt om fraude te elimineren en tegelijkertijd de conversie te verhogen? Wat is het daadwerkelijke proces achter de schermen??

De AI analyseert elke transactie en bepaalt de kans dat deze frauduleus is, op basis van duizenden datapunten.

Het algoritme voor machine learning wordt in de loop van de tijd effectiever, waardoor mogelijk frauduleuze transacties kunnen worden gescreend. Dit verhoogt het aantal conversies en voorkomt tegelijkertijd terugboekingen, waardoor bedrijven fiat-cryptobetalingen zonder risico’s kunnen faciliteren.

Simplex heeft een vrij uitgebreide lijst van partnerschappen in de cryptocurrency-ruimte, met bedrijven zoals Binance, Bitpay, Huobi en diverse anderen. Wat is voor de ondernemers in ons publiek de beste manier om relevante partnerschappen met vergelijkbare bedrijven tot stand te brengen?

Het is echt een proces in twee stappen, het ene intern en het andere extern. Voordat u kunt nadenken over het benaderen van potentiële partners, moet u ervoor zorgen dat uw product volledig is geoptimaliseerd en dat de oplossing die u presenteert beter is dan de gevestigde exploitanten.

Een lijst met de partners van Simplex

Een lijst met de partners van Simplex. Bron: Simplex.com

Het heeft geen zin om grote ondernemingen te benaderen terwijl u nog bezig bent met het oplossen van bugs en het verfijnen van de gebruikersinterface. Met Simplex hebben we ons gericht op het ontwikkelen van een betalingsgateway waarvan we dachten dat deze de beste in zijn klasse was. Pas toen gingen we de dialoog aan met bedrijven die van onze oplossing zouden kunnen profiteren.

De Israëlische startup-gemeenschap lijkt cryptocurrency en blockchain te hebben omarmd. Kunt u iets vertellen over hoe het is om een ​​internationaal betalingsbedrijf in Israël te starten en te runnen??

Israëls reputatie op het gebied van technische uitmuntendheid hoeft niet te worden herhaald. We zijn een klein land, en in Tel Aviv, waar een groot deel van de startup-scene is gevestigd, kent iedereen iedereen. Dit is geweldig voor het werven van talent en het aangaan van partnerschappen alsof u een bepaald probleem niet kunt oplossen. De kans is groot dat u iemand in uw netwerk kent die dat wel kan.

Tegelijkertijd betekent het insulaire karakter van de Israëlische technische gemeenschap dat het noodzakelijk is om voorzichtig en werk om bruggen te bouwen, in plaats van agressief te proberen de markt in het nauw te drijven ten koste van alle anderen. Wanneer startups samenwerken, kunnen ze een groter resultaat behalen dan had kunnen worden bereikt door eenzijdig te werken.

Wat is volgende voor Simplex? Wat kunnen we de komende 2-3 jaar verwachten?

We hebben zojuist Simplex Account gelanceerd, een online bankrekening waarmee consumenten hun digitale middelen kunnen gebruiken hoe en wanneer ze maar willen, online en offline. In wezen stelt het hen in staat om één account aan te maken en er vervolgens toegang toe te krijgen via een reeks Simplex-partnerplatforms, waaronder exchanges en wallets.

We gaan verder en hebben hard gewerkt aan het uitbreiden van onze kant-en-klare cryptobetaaloplossing, met nieuwe producten in de pijplijn. Ten slotte willen we de lijst met landen waar we een vergunning voor hebben om actief te zijn, uitbreiden en werken we nauw samen met toezichthouders in verschillende rechtsgebieden om dit te bewerkstelligen.

Bedankt, Netanel!